×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф. Христов: България и Румъния са междинната територия между "Мордор" и "силите на светлината"


Проф. Христов: България и Румъния са междинната територия между "Мордор" и "силите на светлината"
Проектът ПП е изпълнил основните си задачи - скъсване на отношенията с Русия, Македония и окончателното затриване на българската енергетика, каза Иво Христов
10 Декември 2022, Събота, 18:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

Пушечното месо на Източната Европа ще бъде хвърлено на украинския фронт, рано или късно, прогнозира социологът

Отказът за Шенген е "черен геополитически знак", който показва докъде ще бъде Европа в средносрочна перспектива – "докъдето са били хабсбургските граници". Ние на Европа сме в кърпа вързани, така или иначе. Тя има нужда от междинна, периферна територия – нещо средно между "Мордор" и "силите на светлината" и тази функция се изпълнява от България и Румъния. Това каза социологът проф. Иво Христов пред БНР. 

Украйна е дългосрочен проект, подготвян много отдавна, не от 2014-а година, подчерта той.

"България и Румъния са във военностратегическия чадър на НАТО, на САЩ. Те са в опасна полоса на задълбочаващия се конфликт", изтъкна социологът-юрист. Той прогнозира голямо разгаряне на конфликта със замръзването на земята в Украйна.

Подготовката на мобилизираните в Русия завършва и започва тяхната инфилтрация в западна посока. Когато се задвижи такава маса от хора, въпросът е докъде ще спрат, допълни той.

Русия бавно "влиза в привичния за нея от историческа гледна точка режим на военен лагер", а "влязат ли във военен режим, всичко е възможно", коментира проф. Христов в предаването "Политически НЕкоректно".

Отвъд "кресливите псевдоелити в България", които не са държали оръжие, все пак "факторите, от които зависи реалното вземане на решения, имат предпазлива позиция и се опитват да минимизират щетите", смята той.

"Пушечното месо на Източната Европа ще бъде хвърлено на украинския фронт, рано или късно", песимист е Христов.

Той изрази позиция, че референдум за еврото е практически невъзможен и "това е геополитическо решение, което вече е взето" не от нас.

„ЕС влиза във все по-сериозна криза и трябва да преразпредели част от плащанията. Българският финансов потенциал е мизерен, но тепърва Европа навлиза в дълга и системна криза и "жалкият български лев също е от полза, трансформиран в евро", мотивира се анализаторът.

Политическите сили играят "особено танго" - за пред публиката всички твърдят, че искат да направят правителство, но истината е, че искат, "ако може някакъв бушон да поеме пасивите на ситуацията в най-тежките зимни месеци", както и шоковете във външнополитически план, описа политическата ситуация проф. Иво Христов.

Той изказа предположение, че по-скоро се готвят в средносрочен политически хоризонт – местните избори, които "гарантират окопаване на терена".

Казаното от държавния глава Румен Радев относно "Продължаваме промяната" и политическата шарлатания проф. Христов разчита като "дълго трупано недоволство и разочарование, гняв на моменти", които са намерили вербален израз. По думите му това е "поредният спукан политически балон" в годините след 2000-а досега.

„България не е много сложно да я управляваш. Едно посредствено общество не се управлява сложно“, коментира той.

"Тези балони се пукат с все по-голяма скорост. Балоните започнаха да се пукат по-начесто. Срокът им на годност става все по-къс, качеството – все по-ниско.", добави социологът. 

Авторите на проектите са "комбинация на българското задкулисие и на външния фактор" – в какви съотношения, е въпрос на конкретен разговор, подчерта той.

Според него проектът "Продължаваме промяната" е бил "съшит с бели конци, много несръчно, от неудачни актьори", но е изпълнил основните си задачи - скъсване на отношенията с Русия, Македония и "окончателното затриване на българската енергетика".

"И в този смисъл е успешен, което им гарантира политическо възпроизводство в средносрочен аспект", изтъкна професорът. 

По първите две точки нещата са изцяло изчистени, а по третата все още сме забили спирачка преди пропастта, отбеляза той.

В България никога в историческа перспектива не е имало култура за активна и упорита съпротива отдолу, която да налага решения на продажни сили, посочи още Христов. Той смята, че има мълчалива съпротива, но ако дойде денят Х, нашето общество по-скоро няма да бъде готово да се съпротивлява.

Украйна е дългосрочен проект, подготвян много отдавна, не от 2014-а година, подчерта още в анализа си проф. Иво Христов.

Относно опита за преврат в Германия проф. Христов каза, че има напрежение между проатлантическите брюкселски елити и старите аристократични континентални елити, които желаят по-независимо поведение на Европа.

"Този процес върви все по-сериозно. Германия е ключовата територия. Там се натиска на тази болезнена точка, за да бъдат предупредени всички останали."


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
23
Коментара по темата
23.
Йордан Карабаджаков
12.12.2022 16:52:07
3
2
Този тъпоиден комунистически "измислен" професор отдавна не си е вземал явно хапчетата и има нужда от сериозен психиатър!
22.
до русоРОБИТЕ тук
11.12.2022 19:36:31
5
4
Tози като го видя и искам да му се изсера в устата..гнусна рубладжийска мастия.
21.
Дернев
11.12.2022 10:09:20
2
6
Стига история. Европа е затънала във вековна история на на ежби и две световни войни. Ровенето там, както правим сега, със сигурно ще ни вкарат в трета. Поглед в бъдещето, колкото по-далече по-добре. Там ще намерим решенията на настоящите проблеми и предовратяване на бъдещи.
Но сега най-важното и неотложно е да се премахне влиянието на НАТО в Европа. НАТО е реалната и единспвена опасност за мирът и сигурността на Европа. Не спрем ли дейността на НАТО в Европа 3СВ ни е сигурна, ако не поради войната в Украйна, ще е заради конфликта на Щатите с Китай, към който САЩ твърдоса се засилили и влачат със себеси и Европа чрез НАТО.
20.
До 18
11.12.2022 08:57:16
8
6
Обсебен е от рублите ако му фърлят някое евро запада първи ще оплюе Путин . Мъжката Алла Пугачова
19.
До 17
11.12.2022 08:53:45
5
5
Ти не ми гледай правописа май тв фана шубето.той оня разваления българин с майка рускиня и той много знаеше ма извади от хралупата с малки суми но редовно както казваха вашите команъзки дядовци. Много си компетентен ма усещаш как гнома от Кремъл ше земе бичовете догодина, а ивката и подобнии след неуспешния опит за президентска република Мордор 2 ще ходят да плямпат в това дето е останало от Руската недоимперия и в северна корея,венецуела и куба . Да вие сте тихи знам за туй все ви е вътре. Това мултак заплаха ли е в стил николай вълканов към осман октай. На твоите шефове от мацква им напраиха караминьол за 300 милиарда ,сега отупаха и фридман ясно ли ви е че олигарх като него с еврейски корени без съгласие на Израел няма как да го задържат . Сигурно си тихото админче подчинено на близ и пеевски гледам лъча към едно и също място от повечето сайтове там води. Аз рабортя с английска заплата в английска фирма и не ми е проблем да отида там а ти извън бургас излизал ли си с 800 лвва във флагман осигуровките ми в англия на месец са повече
18.
Иво 80%дебили Христов
11.12.2022 08:32:43
11
10
Бръщолевенето на този обсебен от манията си да оплюва Запада псевдо професор потвърждава максимата, че "Комунизмът превръща човека в шибан идиот"!
Навремето такива "експерти" като него тръбяха наляво и надясно, че американският долар се обезценявал, за разлика от (моля ви се) най-стабилната валута в света - руската рубла.
17.
до 16
11.12.2022 08:05:28
4
12
Ти разбираш от геополитика колкото баба ми лека й пръст , от компютри...... Като те гледам как пишеш "Германиа" явно си от прясно завършилите школници от булонската система на новото хилядолетие..... Бъди тих и кротък , че нищо хубаво не чак теб и себеподобните ти.
16.
До 8
11.12.2022 03:33:00
11
9
Сега умния слушай внимателно 1 бас мой да фанем да ти взема някой лев ако искаш. САЩ разреши на Германиа да даде 50 танка леопард на укрите,ще им дадат и самолети скоро след изявлението на опикания ботокс в кремъл както и ракети стигащи до Мацква. А бащата на Иво е шпионин на РУМНО кое беше това разбери сам нъл си торба акъллар. Догодина шутката от кремъл ще наблюдава разпада на собствената си държава предизвикан от лакомата му шайка. Второ Симонян и мъжа и взеха да плямпат за Хага което означава страх пампетса е пълен. Та искаш ли се обзаложим че ще опутят путин ,а руснаците не ги чака нищо хубаво ще се отнасят с тях както с немците след втората световна война. Съмнявам се да се навиеш вече от един полубляд с майка раскиня опънах 300 евро преди 7 месеца и той викаше киев за 3 дни ма чакаме 8 месеца та на първия месец му зех някой евро. Верно дребни са ма не съм бачкал за тях и ако не знаеш кои са Симонян,Салавьов и прочие явно не си наясно обраха им на всичките вилите и имотите из европа и щатите . Между другото знам руски доста добре скоро в едно руско предаване се видя че си продават имотите в Крим на безценица поне 800 000 бляди,дали не са наясно че идва нeговия ред да се върне в украйна. Пък ти слушай карбовски,христов,вацев те са на копаня при решетников . А ти?
15.
До 14
10.12.2022 22:57:13
13
14
Пхахахха, кое се случва и сега бе? Русофилите обичат да си фантазират, да изричат 1000 лъжи и една като се сбъдне или се окаже истина да се хвалят колко много познават. Русофилите са като хазартните личности. Ще ти се похвалят като спечелят 100лв, ама ще си мълчат като загубят 10 000. Той Христов каза и че руснаците ще бият и мажат за 3 дни и 3 нощи, че даже и зад украйна ще спрат. Това също ли е към "предреченото което се сбъдва"?
14.
Дебил
10.12.2022 22:51:17
8
16
Преди бяха 80% дебилите, сега са 95%! Макар, че неговите думи бяха извадени от контекста за да се изгради омраза към БСП. Христов си е гаден русофил, обаче както споменава #8. Всичко, което каза преди 5-6г. се случва сега. Коментарите и анализите му са винаги верни и точни. Естествено, че на дебилния българин не му харесва някой интелектуалец да му говори по-грубо и твърдо, но истината винаги е била най-болезнения способ да накарал един човек са страда.
Дерзайте дебили.
13.
X
10.12.2022 22:35:37
11
24
Иво Христов е единствения човек,на който мога да си пусна и изслушам цялото интервю. Много интелигентен и директен
12.
10.12.2022 22:35:33
10
9
Къв е тоя комсомолец?
11.
Пйахахаххахаа
10.12.2022 22:20:08
11
10
Бръкналия в контакта пак е говорил с червените извънземни на сън.
10.
...
10.12.2022 22:17:57
5
9
Изтокът и западът са ни разделили след 89-та. 70% за Англия(която опъва конците в ЕС, макар и вече да не е в него на хартия) и 30% за Русия.
Вместо да се мразите едни други, спорейки за идеологии помислете над това.
9.
XX
10.12.2022 22:08:57
5
5
До 2

"... според когото 80% от българите сме дебили." - ти със сигурност си... както и фамилията ти. Щот толкоз *ъм не става само с една мутация.
8.
Aхахах до 7
10.12.2022 21:36:02
6
19
Много си глупав. Едва ли дори и едно интервю си гледал с Иво Христов. Пусни си някое - отпреди 5-6 години. Всичко което е казал тогава например , се е случило в последствие или се случва сега…. за съжаление.
7.
Хахаххха
10.12.2022 21:02:33
21
14
За няколко рубли повече, режисьор решвтников,в ролите Иво Христов ,Карбовски,вацев Прецедент Румко и прочие команъзи
6.
Mu
10.12.2022 20:12:54
8
7
Чета статията и пред очите ми стои гъза на разградският цървул прокопиев....
Така ми се ще да му зачервя и задните бузки
5.
ivo
10.12.2022 20:08:55
5
31
респект… винаги много верни приказки и изобщо не ме интересува от коя партия е, но че 80% дебили има в държавата е вярно
4.
Р. Р.
10.12.2022 19:20:07
14
30
Комунделчето дебилче гледал да се добере до заплатка в европейската служба , та решил да приключва кариерата си със синекурна, четвърторазрядна чиновническа службица в ЕС .
То всичко било за заплатката, службичката. Социализъм в душите, комунизъм в косите.
3.
...
10.12.2022 19:08:29
5
4
Важното е, че неподлежащите на мобилизация за фронта са нахранени, чисти, по- добре облечени, под специализирани социални и здравни грижи от трудоспособните и пенсионерите с трудови пенсии.
Фронт може да има и на Драва, то като станаха и наблюдатели с позиции- исканета.
Нормални чуват ли се? Възможно ли е да се работи под постоянни стресове от трудоустроени, заподозиращи всеки в страховете им и зяпнали ли го да му крадат и работата? Че и коригиране на качествено изработени продукции, щото иначе "увяхват" при рекламации.
Карайте си е тъй! Такива измислени войни има навсякъде- даже и междузвездни има!
2.
_|_
10.12.2022 19:00:22
31
44
Ултра краен русофил според когото 80% от българите сме дебили. Другите 20% които са хубави явно са същите русофилистици. Странно, че започва кариерата си в СДС, а завършва като евродепутат от БСП. Колко яко да си получаваш хиляди евра на месец от прогнилия запад, а... Като бивш шеф на кабинета на предателя радев, какво мислиш за сближаването му с мутрите, господине?!
1.
Гандалф белия.
10.12.2022 18:48:10
7
35
Мордор се кани да ке връща на власт обаче.Стяга чекмеджетата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори