Рецепта за вкусна маринована ципура на скара
Вкусна вечеря за Никулден
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ципура - 1 кг
зехтин -
бяло вино - 1/4 ч.ч
чесън - 2 бр. скилидки
лимон - 1/2 бр. сока
дафинови листа - 2 бр. натрошени на малки парченца
розмарин - 1/4 ч.л. сух
черен пипер - 1/4 ч.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купичка си смесваме всички съставки, като чесъна предварително сме си го обелили и пасирали. Почистваме си ципурата и я поливаме от всички страни. Това количество е достатъчно да я овкуси.
Оставяме да престои 1 час, като от време на време леко обръщаме. Когато изтече времето, вадим, а преди това сме си включели скарата да се загрява, и поставяме. Печем, първо, от едната страна, а след това обръщаме от другата до готовност. Поднасяме с резен лимон маринована ципура на скара.
Мъж отсече дърво, защото му прeчи
В Пловдив намериха цаката на джигитите, скрита камера ще ги дебне за нарушения
Българските евромонети ще носят образа на Паисий и Св. Иван Рилски
Вот преди 26 април е обречен на провал, отчесе Гал Сасон
Внимание! Ако сте купили някой от тези продукти от Temu и Shein, не го използвайте, опасен е
Гадно ми е, че остарявам, призна Зуека
Ваксините не причиняват аутизъм, казаха от СЗО
Защо в Хърватия проклеха еврото
От 30 г. се занимавам с недвижими имоти, през 25 от тях се говори за "балон" на цените, казва брокер
Започна операцията по изтегляне на кораба „Кайрос“ край Ахтопол
Къде се е намирал първият български мол
България е била приета в ООН преди точно 70 години
