×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Светът се прощава с футболната легенда Пеле на 2 и 3 януари


30 Декември 2022, Петък, 15:02 ч.
Автор: Флагман.БГ

Бразилия обяви тридневен траур, а клубът му Сантос 7-дневен траур
 

Поклонението на бразилската футболна легенда Пеле ще бъде в понеделник, а погребението му във вторник в Сантос, югоизточният град, където той игра по-голямата част от кариерата си, съобщи бившият му клуб.

„Полонението на най-великия футболист на всички времена ще се проведе на стадион "Урбано Калдейра", по-известен като "Вила Белмиро", където той омагьоса света“, обяви футболният клуб Сантос. След това ще има погребална процесия по улиците на града преди частна погребална церемония. 

„Полонението на най-великия футболист на всички времена ще се проведе на стадион "Урбано Калдейра", по-известен като "Вила Белмиро", където той омагьоса 

Бразилия обяви тридневен траур, а клубът му Сантос 7-дневен траур

Бразилската легенда на футбола Пеле е починал на 82-годишна възраст, съобщи агентът му Джо Фрага. Един от най-великите футболисти на всички времена, Пеле поделя върха във вечната ранглиста по най-много голове за Селесао със 77 попадения. Той е единственият трикратен световен шампион и е определен за Играч на века през 2000 година.

Бившият нападател на Сантос бе хоспитализиран на 29 ноември след усложнения, свързани с рак на дебелото черво. Болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло заяви на 28 декември, че ракът му е прогресирал и той се нуждае от грижи заради сърдечна и бъбречна недостатъчност. Опасенията за здравето на Пеле се увеличиха, когато се появи информация, че синът му Единьо е пътувал от Лондрина, което е на 540 км източно от Сао Пауло, за да се присъедини към двете дъщери на иконата Кели Насименто и Флавия Арантес до Насименто, до болничното му легло. На 29 декември дъщерята Кели публикува снимка в Инстаграм с ръцете на семейството върху тялото му, придружена с текста: "Всичко, което сме ние, дължим на теб. Обичаме те безкрайно. Почивай в мир".

Новината за смъртта на Пеле бе обявена с изявление на страницата му в Инстаграм. "Вдъхновение и любов белязаха приключението на Крал Пеле, който си отиде в мир днес. По време на неговото приключение, Едсон показа на света своя гений в спорта, спря война, имаше социални инициативи по целия свят и разпространи това, което най-много вярваше, че е лекарството за всички наши проблеми - любовта. Посланието му днес се превръща в наследство за бъдещи поколения. Любов, любов и любов, завинаги".

Смъртта на бразилския трикратен световен шампион по футбол Пеле е причинена от множествена недостатъчност на органите му, гласеше официалният бюлетин на болницата, цитирана от медиите. „Клиниката „Алберт Айнщайн“ е натъжена от новината за смъртта на Пеле, регистрирана на 29 декември в 15:27 от множествена недостатъчност на органите му поради отрицателната динамика на рака на дебелото черво и клиничното състояния (на пациента)", гласи съобщението на болничното заведение.

ФИФА: Пеле е безсмъртен

Ръководният орган на световния футбол обяви Пеле "безсмъртен". ФИФА вече го бе обявила за най-великия играч на 20 век.

"Пеле: безсмъртен - завинаги с нас", обяви ФИФА на уебсайта си, след кончината на 82-годишния магьосник на футбола.

Международният олимпийски комитет заяви, че с кончината на футболната легенда Пеле светът е загубил велика спортна икона.

Бразилската суперзвезда бе избрана за спортист на века от МОК през 1999 г. „С кончината на Пеле светът загуби велика спортна икона“, написа президентът на МОК Томас Бах в Туитър. „Както можех да изпитам, той беше истински вярващ в олимпийските ценности и горд носител на олимпийския огън. Беше привилегия да му връча олимпийския орден. "Нашите мисли са със семейството на Пеле, неговите приятели и световната футболна общност”, добави Бах.

Лула да Силва: никога не е имало номер 10 като него

Новоизбраният президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва заяви, че "никога не е имало друг номер 10 като него".

Лула, който трябва да встъпи в длъжност в неделя, написа в Туитър, че се е насладил на привилегията да гледа на живо как играе Пеле Държавният глава написа:„Малко бразилци са прославили страната ни толкова, колкото той… Той не просто играеше. Той правеше шоу. „Благодаря ти, Пеле“, добави Лула.

Болсонаро: Пеле бе велик спортист, гражданин и патриот

Кабинетът на отиващия си бразилски президент Жаир Болсонаро отдаде почит на Пеле с изявление, в което го нарече "един от най-великите спортисти на всички времена". Кабинетът окачестви също Пеле като "велик гражданин и патриот".

От офиса на Болсонаро казаха, че той е помолил Бог „да приеме Пеле в ръцете си“ и да даде сили на скърбящото семейство на легендата да преодолее този „труден момент“.

Неймар: Пеле превърна футбола в изкуство

„Преди Пеле „10“ беше просто число“, написа Неймар, бразилската звезда на Пари Сен Жермен, в Инстаграм. „Но това красиво изречение е непълно. Бих казал, че преди Пеле футболът беше просто спорт. Той превърна футбола в изкуство, в забавление... Футболът и Бразилия придобиха статус благодарение на Краля. Той си отиде, но магията му ще остане. Пеле е ВЕЧЕН!"

Подобно на Пеле френският нападател Килиан Мбапе стана звезда, след като спечели Световната купа в млада възраст. Мбапе помогна на Франция да спечели Световната купа през 2018 г. и също така отбеляза хеттрик при драматичното поражение след изпълнение на дузпи срещу Аржентина във финала на турнира през 2022 г. по-рано този месец. Пеле написа в Туитър поздравления към Мбапе, когато тогавашният 19-годишен младеж стана първият младеж, отбелязал повече от веднъж в мач от Световното първенство – срещу Аржентина на турнира през 2018 г. Пеле бе направил същото на 18-годишна възраст на финала на Световната купа срещу Швеция във финала през 1958 г. „Кралят на футбола ни напусна, но наследството му никога няма да бъде забравено. RIP KING“, туитна нападателят на ПСЖ Мбапе.

Кристиано Роналдо, който показа снимка на Пеле, който му връчва награда, го похвали като "вдъхновение за милиони, препратка от вчера, днес, завинаги… Той никога няма да бъде забравен и споменът за него ще живее вечно във всеки от нас, любителите на футбола. Почивай в мир, кралю Пеле", написа Роналдо в Инстаграм.

Бившият носител на Световната купа в Англия Джеф Хърст е играл срещу Пеле на Световното първенство през 1970 година. Бразилия печели мач от груповата фаза между страните с 1-0 и Хърст оцени бразилеца като най-добрия, срещу когото някога се е изправял. „Имам толкова много спомени за Пеле, без съмнение най-добрият футболист, срещу когото съм играл (с Боби Мур, който е най-добрият футболист, с когото съм играл заедно)“, туитира Хърст, който беше първият човек, отбелязал хеттрик на финал на Световно първенство при победата на Англия срещу Западна Германия през 1966 година. „За мен Пеле си остава най-великият за всички времена и бях горд да бъда на терена с него. RIP Пеле и благодаря ти.“

Английската футболна асоциация, която освети арката на Уембли в бразилските зелено-жълти цветове в знак на почит към Пеле,заяви: "Неговият уникален талант озари играта и вдъхнови футбола".

Присъединявайки се към емоционалната почит, полският нападателна Барселона Робърт Левандовски написа във Фейсбук: „Раят има нова звезда, тъй като светът на футбола загуби герой“.

Дидие Дешан, носител на Световната купа като играч и впоследствие като треньор на Франция, каза, че Пеле е имал "вдъхновени мечти". "Със смъртта на Пеле футболът загуби една от най-красивите си легенди, ако не и най-красивата. Както всички легенди, Кралят изглеждаше безсмъртен", каза Дешан.

Пеле беше пионер през цялата си удивителна кариера, помагайки за популяризирането на футбола в САЩ, когато се присъедини към „Ню Йорк Космос”. „През трите сезона с „Космос” Пеле помогна за трансформирането на вътрешния пейзаж на футболния спорт. Там, където някога имаше бейзболни диаманти, сега имаше и футболни игрища“, се казва в изявление на „Космос”. „Името на Пеле завинаги ще бъде синоним на спортно изкуство и гений. Неговото трайно влияние върху футболния спорт е неоценимо.“ 

По повод кончината на краля на футбола Пеле, смятан за най-великия футболист на всички времена, спортната редакцията на Франс прес подбра още мнения на други футболни величия за бразилския магьосник на играта.

„Най-добрият за всички времена е Пеле. Той е точно пред Меси. Никога не съм виждал играч като Пеле. Играх с него в „Ню Йорк Космос”, подаваш му топката и просто няма да го видиш отново, защото беше твърде бърз. Пеле беше изцяло инстинктивен" - Франц Бекенбауер.

"Пеле представляваше всичко във футбола заради това, което правеше на терена" - Марио Загало, съотборник на Пеле в спечелените световни титли през 1958 и 1962 г. и треньор на магическия отбор начело к Пеле, който спечели Световното първенство през 1970 г.

"Пеле каза, че той е Бетовен на футбола. Никога не съм чувал музика на Бетовен в мач, така че, както съм ви казвал и преди, всеки път, когато вземеше погрешното хапче, той правеше луди изявления" - Диего Марадона през 2012 г., добавяйки, че той самият е "рок звездата" на футбола.

„Художник в моите очи е човекът, който може да освети тъмна стая. Никога не съм и няма да намеря разлика между паса на Пеле към Карлос Алберто на финала на Световното първенство през 1970 г. и поезията на младия Рембо. Всяко едно от тези човешки проявления е израз на красота, която ни докосва и ни дава усещане за вечност" -- френската футболна звезда Ерик Кантона.

"Пеле беше единственият футболист, който надмина границите на логиката" – звездният холандец Йохан Кройф.

„Казах си преди мача, че той е направен от кожа и кости, както всички останали, но грешах“ - италианският защитник Тарчизио Бургнич, на когото беше възложено да пази Пеле във финала на Световното първенство през 1970 г. Той получи жълт картон в 27-ата минута, Бразилия спечели мача с 4-1, като Пеле отбеляза единия от головете.

Почит от континенталния съперник Аржентина

Аржентинският президент Алберто Фернандес, пламенен футболен запалянко, се включи в Туитър, за да обяви: „Един от най-добрите футболисти в историята ни напусна. Винаги ще помним тези години, когато Пеле заслепи света с уменията си. Голяма прегръдка за семейството му и народа на Бразилия, който ще го носи в сърцата си.“

Бившият звезда Габриел Батистута, който беше най-добрият голмайстор на Аржентина за всички времена на Световните първенства, преди Меси да счупи наскоро неговия рекорд, също изрази преклонението. "Благодаря ти за всичко, което даде на футболния свят. RIP легенда", написа той.

Лионел Меси публикува в Инстаграм снимки на Пеле и собствени фотоси, направени в по-щастливи времена. "Почивай в мир, Пеле", написа Меси.

Много аржентинци в социалните медии си спомниха посланието, което Пеле изпрати за смъртта на Диего Марадона, друга легенда, който почина на 60-годишна възраст през 2020 г. „Надявам се, един ден ще играем футбол заедно в небето“, написа Пеле тогава. Аржентински футболни клубове също изразиха своите съболезнования, сред които Бока Хуниорс и Ривър Плейт.

Мисли на вечния магьосник

По повод кончината на Пеле спортната редакцията на Франс прес подбра най-добрите му цитати.

"Хората спорят между Пеле и Марадона. Ди Стефано е най-добрият, много по-завършен" - през 2009 г. Пеле прекрати вечния дебат за това кой е най-великият, като помаза сънародника на Марадона и легендата на Реал Мадрид Алфредо ди Стефано.

„Роден съм да играя футбол, както Бетовен е роден да пише музика, а Микеланджело – да рисува“ - Пеле пред Fifa.com

"Всяко дете по света, което играе футбол, иска да бъде Пеле. Нося голяма отговорност да му покажа не само как да бъде като футболист, но как да бъде като мъж" -- Пеле пред Sports Illustrated през 1999 г. за бремето на славата.

„Мисля, че беше много подобно. Емоцията беше почти същата. Когато Бразилия загуби, изглеждаше, че нещо умря, страната умря – същото, което се случи с Кенеди. Бях на 9 години. Това беше първият път, когато видях баща ми да плаче" -- Пеле през 2014 г. за поражението на Бразилия на финала на Световното първенство през 1950 г.

"Дузпата е страхлив начин да се вкара гол." -― в „Пеле: Автобиографията“.

„Всичко на земята е игра. Преходно нещо. Всички завършваме мъртви. Всички завършваме еднакво, нали?“ -- Пеле през 1977 г.

"Когато той направи това, от устата на мъртвия потече кръв. Лекарят изпусна ръката и аз се обърнах, прилоша ми. Дълго време след това се събуждах през нощта с викове." – през 2012 г Пеле разказа пред GQ за повратния момент, когато се натъкна на мъртъв пилот на планер, което сложи край на мечтите му да стане пилот.
„Вкарал съм над хиляда гола в живота си, но това, за което хората винаги говорят с мен, е за онзи, който не успях да отбележа“ - Пеле за изключителното спасяване на английския вратар Гордън Бенкс в мача от Световното първенство през 1970 г в Мексико.

„Всичко добро, го прави Пеле. Лошото (го прави) Едсон (собственото ми име) “ -- Пеле пред списание Time през 2014 г. защо се е наричал Пеле.

"Пеле не умира. Пеле никога няма да умре. Пеле ще продължи вечно. Но Едсон е нормален човек, който ще умре един ден, а хората забравят това " -- Пеле за футболното безсмъртие и човешката смъртност пред The Guardian през 2003-та.

Ключови дати от живота на Краля на футбола

23 октомври 1940 г.: Пеле е роден като Едсон Арантес ди Насименто в скромно семейство в Минас Жерайс на север от Рио де Жанейро. Баща му е бил запален футболист аматьор.

1943: Името Пеле се появи, когато тригодишното дете подкрепяше футболен приятел на баща си на име Биле. Детето обаче не могло да произнесе това име и вместо него казвало Пеле. Това име остана до края на живота му.

7 септември 1956 г.: Пеле изиграва първия си мач за бразилския клуб Сантос, където ще остане 18 години.

7 юли 1957 г.: Само на 16 години и 9 месеца Пеле се появява за Бразилия в мача на Копа Америка срещу Аржентина на стадион Маракана, където отбеляза първия от своите 77 гола в международната си кариера.

29 юни 1958 г.: Пеле се изстрелва към световна слава, отбелязвайки два гола на финала на Световното първенство при победата с 5-2 за Бразилия над домакините Швеция. И до ден днешен той остава най-младият състезател, играл на финал и отбелязал гол.

1962: След четири сезона на триумф със Сантос той игра на второ Световно първенство в Чили. Контузията го накара да гледа голяма част от турнира от резервната скамейка, докато неговият сънародник Гаринча осигури фойерверките в поредния триумф за титлата.

1966: Трето световно първенство, но Пеле беше жертва на жестоко фаулиране от противниковите отбори, а Бразилия отпадна още в груповата фаза.
19 ноември 1969 г.: Пеле вкарва своя гол 1000, реализирайки точен удар за Сантос срещу Васко де Гама. Мачът беше прекъснат 20 минути, защото той трябваше да направи почетна обиколка пред трибуните на стадиона.

21 юни 1970 г.: Пеле води Бразилия до третото си Световно първенство, той става единственият играч, спечелил три световни титли. Играта и головете му бяха на човек, който е в разцвета на силите си и с най-голяма заслуга за онова 4-1 срещу Италия на финала, който остава като един от най-емблематичните моменти във футбола.

18 юли 1971 г.: Пеле изигра последния си мач за Бразилия само на 30 години при равенство 2-2 с Югославия на стадион Маракана.

10 юни 1975 г.: 34-годишният Пеле се присъединява към „Ню Йорк Космос” и помага за стартирането на "футболната" революция в САЩ.

1 октомври 1977 г.: В последния мач от кариерата си Пеле игра първото полувреме за Космос и второто полувреме за Сантос на стадион Джайънтс в Ню Йорк.Статистиката на ФИФА казва всичко - 1363 мача и 1281 гола. С тези голове той влезе в Книгата за рекордите на Гинес.

1994-1998: Пеле е назначен за министър на спорта на Бразилия, пост, който по това време никога не е бил заеман от чернокож.

1999: Той е отличен като спортист на века от Международния олимпийски комитет. Година по-късно ФИФА го удостои с наградата Футболист на века.

29 декември 2022 г.: Пеле издъхва от рак на 82 години.

Бракове, музика, реклама: животът на Пеле извън терена

Животът на Пеле извън терена беше толкова наситен със събития, колкото и рекордната му кариера, с три брака и серия от новаторски спонсорски сделки, които помогнаха на съвременните играчи да напълнят джобовете си с корпоративни пари.

Пеле направи милиони, като подкрепи Visa и Mastercard и дори сандали, направени с рециклирани части от гуми. В книгата си "Войните на маратонките" Барбара Смит описва как по време на Световното първенство през 1970 г. Пеле сключва споразумение с Puma, което ще му спечели $25 000 за турнира, плюс $100 000 за следващите четири години и дял от продажбите на маркови обувки. Сделката, която наруши договора между Puma и яростните съперници Adidas да не подписват с Пеле заради цената на войната за наддаване, беше направена при условие, че той завърже връзките на обувките си преди началото на четвъртфиналния мач на Бразилия с Перу. Той го направи надлежно, камерите уловиха момента и той си спечели страхотните $2,85 милиона в днешни пари, без да изчислява какво е спечелил от продажбите на ботуши.

Въпреки това, най-скандалната му реклама бе през 2002 г., когато той даде името си на лекарството за импотентност с виагра, насърчавайки зрителите от стадиона Маракана в Рио де Жанейро с призива „Говорете с вашия лекар, аз бих!“ Същата година той бе обявен за първия образователен посланик на Япония за еректилна дисфункция поради рекламната си кампания за лекарството. Пеле обаче твърди, че никога не е използвал виагра.

Проблемен семеен живот

Пеле често беше представян като стабилен корпоративен човек, но личният му живот беше изпълнен с проблеми. Първият му син Единьо, който се роди два месеца след триумфа му на Световното първенство през 1970 г., беше осъден през 2017 г. на 12 години затвор за трафик на наркотици и пране на пари. В интервю през същата година за Bleacher Report, Единьо описа как Пеле – който имаше репутация на филантроп в родната си страна – стана отсъстващ баща, след като премести семейството си в Ню Йорк, за да играе с „Космос” в Северноамериканския футбол Лига в средата на 1970-те години, напускайки първата си съпруга малко след пристигането си в САЩ. По-късно той се помири с Единьо, бивш вратар на Сантос, клубът, в който Пеле направи името си като футболист, но връзката му с първата му дъщеря беше още по-проблемна. Той отказа да признае Сандра Арантес дои Насименто, която е родена през 1964 г. от връзка с прислужница, въпреки че през 1996 г. след петгодишна съдебна битка бразилските съдилища постановиха, че тя е негово дете. Родена като Сандра Мачадо, тя написа книга, озаглавена „Дъщерята, която кралят не искаше“. Тя почина през 2006 г. от рак на гърдата само на 42 години. Пеле отказа да отиде на погребението и никога не призна двете й деца.

Пеле се жени за трети път през 2016 г. за 42-годишната бизнесдама Марсия Аоки. Пеле и Аоки се запознават в Ню Йорк през 80-те години на миналия век, но започват да се виждат едва през 2010 г., когато пътищата им се пресичат в асансьор в Сао Пауло.

Ренесансов човек

Пеле е запомнен сред феновете на англоезичния филм с ролята си на ефрейтора Луис Фернандес в "Бягство към победата", в който група дрипави военнопленници се опитват да избягат от германски затворнически лагер от Втората световна война. Този филм, в който участват също Майкъл Кейн и Силвестър Сталоун, е връхната точка в неговата филмова кариера.

Други усилия, като например филма от 1983 г. "A Minor Miracle", в който свещеник моли Пеле да помогне за спасяването на сиропиталище, бяха по-малко популярни. Други изяви включват епизодична роля в "Mike Bassett: England Manager". Пеле обаче отказа да се появи в документален филм на ESPN за New York Cosmos, защот продуцентите не бяха готови да платят хонорара от $100 000, който той поиска.

Пеле също не беше непознат в света на музиката, тъй като записваше още през 1960 година. През 2006 г. той дори издаде албум в сътрудничество с известния бразилски певец/композитор Жилберто Гил. Десетилетие по-късно той издаде песен, наречена "Esperanca" ("Надежда"), посветена на Олимпиадата през 2016 г. в Рио де Жанейро. На 80-ия си рожден ден през 2020 г. Пеле записа песен с носителя на Грами мексиканско дуо Родриго и Габриела, обявена като „малък подарък за неговите фенове и за него самия по повод рождения му ден“.

Капанът в Лагос

Едно от най-странните преживявания в живота му е по време на една от корпоративните му екскурзии - спонсорирано от Pepsi пътуване до Лагос, Нигерия през 1976 г. точно когато там се случи неуспешен военен преврат. Тогавашният владетел генерал Муртала Мохамед беше убит при опита за преврат. Пеле беше в нигерийската столица по същото време като Артър Аш, който участваше в турнира Lagos Tennis Classic. Тогавашният шампион на Уимбълдън Аш беше изгонен от корта от войници с оръжие по време на полуфинала му с Джеф Боровяк и се озова в същия хотел като Пеле. Пеле беше изведен нелегално от страната, след като границите бяха отворени от правителството, като бразилските власти настояха Пеле да бъде облечен като пилот, за да скрие самоличността си.


В категории: Спорт


Коментари
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори