×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В ход ли е подготовка за окончателното разпадане на Съветския съюз


В ход ли е подготовка за окончателното разпадане на Съветския съюз
Почти всички етнически републики и региони, изграждащи днешната Руска федерация, са населявани от общности, които нямат нищо общо със славянския език и славянските традиции. Всички те се очаква да потърсят независимост, вероятно в тежки и кървави конфликт
30 Декември 2022, Петък, 22:00 ч.
Автор: Люк Кофи, Институт Хъдсън

Върху отломките на Руската федерация ще се появят както нови държави, така и нови конфликти, за които Америка и Западът трябва да са готови отсега

Институтът Хъдсън със седалище във Вашингтон е консервативна организация, основана през 1961 година съвместно с финансираната от държавния бюджет на САЩ корпорация „Ранд“. Поотделно, и заедно с „Ранд“, Хъдсън предлага изследвания и анализи по геополитически и редица други теми, които впоследствие, особено ако на власт е Републиканската партия, често биват взимани като основа при изготвянето на американската външна политика. Институтът Хъдсън е един от най-ярките критици на климатичния дневен ред и Зелената сделка, прокарвани от Икономическия форум в Давос и либерал-глобалисткото лоби в САЩ и Брюксел.

Настоящият текст, който Флагман.бг предлага с незначителни съкращения, бе публикуван на 14 декември като опит да се помогне на политическия елит в САЩ да се подготви за предстоящите бурни и вероятно събития, които предстоят в Русия след края на войната срещу Украйна.

Падането на Берлинската стена през 1989 г. и оставката на Михаил Горбачов като президент на Съветския съюз през 1991 г. бележат началото на разпада на СССР, но не и фактическия му край. Ако СССР прекрати съществуването си като юридическо лице след 1991 г., разпадането му продължава и днес. Двете чеченски войни, нахлуването на Русия в Грузия през 2008 г., анексирането на Крим от Русия през 2014 г., периодичните гранични сблъсъци между Киргизстан и Таджикистан и Втората карабахска война през 2020 г. между Армения и Азербайджан са само няколко примера, които показват, че крахът на Съветския съюз продължава и в момента. Бъдещите историци обаче вероятно ще опишат нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г. като най-значимия момент, ако не и последния пирон в ковчега на СССР. Кога точно ще приключи войната в Украйна все още не е известно, но то вероятно ще отприщи разпадането на Руската федерация, която приема себе си за правоприемник на Съветския съюз.

Русия безспорно претърпя сериозен удар върху своята икономика, опустошен бе военният ѝ капацитет. А влиянието ѝ в региони, които винаги е смятала за своя сфера на влияние, силно деградира. Границите на Руската федерация, каквито ги виждаме сега, вероятно няма да изглеждат по същия начин на картата след 10 или 20 години. Докато се разиграва окончателният колапс на Съветския съюз, и Руската федерация е изправена пред възможността да се разпадне, политиците трябва да започнат да планират новата геополитическа реалност на евразийското пространство.

Целта на този политически анализ не е да се застъпва за смяна на режима в Русия – това ще бъде въпрос, който трябва да реши сам руският народ. Нито цел на тази статия е да предвиди как с точност ще изглеждат Русия и евразийското пространство след окончателния крах на СССР с разпадането на Руската федерация. Вместо това, текстът установява реалистични цели за западните политици, очертава предположенията, на които се основават тези цели, и подчертава въпросите, които вземащите решения трябва да си зададат сега, за да се подготвят по-добре за бъдещето.

Цели

След разпадането на Руската федерация Съединените щати трябва да преследват набор от постижими цели, които са тясно насочени към американския национален интерес. По-конкретно, САЩ ще трябва да:

1. Бъдат реалисти по отношение на демократичните и свободни пазарни перспективи на Русия. 90-те години на миналия век показаха, че геополитическата промяна (напр. юридическото разпадане на Съветския съюз) не трансформира автоматично руското общество, както мнозина се надяваха. САЩ и техните партньори трябва да научат провалените уроци от 90-те години на миналия век и да не пилеят енергия и ресурси, опитвайки се да трансформират руското общество, икономика или правителството на Русия в демокрация от западен тип. Всички тези опити се провалиха през 90-те години и вероятно ще се провалят отново. Вместо това политиците трябва смирено да признаят, че западното влияние има ограничени възможности да създаде демокрация в Русия.

2. Ограничат възможните последици от вътрешноруските конфликти. След разпадането на Руската федерация е напълно възможно да се стигне до революции, въстания и гражданска война - както на национално, така и на регионално ниво. Основен приоритет на САЩ и техните партньори трябва да бъде сдържането на всякакви вътрешни битки в настоящите международно признати граници на Русия.

3. Отчитат руските запаси от оръжия за масово унищожение. В Русия има почти 6000 ядрени бойни глави и е известно, че страната има значителна програма за химически и биологични оръжия. Отчитането на тези оръжия би било в интерес на международната общност.

4. Гарантират стабилността в периферията на Европа чрез разширяване на евроатлантическата интеграция и задълбочаване на двустранните отношения. Евроатлантическата интеграция е един от най-големите двигатели на стабилността в Европа от 1949 г. насам. Когато Руската федерация се разпадне, НАТО и Европейският съюз трябва да се възползват от слабостта на Москва и да настояват за „голям взрив“ на разширяване към оставащите до момента встрани от този процес държави. Там, където членството в НАТО или ЕС не е подходящо, САЩ трябва да се стремят към по-силни отношения на двустранна или многостранна основа - особено чрез използване на регионални групировки като ГУАМ (кръстена на първите букви на нейните държави членки Грузия, Украйна, Азербайджан и Молдова) или Организацията на тюркските държави;

6. Поддържат превъзходна военна сила в Европа. След края на Студената война много политици се надяваха на така наречения „дивидент на мира“ в Европа. Въз основа на тази надежда много правителства намалиха военните си разходи, с което намаля и силната позиция на Америка в Европа. Но мирният дивидент така и не се реализира. САЩ и техните съюзници не бяха подготвени за агресията на Русия. Америка не трябва да прави същата грешка сега. Някои ще твърдят, че краят на Руската федерация ще премахне всякаква необходимост от силно американско военно присъствие в Европа. Но никой не знае каква Русия ще се появи след управлението на Владимир Путин. Така че САЩ и техните партньори трябва да предприемат стъпки за смекчаване, маргинализиране, ограничаване, възпиране, и ако е необходимо, победа над Русия в обозримо бъдеще.

7. Потърсят, когато е възможно, отговорност от отговорните лица в Русия за зверствата, извършени в Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски направи интересно предложение, подкрепено от различни западни парламентарни органи, за създаване на Специален трибунал за издавалите заповеди по време на агресията срещу Украйна. Трибуналът ще трябва да съди най-висшите политически и военни лидери на Русия. Дори ако възможността за осъждане на руски политически и военни лидери след края на войната все още изглежда далечна, международната общност трябва да направи поне опит в това направление. Една хаотична ситуация в Русия може да създаде възможности за международната общност да потърси отговорност от тези извършители.

Сградата на Международния наказателен съд в Хага, Нидерландия. САЩ и Русия не признават този съд. Макар да са подписали договора за създаването му, впоследствие отказват да го ратифицират, поради което не се явяват страни по него, а решенията на съда не действат на техните територии

 

Предположения и планиране

Въпреки че никой не може да предвиди каква Русия ще се появи след края на управлението на Путин, някои разумни предположения могат да помогнат на политиците по-добре да планират своята стратегия.

Разпадането на Руската федерация, независимо дали де факто или де юре, може да разбие Русия геополитически. Това по-нататъшно раздробяване вероятно няма да бъде толкова просто или „изчистено“, както появата на 15-те нови независими държави след законното разпадане на СССР през 1991 г. Политиците трябва да приемат, че по-нататъшното раздробяване на Русия ще прилича повече на опита на Чечня през 1994 г. да придобие независимост, което бе брутален конфликт, отколкото например появата на независима Естония през 1991 г., което се случи съвсем мирно и праволинейно.

Някои руски региони ще се окажат с население, съставено в не малка степен от безработни бивши войници, завърнали се от фронта в Украйна. Причина за подобна прогноза е фактът, че огромни части от воюващите срещу Украйна руски войници в момента идват не пропорционално от цяла Русия, а от едва няколко региона на Руската федерация. Това са предимно мъже от етническите руски републики, които след войната ще имат боен опит от Украйна и ще се върнат в родните си региони без изгледи за каквото и да е бъдеще в социален или финансов план. Много от тези региони в миналото са били склонни към движения за независимост и бунтове. Това може да направи много вероятни вътрешните битки в Русия.

Китай и Турция ще се опитат да запълнят властовия вакуум в Евразия. Двете страни вероятно ще започнат да се състезават за влияние в Централна Азия и Кавказ, регионите, които Москва в момента приема за своя изконна сфера на интереси. Конкуренция може да има и в руския Далечен изток.

Когато руската държава се разпадне, частните въоръжени компании (като „Вагнер“) ще се размножават, вероятно и в посока към местни, основани на национален признак, въоръжени групировки (като например Чеченския 141-ви специален моторизиран полк, обикновено наричан Кадировци). Тези въоръжени формирования и техните командири е възможно да се превърнат в незаобиколими фактори в Русия след Путин – особено в регионите, където ще има десетки хиляди ветерани от Украйна.

 Кадировците са етнически чеченски полк, който се бие в състава на Руската армия в Украйна. Според авторите на доклада той може да се окаже в основата на бъдещата въоръжена борба на чеченците за независимост

Трябва да сме наясно, че човекът след Путин няма да има характера и разбиранията на Томас Джеферсън. Непосредствено след режим, като този на президента Владимир Путин, ще дойде друг също толкова националистически и авторитарен. Западните политици трябва да спрат да се надяват на „умерен“ руски лидер, който иска мир със съседите си и реформи у дома.

Независимо от това колко голямо може да бъде поражението на Русия в Украйна и независимо от това колко ще се влоши положението в руската икономика и руската армия, Москва никога няма да се откаже от своите имперски планове за Източна Европа. Дори превъоръжаването и възстановяването да отнеме няколко десетилетия, Москва ще бъде заплаха за своите съседи. САЩ и НАТО трябва да базират позицията на силите и стратегиите си върху това предположение.

Седем въпроса, които трябва да се зададат сега

Никой не може да предложи конкретни препоръки за политиците по отношение на Русия след Путин. Те обаче трябва да си зададат седем въпроса още сега, като вземат предвид гореспоменатите цели и предположения, за да се подготвят по-добре за окончателното разпадане на Съветския съюз, което ще се случи с разпадането на Руската федерация:

1. Какво трябва да направят САЩ, за да координират международния отговор на призивите за независимост и самоопределение, които вероятно ще се появят в различните републики и региони на Русия?

Руската федерация се състои от 83 федерални образувания. В много от тях живеят хора с обща култура, история и език, които са твърде различни от славянското население на Русия. В някои от тези образувания на ниско ниво вече се забелязват движения към независимост. След разпадането на Руската федерация политиците трябва да очакват някои от тези федерални единици да обявят независимост. Съединените щати трябва да работят с партньорите си, за да координират отговора на тези призиви за самоопределение по начин, който е в съответствие с интересите на САЩ и с международното право.

Освен Чечня, която води две войни за независимост, другата република, която дори обяви суверинитет още през 90-те години, бе Татарстан (в червено на картата). Тогавашният президент Борис Елцин реши проблема по мирен път като предложи на татарстанците да ги впише в конституцията като съоснователи на Руската федерация, заедно с Русия. Пак по конституция Кремъл се задължаваше да съгласува с Татарстан всичките си външнополитически решения. Всичко това бе премахнато от Владимир Путин

 

2. Как САЩ и техните партньори могат да предотвратят разпространението на вътрешните въоръжени конфликт след разпадането на Руската федерация?

Разпадането на Руската федерация вероятно ще доведе до вътрешни борби между различни центрове на властта. В интерес на Америка е боевете и конфликтите да останат в настоящите граници на Руската федерация и да не засягат съседните страни. В тази връзка САЩ и нейните партньори ще трябва да подобрят двустранното сътрудничество в евразийското пространство, за да подобрят военната, граничната сигурност, правоприлагането и готовността за реагиране на органите за сигурност.

3. Как САЩ и техните партньори могат да координират международен отговор за защита на руските запаси от ядрени оръжия?

Хилядите ядрени оръжия на Руската федерация, заедно с нейните програми за химически и биологични оръжия, представляват риск за световната стабилност, ако няма сигурност или отчетност. Този въпрос трябва да бъде повод за обща загриженост на международната общност. Съединените щати трябва да помислят още сега как ще ръководят усилията за справяне с този въпрос.

4. Трябва ли НАТО и ЕС да се възползват от слабостта на Москва и да настояват за „голям взрив“ на разширяване за оставащите встрани от този процес държави?

Има няколко страни в Европа, които се стремят един ден да се присъединят към Европейския съюз, НАТО или и двете. За държави като Грузия и Украйна основният препъни камък бе натискът от страна на Русия. Ако Руската федерация се разпадне, ЕС и НАТО трябва да обмислят ускоряване на процеса на членство за избрани държави.

5. Как САЩ и техните партньори могат да координират икономическата и помощта за възстановяване на регионите под руска окупация, които ще бъдат освободени?

Не само разпадането на Руската федерация вероятно ще доведе до независимост на определени региони в Русия, но местата, където Русия в момента заема територия извън нейните граници, също вероятно ще бъдат освободени. Това включва Приднестровието в Молдова, Абхазия и Южна Осетия в Грузия, както и Крим и други места в Украйна, които в момента са под руска окупация. Вашингтон ще има уникалната възможност да помогне на тези партньори на САЩ да възстановят своята териториална цялост в техните международно признати граници. Колкото по-бързо и по-ефективно се направи това, толкова по-стабилна ще стане ситуацията.

6. Какво трябва да направят САЩ, за да координират международен или регионален отговор за разрешаване на съществуващи гранични спорове между Руската федерация и някои от нейните съседи?

Този въпрос включва спорните с Казахстан острови Укатный, Жесткий и Малый Жемчужный в Каспийско море, които Русия в момента контролира; земите около естонско-руската граница, които Русия трябваше да върне на Естония по силата на Тартуския мирен договор, но отказа да го направи след 1991 година; Карелският въпрос – завзетите от Финландия земи след края на войната от 1939-1940 г.; Курилските острови, които бяха отнети от Япония след края на Втората световна война. Тези проблеми може да изглеждат дребни за западните политици, намиращи се на хиляди километри разстояние, но всеки има потенциала да се превърне в регионален конфликт, който може да има глобални последици.

В светлозелено са показани териториите, които Русия трябваше да върне на Естония след разпадането на СССР по силата на Тартуския мирен договор. Руската федерация обаче отказа да го направи

7. Какво могат да направят САЩ и техните партньори, за да намалят руското влияние в други части на света, като например в Сирия, Либия и части от Субсахарска Африка? Поради нахлуването на Русия в Украйна влиянието на Москва в някои части на света вече е намаляло. Ако Руската федерация се разпадне, държавите клиенти на Кремъл и неговите частни армии (като „Вагнер“) в Близкия изток и Африка също ще бъдат засегнати. САЩ трябва да започнат да работят отсега с партньорите си, за да изготвят стратегия как да увеличат западното влияние в региони, където руската тежест намалява.

Заключение

Нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г. промени ситуацията със сигурността в региона на Северния Атлантически океан по начин, невиждан от Втората световна война. Евразийското пространство с години няма да успее да се отърси напълно от последиците от руската инвазия, особено ако Украйна победи. Политиците трябва да признаят историческия мащаб на ситуацията и да започнат да се подготвят по съответния начин.

Успехът на Украйна на бойното поле може да предложи уникална възможност Русия да бъде върната обратно в нейната геополитическа кутия за цяло едно поколение. Това ще създаде нова геополитическа реалност, невиждана също от едно поколение. Докато политиците планират тази нова геополитическа реалност, те трябва да научат уроците от 90-те години на миналия век, когато лидерите на Запад, вземащи решения, наивно се надяваха на демократично управление и икономически реформи в Русия, което никога не се случи. Вместо да се фокусират върху непостижимото, американските отговорни лица трябва да следват прагматични и реалистични политики, които насърчават националния интерес на САЩ.

 

Превод и редакция Божидар Божков


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 0
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 1
Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 1
Флагман.БГ Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш 29/04/2024, Понеделник 16:40 0
74
Коментара по темата
74.
dd
02.01.2023 19:12:43
0
1
Какъв съвртски съюз ви гони бе,в кой век и в коя година живеете
73.
6matarok
01.01.2023 21:58:33
4
3
balgarite sa primer za tova kak se gubi darjava, ot velika balgariq do tova malko par4ence zemq v momenta koeto e na pat da bade izgubeno za6toto otnovo vsi4ki zloradstvat i gledat v 4ujdata panica vmesto da vidqt gredata v svoeto oko
72.
Етнически Българин
01.01.2023 16:52:35
4
10
Да се разпада по-бързо. Заради тия пияни гадове сме загубили Западните покрайнини, Македония цялата, Беломорска Тракия и Северна Добруджа. Не са разрешили Голяма Българска държава на Балканите. Путин доказа, че не е православен християнин
71.
Do 66
01.01.2023 12:57:35
5
1
Продължавай да се друсаш бе, олимуртудук
70.
Покана за Тwitter акаунт
31.12.2022 21:57:48
0
0
До "Призракът на България от миналото", каним Ви да си направите Тwitter акаунт ако нямате такъв.
69.
Това е друга подобна публикация
31.12.2022 19:35:23
1
4
"Подготовка за окончателния крах на Съветския съюз"
https://www.hudson.org/foreign-policy/preparing-final-collapse-soviet-union-dissolution-russian-federation
68.
Нова Хазария няма да се получи!
31.12.2022 19:31:54
5
4
Става въпрос за създаване на Еврейска държава в Украйна и т.нар. Велик Израел.
Подобен план имаше и по времето на Сталин (Сталин е еврей, говорил е идиш, имал е 3 жени еврейки, Иосиф Джугашвили е еврейско име, Джуга – еврей, Швили – син). Но дори и Сталин не е позволил този план да се осъществи.
Да си спомним, че една от първите заповеди на гей-болшевика Ленин (по дядо Израел Бланк) през 1917 е разрешаване на хомосексуализма. Тази заповед на Ленин просъществува до 1936, когато Сталин се обявява твърдо против хомосексуализма в Кремъл и се заема да го изкорени.
Сталин също се обявява твърдо срещу плановете за Велик Израел в Крим и Украйна, заради което е убит.
"Защо проектът за създаване на еврейска държава в Крим не се осъществи"
https://fishki.net/anti/2468809-pochemu-ne-sostojalsja-proekt-sozdanija-evrejskogo-gosudarstva-v-krymu.html
"Нова Хазария и планове за Ерец-Украйна"
https://x-true.info/10911-novaya-hazariya-i-plany-na-erec-ukraynu.html
Небезизвестният равин Шнеерсон от Хабад Любавич, през 1994 подновява този план. Шнеерсън е обяснил подробно как могат да си възвърнат контрола над бившата си родина Украйна и в същото време да гарантират, че Русия е унищожена.
"Лидерът на Хабад, Месия Менахем Мендел Шнеерсън за плановете му за унищожаване на Украйна и Русия"
https://cutt.ly/HMVDoWa
"Изтекъл доклад: Израел признава евреите в действителност за хазари; Таен план за обратна миграция към Украйна"
https://blogs.timesofisrael.com/leaked-report-israel-acknowledges-jews-in-fact-khazars-secret-plan-for-reverse-migration-to-ukraine/
67.
Якутск
31.12.2022 16:42:06
7
2
Много ме радва, как някои примати тук изтъквайки мизерните условия, в които живеят хората в Русия си мислят, че вече са много мъдри. Ама господа, гейтаци, мизерията в Русия е правомерна и трябва да я има с оглед на бъдещата роля на Русия като водач на шеста културна епоха, когато човечеството ще трябва да развива петия духовен член(Дух-Себе). Тази бъдеща култура няма как да се развие от хора, които тънат в материален лукс.
66.
без име
31.12.2022 15:07:07
7
17
стига с тази Русия бе, още са с каруци там и москвичи, един човек не знам да си е пратил децата да учат или да живеят в Русия, всички ги пращат все на Запад, а къде са дъщерите на Путин? Я проверете.... Мога да ви кажа - в Швейцария са, защо ли? Защо според вас?? Защото в Русия е много хубаво да се живее, заради това.....
65.
Някой
31.12.2022 13:46:38
9
22
Русия е съсипала не една територия. Ограбила е не един народ и му е наложила мизерия и подчинение. Това трябва да спре!
64.
До номер 61 якутск
31.12.2022 13:37:14
10
19
Ей тъп русороб...пожелавам ти да отидеш и да видиш руската кочина,няма да ти е нужна машина на времето да се потопиш в лайната на 18 век.Няма пътища,никаква друга инфраструктура,кал до ушите,глад и мизерия.Тоалетната е в двора,топла вода ако стоплиш в кофата.Кой иска да заграби миризлавата руска територия а...?Кочината пРосия е заграбвала винаги земя,така както прави с Украйна в момента....вземи се събуди малоумник.
63.
1
31.12.2022 13:23:22
2
13
Ауу..ми то ссср ама все сере не се ли разпадна 91ва
62.
Смях от сърце
31.12.2022 13:08:52
6
12
Това са упражнения за консолидиране на русофилските родоотстъпници!!!!!
Иначе със СССР отдавна е приключено. Той се разпадна и няма какво повече да се разпада.
Американците още разсъждават със старите си стереотипи и не виждат, че пред тях е един гигант, но на глинени крака. Скоро дядовците в Кремъл ще измрат и ще настъпи време за промяна. Младите хора няма да искат да слушат тъпотии за комунизъм и как световното зло си няма друга работа, а само си мисли как да вреди на Русия.
61.
Якутск
31.12.2022 12:29:21
47
15
От двеста години искат да се разпадне тая пуста Русия. Само че не само, че не се разпада ами всеки път го набива до сливиците на всеки посмял да заграби нейна територия. Това е така, защото архангела на руския народ работи с народа си чрез земята. Всяко откъсване на земя от Русия ще е свързано с невероятна съпротива от руския народ, защот това му действа буквално разрушително.
60.
Saliara
31.12.2022 11:29:49
10
13
На кой му пука за блядюхите, освен на тукашните доносници?
59.
Nostradamus
31.12.2022 10:27:30
11
9
Не чета простотии...
58.
e
31.12.2022 10:07:11
17
12
то и щатите ще се разпаднат ама микой не го отразява - пропаганда
57.
До 40
31.12.2022 09:45:52
7
24
Докато аграрите със съветска суроватка в ушите чакате да се разпадне ЕС и САЩ и да паднаели долара и еврото, СССР отиде на бунището на история, натам се е запътил уверено и Рашистан. Функционално неграмотни идиоти правят анализ на световните валути! Ами обръщай си левчетата в рубли бе! Какво чакаш? Полезните идиоти сте наясно, че долара и еврото никой няма да ги иска скоро ама никой не си обръща спестяванията в рубли и юани. Що тей?
56.
Редакцията,
31.12.2022 09:36:55
18
6
Ако за вас тез западни мераци са новина, доста уроци по история сте упущили - от шведския крал, през Боунапарте и Хитлер. Примерно.
Прочее всеки може да се излага, както си иска.
Но още не сме прочели и намек от извинения от ни един наш писач и газетар (специални поздрави от Стоян Михайловски!) задето, поради препечат от подобни "източници", руският президент беше вкаран в кома, умрял, държан в бункер... и прочее мокри западнали и ЦИПсОвски лъжи.
За предотвратяване на подобни рецидиви се препоръчва да се чете внимателно написаното от даскал-Ботьовото момче: "Длъжностите на писателите и на журналистите". Поне. За напреднали - Йосиф Хербст като модел как се държи достоен журналист и публицист в разделни за народа му времена.
55.
Продължаваме Педерастията
31.12.2022 09:02:21
20
11
тази мечта на американците е вероятно от края на 60те години миналия век..... Продажника Горбачов за малко да им я изпълни , уви не успя на цяло. Една империя рядко ще повтори 1 грешка 2 пъти в рамките на век. Мечтая си да доживея края на ционизма и да гледам как се гърчат предателите на България
54.
То Тодор Тъпото
31.12.2022 08:54:07
2
20
Тошееее,толкова прости деца,няма бе,опазил ни Господ,все,пак те са бъдещето на България!
А,защо,възрастни,като тебе са тъпи,като г.зът на слона,това вече е личен избор!
Не,ги мисли децата,те си имат родители! Обаче,вие възрастните,каквото искате си пишете,само не занимавайте за клозетната велика русОбосрация,чееее милиони руснаци бягат от там и прякора,им не е "тъпото". То,вие,няма и да заминете де.
Ако ви подкарат към Русия,така ще се дърпате и молите,така ще плачкате за мама,за баба и за любимата,като малко дете,,което реве,като го оставя майка му за пръв път в детската градина.Нали си виждал,как ревът и се дърпат,ще скъса ръката на лелката от детската градина,като се отдалечава майката му.
Има само един начин да победи Русия и Запада,най-много се притеснява от това,да не заминат бг русоробите за Русия(щото в бг замалко да изгонят НАТО и то само с няколко русоробски партизански отряди)обаче западните аналитици се успокоили,като разбрали,че бг русоробите,никога не заминават за Русия и партизанските им отряди били от жалбаджии,които за един шут или една заплаха спринтирали към полицията и си носели по няколко химикала,ако им свърши единия,да продължат да пишат с другия.
Тошееее,иначе на прякор си го докарал,да не се притесняваш,това е голямо рядкост. Поздрави на Стела!
53.
Архангелск
31.12.2022 08:42:59
19
8
Колкото ракетите на руснаците свършиха толкова и ще се разпадне. Но нека да предположим, че ще се разпадне и ще остане само Московията. Тия "геополитици" от тоя институт дават ли си сметка това разпадане с какви катаклизми ще е свързано? Какво ще стане с ядреното оръжие по тези огромни територии? А защо не напишат два реда за това, че до няколко години Америка ще яде големия китайски хой в акваторията на Тихия океан.
52.
САЩ САЩ САЩ
31.12.2022 08:26:30
15
18
Само САЩ САЩ САЩ САЩ САЩ, тия като ги чуя и ми се повдига. Къде ли не по света са се намесили и нещо се е решило по мирен път. Толкова алчни, долни и високомерни политици като американските едва ли има някъде по света. Боговете на вселената
51.
Тодор ТЪПОТО -плешивия
31.12.2022 08:17:39
21
9
Аз че съм тъп знам ,но всяко дете да питате кой ще победи в тази война ще ви каже Русия. От такова разпадане няма никоя страна полза ,а тъпите Американци много добре знаят разделяй и владей ,защото Руската империя цяла няма в света държава която да е победи.
50.
Е на тва
31.12.2022 08:15:08
3
18
Статията е точна. Браво на ФЛАГМАН че са я публикували. Снощи пазарих в МЕТРО, около 50% бяха руско говорещи, около 10% цигани, малко оригинални турци /поне по номерата на колите/които бяха паркирани и около 35% българи. Ерго, след разпада на Руската федерация и последващите конфликти голяма част от славянското - руско говорещо население ще се пресели в България, Сърбия и Македония /по техен избор. По малката и богата част от това население ще се пресели в развитите страни по света. Това ни очаква.
49.
До еврохомо
31.12.2022 07:56:28
7
13
Ма то негри има и в просия. Ожени си се там. И не ни занимавай със себе си.
48.
Еврохомо
31.12.2022 07:47:59
19
18
Обичам Запада. Много харесвам да ям гмо боклуци, да имам много кредити, и да сключа еднополов брак с миризлив нигериец, и най накрая да узаконят наркотиците за да може всички от детската градина да се друсат.
47.
Славейков махала бейби
31.12.2022 07:45:02
2
14
Тази статия не е писана от флагман. Няма правописни грешки и смисълът се разбира. Явно е копирана само. Ок.
46.
Ех Тея Американски медии бе
31.12.2022 07:42:27
18
12
Дадат им някой лев повече,отразяват дори и събития и колкото нереалистични да са в далечно бъдеще.

Гладен и алчен Бай Ганьо всеки народ.
За пари задници ,предници фамилии,чест продават това българско племе бе....
Какво се джафкате със Русия.
От завислък ли правите всичко "Флегми" гледайте си вашия двор...нали получавате чесън и баклава ,яжте си я и мълчете бе нещастници.
На Путин ще му пърдите на хуя ,затова е силна Русия ,щото е самостоятелна ,а не на издръжка като вас по партийна линия да вържете месеца без заеми и любовни афери за заплати в аванс.

Гледайте си Герба и заебете Русия,щото ако дойдат руснаците друга песен ще пеете пред тях ,че дошли са едва ли не отново да ви освобождават ,тоз път от Американците фурнаджийски лопати.
45.
Sad story teller
31.12.2022 07:39:31
10
22
Колкото и да се плюнчат СССР феновете, това е съдбата на всяка империя, на всяка изкуствено създадена от множество по-малки държави свръхдържава. Историята го доказва. А когато държавките в държавата не ги обединява нищо, освен голи идеи, разпадът е съвсем неизбежен.
44.
Хер Флик
31.12.2022 06:41:08
5
19
Божков, поздравления!
Добре преведено (отбелязано изрично) смислено четиво, нямащо нищо общо с простотиите по Фокс.
43.
СССР2
31.12.2022 06:22:34
11
24
Да се разпадат. От тях са произлизали само революции, войни и тероризъм.
42.
Ммммм
31.12.2022 06:10:10
24
12
Уникална глупост.Тъпи и шибани кравари
41.
До 40
31.12.2022 04:44:41
9
23
вс което си написал са ала-бала-дрън-дрън глупости, но нека само те светна базово относно световния държавен дълг. САЩ , например, имат дългове към на практика всички държави в света, и всички държави в света имат дългове към САЩ. Това се отнася за всяка една държава в света. И така дългове постоянно се създават и изплащат, и играта си върви. С други думи скоро нито САЩ, нито ЕС ще фалират. Всичко друго е блян на не-информирани хора. Но понеже съм капиталист, толкова инфо безплатно. Ако искаш да те уча повече можем да ми платиш чрез PayPal. Пиши ако си заинтересуван.
40.
Светла му памет и вечна слава на Бай Тошо
31.12.2022 03:51:03
32
21
Да ме прощавате , ама фактите са доста различни от Вашите прогнози .
Въпреки многомилиардната подкрепа , Украйна ГУБИ и в крайна сметка ще изгуби окончателно тази война . След което пък ще се появят Новорусия и Малорусь . Неизбежно е !
А ако някой ще се разпада , то това най-вероятно ще е ЕС , а защо не и САЩ ??? Просто щото ОТСЕГА са в състояние на фактически ФАЛИТ ! Дълговерте им са неизплатими , а скоро напечатаните им хартийки вече НИКОЙ няма да ги иска !
39.
Това добре!
31.12.2022 02:08:30
13
28
Според Адолф Висарионович Путлер:
Разпадането на ССС Р е най-голямата, гео-политическа трагедия на 20 еек!
Сега е 21 век и разпадането на паРаша, не е нещо учудващо, като се има в предвид, цикличността при тези процеси в руската история.
Но, най-голямата трагедия на 21 век за България, ще бъде, кога и колко скед разпада на паРаша, русофиолоидиотите ще го разберът и осъзнаят? Това е фундаменталния въпрос!
Края на социализма и на ССС Р, още не са го разбрали и осъзнали, а минаха доста години. Вместо това и те като родителите си чакат да се разпадне Запада, само че тези сегашните, работят и пътуват на Запад, което е утежняващо обстовтелство от гледна точка на "умствения им багаж" и психичното им здраве.
Така че и да се разпадне Русия......
Мъртвия и простия, не усещат и не чустват нищо, обаче страдат близките им! Хахахаха.
Русофилоидиотията се оказа по-страшна и упорита от Чумата, Испанския грип и Корона вируса, взети заедно, но за щастие, не взима толкова много жертви, защото поразява само българския ген и то само умствено, а ние сме само 8 милиона. Хсхахахаха!
38.
Devanagari
31.12.2022 01:33:58
7
5
Tez karti sa gi risuvali flagman
O6te ot u4ili6te
Xyxa
37.
Призракът на България от миналото
31.12.2022 01:21:12
13
29
Казано накратко русофилите (по-правилно е "русоробите") в България се делят на две основни групи - "потомствени майкопродавци" и "кухи лейки".
"Потомствените майкопродавци" произхождат от фамилии, продали се на Русия за пари, като Драган Цанков. Те са извършвали преврати, саботажи и пр. антибългарски деяния в полза на Русия, например като Радко Димитриев или Вл. Заимов. Впоследствие русоробите стават комунисти и отново работят срещу България в полза на СССР, който от своя страна ги прави привилегирована класа за 45 г. в НРБ. И сега чакат отново "дядо Иван" да окупира България и те отново да заръфат "мазния кокал".
"Кухите лейки" са хорицата - конформисти, неуспели да се докопат до "мазния кокал", за което винят другите, но не и себе си. Тия конформисти - мижитурки през СОЦ-а копнееха да станат комунисти. После "посиняха", станаха "американофили" и викаха "Долу БКП" с надеждата "Големият Западен Кореком" да отвори широко вратите си и те да папкат и акат на воля. После, разочаровани, станаха "путинофили" с надеждата джуджето в Кремъл да накаже лошите американци на които те, конформистите, се предлагаха с широко разтворени бузи, а останаха с пръст в ..., айде нека да е в устата. Скоро ще се появи и друга тенденция - конформистите, отново разочаровани, ще се преориентират на "китайьофили". Но какво да ги правиш - конформисти, т.е. мижитурки, които мислят само за коремите си. А когато сам си се поставил в ролята на говедо, няма как да избегнеш съдбата на говедото - под ножа на касапина.
За "потомствените майкопродавци" и "кухите лейки" важи максимата - "Комунизмът превръща човека в шибан идиот"
36.
Призракът на България от миналото
31.12.2022 01:19:17
6
34
Георги Раковски, Васил левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стефан Стамболов: тези са иконите, идеолозите и създателите на третата българска държава. Бащите - основатели! И петимата изобличават руските имперски амбиции спрямо суверенна и независима България. Някои от тях са пряко убити от руската държава.
35.
геополитик
31.12.2022 00:58:45
22
22
Колкото повече западната пропаганда тръби, че Русия умира и се разпада, толкова повече наближава лошата новина за падането на Украйна, а и все пак, ако искате да разберете коя страна ще загуби дадена война, просто вижте на коя страна застава България. От там е ясно...
34.
XX
31.12.2022 00:50:53
17
15
Евроатлантиците още живеят в миналото... нормално като се има предвид, че повечето са я деменции, я неграмотни некадърници.
33.
Русия ке падне
31.12.2022 00:13:39
19
23
Разпадането на руската кочина е ясно на всеки който е завършил средно образование с 3.20. Само руските платени тролове драскат тук като за последно. Лошото за тях е че в най скоро време трябва да си намерят истинска работа
32.
Митрополит Методий Кусев
31.12.2022 00:12:17
8
19
За тия страшни грехове (против България), погромът на Русия ще бъде много страшен. Не като оня във време на Руско-японската война. Много по-страшен. Във време на Руско-японската война, за греховете, извършени (1903 г.) от руската дипломация против българите в Македония, извършени чрез Зиновиева и Ламздорфа, Бог я наказа със загубата на флотата, на Порт Артур, на Манджурия и на Корея. Сибирската железница, за която се изхабиха милиарди, остана сега излишна. Отгоре на това, пожертвуваха се напразно стотина-двесте хиляди храбри руски мъже.

За греха с погрома на България, какво по-страшно ще бъде наказанието? Величието на Руската империя се дължи на "теократизма". Основата, върху която се съзида великата Руска империя и върху която се крепи, беше режима на "теокрацията: да се върши всичко по волята Божия, за неговата слава (да освобождава от властта на мюсюлманите поробените християнски народи). Тая основа - теократизма - окончателно е разрушена от речения грях (погромът на България). Следователно Руската империя остава без основа, и, като такава, ще се разгроми и ще се разпадне [...]

Всички крайбалтийски области: Финландия, Остландия, Литва, Полша и Бесарабия й се отнимат. От Малорусия (Украйна) се образува отделна, самостоятелна държава. Губи целия Кавказ. Владенията й в дълбока Азия хвръкнуват. Сибир отива на Япония и на Китай. От Русия ще остане едно Московско царство [...] Руската дипломация, во главе със своя император, приготовляват такъв кюлаф на Руската империя...

1914 г.
Стара Загора
31.
Рамзан Кадиров
31.12.2022 00:10:40
7
13
Джендъри,мендъри,тъпотии разни!!
Абе друго си е да правиш любов с правилните хора-предани и податливи за нашата кауза дърти,издухани соц. флигорни!!
Че ми омръзна от тез новомобилизирани руски млади пишлемета, дето незнаят на кой свят живеят!
Една свирка не могат да извъртят като хората!
30.
Kum
30.12.2022 23:57:25
20
21
Поредната смешна платена публикация от най-смешната медия .
29.
Путлер
30.12.2022 23:56:42
7
20
Преди се радвах че Путлерстан се разпада но осъзнах че тея безмозъчни орки и ан*лно податливите им женшчини ще плъзнат по целия свят.
28.
До 21 гагага
30.12.2022 23:55:34
6
13
те останаха ли от този модел бря? украинците ги изпоизтрепаха тези кучета на исляма. сега в дагестан чакат лабораториите да инкубират следващата генерация клонинги - тиртип муслимански. чак тогава.
27.
USSR Part Deux Electric Boogaloo
30.12.2022 23:49:55
1
2
Но надали.
26.
До Бай Димо.
30.12.2022 23:44:47
5
23
Виждаш СССР 2 в дъното на бутилката
25.
Дернев,
30.12.2022 23:42:34
9
15
много се радвам че обстоятелствата са те отчаяли достатъчно, за да си покажеш сам истинската същност на долен и мазен съветски петоколонник у нас. за голямо щастие ще ти се вържат само най-глупавите и най-неспособните, което само по себе си обрича идеологията ти на гибел. ОТНОВО.
24.
До 22
30.12.2022 23:40:07
7
15
идва едно борче в руското задно дворче :)
23.
Бай Димо
30.12.2022 23:30:50
21
17
Идва СССР 2 - Съюз на Съветските Социалистически Републики (част 2). Включва Великата Руска Федерация от 17 милиона кв.км + Белоруската ССР, 208,000 кв.км + Новата Украинска Съветска Социалистическа Република - освободена от киевските фашисти, които ще бъдат иззбеесени по сибирските степи. Виждам свободна от Макдоналдс и западни корпорации Украйна, там където й е мястото - в прегръдките на Майка Русия. Атомно оръжие разположено по западната граница на СССР 2, за да ги варди от западните зверове!
22.
Sss
30.12.2022 23:14:16
15
20
Хахахах Розовия трансджендърски свят е в активен задгробен живот... На Подкинден ще се разпадне... Продажно журналистическо племе такива като вас чеченците ще ви оправят... Ще викате каквото ви кажат че и позиви ще пишете само че без да ви се плаща хаах
21.
Дернев
30.12.2022 23:09:10
27
26
Сънища на американска гладна кокошчица. Разпадането на СССР беше изключителто голяма грешка която европейците трябва да поправим с Европа за увропейците на СЕЩ и Русия вэв военен и икономически съюз. Стъпките тлябва да бъдат направени эще следващата година и украйна т ябва да влезе под формата на някакъв специален статут към Руската федерацию.. и най-важното Нато вън от Европа. Тука можем да бъдем първи, като замразиц участието си в и последващо излизане от НАТО. Трябва да се спре насилственото тласкане на Русия към Китай. Пагубно е за Европа, а и за света. Обединена и силна Европа е гаранга за стабилен и мирен свят през ООН. Не чрез НАТО. НАТО е най-голямата опасност на мирът в Европа и света.
20.
Русороб-шизофреник
30.12.2022 23:06:54
13
13
укро-нацитата бяха виновни на времето че СССР се разпадна. даже не се разпадна, още си го има, беше само укро-нацистка пропаганда и опорки. вервайте ми братя!
19.
12
30.12.2022 23:06:12
17
27
Ех Божидарчо въртиш сучиш много те е яд на руските управници че не приемат педераската ти философия .
18.
До Номер 8
30.12.2022 22:59:17
26
27
Тъпо просто русоробско копеле,напълни се с такива празноглави прости маймуни като тебе,бас държа че си фен на крадеца мангал Костя Копейкин от варна и партия ВГЪЗРАЖДАНИ
17.
До 12
30.12.2022 22:46:01
10
16
Не ви ли е срам бре?!?! За пореден път ядете куртката точно от джендърите, педерасите и феминистите?!?!?!?
16.
Димо
30.12.2022 22:44:21
4
9
не знаеш ли за съветския ти хахахаха отдавна му се е изтъркала датата ан раждане и датата на смърт на надгробната плоча, ти тепърва ще разсъждаваш какво се било разпаднало какво не ахахахахах
15.
До 8
30.12.2022 22:42:40
20
23
златото ни до ден днешен е в Руската хазна! освен ако не са го профукали вече, което е най-вероятното като се замисля.
14.
Мечти и бленувания
30.12.2022 22:42:32
17
33
Ей заради тук описаните бленувания на американците Путин и започна войната в Украйна.

За да ги изпревари.
И този път войната да е на тяхна територия.
13.
Бай Димо
30.12.2022 22:42:07
23
39
Не знам за Съветския, но Еврогейския отдавна се е разпаднал. Нищо не става от тая англо-саксонско-ислямо-феминистично-джендърска евро хуйня!
12.
Скоро по руските ТВ.
30.12.2022 22:39:32
3
12
Няколко часа лебедово езеро.
11.
До 8
30.12.2022 22:37:24
41
75
извинен си, ама си припознал американците със СССР. С американците до сега не сме имали купонна система масово, празни магазини и режим на тока. България е прекалено малко и политически слаба за да е неутрална. По-добре с американците от колкото иначе.
10.
232
30.12.2022 22:35:58
18
5
PREDI VREME TUK BIAH VI NAPISAL SAMO ANTI-RUSKI CITATI OT NASHI PISATELI.
NIKOGA NE SUM MISLEL CHE NASHITE HORA TUK STE POCHNAT DA VINIAT SAMO RUSIA ZA IMPERIALIZMA NA ZAPADA ILI ZA TUPACITE VUV NASHIA PARLAMENT ILI NASHATA OBSTINA.

HORA. NE SA RUSNCITE VINOVNI.
VINOVNI SA BULGARSKITE KOMUNISTI I TUPANARI DORI KOITO OSTE SA NA VLAST.
VINOVNI SA MRUSNITE PROKLETI AMERIKANCI MAFII KRADCI FINANSISTI I MAFIOTI VUV CHUJBINA.

VINOVNI SA MNOGO MNOGO HORA.

NAI MALKO VINA IMA PUTIN KOITO PO NEGOVO VREME RUSIA SAMA POVISHI 12 PUTI PROIZVODSVTOTO SI I BOGSTSTVOTO.

NIAMA DEMOKRACIA V UKRAINA. VUV MOMENTA PODKUPVAT ZELENSKUU SIS MILARDI ZA DA UBIVA RUSNACI.
TOVA NE E DEMOKRACIA.
NIAMA DEMOKRACIA NITO V BULGARIA NITO V RUSIA NITO V USA.
SAMO BOGATITE KONTROLIRAT SVETA.

NO VASHITE PENSII BIAHA IZKRADENI OT LOKALNI BULGARSKI MAFIOTI NE OT RUSIA.

VASHITE BEDI DOIDOHA OT NASHATA KORUPCIA I MAFIA NE OT RUSKATA.

GLEDAITE OBEKTIVNO.

IZVINIAVAM VI SE CHE NAVREMETO VI PUSNAH VSICKITE TEZI ANTI-RUSKI MISLI ZASTOTO SI MISLEH CHE ZNAETE CHE MNOGO PO LOSHI SA NASHITE PRESTUPNICI I NASHATA KORUPCIA, MNOGO PO LOSHI SA HORATA KOITO UBUHA I STAMBOLOV I TSAR BORIS I BUROV.

VUV MOMENTA PUTIN E NASH PRIATEL.
USA NE MOGAT DA PRECENIAT PRAVILNO MOMENTA I V MOMENTA YADEME HURKATA ZARADI TIAHNATA INFLACIA I TIAHNATA GRESHKA. SUSTO NA EVROPEISKATA GAYSKA BANKA I NEINITE JENI KOITO SE PRAVIAT NA EVRO KOMUNISTKI.

SITUACIATA NE E PROSTA.
NAI MNOGO VINA IMA MAFIATA VUV BULGARIA I SLED TOVA USA I SLED TOVA EVRO KOMUNISTITE I NAI NAKRAYA KOMUNISTICHESKA RUSIA NO NE I PUTIN.

PRIATNI PRAZNICI. I MNOGO LUBOV.
IZCHISTETE MAFIATA DORI V BURGAS.
9.
идиот русофоб
30.12.2022 22:34:18
13
7
Много точна и безпристрастна статия и няма как да е другояче, щом е формулирана от американци и преведена от представителя на мозъчния тръст на Америка в България г-н Божо Божков. Напълно им вярвам и очаквам империята на ватенките всеки един момент да се разпадне. Само интелигентни хора русофоби като мен могат да прозрят американската истина, американската мечта за Европа. Прости русофилистици няма как да видят разпада на тази мръсна империя на Путлер.
Да живее САЩ, да живее Украйна, да живеят Бойко Борисов и Христо Иванов.
8.
Извинявам се, афектиран съм
30.12.2022 22:28:37
103
80
Какво видяхте от амвриканците за 30 години ве говеда? Взеха ви златото, тецовете и военните бази , поробиха ви, а за вас един КУР! Предизвикаха ви кризи и бедност , майките и бащите ви умират от глад, а предателите правят пътека към шибания козяк! Смърт за тези нищожества още от желю мършата който се поклони ниско на ран и ът.
7.
Долу руспия
30.12.2022 22:17:32
41
73
Троловете на КАПУТкин веднага налазиха статията като мухи на лайно.
6.
Закривай!!
30.12.2022 22:13:38
48
65
Крайно време е света да си отдъхне от Империята на Злото наречена рОспия.
5.
Шибани американски утайки
30.12.2022 22:13:35
107
53
Педалите, трансджендърите и неграта скоро ще ви управляват ве, пропаднала сган. Не ги мислете другите, гледайте си вашият двор, че се разпада с часове.
4.
Бай Димо
30.12.2022 22:11:14
103
52
Пак укро глупости! Путин болен от рак, Русия ще се разпадне на 27 републики, чичо Сам ще отвори отново МакДоналдс и джендерастията ще победи! :)
3.
Айдее
30.12.2022 22:10:39
35
63
Айде, роцкия катунарник се разпада :D
2.
А не фе!
30.12.2022 22:10:33
4
14
А не фе!
1.
ТБС
30.12.2022 22:06:58
102
53
Малоумно преписване на опорки не прави интелект. Всички републики в състава на РФ имаха възможност да поискат отделяне. За нещастие на имбецила преписвач, не го направиха. Тъжно и, че ще се намерят няколко нещастника, които ще заподскачат от щастие и ще получат бустер, за награда.ЛП
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори