Рецепта за вкусна маринована ципура на скара
Вкусна вечеря за Никулден
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ципура - 1 кг
зехтин -
бяло вино - 1/4 ч.ч
чесън - 2 бр. скилидки
лимон - 1/2 бр. сока
дафинови листа - 2 бр. натрошени на малки парченца
розмарин - 1/4 ч.л. сух
черен пипер - 1/4 ч.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купичка си смесваме всички съставки, като чесъна предварително сме си го обелили и пасирали. Почистваме си ципурата и я поливаме от всички страни. Това количество е достатъчно да я овкуси.
Оставяме да престои 1 час, като от време на време леко обръщаме. Когато изтече времето, вадим, а преди това сме си включели скарата да се загрява, и поставяме. Печем, първо, от едната страна, а след това обръщаме от другата до готовност. Поднасяме с резен лимон маринована ципура на скара.
Рецепта без преглед и по-лесна смяна на личния лекар от нова година
Асен Златев е оптимист за българските щанги
АПС: Искането за имунитета на Илхан Кючюк е политически натиск
Русия узаконява изземането на жилища в окупирана Украйна
Ще отиде ли Пеевски при Радев?
Бордо маникюрът е признак за елегантна визия при дамите
Какви са цените на имотите в България, растат ли?
Доналд Тръмп съди Би Би Си за $10 милиарда заради манипулирана реч
Обирджия на Донарума се самоуби в затвора след натиск от тартор на бандата
На 16 декември църквата почита Свети Агей и мъченик Марин – ето какво да не правите днес
Ограничения и ремонти по пътищата в страната: особено внимание за водачите в Бургаска област
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си
