×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Таймс": Ружа Игнатова - най-търсената от ФБР криптокралица, претендира за апартамент в Лондон


"Таймс": Ружа Игнатова - най-търсената от ФБР криптокралица, претендира за апартамент в Лондон
Игнатова, която е в списъка на 10-те най-издирвани от ФБР лица, е в неизвестност от 2017 г.
14 Януари 2023, Събота, 16:09 ч.
Автор: Флагман.бг

Тя е един от най-търсените бегълци в света, като се твърди, че е измамила инвеститори с 3,2 милиарда лири стерлинги в криптовалута

Ружа Игнатова - най-търсената от ФБР криптокралица, претендира за апартамент в Лондон, съобщава вестник "Таймс".

Тя е един от най-търсените бегълци в света, като се твърди, че е измамила инвеститори с 3,2 милиарда лири стерлинги в криптовалута, припомня британският всекидневник. Въпреки това, Ружа Игнатова, известна още като "изчезналата криптокралица", изглежда се е показала за кратко тази седмица, за да предяви официален иск за градска къща в Лондон на стойност 13,5 милиона лири, пише "Таймс", цитиран от БТА.

Игнатова, която е в списъка на 10-те най-издирвани от ФБР лица, е в неизвестност от 2017 г., когато служители на Съединените щати издадоха заповед за нейния арест. Тя основава "УанКойн" (OneCoin) - базирана в България компания, която търгува на пазара с криптовалута. "УанКойн" предлага на купувачите комисиона, ако продадат валута на други хора - Понци схема, маскирана като криптовалута, пояснява вестникът.

Въпреки че предлага награда от 100 000 долара за информация, която доведе до ареста на Игнатова, ФБР така и не успява да я открие. В същото време адвокатите на Игнатова са предявили официален иск за мезонет с четири спални за 13,5 милиона лири в Лондон, като я посочват като действителен собственик на имота в "Companies House".

Апартаментът на площ 7000 квадратни фута (650 квадратни метра), който има плувен басейн, е описан като "най-добрия пентхаус". Твърди се, че Ружа Игнатова е останала там за кратко през 2016 г., но имотът до голяма степен е бил празен, с изключение на случайни посещения от хора, свързани с "УанКойн". В пентхауса има произведения на изкуството на стойност 500 000 лири, включително портрет на Елизабет Тейлър и картината "Червен Ленин" от Анди Уорхол.

Имотът е собственост на "Abbots House Penthouse Limited" - анонимна фиктивна компания, което означава, че името на Ружа Игнатова не фигурира в актовете за собственост на поземления имот или в публичните регистри. 

За собствеността на Игнатова върху имота се разказва в подкаста "Изчезналата криптокралица" на Би Би Си, който разследва нейните действия. Сега обаче Игнатова официално предявява претенции към този имот и е посочена като "действителен собственик", съгласно новите законови изисквания. Собствеността й е регистрирана тази седмица.

Лорд Каланан, държавен министър за бизнеса, каза, че новите закони за справяне с незаконното богатство са насочени и срещу престъпниците, които се опитват да перат пари във Великобритания, но, по думите му, няма къде да се скрият.

Това повдига въпроса дали апартаментът може да се използва за компенсиране на британските инвеститори, които бяха измамени за милиони лири. Полицията в Лондонското Сити казала на инвеститорите през 2019 г., че не е в състояние да идентифицира активи на "УанКойн" в Обединеното кралство, посочва още "Таймс".


В категории: Животът


11
Коментара по темата
11.
Кристадин
14.01.2023 21:53:16
0
0
Това продуцентски къщи.
Може да претендира и за защита в Червената книга като изчезващи видове.
Някой талер, изпаднал от случайно скъсалия се джоб на някой от случайните посетители няма ли маркиран в департамента?
"Кой номер бяхте?"
10.
Ха
14.01.2023 20:48:08
0
2
По едно време се беше чуло,че била на някаква яхта в океан или море и си живуркала,поръчвала си всички по куриер :-)))
И аз съм за наградата....:-))))
Чакам
9.
DJARO
14.01.2023 19:05:31
3
6
Отдавна я изядоха акулите......сериозни ли сте......кви имоти.....
8.
До 1
14.01.2023 18:45:19
1
0
Това нещо по времето на Лаф Чойс. Бъдещ прокурор ли се е включвал студийно стерийно по компютрите с тоя "портфейл"? И аз къде го натирих! В "Девета" глуха. Това е риска Лаф Чейндж...Реймънд Чандлър Мегреей

Тоя с вдигнатите палец и показател и в учебник като рисунка са го одобрили. Значи трябва да са в учебниците.
7.
Chase
14.01.2023 18:02:55
1
2
Reward:
The FBI is offering a reward of up to $100,000 for information leading to the arrest of Ruja Ignatova

A z ima m informacia kade e
Prez koq banka she mi prevedete parite
Barzo iskam da mi sa otgovori
6.
0987
14.01.2023 17:54:53
1
3
Kad e e obqveno 4e davat nagrada 100k $
5.
До 1 ОПГ ПП+ДБ са криптомафиоти
14.01.2023 17:26:38
4
21
В изслушването си за шеф на БНБ Андрей Гюров от „Продължаваме промяната” посочва като свой основен приоритет високотехнологичните и стартиращи компании да бъдат допуснати до сектора, а не само банките,Появи се и информация, че депутати на Кирил Петков и Асен Василев са отправяли заплахи към кандидата на ИТН за шеф на БНБ Любомир Каримански.
В публичното пространство излезе информация за свързани лица от ДБ и ПП с компанията, а от самата Nexо потвърдиха, че са финансирали предизборни кампании на ДБ, водени единствено от „будна гражданска съвест“.
Преди година съпредседателят на ПП и бивши финансов министър Асен Василев пък признава за намеренията си да въведе в България крипторазплащането.
4.
Жената си шари по света,
14.01.2023 17:24:06
13
13
мотае се в Лондон, статии се пишат за нея, "търсят" я, пък не я намират... Все едно полицията в България "търси" някого!
3.
до 1
14.01.2023 17:22:38
15
11
Вярно е, и аз го помня. Това с Каскета и студеният портфейл е по-късно
2.
До 1 куца ти партенката
14.01.2023 17:13:31
14
30
Аве лольо, нещо пасквала ти издиша. През 2017 главен прокурор е бил Цацта, а тва с приятелят ти (може би интитимен) и снимката що не го опровергаеш като напишеш кой е прословутия политик от ГЕРБ?
Явно си поредния джендър от ПП-то, които са те заблудили да гласуваш за тях.
Е нищо!
Власт повече няма да видите но поне от всичко ще си от "модерните" с леви наклонности, хахахаха!
1.
Лаф да става
14.01.2023 16:37:44
35
30
Предупредена на най-високо ниво от правителството на герб да напусне страната щото я издирват от фбр. Познавам човек много близък до герб със снимка с нея, вдигнал палец и показалез под формата на сомвола им. Помня също как гешев беше конфискувал студен портфейл (за тези които разбират), с биткойни на стойност тогава 25 милиарда лева. Та какво стана, декриптирахте ли го и ако да, къде са кинтите?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори