×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Давос се завръща: Какво да очакваме от Световния икономически форум


Давос се завръща: Какво да очакваме от Световния икономически форум
Така нареченият „елит” ще търси „нова система” за промяна на света
16 Януари 2023, Понеделник, 21:30 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Срещата започва днес и ще приключи в петък, присъствено за пръв път след началото на пандемията през 2020 г.

Световният икономически форум започва днес, връщайки се за пръв път присъствено от 2020 г. – преди пандемията. Политици, корпорации, „филантропи” и други различни „елити” ще се съберат в Давос от 16 до 20 януари, за да си кажат едни на други колко са умни и да се опитат да влошат състоянието на света, доколкото е по силите им. Какво има в менюто тази година?

Вижте дали ще можете да намерите някаква зависимост в официално обявените теми на сайта на СИФ.

Ще бъдат адресирани следните въпроси:

  • Високата инфлация, ниския икономически растеж, дълговата икономика в контекста на нова система за инвестиране, търгуване и инфраструктура;
  • Лидерите в индустрията в контекста на нова система за използването на водещи технологии в частния сектор за иновации и устойчивост;
  • Енергйната и хранителната криза в контекста на нова система за енергия, климат и природа;
  • Социалното неравенство в контекста на нова система за работа, умения и грижа;
  • Геополитическите рискове в контекста на нова система за диалог и кооперация в многополюсния свят.

Нищо ново, в общи линии. „Новата система” на енергия очевидно е „зелената сделка”, в международната кооперация със сигурност се касае за някаква форма на световно правителство, в контекста на инвестициите пък покрива доста широка площ и обхваща много теми, включително централизираните дигитални валути, пише off-guardian.org.

Интересно е, че не се използват ключовите фрази „новото нормално”, „голямото занулаяване” и „да построим по-добро/Build Back Better”, въпреки че е ясно, че се говори точно за тях. Дали това може да се счита за малка победа на алтернативните медии, които успяха да стигматизират тези изрази достатъчно добре, не е ясно. Но пък от друго изречение става ясно, че „СИФ братството” явно се опасява, че губи контрол. В статия отпреди няколко дни е написано следното:

„Най-големите проблеморешители в света трябва да изковат по-добри наративи. Хората се убеждават най-вече от информация, презентирана с добър наратив, защото той позволява по-лесно процесиране на данните. Тези, които се опитват да решат световните проблеми, трябва да имат това предвид”

Всъщност цялата статия е написана по начин, казващ на тези, които четат между редовете: „Трябва да се научим да лъжем по-добре”. Ето продължение:

„Нужно е да дадем име на истинския антагонист: Безотговорните политици, купени учени и компании, които не са съгласни с екологичните проблеми. Трябва също да спрем да се преструваме, че изобщо има дебат, относно фактите на климатичните промени. Фалшивият баланс е феномен, който се реализира когато медиите презентират даден проблем като нещо, което подлежи на дебат, въпреки че такъв няма, както и липсва неразбирателство между експерти по темата”.

Вероятно малцина се интересуват от това какво ще се каже на този форум, ако може изобщо да се нарече така случващото се всяка година в Давос. Там обаче се събират тези, които мнозина наричат „елит”. Те са тези, които диктуват в каква посока ще тръгне светът от тук нататък и съответно техните „решения” ще имат ефект върху живота на всеки един „обикновен човек”. Било то чрез „зелената сделка”, която либералите тачат толкова много, било то чрез цензура в интернет, чрез контролирана информация, откровени лъжи и други похвати. Ето какви ще се основните опорки на „елита”, обобщени в няколко теми:

  • „Нова система”: Реформиране на глобалните системи на политика и финанси;
  • „Контрол на наратива”: Да лъжат по-убедително и да ограничат публичния дебат;
  • „В контра на мисинформацията”: Цензура, насочена специално към интернет;
  • „Конкретни решения”: Директно действие срещу опозицията чрез политики и полиция.

За финал – представяме непотвърдена (засега) история, която е както смешна, така и страшна. Ако се окаже вярна:

Участниците във форума търсят конкретно неваксинирани пилоти, които да ги заведат до Давос.


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
12
Коментара по темата
12.
*********
19.01.2023 12:44:51
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
11.
*********
19.01.2023 11:33:12
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
10.
_nib_
17.01.2023 15:58:34
0
1
Грижа?
ГлЮпости!
Да тикаш насила няколко милиарда хора да участват в експеримент с ,,ваксина"...не е грижа!
Фашизъм е!
В световен мащаб!
9.
чичо леля
17.01.2023 13:08:53
0
3
до швейцареца,
то щото в швейцария няма наркомани, ай мини от центъра на града 2 преки и ще ти откраднат маратонките ако само ядеш бой и не те изнасилят мароканците пак ще си късметлия ,
стига сте писали от всякакви агенции за подбор на персонал как е невероятно хубаво в чуждите държави, видя се колко е хубаво, ще си чупят краката да се връщат като поживеят 1-2 години, другите дето са по дълго време просто са се примирили със съдбата си че са в трудов лагер
8.
Очаквам
17.01.2023 10:47:24
0
6
Едни гладни и изтормозени украинчета да реват пред дядовци за оръжия и кинти! И…. Че всичко във итернет ще бъда лъжа, която ще ни я поднасят за истина.
7.
швейцареца
17.01.2023 09:32:21
2
2
швейцарийка, батко, само ще си мечтаете за нея. Яката работа, стойте си вие в Бургас, тоя умрял град пълен с наркомани и идиоти
6.
Mu
17.01.2023 09:31:32
0
4
Най хубавото на форума е,че ще отсъстват значими гйове
5.
Пътуващ в бизнес класа А380
16.01.2023 23:50:15
1
8
Започвам да питам дали екипажа е ваксиниран и канселирам полета ако е, честно. Бахахасии, стига е човек.
4.
Мишо
16.01.2023 23:38:19
0
20
Вие вас ли сте?! Какво да очакваме, още по високи цени на всичко! Нали трябва да си финансират войната.
Къде са зелените, къде е Грета? Остана на бонището на историята, направи цунами да вдигне зелените безбожници, неграмотни идиоти, на власт в Германия и я изритаха.
Сега отново отварят въглищните мини, скоро и атомните електростанции.
Какво да очакваме, богатите да стават още по богати а бедните още по бедни.
Планетата е пренаселена, хора не им трябват. Ама сметките са им грешни. Сгрешха с чернилките емигранти в Европа. Скоро ще ядат дървото.
3.
Ddd
16.01.2023 23:37:22
2
11
Путин да им прати една ракета
2.
Живота е хубав и кратък
16.01.2023 21:49:57
3
27
Не ви ли писна от тези шитни, световен елит, някакви дядки които управлявали света, дълбока държава, либерасти аа уу. В страната която давате за пример много често като проводник на либерастията, а именно "наглосаксония" - Великобритания, либералите не са управлявали от 13 години и не се очертава скоро да се случи. Живейте си живота, направете си го колкото можете по-добър, уважавайте семейството и приятелите си и не си го слагайте толкова.
1.
каво да очакваме?
16.01.2023 21:34:12
1
21
Да хапнат, да пийнат, да получат подаръци...да харчат парите на хората за каквото си решат!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори