Как най-бързо да се отървем от чесновия дъх
Учените твърдят, че трябва да се консумират ябълки, маруля, цикория, целина, картофи, магданоз, мента, босилек или гъби с или след ядене на чесън
Причината силната миризма на чесън да се задържа толкова дълго след хранене е, че сярата в лука се освобождава в кръвта по време на храносмилането.
С масспектрометър, устройство, което анализира молекули въз основа на тяхната маса, са установени храни, с помощта на които е било намалено значително уханието на чесън в дъха на доброволци, пише Večernji. Установено е, че освежаващите води за уста или четки за зъби не помагат в опитите да се прикрие отличителната миризма на чесън.
Учените твърдят, че трябва да се консумират ябълки, маруля, цикория, целина, картофи, магданоз, мента, босилек или гъби с или след ядене на чесън, тъй като тези храни съдържат феноли, които реагират със сярата от чесъна в химическа реакция и по този начин неутрализират силната миризма. Най-много феноли има в ментата, но учените са изненадани и от това как листата на марулята, които имат значително по-малко феноли, потискат миризмата на чесън.
Revolut закрива левовите сметки: автоматична конверсия в евро от 17 декември 2025 г.
Мъгливи сутрини и слънчеви следобеди: Температурите тръгват нагоре до уикенда
На 17 декември почитаме Свети пророк Даниил - покровител на вярата, дома и благоденствието
Гъсти мъгли, заледени пътища и ограничения по магистралите в навечерието на празниците
Директор на училище задържан за скрити камери в ученически тоалетни
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
