×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За енергоспестяващата коледна елха на Рим и подигравката на екологизма* с обикновения човек


За енергоспестяващата коледна елха на Рим и подигравката на екологизма* с обикновения човек
Светлините по дръвчето на историческия площад „Венеция” в центъра на италианската столица, „запалиха” недоволство у хората. И то оправдано
09 Декември 2022, Петък, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

С идеята „а ла Грета Тунберг” – да ползваме слънцето, за да спестим 5 киловата на час, жертваме не само красотата на Рождеството в историческия площад в Италия

В поредна демонстрация на това колко екологично мисли либерална Европа, коледната елха на Рим грейна, подхранвана от соларни панели. Дали за пестене на електричество заради енергийната криза, дали заради желанието да сигнализира за климатичните промени, факт е, че мъждукащата елха „запали” очакван спор за това грозна ли е, не е ли, подходящо ли е в центъра на италианската столица да стоят „гордо” 2 огромни грозни соларни панела, или не, нужно ли е да се правим на интересни и... така нататък.

Елхата, поставена традиционно на един от най-известните, ако не и най-известния площад в Рим - "Венеция", се намира обкръжена от паметници на историята и изкуството. В Европа, където старите части на историческите градове се пазят до такава степен от вмешателство, че не се позволява по фасадите на сградите да се слагат климатици, поставянето на соларни панели в центъра на площад от такова значение, изглежда смехотворно и иронично. Точно това отбелязват и редица критици на тазгодишната приумица.

„Това е изложение на фалшивия екологизъм. Идеята е а ла Грета Тунберг”, коментира с право зам.-секретарят на Министерството на културата в Италия Виторио Сгарби, който изтъква, че не е редно и подобни панели да имат място на такъв площад.

Доскоро опозиционният депутат от „Лига” Фабрицио Сантори пък заяви: „Получавам сигнали от хора, които са искали да сложат соларни панели по домовете си, но държавата им не е позволила.  Поставянето им на такова възлово място в центъра на столицата е подигравка”, коментира той.

И докато в италианската столица палят елхата с така лелеяната от ЕС соларна енергия, която според бюрократите е подходяща да замени дори ядрената – не защото е по-ефективна като технология, а защото е „модерно да си еко”, пък и има поле за заработване на някое друго евро, то на срещите на върха лидерите на същия Европейски съюз стигат с частните си самолети рамо до рамо с видни и не толкова видни финансисти и шефове на корпорации. Така за пореден път се вижда, че абсурдните правила са само за тези, които не могат да си позволят да ги нарушават. А останалите – те са друга "бира" и работят по други закони.

Негативните реакции към дръвчето, символ на Рождеството този път не идват от ковид локдаун, нито от не дай си Боже и ислямистки претенции за неглижиране, а от лидери с очеизвадна наглост. Като кметът на Рим Роберто Гуалтиери, категоричен в класическия еко либерален тон и използвайки заучените ключови фрази, които трябва да влязат в речите му, за да е от една страна модерен, а от друга – послушен, пред когото трябва:

„Целта ни е силно да промотираме културата на устойчивост в нашето общество. Също и да вземем предвид деликатния момент, свързан с войната в Украйна. Дървото ще консумира 5.5 киловата на час, които вместо да идват от енергийната система, ще се произвеждат от фотоволтаичната система”, каза той уверено в защита на абсурда.

Припомняме само, че едно средно домакинство у нас харчи средно между 2 и 5 киловата на час – колкото ще харчи и елхата на Рим - сърцето на християнството. Обективно изчислено иде реч за поредното лицемерие и  глупост, които оставят Европа на тъмно в идните месеци, а портфейла на европейците – празен, заради космическите сметки за ток.

*екологизъм – да, знаем, че такава дума няма в българския речник, потърсете значението ѝ вътре в себе си.

 




Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
24
Коментара по темата
24.
do 20 i 21
10.12.2022 14:26:58
0
1
Пич! Нали се сещаш, че от четене до четене има разлика. Или чакаш, във всичките интереси на дадена страна да има и нейното име, че да знаем кат четем за какво иде реч. А за генетична обремененост даже и не започвай...
23.
Тъй де тъй
10.12.2022 11:30:46
2
3
В кой научен свят бе,анимационен герой?Този същия дето ни разправяше едно време как заради замърсяването на атмосферата киселинните дъждове отдавна трябваше да са унищожили природата и хората?Или ти за киселинни дъждове не си чувал,понеже не си бил роден като я разпространяваха тази мантра да плашат хората.
22.
Тъй тъй
10.12.2022 11:19:40
0
7
Те панелите,монтирането им и демонтирането сигурно ще надвишат десеторно това,което ще изхарчи елхата,ама кво да му пука на кметчето нали не са от неговия джоб.Ей това е либералното лицемерие,трошат парите на хората за глупости докато разтягят локуми как се грижат за тях,но пък се намират достатъчно идиоти да им вярват.
21.
ХХ
10.12.2022 11:01:57
0
6
До 18

Аз в статията не виждам Русия, но на генетично болните - все ви е в главата...
20.
ХХ
10.12.2022 10:58:07
1
5
До 18

Подозирам, че си плод на нежелана моментна връзка между баба ти и пиян руснак. Аз в статията не виждам Русия, но на генетично болните - все ви е в главата...
19.
ХХ
10.12.2022 10:54:29
1
5
До 17

Та какво казваш правят умните и красиви нерусофили по въпроса с екокатастрофата? Секат дървета, за да усвояват ЕС пари чрез поставяне на соларни панели с цел намаляване на СО2 отделянията ли? Или другите дет секат гори да правят биопелети щот и те са въглеродонеутеални?!
ПП. Я виж тъмнозелените еко-сертификати, субсидирани от ЕС как инвестират в петролни компании. Енергетиката на Русия има процентно по-малко централи на въглища и нафта от доста ЕС държави. Да не говорим за защитата на някои тец-ове в димитровградско от глоби и задължения за намаляване на отделянията на газове.
18.
Hahah
10.12.2022 10:43:39
5
1
Чакай ся! Не мога да разбера, красотата на римския площад ли му пречи на Русчев или това, че има слънчеви панели, а на някой италианци не са им позволили да си сложат ...или, че въпреки огромната жертва да се сложат тея панели на площада хората пак пътували със самолети??? Флагман да стане Ил Флагмано...щото това не са новините от Бургас и региона! Отделно където възобновяемата енергия е по-ефективна от атомната ... но и по-безопасна. Просто прогреса не чака Русия и лакеите й. Тук виждам, че се налага едно (доколко платено, доколко не) мнение, че е много лошо да си сложиш слънчеви панели и да се мине на възобновяеми източници. Ми не! Не е лошо. Но иска инвестиции. А връзката ни с Русия и интересите и е както казват Финлндците, все едно когато е студено да си пикаеш в гащите...в началото ти е едно топло и приятно, след това обаче...
17.
Dark Avenger
10.12.2022 08:45:55
7
4
В научния свят има консенсус относно идващата климатична катастрофа. Споровете са основно за мащабите, тайминга и последиците. Разбира се вгъзрожденската русофилска утайка, съставена основно от сервитьорки, бакшиши, дребни наркодилъри, футболни агитки, квартални гангстери, аутсайдери и ретарди, защитава тезата на Москва, че трябва да се горят колкото се може повече въглеводороди, закупени на изтодни цени от руските олигарси. Ама тя сметката рано или късно ще дойде, за алчността и безотговорността на родителите ще плащат децата.
16.
Русофилчо Георгиев
10.12.2022 08:34:28
3
4
Древните римляни никога ве биха загрозили лампичките на коледното си дърво със соларни панели. Това е недопустимо.
15.
До 9
10.12.2022 07:57:23
1
7
Е, ми, не, не си имала фотоволтаици! Бъркаш техниката, булка! Ти си имала соларни панели за топла вода (което е тръби, през които минава течност, която се загрява от слънцето), а фотоволтаиците на тази елха произвеждат ток. Принципът е напълно различен! Нямат нищо общо!
14.
....
10.12.2022 05:53:47
6
6
Така е бате Рус4о, ас лепиа гипсокартон в Германиата и много ни се подиграват.
След нова година ще докарам чаветата и двама брат4еди тук.

Ако знае6 колко ми е те6ко - Москва ми е в сърцето, но живеа в западна германиа
13.
Еднопосочен билет за Амстердам
10.12.2022 01:00:50
0
3
#Катар2022 #EuronewsСПОРТ: Аржентина наложи вето на Нидерландия за полуфиналите на Световното първенство, като ги победи в невероятна драма - изпълнена с гол в последната секунда, обрат от 0:2 до 2:2 и победител след дузпи.

По този начин първият полуфинал вече е известен: Хърватия - Аржентина.
12.
Еднопосочен билет за Амстердам
10.12.2022 01:00:30
0
2
#Катар2022 #EuronewsСПОРТ: Аржентина наложи вето на Нидерландия за полуфиналите на Световното първенство, като ги победи в невероятна драма - изпълнена с гол в последната секунда, обрат от 0:2 до 2:2 и победител след дузпи.

По този начин първият полуфинал вече е известен: Хърватия - Аржентина.
11.
До 8 и 10
09.12.2022 23:40:30
6
4
Не е нужно сам да си пишеш и да си отговаряш, че така се започва!
Я да видим една велика империя бардак!
https://youtu.be/IccDiynFnic
Така загива запада.
https://youtu.be/IccDiynFnic
10.
до 8
09.12.2022 23:28:18
0
15
Трите световни войни са били планирани още преди да почнат първата (всички знаем нелепия повод който пробутват), но все си мислех, че няма да доживея третата... А и отдавна има една приказка: не знам с какво оръжие ще се води 3-та световна война, но 4-та ще е с тояги...

Навремето имах много добър учител по история. Естествено, той преподаваше каквото му се нареди... но като погледна назад, имам чувството че е знаел много повече отколкото е можел да каже. Но той поне много държеше да разберем разликата между повод и ПРИЧИНА за война! Редовно ни го набиваше в главите.
9.
Паметник на безумието!
09.12.2022 23:19:46
3
15
Разгледах доста снимки. На този огромен и красив площад се мъдри това мижаво и проскубано дръвче в средата на ОГРОМНИ и грозни панели! Щом те са нужни за захранването на едни никакви лампички, представете си само практическото им приложение за нещо сериозно!

Не съм против соларните панели по принцип! Имала съм, но на място където е почти винаги слънчево и бяха на покрива, т.е. не се виждаха! Топлеха водата в бойлера. А и ако няма достатъчно слънце, водата си се топлеше на ток, т.е. не създават никакво неудобство. В това няма нищо лошо... Лошото става когато идиотските мании на психопати убиват човечеството!
8.
Чичо леля
09.12.2022 23:10:40
3
10
Абе добре са в западните държави но те всичките са на кредит, външния дълг на държавите от западна европа е доста над трилиони , външния дълг се плаща с ресурси, както знаем западна европа няма расурси, но има хора, а хората могат да бъдат накарани да воюват, всичко е по сценарий на 1-2 световни войни, германия е в упадък, следва хипер инфлация, банките обещават възход на германия НО само ако си даде мъжете за курбан, не забравяйте че евреите смятат че Русия е тяхна исконна територия , все пак някога хазарите са били там и са изгонени от русите
7.
Хахахаа!
09.12.2022 22:45:58
13
16
Рубладжийска идиотия в стил кремлевская психушка. Понеже на Никулден имаше "само" 15 000 души в центъра и стана страхотен празн7к, и няма как да напишем че прогнозите ни от месеци насам за апокалипсис в България, се сбъднаха, сега ще ви разказваме рубладжийски фантазии за далечни страни. Тези държави са по-богати от България и логично там има много източноеврочейци, потърсили препитание, но това няма значение, важното е да угодим на пациентите.
Следва статия,за тълпи от трупове по улиците в Германия, Англия, Франция, Швеция, Швейцария и др държави от Европата, заради санкциите от Русия.
Сега ще напишем и как сметка за ток в едностайно студио в Лондон е 20 000 паунда, а хората си правят масово харакири. Умоляваме рубладжиите за търпение, предстои масов рубладжийски оргазъм. За подсилване на преживяването се препоръчват силни психотропни, които за рубладжийския крайно увреден мозък, нямат странични ефекти!
6.
СССР
09.12.2022 22:27:59
9
16
Англичаните се усетиха рано,педерастката зараза пъпли и насам.
Да се махаме и ние докато е време.
5.
Ми
09.12.2022 22:24:21
11
21
В Германия може и да няма въобще светлини,но нищо.Сега,като отпаднаха от световното поне спокойно може да си носят цветните педро-лентички.
Да се мъчат да бягат там разни отбори,които харесват жени.
Айде бе кога ще го напускаме този педалски съюз,колкото по-рано,по-добре.
.
4.
я
09.12.2022 22:16:51
5
19
Европедали сър,другаря да пуска ракетите управия няма.
3.
tiktok
09.12.2022 22:04:46
8
15
В държавата на мутрите освен фекал нищо друго няма да има за Българина. Вие сте п р о с ти и тиквата ви е хитър. И тръгна бай Г а н ьо към Шенген понесъл чанта със сланина салам, ракия, лук зелен и пушката на баба Нина. И пак не влязохме в Шенген но в ЛИДЛ пуснаха банани...
2.
Меси
09.12.2022 21:47:11
3
18
Пък в Бургас е тъмно като в гъс след 18 часа. Днес паднах в един изкоп на ВИК, където искат 15 милиона.
1.
Wermacht
09.12.2022 21:07:31
3
25
Е нали имат крайно дясно или крайно ляво правителство уж, ново начало ааа ууу дори тук гейбераста се гордееше с което, или всичко е само докато влезем във властта и после рязко ставаме либерално-податливи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори