Кои са ползите и вредите от червеното месо
Няма връзка между пържолите и инсултите
Екип от Института за здравни показатели и оценка към Медицинския университет във Вашингтон (IHME) е определил ползите и вредите от червеното месо, като е класирал факторите по петстепенна скала. Резултатите са публикувани в списание Nature Medicine.
Учените са направили метаанализ, който включва 50 проучвания с участието на 4,6 милиона души от 34 държави. Връзката между консумирането на големи количества червено месо (например пържоли) и развитието на инсулт получи само една оценка, което означава, че "не са намерени доказателства за това".
Връзката между консумацията на червено месо и колоректалния рак, рака на гърдата, коронарната болест на сърцето и диабета получи две точки.
Преработените храни като бекон, колбаси, наденици и други са свързани с по-голяма вероятност от появата на различни заболявания. Изследователите планират в бъдеще да предоставят нови данни за връзката на други храни и определени болести.
Без лекарства: Как да понижим високото кръвно налягане по естествен начин
582 снегопочистващи машини обработват настилките по републиканските пътища
Сладки в обувката, украса с банани - най-необичайните коледни традиции по света
Пи Диди поиска незабавното си освобождаване от затвора
Филипа от Ергенът изригна с брутални разкрития за Йовица: Измамник, когото ме е срам, че съм целувала! (СНИМКИ)
МВР с ключови съвети за сигурна обмяна на левове в евро
За тези 2 зодии 2026-а ще е трудна
Джейсън Стейтъм се снима с децата, а това е рядко събитие
Сгрешената цифра, създала най-обичаната коледна традиция: Невероятната история на NORAD и Дядо Коледа
2025 година рекордна по магнитни бури
Ето как отбелязаха Коледа в Поморие
