Кои са ползите и вредите от червеното месо
Няма връзка между пържолите и инсултите
Екип от Института за здравни показатели и оценка към Медицинския университет във Вашингтон (IHME) е определил ползите и вредите от червеното месо, като е класирал факторите по петстепенна скала. Резултатите са публикувани в списание Nature Medicine.
Учените са направили метаанализ, който включва 50 проучвания с участието на 4,6 милиона души от 34 държави. Връзката между консумирането на големи количества червено месо (например пържоли) и развитието на инсулт получи само една оценка, което означава, че "не са намерени доказателства за това".
Връзката между консумацията на червено месо и колоректалния рак, рака на гърдата, коронарната болест на сърцето и диабета получи две точки.
Преработените храни като бекон, колбаси, наденици и други са свързани с по-голяма вероятност от появата на различни заболявания. Изследователите планират в бъдеще да предоставят нови данни за връзката на други храни и определени болести.
Защо продължаваме да избираме сходен тип партньори в любовта
Евродепутати: Колегите ни свикнаха, че в България се провеждат избори на шест месеца
Александър Сано: Оцелях по чудо в катастрофа край Бяла
Лекар: Никога не носете обувки вкъщи
Венета Райкова остана без ефир и доходи
Какво се случва със сметки, кредити, депозити, лизингови вноски и инвестиции с въвеждане на еврото
На какво е симптом събирането на границите на кръвното
Установиха до какво води прекомерната консумация на кафе при жените
Трик: Тайната рецепта за идеално печено пиле
Броени дни до Коледа: Ето как празниците могат да продължат 12 дни
През зимата вечеряйте в този час, категорични са учени
Удар на полицията: Нелегален тютюн за наргиле за над 100 хил. лв. открит в София, двама братя са задържани
