Кои са ползите и вредите от червеното месо
Няма връзка между пържолите и инсултите
Екип от Института за здравни показатели и оценка към Медицинския университет във Вашингтон (IHME) е определил ползите и вредите от червеното месо, като е класирал факторите по петстепенна скала. Резултатите са публикувани в списание Nature Medicine.
Учените са направили метаанализ, който включва 50 проучвания с участието на 4,6 милиона души от 34 държави. Връзката между консумирането на големи количества червено месо (например пържоли) и развитието на инсулт получи само една оценка, което означава, че "не са намерени доказателства за това".
Връзката между консумацията на червено месо и колоректалния рак, рака на гърдата, коронарната болест на сърцето и диабета получи две точки.
Преработените храни като бекон, колбаси, наденици и други са свързани с по-голяма вероятност от появата на различни заболявания. Изследователите планират в бъдеще да предоставят нови данни за връзката на други храни и определени болести.
Лукс, лъжи и лисици на токчета- как моделка от Ел Ей граби богаташи
28 причини да си мъж
Имотите продължават да поскъпват: В кои градове цените растат най-бързо?
Такси хаос след полунощ! Курсовете вече в евро, но машините още показват левове
Сбогом на аматьорщината: ЦСКА започва подготовка с класни нови попълнения
Да хвърляш пари не е смелост: Икономист разкритикува Мерц за бездействие
Грък ще спасява елитен тим от изпадане
Гала се появи по халат в ефир - вижте лукса, в който се лекува водещата
Дръжте прозорците си затворени: Голям пожар в Букурещ, гасят го роботи заради опасност от срутване
Изкуственият интелект посяга към туризма: Ще останат ли без работа туроператорите?
Пациентка осъди пластичен хирург за парализирана ръка след операция без информирано съгласие
Още едно бебе е на път в семейството на Башар Рахал?
