Кои са ползите и вредите от червеното месо
Няма връзка между пържолите и инсултите
Екип от Института за здравни показатели и оценка към Медицинския университет във Вашингтон (IHME) е определил ползите и вредите от червеното месо, като е класирал факторите по петстепенна скала. Резултатите са публикувани в списание Nature Medicine.
Учените са направили метаанализ, който включва 50 проучвания с участието на 4,6 милиона души от 34 държави. Връзката между консумирането на големи количества червено месо (например пържоли) и развитието на инсулт получи само една оценка, което означава, че "не са намерени доказателства за това".
Връзката между консумацията на червено месо и колоректалния рак, рака на гърдата, коронарната болест на сърцето и диабета получи две точки.
Преработените храни като бекон, колбаси, наденици и други са свързани с по-голяма вероятност от появата на различни заболявания. Изследователите планират в бъдеще да предоставят нови данни за връзката на други храни и определени болести.
Трагедия! Той излезе да кара АТВ, часове по-късно откриха трупа му
До началото на януари земеделците избират как да облагат доходите си за 5 години напред
Конституционният съд образува дело за референдума за еврото
Карен изгони Златка и децата от дома им, продаде ламборгинито заради финансови проблеми
Снежанка и елфите на Дядо Коледа раздават коледни късметчета на пътниците в градския транспорт в Бургас
Почина емблемата на българското акушерство
Гранична полиция отбелязва своя празник
Важно за пътуващите по пътя Бургас-Поморие и обратно
Днес и утре Дядо Коледа ще раздава подаръци на площад „Тройката“
Гръмнаха глигана на века – 403 кг
Нови правила за влизане във Великобритания от февруари
