×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски депутат разкри: Украйна отказала част от оръжието, което ѝ даваме


Бургаски депутат разкри: Украйна отказала част от оръжието, което ѝ даваме
Богомил Петков е бургаски депутат от "Продължаваме промяната". Той гласува "въздържал се" за изпращането на оръжия за Украйна
14 Декември 2022, Сряда, 15:31 ч.
Автор: Флагман.БГ

Дали сме такива неща, че да не застрашим нашата отбрана, каза Богомил Петков от ПП

Украйна е отказала част от военната помощ, която с решение на Народното събрание трябва да бъде пратена от България към Киев, съобщи Богомил Петков от "Продължаваме промяната" пред колегите от "24 часа". Петков бе единственият депутат, който миналия петък гласува “въздържал се” по тази тема.

Решението за отпускане на оръжия на Украйна бе подкрепено от всички останали депутати от ГЕРБ, ДПС, “Демократична България”, “Промяната” и “Български възход”. Против бяха БСП и “Възраждане”.

Бургаският депутат от ПП Богомил Петков нарочно е гласувал “въздържал се”. “Не се бях запознал предварително със списъка помощи, които да изпратим. Нямаше как да взема информирано решение. Запознах с нещата. На комисия по отбрана вече гласувах “за”, споразумението вече е ратифицирано, подкрепих го”, посочи той.

Петков е един от малко познатите депутати на “Промяната”. Той бе част и от 47-ото НС, в което попадна, след като водачката на габровската листа на “Промяната” Яна Балникова се отказа от депутатската банка, за да стане съветник на Кирил Петков по регионалните въпроси. На последните избори той бе втори в Габрово, този път след бившия спортен министър Радостин Василев. Като застраховка обаче Петков получи избираемо място и в бургаската листа - 3-та позиция, която се оказа избираема и в момента той е депутат от 2 МИР Бургас. 

През 2019 г. Богомил Петков бе кандидат за кмет на Севлиево. Издигна го инициативен комитет с подкрепата на БСП, АБВ, “Воля”, “Движение 21” и Партия на зелените. Петков стигна до балотаж с настоящия кмет д-р Иван Иванов от ГЕРБ.

Бизнесът му е разностранен - от производство на горен плетен трикотаж през производство на варови разтвори до производство на бетонови изделия.

“Информацията за съдържанието на списъка е поверителна. Не може да издаваме класифицирана информация, но има неща, които украинската страна е отказала. Но сме им дали такива неща, че да не застрашим нашата отбрана. Даваме боеприпаси и оръжие до размера, който не нарушава нашия баланс в отбраната”, обясни Петков, който е член на парламентарната комисия по отбрана.

Във вторник сутринта за броени минути депутатите от военната комисия одобриха и на второ четене ратификацията на споразумението между нашето Министерство на отбраната и украинското за предоставянето на безвъзмездна помощ. Очаква се помощта да мине през окончателното одобрение на НС още тази седмица. След края на заседанието на комисията военният министър Димитър Стоянов отново подчерта, че отпускането на оръжие няма да накърни способностите на армията ни.

“След ратификацията в НС има още една крачка - президентът Румен Радев трябва да издаде указ, който да потвърди законопроекта за ратифициране на споразумение между министерствата на отбраната на България и Украйна. Докато не излезе в “Държавен вестник”, няма как да предоставим исканата техника”, обясни министърът.

Той анонсира и евентуално попълване на дупките в армията със заместващо въоръжение, след като изпратим нашето на Украйна. “Има желание от един съюзник да предостави техника на България, но разговорите са в твърде начален етап”, лаконичен бе министърът.

“За заместваща платформа за изтребителната авиация очакваме да пристигне оферта тази или другата седмица от Швеция. Франция бяха преди една седмица на посещение в Граф Игнатиево и Безмер, за да направят оценка на възможностите на авиационните бази. Имахме посещение от Израел. Процесите се движат, но най-вероятно времето няма да ни стигне, защото утре (в сряда - бел. ред.) очакваме да имаме редовно правителство”, каза Стоянов.


В категории: Войната в Украйна


Бунт в "Икеа" и "Метро"
Бунт в "Икеа" и "Метро" 01/05/2024, Сряда 18:20 0
13
Коментара по темата
13.
Язон
15.12.2022 06:58:32
0
1
Бургас вече не е същия град той е окупиран и завладян град от незнайни депутати нямащи нищо общо с постоянно регистрираните политици в областа. Умишлени прийоми на политическата номенклатура. Нарочно не приемат гласуване само по ПОСТОЯНЕН АДРЕС и ДАНЪЧНА РЕГИСТРАЦИЯ НА гражданите, за да манипулират изборите с мъртви души и превоз на гласоподаватели с автобуси от един град към друг.
12.
Кую
14.12.2022 23:44:36
0
4
Мария много грешиш. Тези продажници и мйките ще си подарят, само и само да са във властта.
11.
Айде сега па отказали
14.12.2022 23:03:37
4
6
Посланника Мукосилванко на това скапано Украинско племе само свирки каде не неправи да се появи в пленарна зала ,сега ще връща.

Хайде де !?
Или това е отново политически ход за пред медии .Как този депутат е още в редиците ,задайте си въпроса или отново е сготвен цирк със сливите от Продължаваме подмяната.
10.
До Чикаго и отзад
14.12.2022 20:34:04
1
16
Хаха на Бай Ганьо даже не му искат и помощта :))) Чудесно ни показаха за пореден път, че сме никои и никой не ни иска. А тук по форумите безработни дебили по цял ден милеят за Украйна, която ни показа ясно че сме безполезни и непотребни, дори и за помощ не ни искат :)))
9.
Рочата
14.12.2022 20:32:32
2
18
Тоз е бургаски депутат колкото флагман е сериозна медия!
8.
Мария
14.12.2022 20:23:48
3
21
Отказът е лесно обясним. Зеленски и компания настояваха да получат ЗРС С-300. България обаче не може да си позволи да се лиши от защитата на АЕЦ Козлодуй, столицата и няколко големи градове в страната. Укрите са разочаровани, защото вместо желаните С-300 получават старо обурудване. Сори, ама България не може да се оголи заради украинските нацисти. Дадохме каквото можахме, другото не е за даване, защото утре няма Зеленски да ни пази държавата.
7.
Е на тва
14.12.2022 20:22:09
0
18
Какво общо има този така наречен депутат с Бургас? Нищо, една комунистическа със сервиран бизнес от Севлиево. Нерде Севлиево нерде Бургас. Защо не се кандидатира от Габровския регион. Ами защото му знаят бакиите. И този кариерист ще ми защитава интересите на Бургас. Вижте само какво е завършил като висше и ще ми дава мнение какво да даваме на Украйна и какво не. Сега се е намърдал в Продължаваме Подмяната и се изказва по въпроси по които хабер си няма.
6.
До номер 2 русороба
14.12.2022 18:16:45
22
9
Ей цървул,краят на руската осрана кочина наближава и ще бъде страшен....тъпанар.
5.
kak нема да го върне...??
14.12.2022 17:13:32
8
12
сигурно е скраб.....ма ганьо нали се пише голем гявол и иска да прецаква всеки,затова така става.....
после се сърдим и ревем ,че не ни иска никъде......ми то е ясно.....щото бегето е бай никой....и не е само корупцията.....
4.
шах
14.12.2022 16:14:56
12
14
Гащи и колани ли им пратихте, бе?
За смях станахме с мурзилките Радко, смс-а и Кирил - палячото.
3.
Ханко Брат
14.12.2022 16:14:29
4
27
Украйна иска оръжие... България предлага музейни експонати!)
2.
Колко интересно...
14.12.2022 16:13:51
8
14
Не е ли нормално поне да се обясни ЗАЩО....? Да не би случайно дори фашистка Усрайна благородно да се е загрижила че ние оставаме по бели гащи, за разлика от нашите еничари?! Или защото и оръжието ни, както всичко останало, не става за нищо?!

И какъв го дири Израхел тук? В качеството си на...?! Аааа, да, поради "специалната" си връзка с НАТО и още по-"специалната" си връзка с почистваната в момента за тях стара хазарска територия!
1.
Даааа
14.12.2022 16:12:43
1
3
Мъж е с опасност за живота след катастрофа на главен път 1-6 в посока Бургас, съобщиха от полицията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отстраниха депутата със самолетите, вече не е част от Продължаваме промяната Отстраниха депутата със самолетите, вече не е част от Продължаваме промяната Стоян Георгиев вече не е част от партията и всички ангажименти, които би поел от името на ПП, няма да са легитимни, съобщиха от ПП Скандалът се разраства! Главчев отменя решението за частната детска болница, иска главата на здравния министър Скандалът се разраства! Главчев отменя решението за частната детска болница, иска главата на здравния министър Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет Трети случай на коклюш в Сливенско Трети случай на коклюш в Сливенско Всички случаи са хоспитализирани, протичат леко, без усложнения На Гергьовден Камено посреща своя празник с концерт на оркестър „Канарите“ На Гергьовден Камено посреща своя празник с концерт на оркестър „Канарите“ Вижте програмата, която са подготвили от Общината МФ: Фискалният резерв е 11,87 млрд. лева МФ: Фискалният резерв е 11,87 млрд. лева Приходите, помощите и даренията по КФП към март 2024 г. са в размер на 15 757,1 млн. лв. или 20,9 % от годишните разчети Пеевски призова служебния кабинет незабавно да отмени решението си за частната детска болница Пеевски призова служебния кабинет незабавно да отмени решението си за частната детска болница „Недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност - опазване на здравето и живота на децата”, казва председателят на ДПС Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка Пострадала е и възрастна жена Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” разкрива филиал за обучение на медицински сестри в Добрич Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” разкрива филиал за обучение на медицински сестри в Добрич Очаква се филиалът да отвори врати през учебната 2025 г. – 2026 г. и да приема между 25 и 30 души годишно Решението за частна детска болница разбуни политическите духове Решението за частна детска болница разбуни политическите духове В решението на служебния кабинет се посочва, че новата болница ще има 30 клиники и отделения с общо 413 легла и в нея ще се лекуват лица от 0 до 18 години, както и над 18-годишна възраст Синоптици категорични: Такова чудо не е било от 30 години Синоптици категорични: Такова чудо не е било от 30 години Това е най-топлият месец април от 2017 година насам и е един от най-топлите месеци април за последните 30 години
Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници Напусна ни световноизвестен писател Напусна ни световноизвестен писател Пол Остър е сред знаменитите автори  Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък „Билд“ Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори