×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Украинската армия спря настъплението към Северск? Зеленски вярва, че войната ще свърши през 2023-та


Украинската армия спря настъплението към Северск? Зеленски вярва, че войната ще свърши през 2023-та
Тежки боеве се водят в района на Раздоловка (на север от Соледар). Това потвърждават и властите в Киев, и военният анализатор Юрий Подоляка
23 Януари 2023, Понеделник, 07:36 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Борис Рожин, карта: Юрий Подоляка

 В Донбас отблъснахме атаките на окупаторите в районите на 11 населени места, обявиха властите в Киев

Придвижването на руската армия към Северск вероятно е спряло. Преди минути Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обяви, че защитниците на Раздоловка са отблъснали поредната атака на окупаторите. 

В Донбас украинските военни спряха нападението на руските нашественици в районите на 11 населени места. Става въпрос за Стелмаховка и Новоселовски в Луганска област и Виемка, Раздоловка, Белогоровка, Прасковиевка, Бахмут, Ступочка, Новобахмутовка, Первомайск и Маринка в Донецка област, съобщават от ВСУ, цитирани от украинската информационна агенция УНiАН.

От генщаба в Киев съобщиха, че украинските войски са ликвидирали и три вражески склада с боеприпаси, свалили са и безпилотен самолет. Авиацията ни нанесла три удара по районите на съсредоточаване на противника, обявиха от ВСУ.

Междувременно от американският Институт за изследване на войната (ISW) оцениха шансовете за офанзива на руската армия от Беларус. 

„Най-опасната прогноза за потенциална голяма руска офанзива в Северна Украйна от Беларус изглежда все по-малко вероятна. В момента ISW оценява риска от руско нахлуване в Украйна от Беларус като много нисък“, се казва в новия доклад на американският институт.

Владимир Путин дава заповеди, но децата и внуците му не се бият на фронта, каза Володимир Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пък каза в интервю за германската телевизия ARD, че нова офанзива на Руската федерация може да започне от всяка посока.

Той отбеляза, че има голяма разлика между мирогледа на украинците и на руснаците, тъй като Путин мислил къде да атакува, а народът на Украйна кака да се защити.  

"Путин изпраща стотици хиляди хора да умрат във война. Чужди. Децата му не се бият, децата му не умират, децата му не страдат. Къде са децата и внуците му?", попита Зеленски.  

„Цената на тази война плащат другите хора, а не президента на Руската федерация“, добави той.

 

"Офанзивата може да бъде от всяка посока. Тя може да бъде от юг или от изток. Той също така постави за цел да достигне административните граници на Донецка и Луганска област. Стотици, хиляди хора умират всеки ден, но Путин все още поставя задачи", коментира президентът на Украйна.

„Нуждаем се от оръжия от защита на бойното поле - от артилерия, РСЗО, важна е бронираната техника – бойни машини на пехотата, различни видове бронетранспортьори… Необходими са танкове – това е техниката, която наистина ни липсва, няма какво да крием. Има дефицит и на снаряди", каза той.

Според него Украйна може да спечели войната с Русия още през тази година, при условие че народът остане единен.

„Краят на войната зависи от няколко неща: силата вътре в Украйна и силата отвън – помощта на партньорите. Не трябва да позволяваме процесите да се забавят както отвън, така и отвътре, защото това ще проточи войната“, каза Зеленски по време на среща със студенти от Киевския национален университет „Т. Шевченко“.

 


В категории: Войната в Украйна


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
8
Коментара по темата
8.
DB7
23.01.2023 14:00:56
0
3
Телеграм-каналът на проекта WarGonzo, специализиран във военните новини, съобщи, че в Украйна вече са забелязани танкове "Леопард", които според официални изявления Германия все още не е позволила да се доставят на Киев.

"Оперативни източници съобщават, че в Николаев са забелязани най-малко 2 единици германска техника", се казва в съобщението.

Твърди се, че очевидци са забелязали платформи с танкове, за които се твърди, че са се насочили към територията на бронетанковия завод в Николаев. Официално потвърждение на тази информация няма.

Анализаторите на WarGonzo предполагат, че засилената активност на европейските медии за доставката на танкове за Украйна е причинена от опит да се спечели време за внасяне на поправки в германския закон, който не позволява на трети страни без разрешението на Германия да предават германско оръжие на трети страни.

В същото време по-рано германският външен министър Аналена Бербок в интервю за френската телевизионна компания LCI заяви, че Берлин няма да препятства решението на Полша да изпрати танкове "Леопард" в Украйна.

"Московский комсомолец"
7.
DB7
23.01.2023 10:04:48
12
9
Путлер е пътник нашите малоумници
6.
Подоляка и
23.01.2023 09:18:31
4
7
Подлогяка с фамилия Арестович знаят сите Путин е новия бог той измести ристос и аллах прогони йехова. Палете свещи и не рисувайте кръат а дуда с ръце и кеъст от мъде . Путин ше победи дарт вейдър,Палпатин и сичкото зло. Да живей гъзпром.
5.
1010
23.01.2023 09:10:24
21
20
Русия е кенеф на който путин е седнал да се*е
4.
Пуууууу
23.01.2023 08:49:25
29
23
Аман от този !
3.
Слава на Украйна!
23.01.2023 08:41:31
24
32
Вън окупатора от Украйна!
2.
12
23.01.2023 08:32:30
63
36
Пак глупости на надрусания наркоман поместени без анализ на реалните събития,че то и бившия му съветник Арестович отказа да цитира тъпотиите му. Сега да каже как е в Запорожие и около Бахмут, че да се успокоят и да не му търсят танкове и бронетехника.
1.
В петък
23.01.2023 08:14:45
31
16
В петък Путин уволни от Совбеза, зам на Петрушев заради негова статия от декември.
В тази статия се твърдеше, че целият режим в Киев няма нищо обща с украйнците и е изцяло еврейски.
Президент, вицепрезидент, мин. Председател, всички министри, шефа на Радата и голяма част от дупутатите.
Всичките им оригарси са също от този етнос.
Тази клика изповядва агресивната политика на украйнското еврейство, хасиди !

Е уволниха го !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите
Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори