×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мощни взривове в Кривой Рог, Зеленски зове украинците да проявят издръжливост тази зима


Мощни взривове в Кривой Рог, Зеленски зове украинците да проявят издръжливост тази зима
Трябва да направим всичко по силите си да оцелеем през тази зима, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски
05 Декември 2022, Понеделник, 07:19 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: УНiАН и Телеграм/Борис Рожин

Руснаците обстрелват Запорожието с ракети

Руските нашественици обстрелваха тази нощ Кривой Рог с ракети.

За мощни експлозии съобщи в 02:11 часа началникът на военната администрация на Кривой рог Александър Вилкул в своя канал в Telegram, цитиран от УНiАН.

"Не снимайте и не публикувайте нищо в социалните мрежи", призова той.

Украинската информационна агенция съобщава и за нови ракетни удари по Запорожието. Нанесени са щети на едно от частните предприятия. 

Тази нощ руснаците са обстрелвали обекти на индустриалната и енергийната инфраструктура в Запорожие, пише секретарят на градския съвет на областния град Анатолий Куртев. 

„Този път окупаторите удариха с проклетите си ракети индустриалната и енергийната инфраструктура на града. Едно от частните предприятия е пострадало“, добавя той.

Русия е терористична страна, коментира Куртев.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски призова във видеообръщение сънародниците си да проявят постоянство и издръжливост пред настъпващия студен сезон, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

"Врагът се надява да използва зимата срещу нас: да направи студа и трудностите на зимата част от своя терор", каза Зеленски снощи. 

"Ние трябва да направим всичко по силите си да оцелеем през тази зима, без значение колко сурова е тя", заяви украинският президент. Русия има предимство в ракетите и артилерията, каза той, "но ние имаме нещо, което окупаторът няма и няма да има: ние защитаваме нашия дом и това ни дава най-голямата възможна мотивация", добави той.

"За да преживеем зимата, ние трябва да бъдем по-издръжливи и обединени от всякога", заяви Зеленски и добави, че украинският народ се бори за свобода и в защита на истината.

В същото време американският Институт за изучаване на войната (ISW) направи поредната си прогноза за бойните действия в Украйна през следващите месеци. Според US анализаторите въоръжените сили на Киев вероятно може да се възползват от замръзването на земя. Това щяло да улесни настъплението им.

От ISW изтъкват, че украинската армия ще може да постигне успехи през зимата. Въоръжените сили на Украйна планират да продължат настъпателните операции през цялата зима, за да попречат на руските войски да овладеят инициативата на бойното поле, пише УНiАН. Американското разузнаване обаче прогнозира „забавяне на темповете на войната в Украйна през зимата“.

Американските аналитици обаче изтъкват, че вероятно и Русия ще се опита да се възползва от замръзването на земята за по-лесно напредване в сравнение с есента, когото бойното поле бе цялото в кал.

От ISW изтъкват, че украинските войски продължават контранастъплението в Кременско и Сватовско направление, а руските нашествениците провеждат настъпателни действия в района на Бахмут и Авдиевка.

 

Британският посланик в Украйна Мелинда Симънс пък подчерта, че украинските защитници знаят как да се бият през зимата.

Съветникът на Министерството на отбраната Сергей Кузан, който е и ръководител на Украинския център за сигурност и сътрудничество, също смята, че като цяло въоръжените сили на Украйна са готови за зимни боеве.

 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
31
Коментара по темата
31.
Ах
06.12.2022 10:25:13
1
1
Зеленото надрусано наркоманче пак се изкава неподготвено.Насрайна е пропаднала и терористична държава!Защо забранява да се говори друг език освен насраното муви?Българите не вогат да говорят родтият си език,руснаците също,татарите също,унгарците също!!!Украинските нацисти изгориха живи хора в Одеса!Това демократично ли е бе киртак еврейски?Ако спрат да ти дават оръжия и пари ще воюваш с голия си гъз 1 седмица максимум!Кажи бе долен наркоман колко оръжие откраднахге и продадохте?Трябва да млъкнеш най после и не на последно място--Кога ще платите за насраинците които са в др.държави?!Милиарди получи а твоите просяци и боклуци заляха европа,унищожават всичко,искат всичко безплатно.Долни наглеци!
30.
HahahД
05.12.2022 18:14:27
2
4
Добре де. По про руската логика на коментиращите, трябва да правим каквото поиска Русия, защото САЩ са лошите и са ни господари. Та! Украйна трябва да се предаде, ние трябва да излезем от ЕС и НАТО и да влезем в техния им съюз...Прибалтийските републики и те.Шведите, Финладците и те. Ми не, че нещо ама не са скромни руснаците а? Има няма едно 30-40 държави трябва да им играят по свирката и то говорим за директно вмешателство във вътрешните и външните работи на тези страни. Ми да ти пикам на "освободителите". Да питам и русофилите...като "тук" не ви е свободно "там" дали нямаше да сте в Сибир само при коментирането на нещо свързано със "специалната военна операция", която тук си се води призната и от най-отявлените русофили война, докато там само да сте гъкнали иии...Сибир. Та не ми ги разправяйте руснаците как ще громят запада и колко са добре. Дундуркахме ги 50 години и им строихме петилетките и ги хрантутихме за без пари. Ние им изпращахме консерви, вина, мотокари...те на нас ни връщаха въглища колкото да не е без хич. Та те такива ми ти рабти за руснаците.
29.
Българин
05.12.2022 18:14:18
5
6
Нациска украина ще бъде прочистена от Русия .след това идва ред на измета сащ
28.
Киро
05.12.2022 18:11:47
2
7
Украинска
Фашиска измет ще ва заличи русия
27.
До DB7
05.12.2022 15:12:47
4
5
Поредната гавра с великата просрана империя и аналоГовнетното и ПВО.
Вчера украинците заявиха, че са завършили проекта по производство на собствен дрон с далность полеть 1000 км. и днес в ранно утро два удара до Саратов и Казан.
Ватните негодяи просят дронове от Иран и боеприпаси от Судан, Белорус и други "високоразвити" страни, а украинците с война на собсвена територия за 6 месеца приключиха успешно проект за собствен дрон.
Кремълските жулики и негодяи опять просрали все.
26.
DB7
05.12.2022 13:32:46
2
4
ХУБАВИ ВЕСТИ 4 ТУ95МС ВЗРИВЕНИ ДРОНОВЕ САРАТОВ СИБИР СТРАТЕГИЧЕСКИ БОМБАРДИРОВАЧИ ОТ КОИТО УДРЯТ УКРАЙНА ИНФРАСТРУКТУРА удары по аэродромам российской дальней авиации

Сегодня с утра появилась информация об ударе беспилотника по аэродрому Энгельс в Саратовской области и пожаре топливозаправщика на авиабазе Дягилево в Рязанской. Как сообщается, в первом случае речь идёт о двух пострадавших и двух повреждённых ракетоносцах Ту-95МС, по второму инциденту полной информации пока нет.

Можно было бы говорить, что два события в один день — это случайность, но на обоих аэродромах (это общедоступная информация) находятся части дальней авиации, использующейся для нанесения ударов по объектам энергосистемы Украины.

Если в случае с Рязанской областью можно предположить, что БПЛА был запущен с территории Украины, то по Энгельсу есть сомнения. С большой долей вероятности беспилотник работал с нашей территории, а значит вражеские ДРГ уже дошли до берегов Волги. Если же дрон прилетел из Украины, то наш враг уже обладает технологиями с дальностью в 1000 км, а значит — под ударом Москва
25.
DB7
05.12.2022 13:30:06
0
2
☀️
24.
РазбитОтзад русороб:
05.12.2022 12:29:50
6
7
Братя, русфилоИдиоти ни вервайте на някои рубладжийски медии! Крият доста от истината и пак ще раберем със закъснение, че великая путлеровая армия обосралось!
https://youtu.be/9h8R536M25Y
Удар с дрон по руската авиобаза Енгельс в Саратов от където излизат бомбардировачите ТУ 195 изстрелващи ракетите серия ХА. Часове след ударите по Запорожие и Кривой Рог, самолетите са кацнали на обичайната си база, и хоп...
Руската страна обяви, че са загубили само 2 ТУ 195,ноооооооо..... Ватенките никога не лъжат.
Братя русофилоидиоти, как може тези нагли укри да отмъстят за обстрела на цивилни обекти, само часове по-късно?
Колкото сме в криза и се просираме в Украйна, че и авиобазите ни пукнаха от взровове.
https://youtu.be/9h8R536M25Y
23.
до 9
05.12.2022 10:07:02
6
10
причини накратко

- разчиства се територията на старата Хазарска империя, за се настани там пак Синагогата на Сатаната, защото Израел е тесничка и не особено приятна територия; това се прави с любезното съдействие и на ДВАМАТА юдеи!
- осъществява се най-големият обир на и терор над човечеството в цялата му история!
- перат се пари в чудовищни размери! повечето от отпусканите "помощи" се връщат обратно при отпускащите ги "благодетели"
- разоръжи се цяла Европа, което прави както държавите като цяло (срещу САЩ, Китай, Турция и т.н.), така и населението им (срещу собствените им "правителства" терористи) съвсем безпомощни; с това не казвам, че изобщо съществуват държави; говорим само за следващи инсценирани, но с реални последици, циркове
- въпросната ситуация се използва като извинение за все по-големи издевателства над европейските народи и тотален технократски контрол; в тази област най-изявените в момента са Усрайна и Уруспия! холивудските военни филми си имат режисьори и статисти, така че им остава предостатъчно свободно време да се занимават с биометрични данни, дигитални ИД-та, дигитални парични средства и т.н. и всичко останало нужно за новия фашизъм/комунизъм/2 страни на една и съща ционистка/масонска монета
22.
...
05.12.2022 10:02:25
3
0
От "спътникова снимка" се получи кадър осветлен- маршрут, заключен в нота, без петолиние.
Старите по териториите са държали катран в крив рог закачен на колата, теглена от волове, ама това много стара работа не е като да се види на "спъниковите снимки" на нашествениците.
21.
Краевед
05.12.2022 09:56:18
3
8
Тук пишат лица от село Зидарово.
20.
777
05.12.2022 09:55:04
8
19
Глупак изби си народа !!!
19.
ХХ
05.12.2022 09:53:14
10
12
Руснаците трябваше да ударят тежката индустрия ппеди половин година!
18.
Пулицър
05.12.2022 09:36:07
0
18
Тази статия може да отключи шизофрения. На единия ред - се твърди едно, на следващия - противоположното и така до края!
17.
до 14
05.12.2022 09:31:58
9
13
В грешка си, ще сте гладни и на студено, защото сте мързеливи и глупави, и без украинците щеше да е същото, те са просто поредното оправдание
16.
Pele
05.12.2022 09:26:35
8
27
Само тази зима ли? Ами следващата , по-следващата? Тъпанари урки унищожихте си държавата заради 5 човека които се облажиха и да духате на американците, българите сме същите пумияри и един ден турция ще ни го нахака по същия начин продажни народи
15.
Xaxa
05.12.2022 09:16:02
4
7
Лично го знам , майка ми е една от тях
14.
Тони
05.12.2022 09:12:07
36
25
Заради украинците ние ще сме гладни и на студено, а те ще са на светло, топло, нахранени. Уж нямат пари за храна и квартира изкупиха всичката стока на моловете. Там българска реч се чува само в Пепко, че е по джобовете ни.
13.
Леонео Меси
05.12.2022 09:10:15
26
26
Байдън не приема ли украинци на топло така както ние в България
12.
Удрииии
05.12.2022 09:10:03
33
13
удри Рамзан, непорната орка да не остане! Удрииии!
11.
Хаха
05.12.2022 09:03:15
10
20
Тука на много от коментаторите майките им са украинки заченали децата си в някой кенеф в слънчака .
10.
До 6
05.12.2022 09:00:55
36
32
ТЪПАНАР НЕЩАСТЕН,АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ ЩЕШЕ ДА СИ РЯЗАН И С ФЕС
ТВАР МАЛОУМНА
9.
Компетентен
05.12.2022 08:53:19
43
42
Така и НЕ МОЖАХ да разбера ЗАЩО се подкрепя един отявлено Бандеровско-ФАШИСТКИ режим , на върха на който е инсталиран на конци клоуна Зеленски !
Същия ПРОДЪЛЖАВА да стреля с тежка артилерия по АЕЦ Запорожие , и цяло чудо е , че все още не се е случил втори Чернобил !
За убийството на Полските граждани на Полска територия - няма да издребняваме ...
И всичко това се подкрепя и финансира !
ЗАЩО ??? ??? ??? ???
8.
1000
05.12.2022 08:50:52
33
34
Удря на шизофрения , когато хора защитаващи руския фюрер Путлер говорят как трябвало да се запази мирът.
Русия е един кенеф, какво толкова им целувате оная работа.
7.
Голям кеф
05.12.2022 08:50:11
33
26
ми прави, как руснаците перат долната укро измет, "като овча шкимбя у дуваря" ! ХАХАХАХ
6.
До 1
05.12.2022 08:35:50
35
48
Какви братушки бе, тъпунгер непоръбен, само сме страдали и проблеми от тяхната"любов". До няколко години и закрепостените им републики ще се отделят. Те нито са един народ нито са приятелски. Всички народи от така наречената руска федерация мразят руснаците.
5.
!
05.12.2022 08:33:29
42
36
Шут! Лесно му е да оцелява на него!
Да му мислят мръзнещите и гладуващите...
4.
Haha
05.12.2022 08:31:58
34
38
Чичко Путин ясно заяви ,че ако посегнеш на кримския мост ще последва отговор и той не закъсня .
СЛАВА КОКАИНА
3.
Черноризец Страхлив
05.12.2022 08:28:06
5
6
Какъв финес брувка, ли брувка от предходни смисли...
Нищо, че граматиката саде цицериса и откъм съдържание е като старата мъдрост- акъл море, глава шамандура...
2.
Резултатите на Стратега Зеленски
05.12.2022 08:13:14
61
50
И като оцелят през зимата и пукне пролетта какво ще е останало от Украйната ?
Кръв, кал и сълзи.
И защо си го причинихте ?
Пет, пет скапани точки от Минските споразумения имаше да изпълните.
Ето две от тях :
- Специален статус на Донецк и Луганск в РАМКИТЕ НА Украйна.
-Руският официален език.
А вместо това какво получихте ?
Убити над 100хил, ранени над 300хил., унищожена енергетика, съсипана икономика и дългове за 100 млрд долара.
Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие отиват към Русия.
Не се знае какво ще стане с Одеса и Харков.
Шест милиона напуснали и никога няма да се върнат.

Голям страгег и политически лидер ще да е Зеленски постигнал гореизброените факти за своето управление.
1.
Аз
05.12.2022 08:00:14
62
49
МРЪСНО НАРКОМАНСКО КОПЕЛЕ
БРАТУШКИТЕ ЩЕ ВИ ИЗТИВТ ОТ КАРТАТА
МАМИЦАТА ВИ ФАШИСТКА…..
СЛАВА РОССИИ
СЛАВА РОССИИ
СЛАВА РОССИИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Има и бус на криминалистите  Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров
Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори