×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой иска да довърши Международния младежки център в бургаския жк „Меден рудник”?


Кой иска да довърши Международния младежки център в бургаския жк „Меден рудник”?
Обявена е обществена поръчка на стойност малко над 2 млн.лв. без ДДС, сградата в сърцето на комплекса сега изглежда по този начин
06 Януари 2023, Петък, 17:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Проектът бе паузиран заради последиците от локдауните в света и резкия скок на цените, предизвикан от войната в Украйна

Търсят кой да довърши Младежкия културен център в бургаския жк „Меден рудник” с обществена поръчка на стойност около 2 млн.лв. Процедурата е задействана отново, след като последиците от COVID пандемията и започналата в началото на 2022 г. война в Украйна съсипаха пазарите и цените на различни стоки се вдигнаха „до небето”, с което избраният изпълнител се оказа в невъзможност да завърши започнатата работа.

Към момента сградата, която преди настъпилата м.г. криза се очакваше да се превърне в новото бижу на най-големия бургаски комплекс, към момента е на сравнително ранна фаза от конструкцията. Изградени са основите, над които е излята бетонната плоча, а конструкцията на трите етажа, от които ще е съставен ММЦ, е издигната. Строежът стои на тухла и бетон и има още значително много работа, която трябва да бъде свършена, преди проектът да може да се нарече „изпълнен”.

Прогнозната сума, която Община Бургас е заделила за довършителните работи, е в размер на 2 027 520 лв. без ДДС, като фирмите, които биха кандидатставали по проекта трябва да го направят до 16 януари – след 10 дни. Поръчката е входирана в регистъра на АОП  преди 2 дни.

Предвижда се новият изпълнител да се съобрази с вече приетите архитектура и визуална идентичност, които са приятно съчетани с визията на проекта – да се организират редица събития в жк „Меден рудник” и града като цяло, с които да се даде шанс на младите хора да получат опит в различни сфери, да дебатират идеи и да направят първите стъпки към запознанството си с бизнеса и предприемачеството.

Така след 16 януари има шанс най-големият бургаски квартал, напук на кризата, да се приближи с голяма крачка напред към Младежкия международен център, намиращ се в ядрото на комплекса – в Зона „А”, до т.нар. „Лакома спирка”.

Ако всичко върви по план, това може да се случи най-рано в късната пролет или в началото на лятото.

 


В категории: Меден Рудник


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 1
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
10
Коментара по темата
10.
Героo
08.01.2023 14:21:14
0
2
МЛАДЕЖИ НЯМА ТЕ ИЗБЯГАХА В ЧУЖБИНА И ЗАЩО НИ Е ТОЗИ НОВ БЕТОНЕН КУПТОР.НЕ БЕ ЛИ ПО-ДОБРЕ ДА СЕ ПОСТРОИ МАЛКА ГРАДИНКА С ФУНТАНЧЕ С ДЕТСКИ КАТЕРУШКИ ДА ИМА ТОАЛЕТНА ЧЕ В ЦЕЛИЯ КОМПЛЕКС ЧОВЕК НЯМА КЪДЕ ДА СЕ ИЗПИКАЕ . ТОВА Е САМО ОДЕЯ ЖАЛКО ПРИ СВЪРШЕН ФАКТ.ПАК ЩЕ ХВЪРЛЯТ ЕДНИ ПАРИ ЗА ТОЗИ КОЙТО ДУХА.НО ПЪК ЩЕ ИМА ДРУГИ КОИТО ЩЕ СЕ ОМАЖАТ.
9.
Уф
06.01.2023 21:46:25
2
14
Имаше назначена управителка на този център. Още ли взима заплата?
8.
До 6
06.01.2023 20:18:00
0
3
Иначе по проект можеш да паднеш и в скованата от дъски тоалетна, защото се и работи по проект с project and providence.
7.
До 6
06.01.2023 19:51:08
0
7
Нямаме огледала в клоаката! Огледай се в кучи гъз!
Ами то по проект "Дъждовния колектор" стана многоетажна сграда от смесен тип!
Вероятно има и неустойки за надграждането на дъждовния колектор и изнасянето на ВиК подстанцията извън първоначалния урегулиран парцел на колектора по първоначалния проект!
6.
До 4
06.01.2023 19:37:02
8
6
Стига лъга, а? Няма как да стане това, ЗАЩОТО се строи по проект! Ако не се изпълнят условията по проекта ще се плащат яки неустойки! Малоумниците край нямате! То за това и държавата е клоака! Вий се в огледалото и осъзнай, че ти си проблемът!
5.
*********
06.01.2023 19:21:10
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
...
06.01.2023 19:06:53
4
13
Никакъв младежки център няма да има в новостроящата се сграда.
В нея ще бъдат преместени Районното управление- Четвърто, Общинската Дирекция "Възраждане" и "Бюрото по труда". Всеки да си знае етажа и фронт-офиса за обслужване на граждани.
Да не говорим, че са необходими и изнесени работни места на НОИ и НАП.
Младежкия център, Пенсионерския клуб и Офиса на Агенция за социално подпомагане в старата сграда на Общинската дирекция.
"Закрила на детето" в павилиона на ЦДГ-то на мястото на РУ- четвърто.
3.
PTO
06.01.2023 18:41:33
0
12
Как се изготвя Оферта за толкова кратък срок ? И то при тази инфлация. Явно някой предварително се е подготвил.
2.
Башмайстора
06.01.2023 17:52:35
0
17
Ще стане, ще стане. късна пролет, ранно лято. Само не сте написали годината.
1.
паузиран
06.01.2023 17:14:27
1
20
Абе, Русчев, поспри се с тези преводи, че забравяш и малкото български който знаеш!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1"
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори