Кои са ползите и вредите от червеното месо
Няма връзка между пържолите и инсултите
Екип от Института за здравни показатели и оценка към Медицинския университет във Вашингтон (IHME) е определил ползите и вредите от червеното месо, като е класирал факторите по петстепенна скала. Резултатите са публикувани в списание Nature Medicine.
Учените са направили метаанализ, който включва 50 проучвания с участието на 4,6 милиона души от 34 държави. Връзката между консумирането на големи количества червено месо (например пържоли) и развитието на инсулт получи само една оценка, което означава, че "не са намерени доказателства за това".
Връзката между консумацията на червено месо и колоректалния рак, рака на гърдата, коронарната болест на сърцето и диабета получи две точки.
Преработените храни като бекон, колбаси, наденици и други са свързани с по-голяма вероятност от появата на различни заболявания. Изследователите планират в бъдеще да предоставят нови данни за връзката на други храни и определени болести.
Revolut с важно съобщение! Всеки със сметка в лева да не прави това
България – шампион по „заключени пари“ в Централна и Източна Европа
Кои ще са ключовите лица зад кулисите на "Мет Гала 2026"
План за мир обсъдиха Украйна и съюзниците ѝ
Обучение по първа помощ в УМБАЛ Бургас разсея чести заблуди и грешки
След смъртта й: Мъжът на Алена осиновява мечока Тони
В коя възраст най-много пътуват българите
Започва гласуването за „Ученик на годината“ в Бургас
Първият вербатим театър в Бургас събира реални свидетелства за живота край брега
Какви рискове крие неправилно заредената съдомиялна машина
Възстановена е връзката между селата Кости, Бродилово, Българи и Царево
Нашите несъвършенства са това, което ни прави перфектни и автентични
