×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бедна ми, бедна БСП, защо не се самозакриеш в Несебър?


Бедна ми, бедна БСП, защо не се самозакриеш в Несебър?
Каква ли повест би написал по-различна днес патриархът Иван Вазов, ако ни гледаше от небето?
18 Септември 2011, Неделя, 17:52 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

И ти, славний знаменосецо Янчо, да бе „умрял“ още през 2003 г. в битката за Поморие

Тежки години настанаха за столетната бойна партия БСП и за ония нейни знайни и незнайни чеда, дето още са живи и помнят кървави битки, бляскави победи и достойни поражения.
Ето ви фактите: През септември 2011 година за местните избори в община Несебър БСП застава зад кандидат-кмета Николай Димитров, а в Поморие зад Петър Златанов.
И двамата имат толкова общо с левите идеи и социалната справедливост, колкото аз имам общо с хубостта и славата на  Клаудия Кардинале.
Явно е, че на историческата авансцена излизат истинските „герои“ на тая партия, дето се събират на „Позитано“ 20 в столицата и сключват сделки без носталгия  по  романтичната патриотична приповдигнатост и с грубия натурализъм, заради който роптаем срещу ГЕРБ за нейните типове Панайот Рейзи, Кирил Йорданов, Йордан Лечков, Цонко Цонев, Георги Славов и прочее подобни имена, все свързани с един и същи ТИМ.

Тия избори за БСП в толкова атрактивните и важни две общини край морето, са едно безлично делнично време, договорено  между стените в софийската централа и  далеч от терзанията на ония немили-недраги, стоящи вярно в оределите бойни редици.

Та затова се питам какво още чака червеният знаменосец в Поморие Янчо Славов, унижен за пореден път в поредните избори, оставен да се гърчи до 12 без пет пред вратите на Общинската избирателна комисия в очакване на знак, че той именно е кандидатът на БСП, за да бъде заплют после от Пленума, че бързал и не спазвал дисциплината.

Бедна ми, бедна БСП, разбирам, че се пре(о)даде на Николай Димитров в Несебър, читави твои хора там и без това не останаха. Ще ти спестя унижението и няма да посочвам имената и на останалите компрометирани, произлезли от редиците ти през изминалите две десетилетия и отново претендиращи да са на власт с днешна дата.

Но не мога да замълча за непростимото ти предателство спрямо Янчо в Поморие, който те следва мандат след мандат в очакване да получи доверие като твой кандидат-кмет. И му се чудя защо не те заряза още през 2003 г., когато му заби  най-якия нож в гърба и зад кулисите избра Петър Златанов, както постъпи през 2007-а, както ще постъпиш и през 2011-а. 

 И не храни повече и капка надежда, че родината има нужда от теб като партия. За пример ти давам  Несебър и Поморие, където току-що разби и последната изтерзана душа, поддържаща пламъка на чистия социализъм.


В категории: Власт , Политика


Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
10
Коментара по темата
10.
ВОТ
21.09.2011 16:47:50
0
3
- Г-н Димитров, в края на мандата вашите опоненти ви нападат ожесточено. Защо?

- Огорчен съм, че в желанието си да ме оклеветят моите опоненти не си дават сметка, че рушат доброто име на града и неговите граждани. Никога досега Несебър не е бил толкова скандално обсъждан в медиите! Всички тези т.нар. граждански протести създават напрежение между кварталите на града, демонстрират неверни сепаратистки настроения и някаква болна амбиция за надпревара между съставните селища в общината. Най-страшното е, че тези идеи идват от хора, които имат амбиции да са лидери в обществото и да ръководят общината. Това ли е новият облик, за който се борят?!

- Но проблемите с инфраструктурата на кв. “Черно море” са истински...

- Не отричам, че има проблеми. Кварталът се строи от 15 години и предишните общински администрации не са проектирали улици и осветление. Едва през 2009 г. ние проектирахме улиците, направихме обществена поръчка за изпълнител. Тази процедура на два пъти бе обжалвана от едни и същи хора, което забави реализирането на проекта. Слава Богу, в момента по улиците се работи и се надявам в срок да са довършени.

Скоро спечелихме и пари по програма за уличното осветление на “Черно море”. После ще направим и тротоарите. Готов е проектът за детската градина. Така че жизнената среда на хората ще се подобри.

- Какво е положението в останалите квартали?

- Не е възможно в това интервю да обхвана цялата работа на администрацията за 4 години! Отчетът ми е готов и ще го представя пред обществото и медиите. Сега ще кажа само - в Несебър за детска градина не се чака, няма опашки и класации, както на други места. Затова много хора, които работят сезонна работа, решават да останат за постоянно. Защото в общината се живее добре. През мандата разширихме и модернизирахме четири нови детски градини - в Несебър, Равда, Обзор и във Влас. Направихме пристройки на детската градина в с. Кошарица, пристройка на млечната кухня в Обзор. Млечни кухни има във всички съставни селища. Продължаваме да стимулираме семействата за всяко новородено бебе. От една година помагаме на семейните двойки, които искат да се сдобият със своя рожба по метода ин витро. Живот и здраве, по нататък ще помагаме на младите семейства, които искат да запазят стволови клетки за децата си. Създадохме център за интеграция и рехабилитация на деца със социални и образователни проблеми, защото всички те трябва да имат шанс за равен старт в живота. Довършваме и здравната къща.

- Защо протестират таксиметровите шофьори?

- Въпросът може би е защо не скочиха таксиметровите шофьори преди година или две, а точно сега? Ние не сме вдигали бройката на такситата от няколко години. Но някои от фирмите си вземат коли с други регистрации или може би си продават лицензите. Така се появяват чужди автомобили и това бе мотив за недоволството на една агитка от шофьори, които преди избори явно някой ги е мотивирал. От 560 таксита на този протест имаше около 20 коли. Пак казвам - по наредба и по закон, ние даваме лицензи на всички таксиметрови фирми, които са регистрирани на територията на община Несебър. Чужди фирми няма. Този проблем е преекспониран, за да се превърне в нападка към кметската администрация.

- Какво очаквате от предизборната кампания?

- Най-трудно печелят избори независимите кандидати, няма съмнение. Въпреки това аз бях независим на предишните избори, оставам независим и на тези. Много лесно е да се кандидатираш, подкрепян от партия. Бих попитал онези, които в последния момент смениха политическата си принадлежност: Ако изповядвахте техните идеи и техния морал, защо не ги подкрепихте още на предишните избори, когато те все още не бяха спечелили такава популярност и власт? Изборът на партиен кандидат носи риска той да защитава на първо място онези национално позиционирани политически и икономически фигури, които са издигнали неговата кандидатура. Това обаче не носи полза за никой друг от живеещите в община Несебър. Аз съм издигнат от инициативен комитет и така ще се боря да остана настрани от всички частни, корпоративни или партийни интереси.

Работя и съм в прекрасни отношения с държавните институции и с премиера. И макар че много местни партийни функционери на дребно спекулират, че ако кметът не бъдел от ГЕРБ, щели да бъдат спрени европроекти, нямало да има помощ за общината, аз мисля, че премиерът е далновиден и разумен човек. Той съдейства на всички общини, които имат читави проекти. Скоро подписахме два договора: за помпена станция в Тънково и за осветлението в кв. “Черно море”. Що се отнася до “говоренията” в партиите, това са си техни, вероятно вътрешни виждания. Мисля, че в много случаи премиерът е подвеждан, но ще дойде времето и той ще разбере.

- Несебър е непредвидим град, един управник трудно се харесва?

Няма човек, който да може да разреши всички проблеми на един град за четири години. Много бих искал хората от общината да ме преценяват по това какво съм свършил за изминалите четири години, а не по това какви проблеми съществуват в община Несебър. Защото на следващите избори отново ще има предстоящи за разрешаване проблеми. Но това е реалността - пътят продължава.

Изтъкването на предстоящите проблеми, а не на вече разрешените, е непочтена практика във всяка предизборна битка. В нея обаче аз намирам полза - и могат ясно да се очертаят належащите проблеми, по които трябва незабавно и приоритетно да се работи през следващия мандат. Работата по повечето от тях вече сме започнали. Необходимо е единствено време, за да може тя да бъде успешно завършена.

Не се притеснявам да застана пред моите съграждани, защото зад гърба си имаме четири години упорит труд и безсънни нощи с моите колеги от общинската администрация. Както казах, подготвили сме отчет и ще го представим на обществото. А тези т.нар. мои опоненти могат да отчетат само изрезки от вестниците, където са клеветили кмета. Нормално е да бъда оплюван при тези обстоятелства. Но е неприятно, особено за моите близки. Макар че както се казва - който го е страх от мечки, да не ходи в гората.
9.
пак социалист
19.09.2011 12:30:21
2
6
БСП Бургас четири години спаха, кой е виновен, кой, да си подаде оставката, сега пак сделчици Павелчо кандидат за кмет-умно момче, общи приказки, Бай бенчо от шилото коалиционен партньор-смях, ОСТАВКА НА АТАНАС и ДИМИТЪР, така не се прави политика бе момчета, достигнахте до там ГЕРБ да Ви спасява
8.
Х.Иванова
19.09.2011 12:15:53
2
5
Много добра статия! Което си е- си е! БСП предава верните си съмишленици, за сметка на нечий интереси!
7.
LA
19.09.2011 11:46:20
2
1
Щеше ми се да прочета една статия за комунягите, обаче рекламите пречат. Ще го отложа за друг път.
6.
До социалист
19.09.2011 10:45:37
2
2
Атанас Зафиров е същият, който пише под №3 и се разписал като ТЪПО. Точно така - тъпият е точно той
5.
социалист
19.09.2011 10:23:00
2
5
Мила ми катя, попитай Атанас Зафиров за всичко което пишеш, той ще трябва да ти отговори, за тези които четат и не се сещат кой е зафиров,кратка справка областен председател на БСП, та той е никому неизвестен, дори бойчев го знаят повече хора, жалко
4.
nadin
19.09.2011 07:25:08
4
0
vsi4ko mai e dogovoreno da spe4eli n dimitrov
3.
тъпо
18.09.2011 21:33:55
3
4
Темата интересна, но журналистката сигурно пише от скоро и статията и е доста посредствено написана.......
2.
той
18.09.2011 18:54:52
5
13
печели килия с южно изложение . хайде на бас.
1.
NARODA
18.09.2011 18:30:55
9
8
В НЕСЕБЪР ПЕЧЕЛИ НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ,ХАЙДЕ НА БАС
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Изпълнителката на "Нотариално заверен" е взела страха на култовата участничка от риалити формата Киара, която проговори в подкаста "Не съм такъв човек" през какъв ужас е преминала при запознанството си с певицата Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Безразсъдният на пътя фолкаджия преди 2 години остана без контролен талон при проверка в ранните часове на нощта в столичния „Студентски град“ Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им
С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори