Кои са ползите и вредите от червеното месо
Няма връзка между пържолите и инсултите
Екип от Института за здравни показатели и оценка към Медицинския университет във Вашингтон (IHME) е определил ползите и вредите от червеното месо, като е класирал факторите по петстепенна скала. Резултатите са публикувани в списание Nature Medicine.
Учените са направили метаанализ, който включва 50 проучвания с участието на 4,6 милиона души от 34 държави. Връзката между консумирането на големи количества червено месо (например пържоли) и развитието на инсулт получи само една оценка, което означава, че "не са намерени доказателства за това".
Връзката между консумацията на червено месо и колоректалния рак, рака на гърдата, коронарната болест на сърцето и диабета получи две точки.
Преработените храни като бекон, колбаси, наденици и други са свързани с по-голяма вероятност от появата на различни заболявания. Изследователите планират в бъдеще да предоставят нови данни за връзката на други храни и определени болести.
3 зодии се прераждат в края на 2025 г.: След умората и объркването пристигат изобилие, енергия и любов
Ромите са станали по-богати, отчете вицепремиерът Атанас Зафиров
Доказано: Ако приемате определена доза от този витамин, ще стареете по-бавно
Златото вече не е най-търсеният метал
Мария Илиева с 40 кг надолу
Рязко поскъпване на ремонтите - за баня от 8 кв. м вече плащаме около 12 000 лв. труд
Спите ли правилно? Експерти разкриват кои пози вредят най-много и кои са най-полезни за здравето
Кейт Мидълтън с неочакван ход
Защо Епъл умишлено премахна нощния режим от Айфон 17 Pro
Идват силни магнитни бури до часове
Напитката, която намалява кръвната захар и е супер за диабетици
Работодателят няма право да ви откаже допълнителен платен отпуск
