Рецепта за вкусна маринована ципура на скара
Вкусна вечеря за Никулден
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ципура - 1 кг
зехтин -
бяло вино - 1/4 ч.ч
чесън - 2 бр. скилидки
лимон - 1/2 бр. сока
дафинови листа - 2 бр. натрошени на малки парченца
розмарин - 1/4 ч.л. сух
черен пипер - 1/4 ч.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купичка си смесваме всички съставки, като чесъна предварително сме си го обелили и пасирали. Почистваме си ципурата и я поливаме от всички страни. Това количество е достатъчно да я овкуси.
Оставяме да престои 1 час, като от време на време леко обръщаме. Когато изтече времето, вадим, а преди това сме си включели скарата да се загрява, и поставяме. Печем, първо, от едната страна, а след това обръщаме от другата до готовност. Поднасяме с резен лимон маринована ципура на скара.
Майли Сайръс се сгоди
Как да премахнете жълтите петна от възглавници: Трикът, който работи безотказно
БДУ стартира образователен проект за прилагане на технологии за наблюдение на Земята в крайбрежния мониторинг
Черната златка унищожава овощните градини в България
ПП-ДБ, АПС и МЕЧ внесоха вот на недоверие, призоваха за оставка и се заканиха за още по-мащабни протести
Доклад на Евростат: Как изглежда домът на българина през 2025 г. според ключови показатели
Съдът трябваше да покаже, че човешкият живот няма цена
Български шофьор задържан в Гърция за каране в насрещното на магистралата Атина–Солун
Над 1,5 млн. пенсионери под 1000 лв. и рекордни разлики по региони
Александър е истинско камикадзе, кара Мерцедеса си с 300 км/ч
Софи Маринова трябва да почерпи днес, става на 50 години
