Рецепта за свинско с картофи и моркови на фурна
Вкусна и класическа вечеря от свинско с картофки
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинско месо - 400 г плешка или др.
лук - 2 глави
моркови - 1 бр.
чушки - 2 бр.
червени домати - 1 ч.ч. от консерва
картофи - 500 г
копър - 1 ч.л. пресен
чубрица - 1/2 ч.л.
черен пипер - 1 щипка
червен пипер - 1 ч.л.
олио - 50 мл
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Свинската плешка нарежете на кубчета, измийте и сварете за 20-30 минути в подсолена вода, след което отцедете останалия бульон в купа. Прибавете олиото и нарязаните на дребно лук, чушка и морков. Запържете около 5-6 минути, прибавете червения пипер и останалите подправки.
Изсипете месото и зеленчуците в подходяща тава, прибавете предварително обелени и нарязани картофи, долейте една чаша вода от отцедения бульон на месото прибавете доматите и разбъркайте в тавата.
Долейте още 1-2 чаши вода /да покрие картофите/, запечете свинското с картофи в загрята фурна за около 40 мин. до готовност на картофите. Свинското с картофи и моркови на фурна е готово.
По примера на Свети Николай: Бургаски семейства получиха духовна и материална подкрепа
Разследват ли Камелия и мъжа й заради „фабрика за деца“
Какво задължително да имате на трапезата за Никулден
Танкер „Kairos“ е без капитан, изоставен от турски влекач край Ахтопол
Здравко от Ритон е в болница след падане от високо
Бургас грейна в празнична магия с детски фестивал „Зимни празници“
Ахтопол постави вълшебно начало на коледните празници!
Наводнение в къмпинг „Арапя“ след пороя
19-годишен дрифтьор с Мерцедес лети с 300 км/ч по Околовръстното, избяга в Дубай след разкритие
Седем дела срещу OpenAI: Семейства твърдят, че ChatGPT е допринесъл за психични сривове и самоубийства
