Кои са ползите и вредите от червеното месо
Няма връзка между пържолите и инсултите
Екип от Института за здравни показатели и оценка към Медицинския университет във Вашингтон (IHME) е определил ползите и вредите от червеното месо, като е класирал факторите по петстепенна скала. Резултатите са публикувани в списание Nature Medicine.
Учените са направили метаанализ, който включва 50 проучвания с участието на 4,6 милиона души от 34 държави. Връзката между консумирането на големи количества червено месо (например пържоли) и развитието на инсулт получи само една оценка, което означава, че "не са намерени доказателства за това".
Връзката между консумацията на червено месо и колоректалния рак, рака на гърдата, коронарната болест на сърцето и диабета получи две точки.
Преработените храни като бекон, колбаси, наденици и други са свързани с по-голяма вероятност от появата на различни заболявания. Изследователите планират в бъдеще да предоставят нови данни за връзката на други храни и определени болести.
Тийнейджър пренаписа рекорда на 200 м гръб два пъти за месец
В "Ергенът" преживяха земетресение, участничка попита дали ще оцелеят
31 декември и 2 януари – почивни, но с различно заплащане от празниците
Силно земетресение люшна 2 страни
САЩ обявиха санкции срещу българска гражданка
Фатален пожар в страната
Криминално проявен бургазлия сгафи отново
