Рецепта за вкусна маринована ципура на скара
Вкусна вечеря за Никулден
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ципура - 1 кг
зехтин -
бяло вино - 1/4 ч.ч
чесън - 2 бр. скилидки
лимон - 1/2 бр. сока
дафинови листа - 2 бр. натрошени на малки парченца
розмарин - 1/4 ч.л. сух
черен пипер - 1/4 ч.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купичка си смесваме всички съставки, като чесъна предварително сме си го обелили и пасирали. Почистваме си ципурата и я поливаме от всички страни. Това количество е достатъчно да я овкуси.
Оставяме да престои 1 час, като от време на време леко обръщаме. Когато изтече времето, вадим, а преди това сме си включели скарата да се загрява, и поставяме. Печем, първо, от едната страна, а след това обръщаме от другата до готовност. Поднасяме с резен лимон маринована ципура на скара.
Ученици и учители искат 40-минутни часове
Меси посочи основните фаворите за Световното, липсата на един отбор отвори дискусия
Радикални промени за три зодии
Как да премахнете жълтите петна от възглавници
Симеон Николов с нов блестящ мач в Русия, Локомотив е лидер
Трима души загинаха при катастрофа между кола и товарен автомобил
Кой ще спечели "Игри на волята"
Страхува ли се Ландо от "Лудия" Макс във Формула 1
73-годишен българин е задържан за опит за убийство
Официално: Николай Дачев е новият директор на Спортното в Бургас
Канцлерът Мерц защити немските пенсионери
Защо треньорът на "Левски" изпотроши пейка на стадиона на Славия?
