Рецепта за вкусна маринована ципура на скара
Вкусна вечеря за Никулден
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ципура - 1 кг
зехтин -
бяло вино - 1/4 ч.ч
чесън - 2 бр. скилидки
лимон - 1/2 бр. сока
дафинови листа - 2 бр. натрошени на малки парченца
розмарин - 1/4 ч.л. сух
черен пипер - 1/4 ч.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купичка си смесваме всички съставки, като чесъна предварително сме си го обелили и пасирали. Почистваме си ципурата и я поливаме от всички страни. Това количество е достатъчно да я овкуси.
Оставяме да престои 1 час, като от време на време леко обръщаме. Когато изтече времето, вадим, а преди това сме си включели скарата да се загрява, и поставяме. Печем, първо, от едната страна, а след това обръщаме от другата до готовност. Поднасяме с резен лимон маринована ципура на скара.
Тежка катастрофа на АМ Тракия, мъгла поглъща шофьорите
Сашо Кадиев изненада рожденика в ефир
Търсят петима милионери, не си взели печалбите
Евгени Минчев разказа за срещата си с внучката на Людмила Живкова
Гърци превзеха Банско
Кои са тайните на Бачорски, които не знаем
Не подарявайте такива подаръци на близките си тази година, ще съсипете живота им
Лора Крумова не си замълча за Цънцарова
Лекари разкриха кой е най-добрият сутрешен навик за хора над 50 години
Евростат с данни за играчките и откъде идват
Ако искаш! 900 лева за смяна на гума по Коледа
Купуваме жилища като луди, ето какво расте
БНБ посочи: Домакинствата държат в банките депозити за над 100 млрд. лева
