Кои са ползите и вредите от червеното месо
Няма връзка между пържолите и инсултите
Екип от Института за здравни показатели и оценка към Медицинския университет във Вашингтон (IHME) е определил ползите и вредите от червеното месо, като е класирал факторите по петстепенна скала. Резултатите са публикувани в списание Nature Medicine.
Учените са направили метаанализ, който включва 50 проучвания с участието на 4,6 милиона души от 34 държави. Връзката между консумирането на големи количества червено месо (например пържоли) и развитието на инсулт получи само една оценка, което означава, че "не са намерени доказателства за това".
Връзката между консумацията на червено месо и колоректалния рак, рака на гърдата, коронарната болест на сърцето и диабета получи две точки.
Преработените храни като бекон, колбаси, наденици и други са свързани с по-голяма вероятност от появата на различни заболявания. Изследователите планират в бъдеще да предоставят нови данни за връзката на други храни и определени болести.
Яли ли сте ледена торта? Неустоимо кремообразен десерт с тънък блат, а рецептата е елементарна
Иво Сиромахов към Слави Трифонов: Иди си с мир, утре вече ще е късно
Огромна скала затвори пътя Банско-Гоце Делчев край село Места, а движението е напълно спряно
Сърбия пусна на свобода наркобоса Йоца Амстердам-Сретен Йосич
Каква ще е новата план-сметка на Държавното обществено осигуряване и здравната каса
Блокада на „Капитан Андреево“: Тирове чакат с дни, напрежение расте заради протестите в Гърция
Тръмп: Задържахме „най-големия танкер“ край Венецуела
Избори в Украйна по време на война: Зеленски поставя условие, Русия оспорва легитимността му
Ще има ли сняг за Коледа? Прогнозите за декември не вещаят зимна идилия
Почитаме св. Даниил Стълпник – чудотворец и закрилник на изпадналите в беда
Тежка катастрофа с три коли в Студентски град: Полиция и линейки на място
Дунав вече не е същият: реката навлиза в климатичен режим с опасни колебания
