Рецепта за вкусна маринована ципура на скара
Вкусна вечеря за Никулден
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ципура - 1 кг
зехтин -
бяло вино - 1/4 ч.ч
чесън - 2 бр. скилидки
лимон - 1/2 бр. сока
дафинови листа - 2 бр. натрошени на малки парченца
розмарин - 1/4 ч.л. сух
черен пипер - 1/4 ч.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купичка си смесваме всички съставки, като чесъна предварително сме си го обелили и пасирали. Почистваме си ципурата и я поливаме от всички страни. Това количество е достатъчно да я овкуси.
Оставяме да престои 1 час, като от време на време леко обръщаме. Когато изтече времето, вадим, а преди това сме си включели скарата да се загрява, и поставяме. Печем, първо, от едната страна, а след това обръщаме от другата до готовност. Поднасяме с резен лимон маринована ципура на скара.
Откриха снимка на принцеса Даяна, скрита в дома на финансиста Джефри Епстийн
Почина последният министър на Тодор Живков: Отиде си Георги Йорданов
Убиха руски генерал насред Москва
ЦСКА хвърли око на бразилски талант
Не пропускайте! Водолази от Бургас с коледно гмуркане, ще представят интересна ретро система
Пиян шофьор с Шкода се заби в оградата на селска къща
Коледния фестивал завладя с магията си жителите и гостите на Община Царево
Измамници се възползват от въвеждането на еврото за кражба на лични данни
АПИ опроверга твърденията на Иван Демерджиев за закупена яхта, ползвана от Пеевски
Златото преминава границата от 4400 долара за тройунция, среброто също отбелязва исторически максимум
Почитаме Св. Великомъченица Анастасия за нейната вяра и подвизи
МВР затяга контрола, ще налага по-строги наказания за пияните шофьори
