×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Москва: Нищо добро не ни чака - САЩ сплотиха Запада, ние нямаме съюзници


Москва: Нищо добро не ни чака - САЩ сплотиха Запада, ние нямаме съюзници
Има реален риск Русия да бъде демилитаризирана и да се превърне във второстепенен фактор не на световно, а на регионално ниво, твърди авторитетно издание, в чието ръководство е Сергей Лавров
22 Януари 2023, Неделя, 21:31 ч.
Автор: Флагман

За пръв път в историята страната не разполага със значими съюзници

Досегашният ход на войната в Украйна е основа за задълбочени усилия на експертната общност в Русия за осмисляне на резултатите и за набелязване на бъдещи планове. По отношение на външнополитическите позиции на Русия се откроява разработката на Дмитри Тренин, публикувана в брой 6 на специализираното издание „Русия в глобалната политика“, пише Offnews.bg.

В редакционния съвет на списанието участва министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

Дмитри Тренин е авторитетен професор и изследовател във Факултета за световна икономика и политика към Висшата школа по икономика, водещ научен сътрудник на Центъра за международна безопасност към Руската академия на науките. Кадрови военен, дългогодишен служител в системата на Главното разузнавателно управление на ГЩ на Въоръжените сили на Русия. Преди закриването му сътрудничи и заема ръководни позиции в Московския център „Карнеги“.

В разработката под заглавие „Специалната военна операция в Украйна като преломна точка във външната политика на съвременна Русия“ Тренин разглежда следните по-важни изводи:

„Войната в Украйна бележи началото на качествено нов етап във вътрешното развитие на Русия. Променят се границите, демографията, икономическата система, политическата среда, обществените отношения и настроения. Успоредно с тези промени Русия се оказа в съществено неблагоприятна международна среда:

Русия се сблъсква с политически мобилизиран и сплотен около САЩ Запад. За пръв път в историята Русия не разполага със значими съюзници.
Международните организации, в чието създаване и дейност Москва играеше активна роля се оказаха ориентирани против Русия. Правото ѝ на вето в Съвета за сигурност на ООН се заобикаля чрез прехвърляне на съответните решения на площадката на Генералната асамблея.

Русия повече не може да разчита на ядреното сдържане, като гарант за надеждната защита на „жизнените“ ѝ интереси от външни посегателства. Факторът „страх“ , който присъстваше в периода на Студената война в общественото съзнание на западните страни вече не играе съществена роля. Защото евентуалното използване на тактическо ядрено оръжие в Украйна би имало ограничени стратегически резултати и би превърнало Русия „във враг на цялото човечество“.

Икономическите връзки на Русия със Запада са напълно разрушени като санкциите прераснаха в тотална икономическа и финансова война. Напълно неочаквано бяха замразени и конфискувани значителна част от резервите на централната банка. Разчетите, че както допреди войната, действайки в собствен интерес, икономическите фактори на Запад ще смекчат последствията от геополитическия сблъсък, не се оправдаха.

Особено болезнен е крахът на енергийните връзки със Западна Европа, считани за „гарант“ на устойчивостта на отношенията на Русия с Европа и през периода на Студената война. Разчетите, че руското „енергийно оръжие“ – „газовият кран“, ще повлияе да не се стигне до разрив на Европа с Русия, не се оправдаха.

Най-важното събитие в геополитическата среда в Европа стана радикалният демонтаж на германо-руските отношения на „партньорство“, основаващи се „примирението“ на Русия и Германия след Втората световна война и на ролята на СССР за обединението на Германия. Деградацията на отношенията между двете страни способства за налагането на геополитическите интереси на САЩ в Европа.

Войната в Украйна подложи на изпитание и формалните досега съюзници на Русия. От всички държави, членки на Договора за колективна безопасност единствено Беларус поддържа открито Москва и ѝ оказва реална подкрепа. Останалите държави използват фокусирането на Русия върху конфликта в Украйна за „диверсификация“ на своята външна политика и за дистанциране от руската външна политика, особено в сферата на отбраната и сигурността.

Неспособността на Русия да реши в кратки срокове задачите на „специалната военна операция“ в Украйна рязко понижава оценките за руската военна мощ. Това, наред с освобождаването от страха пред руската ядрена заплаха способства европейските държави да се „отърсят“ от състоянието на „вцепеняване“ пред руския военен потенциал и ги поощрява за настъпателна политика по отношение интересите на Русия.

Войната в Украйна осветли сериозни проблеми в следваната от Русия политическа и военна стратегия и тактика; в окомплектоването, подготовката и въоръжението на армията; в мобилизационната готовност на страната и на икономиката, в идеологическата компонента на държавната политика; в отношението на обществото. Те крият рискове за стратегическо поражение на Русия; за провокиране смяна на режима и последващо демилитаризиране на Русия (а не е изключено и поставяне на ядрения й потенциал под международен контрол); за политическо и географско „преформатиране“ на Русия; за смяна на елита и за превръщането й във второстепенен фактор, не само в световен, но и в регионален мащаб.

На фона на геополитическите разломи позитивно влияние върху международното положение на Русия може да се търси единствено сред страните, които формално заемат „неутрална позиция“ в конфликта на Русия със Запада (на първо място Китай, Индия, Турция, Иран, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бразилия, ЮАР, Индонезия).

Като цяло в резултат на войната в Украйна международното положение на Русия рязко се промени. Но път „назад“ не съществува. Отстъплението води към национална катастрофа, вътрешен хаос и загуба на суверенитет. Задължително условие за недопускането на такъв сценарий е „решаването на проблема Украйна“.

Загубата във войната крие опасни сътресения, подобни на трагедията в резултат на Първата световна война и на последвалата гражданска война.

„Замразяването“ на бойните действия на фронта с Украйна на достигнатите в момента рубежи би означавало неспособност за постигане на набелязаните цели, тоест морално поражение и би осигурило само пауза, по отношение неизбежното подновяване на въоръжената борба, вероятно с още по-консолидиран противник.

Вариантът за „стратегически“ успех включва пълното овладяване и удържането на „присъединените“ територии в Източна Украйна и на „сухопътния“ коридор в Крим (руският суверенитет в Крим остава неоспорим). Останалите украински територии, особено западната част по принцип не могат да бъдат интегрирани в руското „цивилизационно“ пространство. Този украински „плацдарм“ не би имал критична маса сериозно да застрашава интересите на Русия.

Общият успех на руската политика на украинското направление в решаваща степен ще зависи от закрепването на военните резултати чрез политическа, икономическа и идеологическа интеграция на контролираните територии с Русия. Това изисква огромни ресурси, целенасочени усилия години наред и мащабни жертви и лишения“.

В заключение на разработката си Дмитри Тренин посочва:

Каквато и да бъде развръзката на войната с Украйна не може да се очаква установяването на стабилно статукво в източната част на Европа. Натискът срещу Русия от страна на Запада в Европа ще продължи по няколко направления. Освен украинското, което ще остане главна невралгична ос, сериозни усилия ще бъдат необходими за блокиране на натиска на Запада по отношение на беларуското, на приднестровското, на калининградското и на кавказкото направления. За да устои, Москва трябва да укрепва всестранно своите позиции по целия западен геополитически фронт от Адриатика, до Черно море“.

Обоснованите в разработката възгледи за критичните промени в резултат на войната в Украйна на международните позиции на Русия и произтичащите цели и задачи намериха израз в обявените на 17-и януари от министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу насоки за развитие на въоръжените сили на Руската Федерация през периода 2023-2026 г.

В сводка на Военното разузнаване на Великобритания от 22-и януари се посочва, че реформата във въоръжените сили на Русия включва:

- Увеличаване на числеността на въоръжените сили от 1.35 милиона на 1.5 милиона;

- Промени в организационно-щатната структура на въоръжените сили чрез възстановяването на Московския и на Ленинградския военни окръзи;

- Създаването на самостоятелно корпусно командване в Карелия;

- Всестранно усилване на групировката за водене на „специалната военна операция“ в Украйна;

- Преоценка и усъвършенстване на мобилизационната система и разширяване на нейната база;

- Въвеждането на постоянна система за подготовка на мобилизационния запас;

- Разгръщането на две нови въздушно-десантни дивизии и на три нови мотострелкови дивизии;- Реорганизацията на четири въздушно-десантни бригади във въздушно-десантни дивизии;

- Реорганизацията на седем мотострелкови бригади в мотострелкови дивизии;

- Реорганизацията на три бригади морска пехота в три дивизии морска пехота.

В изводите на сводката се посочва:

„За Путин залог във войната в Украйна е не само бъдещето на руската държава, нейното единство и териториална цялост, имперско величие и международния престиж, но и личното му оцеляване и място в историята. Затова за руския президент е приемлива единствено победата Обявените насоки за развитието на въоръжените сили свидетелстват, че очакванията са за запазване на висока степен на заплаха с конвенционални средства срещу Русия в продължителен период и след завършване на войната в Украйна. Като решенията се търсят във връщането към съветския модел на изграждането на отбранителната система на страната“.


В категории: Войната в Украйна


57
Коментара
57
Коментара по темата
57.
...
25.01.2023 21:31:15
0
0
Чака някой да пише, че да не е явен. Преразглежда си речника....То, освен всичко друго, си супер некадърен. Хем сере, клевети, интриганства, пише глупости, хем накрая и пари няма да вземе.
56.
....
25.01.2023 21:21:22
0
0
Ко стана, секнах ли те!? Или още си зает да сереш в другата тема, вече на лична основа, сам си пишеш и си отговаряш. Супер явен си...Както и американската пропаганда. Лъсва всичко в един момент. Ако ти си лицето на западната пропаганда тук, то нищо чудно. Кой ти плаща, а!? Ясно кой....И да, всичко идва от Америка, от тяхното правителсто. Подкрепящо управление на фашисти. Икономически интереси. И пропаганда. Тези западни държави само им играят по свирката. Но отвреме навреме се изпускат и те. Като не им издържат нервите. Е, прочети малко история. Как западни политици неведнъж са казвали, че Западът робува на държава, чиято икономика силно зависи от войните. Само на Боинг заводът е дълъг 70 км. Колко хора работят там? Хора със семейства, с приятели и познати. И които хора избират тези правителства. В Америка...
55.
...
25.01.2023 21:02:02
0
0
Хомотролче, разбрахме вече. Разбрахме, че си платен трол, гей на половин работен ден, през другото време разнася пратки и се гъчи в къща с още 10 човека. Показа го много ясно. Добри и лоши няма в тази война. Има само "лошо", американското правителство и украинското, съставено от фашисти. Българите в Украйна кой ги изби, нали си българин!? Или вече не се имаш за такъв...Масов гроб с българи и после руснаците били. Ама руснаците показаха снимки, които супер очевидно са от две седмици преди да дойдат в това село. И изведнъж изчезна това.
Флагман просто са принудени да им изсипват жалката пропаганда.
54.
...
25.01.2023 20:51:54
0
0
В коментар 107 "До 106". Обърках се. И някакви интриги. Че уж някой си писал срещу Флагман. Пък пак той го прави. Че да ги банвате. По "усещане"...Като много "усещате", погледнете кой всъщност пише 90% от коментарите. Като статията е за войната в Украйна...
53.
....
25.01.2023 20:47:54
0
0
Използва израза "вербална диария", когато говори срещу руснаците, но и също, когато говори ЗА руснаците. Има го в другата статия, там за кораба с балистични ракети, в коментар 106...
Флагман, излагате се...Супер явно е, че е платен трол, западна пропаганда. И тези гнусни коментари, които били писани уж от русофили, пак той ги пише. Също и за лайковете, както казах.
Едно, че пропагандирате, второ, че давате поле за изява на такива платени тролове.
52.
Царството на трола
25.01.2023 20:38:18
0
0
90% от "трафика" го прави един и същи "човек". И чак пише за "другата страна". За Русия се изказва, ама някакви гадости. Супер явен...Бръкнах му в мозъка в другата тема, показах му какъв е и пощуря. Взе да се пени. Жалък платен трол...И той слага лайкове/дислайкове. На пакети ги слага, има си софт гнидата. Всичко е толкова фалшиво в секцията за коментари. Но пък приляга на жалката пропаганда на "флагманите".
51.
до 50
23.01.2023 19:15:57
6
2
Ами изхарчиха десетки милиарди да купят скъп газ бе приятелю. Нали от там и всичко друго поскъпва, стоки, услуги и т.н. и европееца плаща повече. Лихвите по кредитите също се вдигат заради инфлацията. Усеща се това. По-добре да спре тази война и да се нормализира всичко. От това да си ги мерят на кой му е по-голям, страдаме ние обикновените хора.
50.
Въй, ти да видиш
23.01.2023 18:18:21
1
14
Кво стана със зимния апокалипсис бря чувак? Нали щяха да ни дръпнат кранчето и да ни замразяват? За другата зима ли се отлага? Що окичиха Москва и Петербург с ПВО системи? Що изпозлват социалния фонд, да финансират войната?
49.
До 46
23.01.2023 17:45:51
3
10
От една година слушам от такива като тебе че ето няма и месец два и руснаците ще вдигнат бялото знаме ще се разпаднат и ще има няколко малки неруски държави и това ще е края на русия, ето ти храна за размисъл, от както почнаха военната си операция срещу нацистите украинци и техния съюзник НАТО...........

спрях да ти чета вербалната диария до там, няма смисъл да си губя времето.
48.
До 47
23.01.2023 17:25:32
8
3
Момченце преди да се изказваш поне провери какви данни има изнесени поне от ООН отвори линка да се ограмотиш че е срамно прост млад човек да ръзи глупости:
https://www.macrotrends.net/countries/RUS/russia/life-expectancy
47.
jhg
23.01.2023 17:19:49
2
10
Каква пенсия бе, средната им продължителност на живота при мъжете е под 60г.
46.
До 44
23.01.2023 17:18:50
10
3
От една година слушам от такива като тебе че ето няма и месец два и руснаците ще вдигнат бялото знаме ще се разпаднат и ще има няколко малки неруски държави и това ще е края на русия, ето ти храна за размисъл, от както почнаха военната си операция срещу нацистите украинци и техния съюзник НАТО няма изгледи да се предават, а съюзите които направиха с другата част на света ще ги изведе още по напред от колкото бяха, санкциите срещу тях само ги накараха да започнат собствено производство, не правиха пшеница а сега са износител от светоевна величина, забраниха да се изнасят дървени трупи и сега ще си бършем задниците с парцали щото няма да има с какво, демократична европа въведе 17 градуса за нормална стайна температура, някъде даже е забранено да е над нея и има глоби (Швеция ако не се лъжа). Колкото до Китай то те ще са с руснаците защото следващите които ще удари запада са точно те, а както е известно цялата западна европа се е изхранвала изцяло със грабеж през цялата си история, справка кръстоносните походи и разбира се колониите които имаха до не много отдавна. Както писах има технологиите но нямат ресурсите и затова по един или друг начин си ги крадат, пак справка България, умря ни селското стопанство умря ни науката умря ни промишленоста и леката и тежката, също и добивната, имаме злато но ни го крадат и НЕ са руснаците ами запада.
45.
Въй , ти да видиш
23.01.2023 17:08:34
9
3
Кат гледам как са се запритеснили руснаците направо ми е страшно, ще ми е интересно след 6 февруари като се забрани вноса но нефт по море от Русия с какво ще си карате дизеляците, или ще минете на педали....
44.
До 43
23.01.2023 15:36:52
3
13
Абе умник, руснаците взимат като невидели заеми от Китай, които ги оставиха да се оправят в Украйна сами без грам да им помагат и казаха че нищо не било съгласувано с тях, и даже не се осъзнават, че така Китай им слага оковите. А Индия търгува повече със запада от колкото с тях, но си прав че се опитват да седят на два стола. Единственият им истински съюзник е Саудитска Арабия а те са пълни интересчии, и съвсем скоро ще се обърнат на запад (ОТНОВО), какво остана Иран и Сирия, които няколко пъти ги изпързаляха вече. Иначе си прав за пенсията, и средната заплата в Русия е малко по-голяма от България, но това ако е комплимент за Русия според теб..............абе жив и здрав да си, няма да обиждам хора с явни психически проблеми. Само ще те попитам, защо в Русия вече използват националният фонд за социални помощи за да финансират войната? Понеже си информиран ще ми разясниш.
43.
Ишлемето
23.01.2023 15:05:33
12
5
Значими съюзници нямали, само един Китай е повече от голям съюзник, като се замисля и Индия е в тази група, истината е че 80% от света е с руснаците, само "златния милиард" е против, но златните имат технплогиите ама нямат ресурсите, докато можеха да вземат евтинко им беше добре, сега кранчето секна и гледам колко стана скъп тока горивото лекрствата и още доста екстри без да проим храната. За сведение в бедната русия минималната пенсия много ама много малко се различава от българската и то при условие че им са наложени повече от 5000 вида санкции а при нас такива няма. Ай сещайте се на кого му е по зле, на тях с ресурсите или на нас с голите но умни зад....ци. Акъл и да имаш трябва си ядене и топло иначе пак си мреш от глад и студ.
42.
DB7
23.01.2023 13:31:06
0
9
Телеграм-каналът на проекта WarGonzo, специализиран във военните новини, съобщи, че в Украйна вече са забелязани танкове "Леопард", които според официални изявления Германия все още не е позволила да се доставят на Киев.

"Оперативни източници съобщават, че в Николаев са забелязани най-малко 2 единици германска техника", се казва в съобщението.

Твърди се, че очевидци са забелязали платформи с танкове, за които се твърди, че са се насочили към територията на бронетанковия завод в Николаев. Официално потвърждение на тази информация няма.

Анализаторите на WarGonzo предполагат, че засилената активност на европейските медии за доставката на танкове за Украйна е причинена от опит да се спечели време за внасяне на поправки в германския закон, който не позволява на трети страни без разрешението на Германия да предават германско оръжие на трети страни.

В същото време по-рано германският външен министър Аналена Бербок в интервю за френската телевизионна компания LCI заяви, че Берлин няма да препятства решението на Полша да изпрати танкове "Леопард" в Украйна.

"Московский комсомолец"
41.
До 40
23.01.2023 13:01:25
1
8
Адмирации. На 100% си прав, 200% даже.

Единствено бъркаш газ и нефт. За уралският нефт говориш не газ. Но това е малка грешка, просто те поправям за да не бъркаме аудиторията.
40.
Така е.
23.01.2023 11:18:52
8
17
Нищо добро не ви чака. И си го заслужавате. на над 60% от светът не можете да продавате уралския газ за над60 долара, икономиката ви се сви до мащабите на Италия или щатът Тексас в САЩ. И така ще бъде занапред. Срамота е, че държавата ви е пребогата на всякакви ресурси, а народът е все яхнат от някакви деспоти и диктатори които облагодетелстват единствено себе си. Но явно руският народ предпочита да се алкохолизира и наркоманизира, и да бленува националистически блянове, които от известно време са не само национализъм, а граничат с чист открит нацизъм, пред това да се надигне и освободи веднъж за винаги както направиха в Полша, Естония и Литва например. А ще кажат че държавата е прекалено силна и ако протестират, ще ги бият и арестуват, може би и убият. А в държавите които изброих не бяха ли излезли с телата си хората пред съветските танкове, там не ги ли грозеше бой, арести и смърт? Горделиви страхливци са руснаците и това е!
39.
уе
23.01.2023 10:02:20
11
12
Рушлямистката педерация отдавна е второстепенна военна сила и третостепенен икономически фактор, просто чак сега им лъсна голия гъз за пред света. Бензиностанция със стари клеясали ракети и един калашник на гащник, а другия гащник с три патрона тича след първия да му вземе калашника след като го могилизират.
38.
На всеки километър
23.01.2023 09:32:44
3
5
А, не бойте се, братушки! Нашите наташки са на първа линия! Оттук до края на света...Кога ще им облекчите мъките?
37.
Дернев
23.01.2023 09:09:39
39
4
"Факторът „страх“ , който присъстваше в периода на Студената война в общественото съзнание на западните страни вече не играе съществена роля. Защото евентуалното използване на тактическо ядрено оръжие в Украйна би имало ограничени стратегически резултати и би превърнало Русия „във враг на цялото човечество“."
Ето това е оценено правилно и от там заключението за използване наяд енооръжие, каквото и да е то, в Ев опа. Факторът страх го имаше, защото взаимоотношенията бяха директни между Щатите и Съюза. Сега Русия приема, че има проблем с Украйна, въпреки че Щатите стоят зад това. И затова руската реакция през изтеклите военни месеци трябваше да бъдат насочени директно към САЩ. потапянето на Москва трябваше да доведе до потапяне на американски самолетоносач някъде вокеана, за да разберат американците че те са основният проблем. И въоръжаването на Украйна щеше да спре, а те многократно се усилиха. Сега ядрен удар срещу Украйна ще е поредната сериозна грешка. Трябва ясно да се даде на амириканците да разберат, че наложили се такъв Удар то той ще е срещу тях. Там удара има по-малка вероятнос да доведе до 3СВ, докато в Европа тя ще е сигурна. Русия трябва да рещи пробрема си с Щатите защото той е одновния. А САЩ няма да спрат натиска, защото на тях им трябва обединен Запад срещу Китай.
А ние, европейците трябва да работим за Европа да европеъците, но вече с нов локомотив. Старият твэрдо ниводик м 3СВ.
36.
Айде руаки и еици
23.01.2023 07:51:24
7
16
Руспия уби 11110000000000 украинци трилиони немци и англичани антарктида е немска губерния. Ню Йорк е прекръстен на Путинград. Вагнер набира затворници от патагония. Вече има Кулата на Киркор а не айфеловата кула. Лондон е потопен от Сарма и ракетата таскебап мавзолея на Путин е на Луната Само австралия се държи но ще падне . Соловьов и Симонян водят 24/7 по телевизоря наште русофили маструбират мрачно според сексуалната си ориентация неосъзнатите си бъркат отзад слушайки "широка халка мая радная"чудейки се дали да минат на левия тротоар,тия с хетерoнаклонносто маат ножки на Ставай страна огромная.
35.
12
23.01.2023 06:50:51
17
12
Отново Божков и соросоидна статия,съответно минус лакове за различно мислещи.
34.
"пише
23.01.2023 06:31:15
16
8
Offnews.bg."
"сътрудничи и заема ръководни позиции в Московския център „Карнеги“
Скрийте се с жалката си долнопробна и ежечасна русофобска пропаганда и псевдожурнализъм.
Лъжата е смъртен грях.
И за трийсетте сребърника всеки накрая си плаща.
Това е неотменно. As death and taxis.
33.
Славейков махала бейби
23.01.2023 06:25:33
16
25
Слава Украйна! Слава България!
32.
Soros
23.01.2023 05:14:34
14
13
А проверихте ли чий е “много близкия” до Кремъл Митя Тренин - грантаджия на Карнеги , тоест виден американски сътрудник…, за какво обединение на Запада под команда става въпрос? Кой да си подари оръжието за 500 милиона за да купи с авансово плащане такова за 5 милиарда от американската търговска фирма НАТО и да го получи евентуално след 10 год , затова и германците се въздържат да си изпратят танковете…, а алтернативна Германия им го каза в прав текст - няма да позволим за втори път да изпратим немски танкове да воюват срещу Русия на украинска територия и след това резултата да е : посрещане на руски танкове в Берлин като два още стоят близо до Бундестага и депутатите всеки ден минават покрай тях за работа…и сега Европа я чака същото - инфлация , дългове към МВФ и фалити , а Русия и през Белорусия ще приключи войната до 9-ти май с пълна капитулация на Киев , независимо от 150 - те танка които ще ги занесат на изток за скрап…досега ВКС на РФ е унищожила над 2000 бр танкове. , дали още 100-200 ще са им проблем , просто още 1000 танкисти и 10000 пехотинци в украинските гробища ще е резултата от тази глупост , в момента ВПК на Русия произвежда на ден ПВО ракетни установки колкото е световното производство за седмица…това е съотношението …
31.
До 17
23.01.2023 05:02:38
10
22
"Ако този Велик народ не е дал 200 000 жертви ,сега нямаше да има такова нещо като България."
Прекрасен пример на историческа неграмотност. Руските жертви в тази война са около 30 хиляди.
Около 30 хиляди са българските войници загинали в заключителната част на Втората световна война в състава на Трети украински фронт. Така че сметките са платени.
30.
До 14 15 16 17
23.01.2023 02:25:31
17
35
Путлерски мърши!БЪЛГАРИЯ Е ОСВОБОДЕНА ОТ УКРАИНЦИ!!ИДЕТЕ НА ПАНОРАМАТА В ПЛЕВЕН И НА СТЕНАТА СА ИЗПИСАНИ ПОЛКОВЕ УКРАЙНА ГРАДОВЕ!!!Русия е искала да стигне до топлите морета винаги доктрината им е такава иначе Черно море е езеро А КОЙ БЕШЕ ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО 1885 А МЪРШИ А ПРОТИВ НЕЗАВИСИМОСТТА 1908 А РОБСКИ МЪРШИ
29.
Тъй де!
23.01.2023 00:40:47
11
32
И каква ще спечелят ватниците ако използват ядрено оръжие? Дори и брадатите ислямски кучета ще се дистанцират от московската измет!
28.
Путлер Акбар
23.01.2023 00:37:51
10
37
Как да нямаме съюзници - Еритрея и Северна Корея са най-проспериращите съюзници на Клошаристан!
27.
R
23.01.2023 00:20:47
22
15
Накрая ще принудят Русия да използва ядрено оръжие в Украини . То и това е целта на САЩ.
26.
Чалга Парти Интернешънъл
23.01.2023 00:18:22
15
13
Путин ще победи и ще имаме истински български олигарси, които ще карат тузарски яхти като руските си събратя!
25.
Путлер Акбар
23.01.2023 00:14:44
10
31
Абе важното е за вагнеровите затворници, кадировските козоеби и бурятските степници е да завземат Соледар (по-малък град от Грудово). После крепостниците ще са щастливи да рупат цвекло и да се напиват с боярщник.
24.
R
23.01.2023 00:11:04
11
19
Нещо да напишете са обиска на къщета на Бай Дрън ? Или е забранено в Бг да се пише за това ?
23.
Мишо
23.01.2023 00:01:52
10
25
Невероятна боза. Според статията Лавров е сигурен в поражението на Русия, а разузнаването на UK получава своята информация от официалните руски новинарски и правителствени канали.
И едно и другото са абсолютни дивотии!!!!!!
Поне пари плащат ли ви за тези глупости?
22.
вангел
22.01.2023 23:54:11
22
20
На дали има други братя по душа и кръв който са умряли за нас след зверствата 500 години хубаво вникнете Подарили са ни Свободата .Всичко друго казано и видяно е Без Значение .
21.
bai kosta
22.01.2023 23:52:56
8
12
Статия в стил "ала Божидар Божков".
20.
трън
22.01.2023 23:48:14
18
20
Слава Русия отидете на одъра в Батак още е червен от посичането на Българите и Шипка !!!!
19.
куртка
22.01.2023 23:42:18
26
23
Слава Росия България е има и нас Благодарение на Руския Народ ...значи СВОБОДА
18.
Някойси
22.01.2023 23:33:01
10
19
Четах руските статии и гледах предаването където уж го е казал, не чух такова нещо. Може да съм пропуснал, тук е руския сайт: https://globalaffairs.ru/
17.
Ноунейм
22.01.2023 23:24:52
28
28
Абе що всички дето бълват срещу руснаците не си сложат по един фес ?Ей,ако този Велик народ не е дал 200 000 жертви ,сега нямаше да има такова нещо като България...щяхме да сме част от Турция бе тъпаци с тъпаците ви...Хора като вас ,които злословят и хулят Русия нямат капка достойнство и респект към тези,благодарение на които въобще ни има.
16.
до 13
22.01.2023 23:11:56
20
20
Май скоро не си ходил в Дубай ?
Не си бил и в Анталия тази година където имаше стачка на местните заради многото покупки на имоти от бедните руснаци.
Елементарен си Хайдрих.
И ника ти дори е тъп !
15.
звезда
22.01.2023 23:02:11
40
26
Руснаците ако решат да пръднат света ще се надриска 10 пъти в интерес на истината ... все още гледат да ограничат последствията .. !!!??? Играят си твърде много с тяхното Търпение ... Но има едно Но ....!!!
14.
Ноунейм
22.01.2023 22:54:13
46
29
България ВИНАГИ ще е с Русия!Запада успя след предателя Михаил Горбачов да пороби и България и да я превърне в държава с отрицателен демографски прираст,с потрошена икономика,която нищо не произвежда,и с изтичащ човешки ресурс по всички краища на света .В една чалга клоака ,проектирана с тънко замислена перспектива от "миротворците" САЩ.Скоро всичко ще свърши.Истината ще излезе.Победа и Слава за Русия!
13.
Хайдрих
22.01.2023 22:51:29
30
41
Навремето Рейгън беше се заклел, че ще накара руснаците да си ядят прикладите на пушките и успя. В СССР в края на комунизма - нямаше какво да се купи и яде, тотална мизерия беше . Сега ще е още по-зле, и все така болезнено. Да видим как Путин ще управлява такава прогнила страна и как ще плаща да го пазят...
А за идиотския коментар на "Фотева" обиждаш целокупния български народ !
Как може да наричаш братя тези азиатски варвари? (Нация от мъже хронични алкохолици и жени всепризнати к...ви) . Та дори и визуално разликата е очеизвадна . А като я смяташ за твоя родина марш в Сибир с еднопосочен билет .
12.
До 3 Триперататуй
22.01.2023 22:44:29
6
19
Силата им е в събраните заболявания и вродени аномалии. Гледай снимка на министър на външните работи! Гледай какъв умен поглед и зейнала паст!
Направо очаквам да каже нещо много мъдро относно жизненонеобходимите им поддържащи лечения.
11.
DB7
22.01.2023 22:44:06
6
19
Ауу фенове на орки убийци ДЕЦА ЖЕНИ ГЪРЧЕТЕ СЕ
10.
Лелята
22.01.2023 22:41:00
22
35
Мнението на кремълските л@йн@яди няма никакво значение за хода на войната. Безславен край на славната бензиностанция с ракети.
9.
Асанчо
22.01.2023 22:39:22
18
35
Грешка товарищ лошадь!!! САЩ не са ви виновни (както винаги за вас нещастниците), а заслуга за това има САМО блатния плъх, които с шизофренията си настрои цялата галактика срещу вас!!!
8.
БРАТСКА ЕРИТРЕЯ
22.01.2023 22:36:59
6
25
Тъквизи да ги нямаме Москва!!......нямали били съюзници!!!???........Пфууууу!!
Пепел Ви на езика!!!!!
7.
От Запада с любов
22.01.2023 22:30:15
9
15
Всичко ще бъде наред,спрете спокойно Деца.
6.
До 5- Forever stoopid
22.01.2023 22:30:04
8
22
Ай наздраве!
5.
Форева
22.01.2023 22:19:22
60
23
Русия е нашта втора родина,а русите наши братя и сестри.Не минуемо войната ще се отрази и на вноса на петрол он Русия ,но това не е важно.Важно е да помогнем на нашите братя към пътя !?
Успеха се кове в битки братя.
Да обавим война на Америка и изтрепем американските подданици в страна ,начело са партиите вкарали ни в блатото през 32г злощастен живот.
Напред с Русия към просперитета на страната ни .Напред към елиминиране наЕвропа и ликвидиране на Американския капитализъм по нашите земи ,да помогнем на братска Русиа да се избави от неонацизма и върне земите си от 91г.
Слава Русия ,смърт на Украинските неонацисти и Бандеровци.Смърт на Америка!
4.
Пълни глупости !
22.01.2023 22:14:19
39
41
Сами си ги пишат и после си вярват, че е така.
Освен Запада, никой в Света не въведе санкции срещу Русия.
Над 70% от държавите и населението в света не им пука за украйната !
Като гледам какъв лидер в лицето на Байдън има Запада и всичко е ясно.
3.
До 2 роСИФИЛИСтика
22.01.2023 21:51:25
34
59
Ква диаспора те гони ве мухъл?!?
Един файтон дъртофели тва ли ви силата?. Всички знаем, че на времето сте въртяли тръби на ватенките, ама с дудуци революция не се прави. бухохооохохохохохохохо. Режете вени и да се свършва!
рОспия КОНЕЦ!
2.
Споко Лавров
22.01.2023 21:42:44
69
24
Руската диаспора в България е към 70%
При военни действия и повиквателни от Американските подлоги знаеш мноо добре ,че вие ни отървахте от рязаните Турци ,сега сме ние на ход!
1.
всеобщо мнение
22.01.2023 21:40:25
74
47
САЩ....ИМПЕРИЯТА НА ВСИЧКОТО ЗЛО ПО СВЕТА........ИЗЧАДИЯ КРАВАРСКИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори