Рецепта за вкусна маринована ципура на скара
Вкусна вечеря за Никулден
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ципура - 1 кг
зехтин -
бяло вино - 1/4 ч.ч
чесън - 2 бр. скилидки
лимон - 1/2 бр. сока
дафинови листа - 2 бр. натрошени на малки парченца
розмарин - 1/4 ч.л. сух
черен пипер - 1/4 ч.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купичка си смесваме всички съставки, като чесъна предварително сме си го обелили и пасирали. Почистваме си ципурата и я поливаме от всички страни. Това количество е достатъчно да я овкуси.
Оставяме да престои 1 час, като от време на време леко обръщаме. Когато изтече времето, вадим, а преди това сме си включели скарата да се загрява, и поставяме. Печем, първо, от едната страна, а след това обръщаме от другата до готовност. Поднасяме с резен лимон маринована ципура на скара.
Диалог в живописта обединява Пиронков и Стефанов в новата изложба „Теза/Антитеза/Синтез“
Димо Алексиев рестартира кариерата си с нови роли, репетиции и надежда за по-добри дни
Четирима бургаски каратеки тръгват към световния връх в Саудитска Арабия
33,47 лв. за най-основните продукти и как живеят пенсионерите в бедните райони и защо пазарската чанта тежи все повече
След 26-годишна възраст: държавата спира да покрива здравните осигуровки на студентите
Пето дете за Джак Озбърн - светлина за семейството след смъртта на Ози
КЗК образува открити производства срещу Столична община по жалби на фирми
Полицейският отряд "Кобра" удари заложни къщи
Без печене и готова само за 10 минути - бисквитената торта с вкус на чийзкейк е истински шедьовър
Дениз проговори за Виктор след финала: Отървах се!
Таксиджия към четири ученички: Срам и дъно сте, жалко за родителите ви!
Николай Младенов оглавява изпълнителния комитет за управление на Газа след войната
