×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Парламентът одобри списъка с оръжието за Украйна, но той остава тайна (НА ЖИВО)


Парламентът одобри списъка с оръжието за Украйна, но той остава тайна (НА ЖИВО)
Един от ПП и един от БСП гласуваха различно от своите групи
09 Декември 2022, Петък, 13:20 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Решението бе одобрено със 148 гласа "за" от пет политически сили

Със 148 гласа „за“, 46 „против“ и 1 „въздържал се“ Народното събрание (НС) взе решение да се изпрати оръжие на Украйна. Какво ще е то, обаче, остава държавна тайна. Проекторешението дойде от Министерския съвет по искане на Народното събрание. От правителството засекретиха списъка с оръжията, които ще изпратим. Той е приложение към решението.

То бе одобрено с гласовете на ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната“ (ПП), ДПС, „Демократична България“ и „Български възход“. „Против“ бяха БСП и „Възраждане“.

Любопитно е, че двама депутати гласуваха по различен начин от своите групи. Един от ПП бе „въздържал се“. Един от БСП пък бе „за“ - по всяка вероятност Явор Божанков, който се изказа в подкрепа на даването на оръжие за Украйна с емоционална реч, рискувайки да вбеси своите.

От БСП призоваха списъкът с оръжието, което изпращаме, да бъде разсекретен от министъра на отбраната. Лидерът на формацията Корнелия Нинова на брифинг изрази недоумение защо той е тайна. Тя обясни, че всички държави, които дават оръжие на Украйна, оповестяват какво е то и на каква стойност. 

Оръжието се изпраща, за да може Украйна да се защити от агресията на Руската федерация, която започна война с нахлуване на територията й на 24 февруари.

Дебатите продължиха няколко часа и бяха ожесточени. Първоначално заседанието бе засекретено заради приложението със списъка с оръжие. Депутати от БСП обаче скандално започнаха да снимат с телефоните си. Това принуди председателя да разсекрети заседанието. Народните представители пък трябваше да се ограничават в речите си, за да не издадат държавна тайна.

След гласуването на решението заседанието продължи с дебат върху съответния Законопроект за ратифициране на Споразумението между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 5
12
Коментара по темата
12.
СВО може да се превърне във война
10.12.2022 11:48:18
1
2
Минските споразумения имат продължение - Резолюция 2202 от 2015 на ООН:
http://unscr.com/en/resolutions/2202
Накратко, за защита на избиваното население на Донбас от Украйна, според ООН, Русия има пълно право да се намеси военно и да спре тези престъпления на режима в Украйна. Затова няма "война", а СВО на Русия в Украйна. Затова през април т.г. ООН нарече СВО на Русия в Украйна "вътрешен спор".
България ужким е член на ООН, а с износа на оръжие за помагане за избиване на населението на Донбас в Украйна, оказва пряка военна намеса в този "вътрешен спор".
Забележете, че нападението на военни обекти в Русия от Украйна, както и с организацията на терорристични атентати в Русия, Украйна всъщност прави официални актове на война с Русия, това може да доведе СВО в Украйна до официален военен конфликт и официалното участие на България в подобен военен конфликт на страната на Украйна я прави официален военна страна във войната и това няма да бъде безнаказано.
11.
Виктория сикрет 2022
10.12.2022 07:45:51
0
0
Митрофанова вече сигурно знае какво, колко и къде го пращаме, с тия нашите цървули.
Румен и смс- а в голямата игра:
Пращаме помощ от топ3 приоритетите.
Радев: Не е 1!
Смс-а: Не е и две!
Другото е тайна.
10.
Фииййй
09.12.2022 21:29:47
1
3
Вашата мама депутатска.Предатели.
9.
Наказателен Кодекс
09.12.2022 19:48:34
1
4
Износът на оръжие е забранен съгласно Българския Наказателен Кодекс.
Наказателният Кодекс се отнася за всички български граждани, политици, депутати! Дори абсолютно безмозъчен човек, може да разбере, че когато (про)давате оръжия на чужда държава или убивате напр. руски граждани, това въвлича България във война:
Чл. 99. (1) Който лиши от живот представител на чужда държава с цел да предизвика война или международни усложнения срещу републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.
Руско външно министерство каза, че тези, доставящи смъртоносни оръжия на Украйна, ще носят отговорност, ако тези оръжия бъдат използвани по време на военната операция на РУСИЯ (IFAX).
8.
Rree
09.12.2022 19:13:18
1
2
Национални предатели!
7.
хм
09.12.2022 17:37:15
0
5
Срам ги е от народа затова крият какви подаръци правят
6.
Баси чудото
09.12.2022 14:45:52
4
15
гешефф къде си?
Това е национално предателство!
Затвор за излъчвалите закрито, секретно, заседание на Парламента!
Ние имаме ли държава или не?
Предатели!
5.
Копейкин
09.12.2022 14:43:05
2
11
Путин ся са насере и ще ми спре копейките.
4.
Az
09.12.2022 14:38:56
10
5
Гейове
3.
Sss
09.12.2022 14:38:09
7
3
Разпродава е на имущество и купуване на оръжие за измекярите... Направете кампания ПРОДАЙ ИМОТ И ДАРИ ЗА УКРАЙНА сигурен съм че ще се отвзовем хаха
2.
Герберасти!!!!!!!
09.12.2022 14:16:12
2
9
Машинният вот се оказва по-предпочитан вариант за гласуване на избори. Това показва изследване на “Галъп интернешънъл”, което идва малко след като факт станаха промените в Изборния кодекс, с които се връща и хартиената бюлетина.

Те бяха прокарани благодарение на мнозинство в НС, в което влязоха ГЕРБ, ДПС и БСП. Основният мотив - хората масово искат да се върне хартиената бюлетина.



55% от респондентите приемат, че е по-добре да се гласува основно с машини и по изключение с хартия – както на последните избори. Над една трета предпочитат смесен вариант – да има възможност за гласуване и с машини, и с хартиена бюлетина. Останалите не могат да отговорят.



Машинният вот е предпочитан в мнозинство от електоратите на “Български възход“, “Продължаваме промяната“, “Демократична България“ и “Възраждане“. Привържениците на БСП и ДПС пък са тези, които предпочитат смесения подход за гласуване. При електората на ГЕРБ дяловете на двата отговора са почти без разлика.



Любопитно е, че негласуващите също биха предпочели по-скоро машинния вот.



Младите, хората в активна възраст, както и по-високо образованите са привърженици на машинния вот. Обратното, най-възрастните, пенсионерите, живеещите в селски райони, както и по-слабо образованите предпочитат смесения подход.
1.
Голям майтап ще е
09.12.2022 13:41:24
3
18
Ако се окаже, че сме спастрили някоя и друга ракетка "СС" и сега да ги изпратим на Украйна !
Иначе не виждам какво тайно в оръжията може изобщо да имаме !На нас армията ни е същият разграден двор като границата !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори