Рецепта за вкусна маринована ципура на скара
Вкусна вечеря за Никулден
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ципура - 1 кг
зехтин -
бяло вино - 1/4 ч.ч
чесън - 2 бр. скилидки
лимон - 1/2 бр. сока
дафинови листа - 2 бр. натрошени на малки парченца
розмарин - 1/4 ч.л. сух
черен пипер - 1/4 ч.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купичка си смесваме всички съставки, като чесъна предварително сме си го обелили и пасирали. Почистваме си ципурата и я поливаме от всички страни. Това количество е достатъчно да я овкуси.
Оставяме да престои 1 час, като от време на време леко обръщаме. Когато изтече времето, вадим, а преди това сме си включели скарата да се загрява, и поставяме. Печем, първо, от едната страна, а след това обръщаме от другата до готовност. Поднасяме с резен лимон маринована ципура на скара.
Ракът топи Любо Пенев с 1 килограм на ден
Politico: България ще трябва да осигури 1,2 милиарда евро гаранция за заема за Украйна
Бизнесът празнува приемственост и развитие: 120 години Търговско-промишлена палата в Бургас
Преди 39 години: 5,7 по Скалата на Рихтер разтърси България и разруши 15 000 сгради
Как стресът на работа разрушава здравето ни
3 зодии ще забравят проблемите си, удря ги мощен късмет след 12 декември
Учат на първа помощ шестокласници в Бургас
Султан сарма е любимият ми турски десерт, а рецептата е толкова лесна
3 неща в спалнята, които може да са по-вредни, отколкото си мислите
Ана Шермин разкри дали са били интимни с Краси в "Ергенът"
Нидерландци изкупват къщи в обезлюдяло наше село, превръщат го в културно и социално средище
Центърът за професионално обучение към БДУ стартира петия курс за обучение на парамедици
