×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Година след пожара: ОУ „П. Р. Славейков“ има нов физкултурен салон, вижте новото спортно бижу на Карнобат


Година след пожара: ОУ „П. Р. Славейков“ има нов физкултурен салон, вижте новото спортно бижу на Карнобат
Лентата на новата придобивка, изградена изцяло с общински средства, прерязаха кметът Георги Димитров и гордостта на Карнобат – борецът Андрей Атанасов
12 Декември 2022, Понеделник, 15:11 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

Днешният ден се превърна в истински празник за децата и учителите на училището

Година след опустошителния пожар ОУ „П. Р. Славейков“ в Карнобат има чисто нов модерен физкултурен салон. Новото спортно бижу официално бе открито днес, а лентата прерязаха кметът на общината Георги Димитров и състезателят по борба Андрей Атанасов. 

Днешният ден се превърна в истински празник за училището. За откриването на новата придобивка бе организирано тържество, в което участваха и състави от другите учебни заведения. Официални гости още на събитието председателят на Общинския съвет Теодор Ченешев, Петя Петрова – началник РУО Бургас, Павлина Алексиева – старши експерт по физическо възпитание и спорт в РУО Бургас, Мария Генова – зам.-кмет на Карнобат, Иван Игнатов - технически отдел, младши експерт Калоян Колев от Пожарната в града, директори на училищаи детски градини от общината. 

Гори училище „П. Р. Славейков“ в Карнобат

Старият физкултурен салон на ОУ „П. Р. Славейков“ изгоря при пожар вечерта на 6 декември 2021 г. В края на март т.г. започна строителството на новата сграда. Спортното бижу на Карнобат е изградено изцяло с общински средства. Именно заради това радостта и гордостта от завършения проект бе още по-голям за Общината. 

 

Започва строителството на нов физкултурен салон в ОУ „П.Р.Славейков“

Кметът Георги Димитров не скри вълнението си при прекрачването на прага на физкултурния салон. На Никулден преди година той заедно с ръководството на училището изживя целия ужас, влезе в огъня и лично участва в гасителните дейности. Целта беше пожарът да не обхване основната сграда на училището. Всички заедно успяха да го предпазят. А после си поставиха задача – да изградят нов физкултурен салон, който да е модерен и да отговаря на всички стандарти и изисквания, за да може децата на Карнобат да спортуват и точно там да се раждат новите шампиони на града. 

 

„19 години съм в Общината и би трябвало да не се вълнувам. Но на това място, по този повод, няма как да не му трепка на човек под брадичката. Връщам се една година назад, на 6 декември, когато позвъня телефона ми и помислих, че някой иска да честити за имен ден, на майка ми например. Оказа се, че е започнал пожар. Когато дойдох тук, заварих пожарникарите. Знаехме, че в т.нар. физкултурен салон има пелети и се страхувахме какво ще стане с тях. Те не изгоряха, но не можеха вече да се използват, защото бяха намокрени. Аз също бях сред хората, които гасяха пожара. Бях целия във вода. Целта не беше спасяване, знаехме добре, че нищо не можем да спасим, защото гореше като факла. Но трябваше да спасим основната сграда на училището, за която бяхме много притеснени. Целият колектив беше тук. После започна един период, в който оголихме една площадка и започнахме да търсим решения – какво да направим. Защото без физкултурен салон нямаше как да развиваме нормално образование. И започна дългото ходене по мъките – министерства, институции... от никъде помощ. Накрая повикахме неволята в лицето на общинската администрация и Общинския съвет. В местния парламент нито един не каза „не”. Сградата беше построена изцяло със собствени средства на Общината. Оборудването –със средства на училище „Петко Рачев Славейков”. Трудът – на фирма „Партньори”, която изпълни проекта в срок и качествено“, каза в емоционалната си реч Георги Димитров и допълни: 

„Твърдо мисля, че ако ръководствата на останалите училища и детски градини в Карнобат са тук сега, те изпитват дълбока завист. Защото тук направихме най-доброто съоръжение в системата на образованието в община Карнобат. Горд съм, че го направихме сами, защото тук има още 1-2 проекта, спечелени по различни програми. Някои от тях се бавят вече трета година и може би няма да видят бял ден. В нашия празничен календар имаме може би най-много празници от всички европейци. Най-хубавото обаче е, че имаме възможност да си създаваме и други празници – като днешния“.

Кметът изказа благодарности на карнобатската общественост, към всички, които пряко или косвено се ангажирали днес градът да има това спортно бижу.

 

„Искам да пожелая на децата тук да строят своето здраве. Защото утре, вече пораснали, на нас ни трябват умни, но и здрави хора, които да останат в общината. Горд съм, че постигнахме това. Винаги сме реагирали силно, когато става въпрос за нашите деца. Оправихме се и ще се оправим пак. Силни сме и можем, само тогава, когато сме заедно. Да ни е честита новата придобивка“, каза в заключение Георги Димитров. 

В новия физкулурен салон са инвестирани над 850 000 лв. Той е със застроена площ от 432 кв.м, с размери  24 м/18м. Разполага със закрита зона за спорт, две съблекални, санитарни помещения за ученици и персонала. Залата за спорт е оборудвана с необходимите съоръжения - баскетболни кошове, волейболна мрежа, врати за мини футбол.

За прерязването на лентата неслучайно е избран Андрей Атанасов. Младият борец е гордостта на Карнобат и пример за децата. Той има редица спечелени титли от състезания. От девет години Андрей е възпитаник на СКБ “Олимпиец – Ат.Комшев“ в Карнобат. Последните три години учи в Спортното училище в Бургас. Само през тази година Андрей има две шампионски титли на държавните първенства по борба – зимен и летен шампионат. Завоюва сребърен медал на Балканско първенство по борба в Букурещ, Румъния. Пети на световното първенство за кадети в Рим, Италия. Осмо място на  Европейското първенство в Букурещ, Румъния. Златен медал от Международния турнир „Васил и Георги Илиеви“, гр. Кюстендил. Носител е на Шампионския пояс  за най-добър състезател на турнира. 

 


В категории: Карнобат


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори