×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Протест пред парламента, вдовици и опечалени родители плашат със затваряне на магистрали


Протест пред парламента, вдовици и опечалени родители плашат със затваряне на магистрали
Близки на загинали при катастрофи настояват за спешни законодателни промени
06 Януари 2023, Петък, 09:14 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Убиват близките ни като кучета на пътя и получават ниски присъди, каза една от протестиращите жени

Близките на починали хора при катастрофи излизат на протест пред Народното събрание в София от 11 часа. Те настояват за среща с председателя на парламента, както и с представители на партии, на която ще искат от тях да поемат ангажимент за бърза промяна на Наказателния кодекс. 

Пред Нова телевизия една от опечалените жени каза, че ако исканията им не бъдат приети, ще обявят гражданско неподчинение и ще започнат да затварят магистрали. 

„Главният прокурор Иван Гешев пое ангажимент да направи това, което зависи от него. Вчера се срещнахме с вътрешният министър и той обеща да ни подкрепи“, добави тя. 

„На 18 ноември 2020 Васко със свои приятели са били в Габрово за автомобилни гуми. Движел се е с 45 км/час. На връщане Александър Ковачев от Габрово с много висока скорост навлиза в насрещната лента и ги удря челно. Васко загива на място. Георги и Светли почиват по-късно от травмите си. Ковачев е карал със 110 км/час, а ограничението е 50“, разказва жената. 

„Наказанието на първа инстанция е 12 г. затвор. Съдът във Велико Търново решава, че убийството на три деца не е тежък случай и му намалява присъдата на четири години“, добавя тя. 

„Днес правим голям протест пред парламента в 11 часа. Събираме се единствено родители и близки на загинали и потърпевши при ПТП. Искаме спешни промени в Наказателния протест, защото убиват децата ни на пътя като котки и кучета. Виновните да нямат право да се възползват от формулировката в закона за т.нар. „убийство при непредпазливост“, когато има починали!“, каза жената. 

„На 30 август 2020 година Георги Йорданов спира на пътното плътно на километър и половина преди Любимец, за да лови таралежи. Той загася аварийните светлини, загася двигателя, слиза от микробуса и моето дете със скутер се блъска в превозното средство. Не го вижда, тъй като е тъмно“, разказва друга от протестиращите дами.

Според изготвената експертиза моят син се е движил със 40 км/час, уточнява тя. 

„Две години и четири месеца е наказанието. На 14 декември разбрахме, че присъдата е условна. Настояваме такива хора да бъдат съдени по бързата процедура и да получават ефективни присъди. Не може нашите деца да умират по пътищата като кучета и да им дават леки наказания. Законът освобождава тези убийци от затвор“, обяснява жената. 

„Бях пострадал при катастрофа. Работехме на пътя, а шофьорът на турски автобус не се съобразява в временно поставените знаци. Аз бях в камиона и изведнъж автобусът ни отнесе. Имах фрактури, скъсани връзки. Операции имам на рамото. Минаха седем месеца, а още няма виновен. Човекът, който ни блъсна, не е обвинен. Той си е в Турция отдавна“, каза пък русенец, който днес ще протестира пред парламента. 
 


В категории: Животът


Къде се женят най-много
Къде се женят най-много 30/04/2024, Вторник 18:00 0
10
Коментара по темата
10.
я
06.01.2023 12:26:10
3
2
90% от катастрофите се дължат на лошото състояние на пътищата наследство от ГЕП.
9.
_nib_
06.01.2023 11:56:16
2
2
Видяхте ли че за държавата човешкия живот не струва НИЩО.А някаи абдали се зарадваха се е загрижила за тях и им е осигурила безпратни ,,ваксини".
8.
Замислете се
06.01.2023 10:19:25
1
12
Нужни са по строги закони с цел привенция. Проверена скорост над 20 км отнета книжка за 1 година и глоба 12 минимални заплати.
7.
Замислете се
06.01.2023 10:14:14
3
7
Ако вашите деца бяха блъснали някой по непредпазливост щяхте да оревете орталъка че са много високи присъдите и че те не са искали така да става. Тази пък дето синът и се блъснал със скутера в микробуса... Синът и фарове няма ли? Ами ако вместо микробус имаше човек или бебе в количка? Трябват много, много по сериозни наказания за нарушаването на правилата за движение, скорост, неправилно изпреварване, употреба на алкохол и наркотици и т.н. Не като се обърне каруцата да се линчува виновния, а да се предотврати до колкото може да се случват та
6.
До 2
06.01.2023 10:14:13
1
5
Именно това трябва да стане ! Да се напишат нови учебници (закони)! Ясни, точни, ез вероятности за свободно тълкуване !
Например, нарушил правилата, предизвикал ПТП, загинал един човек - 12 год. затвор, имало и осакатен +3 години...
Загинали двама+осакатен=12+12+3=27 години !
Ненарушил правилата рядко предизвиква произшествие да не кажа никога, защото съществува разковничето "несъобразена скорост"!
5.
Мария
06.01.2023 10:05:21
1
12
до 2: Идея си нямаш колко съм наясно какви са формите на вината. И няма нужда да пиша нови учебници, в нито един от настоящите не пише, че всяка катастрофа е непредпазливо деяние. Формата на вината се определя от съда при преценка на всяко едно релевантно обстоятелство. Не може да караш с два пъти превишена от указаната скорост и да не си даваш сметка, че с такова поведение можеш да причиниш катастрофа и да отнемеш човешки живот. Ако не си си давал, си бил длъжен да си дадеш. Това не е самонадеяност, защото няма нищо общо със здравия разум и правилната преценка, че можеш да спреш на мига автомобил, който се движи със скорост на 100 км/ч.
4.
До 2
06.01.2023 10:01:17
1
11
Пишеш общи приказки!
Дори Прокуратурата ни не е съвсем наясно какво е умисъл (пряк или евентуален)!
Пресният случай е със убийството на Милен Цветков, където Прокуратурата 3 пъти си сменя обвинението...По-скорощния е със Семерджиев !
В нашето право няма точно определение, формула за умисъл и затова правистите ни си правят дъвка , когато определят деянието ....!
3.
Докато
06.01.2023 09:55:54
0
8
Парламента ни е пълен с адвокати, съдии и прокурори,законите ни ще бъдат такива !
А те са такива, за да може да осигурят прехраната не само на сегашните 'законотворци" , а на поколенията им след тях !
2.
До 1
06.01.2023 09:53:52
10
3
Не се упражнявай. Нямаш понятие от това какво е умисъл /пряк или евентуален/, нито пък какво е непредпазливост. Освен, ако нови учебници не искаш да напишеш и абсолютно всички да учат и работят по тях.
1.
Мария
06.01.2023 09:47:03
2
19
Подкрепям справедливия протест на близките. Присъдите на виновните са крайно несправедливи. Цялото ни наказателно правораздаване е насочено към опазване правата на подсъдимия, а за жертвите и техните близки се нехае. Такова правораздаване стимулира престъпността и безотговорността, а потърпевши сме всички ние. Непредпазливост може да има само когато шофьорът е спазил всички правила за движение, но по независещи от него причини произшествието се е случило. В противен случай говорим за евентуален умисъл, а наказанията тогава са значително по-тежки. Това е въпрос на съдебна практика, а не на промени в законодателството, значи протест трябва да има и пред ВКС.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Къде се женят най-много Къде се женят най-много Най-малко хора си казват "Горчиво" в Перник, показва доклад на националната статистика Нов фитнес влиза на бургаския пазар, преустройват част от подземния паркинг под пл."Св.св.Кирил и Методий" Нов фитнес влиза на бургаския пазар, преустройват част от подземния паркинг под пл."Св.св.Кирил и Методий" Крещящата неоходимост от тренировъчна зала в ЦГЧ в последните няколко години най-после ще бъде удовлетворена До 10 евро на квадрат в търговските паркове До 10 евро на квадрат в търговските паркове Средният размер на незаетите пространства в съществуващите търговски паркове е под 5% Пазителят на българския фолклор Илия Луков гостува на Гергьовден в Поморие Пазителят на българския фолклор Илия Луков гостува на Гергьовден в Поморие Преди концерта, в Манастир „Свети Георги” – Поморие ще бъде отслужена Света литургия Тя така и не се отдаде на заслужена почивка - месеци след напускането на кметския стол ще връхлети отново в политиката Тя така и не се отдаде на заслужена почивка - месеци след напускането на кметския стол ще връхлети отново в политиката В последните месеци Йорданка Фандъкова ръководеше сдружение ГЕРБ – гражданска организация, от която тръгна всъщност партията на Борисов В този български град почерня от полиция В този български град почерня от полиция Полицейските действия по опазване на обществения ред и сигурността на гражданите стартираха рано сутринта на 30 април в областния град Контрабандистът Марин Димитров предложил шестцифрена сума, за да си назначи полицейски шеф Контрабандистът Марин Димитров предложил шестцифрена сума, за да си назначи полицейски шеф Поиска да излезе от ареста, но Софийският апелативен съд го остави зад решетките „Лукойл Нефтохим Бургас” АД дари 300 000 лв. на Община Бургас, изграждат детска площадка в кв. Сарафово „Лукойл Нефтохим Бургас” АД дари 300 000 лв. на Община Бургас, изграждат детска площадка в кв. Сарафово Значителният принос към социалното и икономическо развитие на региона, в който оперираме, е в самото ДНК на нашето дружество, каза председателят на Управителния съвет на компанията Евгений Маняхин Емблематично бургаско училище ще празнува 155 години, вижте програмата Емблематично бургаско училище ще празнува 155 години, вижте програмата 155 години творим!“ е слоганът на събитието Празничен концерт на Михаела Маринова на външната сцена в квартал „Свети Георги“ Празничен концерт на Михаела Маринова на външната сцена в квартал „Свети Георги“ От 19.30 часа обичаната поп певица Михаела Маринова ще забавлява аудиторията с най-новите си хитове
Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Според германските власти събитието е организирано от човек на име Рахим Боатенг, който е свързан с „утвърдена екстремистка група“ "Мюслим Интерактив" Арестуваха кандидат-президент в САЩ Арестуваха кандидат-президент в САЩ Каналът „Фокс нюз“ съобщи, че Стайн е задържана заедно с около сто души по време на протест
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори