×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой ще търси отговорност на лъжливите овчарчета от кв. Акациите, линчували медийно три болници в Бургас


Кой ще търси отговорност на лъжливите овчарчета от кв. Акациите, линчували медийно три болници в Бургас
„Студено, не диша, цялото синьо. Детето продължава да гасне и ни викат спокойно”, крещи вуйчото във видеото, което снима уж много притеснен, но...
17 Януари 2023, Вторник, 20:09 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Момичето било с остър гастрит и силно обезводнено - цял ден преди това я оставили самичка вкъщи

Ще потърсят ли институциите отговорност на лъжливите овчарчета, които подлудиха лекарите в три болници в Бургас, твърдейки, че 13-годишно дете едва ли не умира в ръцете на близките си, а никой не му оказва адекватна помощ?

Медийната пушилка и светкавичното разпространение в мрежата на видеоклип от момента на припадъка на момичето с инициали Я.К., който собственоръчно е заснел уж много притесненият й вуйчо Иван Иванов, предизвика незабавната намеса на РЗИ-Бургас и "Медицински надзор". 

ВИЖТЕ ВИДЕОТО, КОЕТО БЕ РАЗПРОСТРАНЕНО ОТ БЛИЗКИТЕ НА ДЕТЕТО:

„Студено, не диша, цялото синьо. Детето продължава да гасне и ни викат спокойно”, крещи вуйчото във видеото, което снима, а майката приглася: „Боже Господи, от кабинет на кабинет.” Оказва се обаче, че преди видеоизявата в сюблимния момент притеснението им явно не е било толкова силно. Тя е оставена цял следобед сама в дома си в бургаския кв. Акациите. Имала е операция на ходилото от плоскостъпие (безобидна диагноза, която се поставя на голяма част от децата и не е притеснително да се живее с нея, б. а.) и не е можела да се движи и да се обслужва сама. Надвечер роднините осъзнават, че тя не е добре и тръгват да търсят помощ. Я. вече е много сериозно обезводнена заради оплакванията от болки в стомаха, гадене и повръщане, които имала от обяд.

„Когато на тази възраст дете се обезводни, нормално е да колабира, дори под крясъците може да направи хистеричен припадък. Нека не обвиняваме. Хистерията също е диагноза, тя е предизвикана, не е равно на преструвки”, обясни днес пред медиите директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

 И в трите лечебни заведения, посочени от близките като неадекватни и пълни с некадърници, които не обръщат внимание на умиращи пред очите им деца, обаче не са открити нарушения, но пък за сметка на това скандалът отпреди няколко дни за малко да сложи петно върху лекарското съсловие в Бургас.

„Три болници отказват да приемат 13-годишно дете от Бургас”, „Дете припадна, след като три болници отказаха да го приемат”, гръмнаха новините на 11 януари, а близките твърдяха, че 2-3 часа обикаляли по лечебните заведения и никой не им е оказал адекватна помощ.

Оказва се обаче, че в болницата в бургаския ж. к. „Меден рудник” такъв пациент не е бил регистриран същата вечер, а близките дори не са ходили там – прегледани са всички записи от камерите от въпросната вечер. „Те са се обаждали по телефона – като в букинг питали има ли свободни стаи, за да дойдем да се настаним”, уточни директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

В Спешния център на държавната болница обаче много добре си спомнят момента, когато пристига семейството. „Блъскаха по вратите, крещяха, заплашваха ни, обиждаха, ругаха и държаха груб тон. В единия кабинет имаше гола жена, а в другия – друго дете с опасност за живота заради погълнато чуждо тяло. Една от сестрите им даде инвалидна количка, за да се придвижат до неотложния кабинет и да изчакат за преглед – там също имаше чакащи пациенти. Когато се освободи дежурният лекар – след не повече от 5 минути, в коридора стоеше само инвалидната количка – празна”, каза пред Флагман.бг свидетел на случилото се преди седмица, пожелал анонимност.

Роднините откарват момичето по техните думи в третата болница – МБАЛ „Маджуров”, където тя колабира, отново е пренасочена към държавната и впоследствие приета в детското отделение на УМБАЛ Бургас, откъдето през вчерашния ден бе изписана – с диагноза остър гастрит. 12 часа по-късно с гастрит се оказва и майка й Катина, с която са яли едно и също през деня – и на нея й е оказана помощ. А девойката е била изключително обезводнена, тъй като оплакванията й започват от обяд, затова и е колабирала, уточняват медиците.

 Оказва се, че тя и майка й Катина са изписани от детското отделение преждевременно, защото майката след направени многократни забележки е продължила да пуши в болничната стая и в тоалетната.

„Нямаме абсолютно никакви пропуски при лечебно-диагностичния процес. Нямам забележки към колегите, които са оказали медицинска помощ на това дете. Скандалът е предизвикан от страна на тези пациенти – час по-рано са били в същата болница, не са пожелали да изчакат 5 минути и са си тръгнали с много сериозен скандал и обиди към колегите.

След като са се върнали, детето е било прегледано и от педиатър, и от реаниматор – било е абсолютно адекватно, без никакви нито качествени, нито количествени промени на съзнанието. Твърденията са едно, но изследванията се назначават от лекари. Нямало е този проблем, който роднините са представили на медиите по доста изкривен начин. Тяхното желание е било за публичен линч чрез медиите. Не мога да твърдя какво са искали да постигнат, но със сигурност не са искали да помогнат на това болно дете”, каза директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, който вече е прегледал докладите от трите лечебни заведения и проверката е приключила.

„За близките не съществува достойнството на другите хора и на лекарите, които се опитват да помагат. Аз обаче уважавам тяхното достойнство. Това е едно българско семейство, което е здравно неосигурено. За детето това не се отнася, защото до 18-годишна възраст всички деца са осигурени. Ще искам да разбера защо се е стигнало до това и защо са ругаели по този начин лекарите, при положение че не са съдействали по никакъв начин да бъде прегледано детето и са закъснели с цял час за прегледа – по тяхна вина, а не по вина на лекарите”, обяви д-р Георги Паздеров.

Той не отрече, че е имало предположения семейството да е търсело епикриза за представяне пред комисията на ТЕЛК. „Чух тази версия от колеги, но не мога да твърдя, че е така. Системата за ТЕЛК се натоварва и се използва от много недоброжелателни хора чисто финансово. Проверката продължава, но чисто медицински нямам забележки към действията на колегите си”, повтори директорът на РЗИ-Бургас.

Близките на колабиралото момиче, което живее само с майка си на една от основните улици в бургаския кв. Акациите, отричат Катина да е искала да стане личен асистент на дъщеря си с гарантиран месечен доход от държавата. Смущаващ и накланящ везната към това обосновано предположение обаче е фактът, че те през цялото време държали да бъде издадена експертиза на детето, в която да бъде вписано, че е лежало в болница заради припадък…

Кой е крив и кой – прав в тази история, опетнила бургаското здравеопазване по грозен начин, нека обаче докажат компетентните органи на държавата.

 


В категории: Бургас


Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 16/04/2024, Вторник 09:59 0
30
Коментара по темата
30.
Наблюдател
22.01.2023 12:30:21
1
0
Спомням си коментатите под предишните статии за случая. Тогава никой не обърна внимание на това, че близките са цигани и може би преувеличават. Всички се нахвърлиха върху хората в болниците. Да напомним - в първата болница не е имало свободно легло за детето (съответно няма как да бъде прието там), а във втората близките отказват да чакат, докато лекарите полагат грижа за критично болно дете. В третата детето колабира, но вместо да помагат, близките правят клипчета и се вайкат.
Е, никой не е виновен, че позволявате да ви водят за носа. Истината е, че мангалите вече ви командват и ви използват. Сега, като излезе, че това е ГАСТРИТ, изведнъж всички се сетихте, че панаирът е бил в повечко.
29.
Аз
18.01.2023 18:24:02
3
4
Аз ако имам болница, достъпът за мангали ще бъде забранен. Няма да стъпят там тия пиявици.
28.
*********
18.01.2023 18:21:28
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
27.
*********
18.01.2023 17:57:43
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
26.
Все пак човек
18.01.2023 13:36:56
1
5
Такива заглавие не бях виждал никъде ,като куплет от песничка хаха Накратко, статията трябва да се прекръсти -"ПРИПАДНАЛОТО МОМИЧЕ ОТ СПЕШНОТО В БУРГАС-СИМУЛАНТ!!!РОДИТЕЛИТЕ - СХЕМАДЖИИ!" кви лъжливи ОВЧАРИ,аа такова -овчарчета :)))),че и от Акациите ?! Но, нека да видим и някъде другаде, дали ще се чуе и види достоверността на тази добре,накланяща везната информация ,която пишете, понеже доста избирателно подбирате "жертвите" на ваши и наши. И ето, че един път е така, друг път иначе! Защо ИМЕНАТА, АДРЕСИТЕ, КОМЕНТАРИТЕ (опцията за писането и съществуването им под статията) ,също и негрОмотно написаните факти ,като за едни изписвате: раса,години, ,апартамент,блок,Пълните Имена, Адреса ,майката, как си гледала детето, каква била,бащата какъв бил ,каква кола карал и т.н. А другия пример, е този УБИЕЦА П.Р.,който наръга(не за първи път) и уби човек С НОЖ! Ее ? Еми как са му имената на тоя П.Р.,къде живее,на колко е години,какъв автомобил има ,цвят(Квартал,блок,етаж??),какво работи,работи ли въобще,кои са майка му и баща му,какво се случва?Има ли схема-няма ли?За хората от Акациите бързо намирате информация,За Петьо за Генади всичко- етаж ,автомобили,от какво бил болен ,не си пиел хапчетата.!?!?Ставате недостойни за респект, най-вече си играете и се гаврите със съдбите на малкото останали добри хора,уронвате авторитети ,което имат,въпреки ,че си поемат вината и са си платили с висока цена.Пожелавам на Вас и на всички жълти ,неграмотни,интригантски със селско мислене сайтове ръководени и създадени от простаци с продажни души да попадате винаги на хора ,които си знаят правата, винаги да ви осъждат и да печелят,докато не се затриете!!!
25.
запознат
18.01.2023 07:54:45
1
27
Че то целия Кумлук е телк, отидете и проверете. Кой ги издава тези документи, нали пак тази въпросната комисия. Всички живеещи там са с "астма". А, реално болните ги разиграват като маймуни.
24.
Ехе
18.01.2023 04:14:57
12
17
По- черни от Дявола ги изкарахте тея цигани.Тази статия много ласкателства за бургаската здравна система...чак дразни.Всичко с голям патос написано.А за хилядите болни,които умират от същата тази бургаска бяла мафия нищо не казват.То чак и Телка подхванаха.Да,факт е,че и много българи масово злоупотребяват с Телк решения и се правят на болни и гледат да се докопат до такъв документ и хем болни и пак ходят да работят,ама пенсийката да върви там.Всичко в тази държава е отчайващо.Няма да се оправим никога.
23.
Fiki Mangala
17.01.2023 23:36:54
3
40
До мангала
то като се роите мангалите ,освен да тънете в мизерия все повече нищо няма да стане.И само вие да останете на тая земя тук, по добре няма да заживеете.Пак ще сте в калта и в миризливите ви коптори
22.
*********
17.01.2023 23:23:42
3
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
До Флагман
17.01.2023 23:17:10
1
33
По- добре кажете,вие защо пишете не проверени истории.А циганите ако не лъжат и не вдигат суматоха ,няма да са цигани.
20.
Мюмюн
17.01.2023 23:16:28
3
41
Най-виновни от всички са свинските медии, които ни проглушиха ушите с поредния си истеричен крясък и сополиво-сълзлива история за неграмотни , неосигурени, нискочели примати с кафяво под ноктите, дето имат самочувствието на експерти и дават акъл на учили десетилетие лекари как да лекуват. Крайно време е да има отделни стълбове на медицинските осигуровки и де не се налага да се смесват потоците на нормално ползващите здравни услуги и такива примитивни човекоподобни, дето и ветеринар няма да им обърне внимание.
19.
Nikito
17.01.2023 23:16:01
2
46
Кажи му мангал и повече няма какво да говорим! Долна измет без осигуровки имат наглостта и претенции да имат. Незаконните колиби в комлука кога ще ги подкара фадромата? Едно стадо човекоподобни заселили се незаконно че им плащаме и тока и водата.
18.
дссе3е3
17.01.2023 22:45:52
5
34
Знам че може да ме изтриете и блокирате но ще кажа за малкото хора които видят този коментар :
СВИКВАЙТЕ БЪЛГАРИ ,ВИЕ СЕ ТОПИТЕ ,А ДРУГИ СЕ МНОЖАТ !
А за политиците това въобще не е проблем ,тяхнитедеца са в чужбина и се женят и правят раждат смесени ЧУЖДИ поколения ! Бог да прости България . Амин
17.
Онзи там
17.01.2023 22:41:44
2
36
К'во да очакваш от цигани?
16.
Поморийския
17.01.2023 21:17:43
14
27
знаем, знаем как ще се погрижат за нас лекарите от бургаските болници. едва ли има човек, който да не знае за какво става въпрос. от статии за лъскане на имиджа няма смисъл, то все едно да лъскаш имиджа на Владо Кузов и да твърдиш, че не си пада по малки момченца.
15.
това малцинство е циреи..
17.01.2023 21:16:29
2
48
Това малцинство е циреи..
14.
Никола
17.01.2023 21:12:53
10
39
Е, защо ми изтрихте коментара? Кое точно не беше по темата? Че ясно описах ужаса, който ще изпита всеки на когото му се наложи да потърси спешна помощ през нощта в Бургас?
Въпреки, че са ви платили за тази статия, аз все пак няма да ви пожелая да усетите "грижите" на бургаските медици от първо лице! И дано спите добре, след всичките гадости, които ви се налага да правите за пари.
13.
Да
17.01.2023 21:10:29
1
48
Отткакто държавата превърна лекарите в еднолични търговци на здраве, нещата тръгнаха надолу. Това е държавната политика, лекарите са повечето в пенсионна възраст, болниците лекуват неосигурени пациенти, които все повече се увеличават, в трудният сектор на спешна помощ малко са желаещите да работят и то под голямото напрежение на вандали, които чупят и бият! В скоро време държавната грижа за здравето ни ще се поеме най-вероятно от парамедици и фелшери, а който има достатъчно пари ще се лекува в частни болници.
12.
До 10
17.01.2023 20:56:27
14
6
Цял следобед пише,не цял ден....и в това няма нередност,защо се вменява вина на майката?Останалата част не я коментирам има ли умисъл.
11.
*********
17.01.2023 20:53:04
2
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
До 7
17.01.2023 20:44:52
1
15
Цял ден сама и прикована на леглото заради операция това е казано тук не че е незаконно нещо
9.
81
17.01.2023 20:44:42
2
56
Мангали сър!
8.
123
17.01.2023 20:39:49
1
65
Очевидно е опит за измама пред ТЕЛК комисията, а е ясно че майката е подучена какво да се направи. Странно е и това че детето припаднало а вуйчото снима. А че лекарите са груби и подмятат пациенти е факт. Изнервени или друго не знам, но отношението не е добро. А тези от регистратурите криви до безобразие. Случаят сега трябва да бъде подхванат от държавното обвинение което трябва да провери тези “мними” ТЕЛК-ове. Срамота!!!
7.
Бс
17.01.2023 20:32:48
15
18
Според законодателството не е незаконно или вредно 13 годишно дете да седи няколко часа само.Не преиначавайте,че са я държали гладна и жадна- човек и от обикновен вирус може да се обезводни.
6.
Ami
17.01.2023 20:27:21
4
74
Време е безотговорните родители да бъдат наказвани за заплаха върху живота и здравето на децата им! Държали го докато се обезводни, другите хвърляли из двора си шишета бензин и кибрит и детето неспасяемо изгоря! При положение, че те като родители не са направили задълнижелното и възможното, очакват лекарите да направят невъзможното и то под дивашките им заплахи.
5.
*********
17.01.2023 20:23:28
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
4.
Фактите са са факти - не са я приели в 3 болници
17.01.2023 20:20:21
69
18
Радостинче, няма какво да замазваш историята. Каквото и да се е случило преди това не отменя факта, че 3 болници не са приели детето, а са го премятали по административната система
3.
Тц
17.01.2023 20:19:11
7
18
Я стига глупости!Сашко 9 дни живя в гората,сега няколко часа ще изкарате виновни.Аз съм голям човек и също колабирам понякога.Не е редно да са пратили детето пред кабинет- хората са се спасили както могат.
2.
Мдаа
17.01.2023 20:18:48
4
67
"Лъже като дърт циганин" е поговорка, която е и днес изключително актуална. Такива лъжливи заявления, които медиите публикуват, трябва да се санкционират със солени глоби, за да не се подвежда общественото мнение и да не се оклеветяват невинни хора! Последният случай в болница Шейново също доста мирише на умишленост от страна на тези, които днес искат шестцифрени компенсации! Надявам се, че институциите най-после ще советят станалото и измамниците ще получат заслужено наказание!
1.
Коментар...
17.01.2023 20:16:47
3
37
..без коментар.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обичан българин изплака за най-голямата мъка в живота си Обичан българин изплака за най-голямата мъка в живота си Живях в ада, когато погребах сина си, призна Маестрото  Голям успех за Петър Стойчев! Преплува Гибралтар и вече се готви за най-тежкия маратон Голям успех за Петър Стойчев! Преплува Гибралтар и вече се готви за най-тежкия маратон Шампионът стана първият българин, преплувал протока по правилата на Oceans seven Тази естрадна звезда мечтае за връщането на комунизма, но от Бали Тази естрадна звезда мечтае за връщането на комунизма, но от Бали Изпълнителката пътува по цял свят, но с носталгия си спомня за едни други времена, когато това би било химера Ще повдигнат ли обвинение на Живко Коцев заради контрабандистите и подаръците? Ще повдигнат ли обвинение на Живко Коцев заради контрабандистите и подаръците? Пуделът с парите няма никакво значение за разследването, коментира Бойко Найденов Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни Над два дни понякога чакат камионите ни до Дунав мост, а загубите ги плащат хората в магазините, коментира Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи Арестуваха "муле" заради „ало“ измама, след като баба му хвърли 40 000 лева през терасата Арестуваха "муле" заради „ало“ измама, след като баба му хвърли 40 000 лева през терасата Възрастната жена извади голям късмет, в дома му са намерени парите ѝ Борисов ли взе главата на външния министър или Стефан Димитров се оказа тотално неподготвен Борисов ли взе главата на външния министър или Стефан Димитров се оказа тотално неподготвен В събота срещу неделя "взривил" премиера, след като отишъл в Черна гора и си изключил телефона, бил неоткриваем за посланици и дипломати  Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас 31-годишният Димитър Димов разби боксова круша и машина за топчета 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете Повечето от представителите на силния пол знаят, че "не е важно колко дълго е зарядното, а колко всъщност издържа батерията" С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват Силните жени са откровени и прями
Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора  Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Словесният им сблъсък изуми мнозина, а през това време изпълнителката се усмихваше небрежно до Рачков и Геро За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин Работата е там, че обърнатите колела могат да причинят сериозна повреда на кормилното управление Футболистите на "Берое" набиха треньора си и го изхвърлиха от съблекалнята Футболистите на "Берое" набиха треньора си и го изхвърлиха от съблекалнята 45-годишният Хосе Ачиари успял да влезе пак в съблекалнята. Той крещял с пълно гърло, че ще разкаже всичко на президента Ернан Банато Този български град почерня от полиция Този български град почерня от полиция Целта е противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, пътната безопасност и осъществяване на превантивна дейност в региона, съобщиха от МВР Синът му ще чака бебе от разведена с три деца Синът му ще чака бебе от разведена с три деца Наследникът на покойния бос посреща първа рожба през лятото Нетаняху зове да се отговори на иранската атака умно Нетаняху зове да се отговори на иранската атака умно Израел е обещал да информира САЩ преди да предприеме контраатака, за да даде на US войските време да се подготвят за ирански ответен удар Зеленски зове за западна подкрепа за Украйна, дава за пример Израел Зеленски зове за западна подкрепа за Украйна, дава за пример Израел Ясно е, че не всички украински съоръжения могат да бъдат предпазени от атаки, коментира той
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори