Рецепта за вкусна маринована ципура на скара
Вкусна вечеря за Никулден
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ципура - 1 кг
зехтин -
бяло вино - 1/4 ч.ч
чесън - 2 бр. скилидки
лимон - 1/2 бр. сока
дафинови листа - 2 бр. натрошени на малки парченца
розмарин - 1/4 ч.л. сух
черен пипер - 1/4 ч.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купичка си смесваме всички съставки, като чесъна предварително сме си го обелили и пасирали. Почистваме си ципурата и я поливаме от всички страни. Това количество е достатъчно да я овкуси.
Оставяме да престои 1 час, като от време на време леко обръщаме. Когато изтече времето, вадим, а преди това сме си включели скарата да се загрява, и поставяме. Печем, първо, от едната страна, а след това обръщаме от другата до готовност. Поднасяме с резен лимон маринована ципура на скара.
Защо е хубаво да възобновяваме старите си приятелства
7 малки ритуала за съживяване на любовта
Украйна обмисля изтегляне на войските от Донбас
Ето коя е най-добрата видео игра на годината на The Game Awards 2025
От Кремъл: Спиране на огъня само ако украинските сили се изтеглят от Донбас
Тези рецепти ще ви накарат да си оближите пръстите
Филип Киркоров обсипа дъщеря си с подаръци
Пенсионери по селата: За пръв път виждаме тази банкнота
Столичният кмет Васил Терзиев става част от проекта на президента Румен Радев
Ген. Атанасов и Иво Мирчев във война
Лоши новини за състоянието на Любо и Боби Михайлов
