Кои са ползите и вредите от червеното месо
Няма връзка между пържолите и инсултите
Екип от Института за здравни показатели и оценка към Медицинския университет във Вашингтон (IHME) е определил ползите и вредите от червеното месо, като е класирал факторите по петстепенна скала. Резултатите са публикувани в списание Nature Medicine.
Учените са направили метаанализ, който включва 50 проучвания с участието на 4,6 милиона души от 34 държави. Връзката между консумирането на големи количества червено месо (например пържоли) и развитието на инсулт получи само една оценка, което означава, че "не са намерени доказателства за това".
Връзката между консумацията на червено месо и колоректалния рак, рака на гърдата, коронарната болест на сърцето и диабета получи две точки.
Преработените храни като бекон, колбаси, наденици и други са свързани с по-голяма вероятност от появата на различни заболявания. Изследователите планират в бъдеще да предоставят нови данни за връзката на други храни и определени болести.
Миризмата на тялото издава от какво сте болни
Натали от „Ергенът” била в паралелни връзки с мъж и жена
Сърдечни заболявания и диабет остават водещи причини за издаване на ТЕЛК през 2025 г.
Домашна лимонова торта - най-вкусният празничен десерт
Google премахна AI видеа с герои на Disney
8 лъжи, в които „Сексът и градът“ ни накара да вярваме
Адвокат на Васил Божков осъди прокуратурата да му плати 400 хил. лв.
Боровец и Банско отново сред най-изгодните ски курорти в Европа за британците
Допаминова диета - новата мания на Gen Z
Лейди Гага спря концерт по време на порой заради танцьор, паднал от сцената
Тези зодии се влюбват в грешния човек
И колите на доброволците ще могат да ползват лампи и сирени на пътя, но само при кризи
