Рецепта за вкусна маринована ципура на скара
Вкусна вечеря за Никулден
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ципура - 1 кг
зехтин -
бяло вино - 1/4 ч.ч
чесън - 2 бр. скилидки
лимон - 1/2 бр. сока
дафинови листа - 2 бр. натрошени на малки парченца
розмарин - 1/4 ч.л. сух
черен пипер - 1/4 ч.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купичка си смесваме всички съставки, като чесъна предварително сме си го обелили и пасирали. Почистваме си ципурата и я поливаме от всички страни. Това количество е достатъчно да я овкуси.
Оставяме да престои 1 час, като от време на време леко обръщаме. Когато изтече времето, вадим, а преди това сме си включели скарата да се загрява, и поставяме. Печем, първо, от едната страна, а след това обръщаме от другата до готовност. Поднасяме с резен лимон маринована ципура на скара.
2025 година рекордна по магнитни бури
Ето как отбелязаха Коледа в Поморие
Пиян шофьор с 2,71 промила алкохол помете три коли
Голям празник е в събота с куп традиции, слага началото на мръсните дни и редица забрани
Курсовете в чейндж бюрата удариха тавана
Природен антибиотик, който премахва възпаленията, почиства белите дробове и лекува куп болести
Илюзия за победа: Русия е завзела по-малко от 1% от територията на Украйна за 1 година
Най-вкусната капама с кисело зеле за Коледа става по тази рецепта
"Maмo, мeчeтo мe шпиoниpa": Зaщo АІ пoдapъцитe зa Koлeдa ca бoмбa cъc зaĸъcнитeл
Киара: Краси не е дал и 5 лв. за мен, силикона си го платих сама! Той е нарцис, който искаше 2 кокошки да се бият за него
Основателят на „Телеграм“ Павел Дуров забременява безплатно всяка неомъжена жена до 38 години
