Как най-бързо да се отървем от чесновия дъх
Учените твърдят, че трябва да се консумират ябълки, маруля, цикория, целина, картофи, магданоз, мента, босилек или гъби с или след ядене на чесън
Причината силната миризма на чесън да се задържа толкова дълго след хранене е, че сярата в лука се освобождава в кръвта по време на храносмилането.
С масспектрометър, устройство, което анализира молекули въз основа на тяхната маса, са установени храни, с помощта на които е било намалено значително уханието на чесън в дъха на доброволци, пише Večernji. Установено е, че освежаващите води за уста или четки за зъби не помагат в опитите да се прикрие отличителната миризма на чесън.
Учените твърдят, че трябва да се консумират ябълки, маруля, цикория, целина, картофи, магданоз, мента, босилек или гъби с или след ядене на чесън, тъй като тези храни съдържат феноли, които реагират със сярата от чесъна в химическа реакция и по този начин неутрализират силната миризма. Най-много феноли има в ментата, но учените са изненадани и от това как листата на марулята, които имат значително по-малко феноли, потискат миризмата на чесън.
Какво ще значи да си дизайнер през 2026 г.-тенденции, AI и нови умения
Край на спекулата с краткосрочните наеми: идва нов жилищен модел
Разплащанията в брой изчезват в Швеция, но какви са неочакваните рискове
Най-големият хедж фонд в света мести позиции от Лондон в София
Белгия замразява заплатите на депутатите за четири години заради нарастващия бюджетен дефицит
Батерии с 1000 км пробег и 9 минути зареждане: новата роля на среброто в електромобилите
Деница Сачева: Удължителният бюджет ще бъде приет, заради БСП внесохме редовния
Асен Василев заплаши с нов протест, този път заради удължения бюджет
Разказ за доброто или как полицаи помогнаха на незрящо момче
Цените на петрола скачат след блокадата на Тръмп върху танкери от Венецуела
Кои са зодиите със силна интуиция
Млади художници от Бургас вдъхват образ поезията на Петя Дубарова
