×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ББР загуби 70 млн. лв. от акциите на ПИБ, „юрист на Вълка“ спря да си плаща заема, твърдят от ПП


ББР загуби 70 млн. лв. от акциите на ПИБ, „юрист на Вълка“ спря да си плаща заема, твърдят от ПП
Може би най-голямата пробойна в ББР е свързана с купуването на акции на ПИБ, обясни Даниел Лорер
29 Ноември 2022, Вторник, 17:03 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Два огромни кредита за 228 млн. вече не се обслужват, обяви Кирил Петков

Юрист на Румен Гайтански-Вълка спрял да си обслужва заема от 150 млн. лв. към държавната Българска банка за развитие (ББР). Но най-голямата „пробойна“ в ББР вероятно била причинена от закупуването на акции на ПИБ. Това обявиха на брифинг в парламента депутати от „Продължаваме промяната“, които през последната година бяха принципали на държавната банка, бидейки ресорни министри.

Те отговориха на обвиненията на представители на ГЕРБ от вчера, че по времето на „Промяната“ е нанесена щета на ББР от поне 1 млн. лв. заради неосъществена дългова емисия.

Бившият служебен икономически министър, а впоследствие и премиер Кирил Петков изкоментира: „Понеже всеки ден се натъкваме на лъжи, които се опитват да отвлекат общественото внимание, нека да адресираме още една лъжа от вчерашния ден – както вече ги наричаме, поредната Борисовка. Решението за емисията за дълг в ББР е взето на 21 октомври 2021 г., или от второто служебно правителство на Радев (за миналата година – б.а.), когато „Продължаваме промяната“ няма никакво участие. Отказът за тази емисия е взет на 10 ноември 2022 г. - сегашното служебно правителство, пак без никакво участие на „Продължаваме промяната“. Но защо, се зачудихме, освен да отвличат вниманието ГЕРБ са толкова агресивни към плащането на ББР към така наречените консултанти? Защото се оказва, че част от консултантите са одитори и то международни одитори – те ясно показват, че, ако си спомняте добре, осем човека бяха взели 1 милиард от държавните средства през ББР. Два от тези заема, които бяха оттогава белязани, че са част от схемата на ГЕРБ, вече не се обслужват. За обща сума от 228 милиона. Тук въпросът е: г-н Борисов познава ли Вълка, познава ли неговия юрист. Той, самият юрист на Вълка, е взел 150 милиона, които в момента са необслужваеми. И когато се опитват да замазват общественото мнение с 1 милион, истинският въпрос е къде са тези 228 милиона. И ГЕРБ – когато са давали тези заеми по тяхно време, знаели ли са, че тези пари никога няма да се върнат обратно в държавата.“

Бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер от своя страна изрази учудване, че ГЕРБ повдигат темата за Българската банка за развитие – това давало възможност отново да се говори за нередностите, които се случвали в банката по тяхно време.

Когато „Промяната“ наследила от ГЕРБ управлението на ББР, тя била на 70 млн. лв. загуба. Към септември т.г. обаче вече била с 30 млн. лв. печалба. Което означавало, че новото ръководство все пак си вършело работата.

„Нека да спомена и най-публичната и може би най-голяма пробойна в Банката за развитие – купуването на акции на ПИБ („Първа инвестиционна банка“). С обществени пари, пред очите на цялото общество, Българската банка за развитие навремето закупи акции на ПИБ на цена 5 лв. на акция, при положение че на борсата тези акции струваха 2 лв. И до момента банката е провизирала 70 или 80 милиона загуба по въпросната сделка с ПИБ. Така че наистина не разбирам защо колегите от ГЕРБ решиха да си причинят отново тази болезнена памет, но ние сме тук, за да им го напомняме редовно“, заяви Даниел Лорер.


В категории: Бизнес , Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
17
Коментара по темата
17.
Асен
01.12.2022 16:17:01
0
1
Ако от "Продължаваме подмяната" имаха финансово образование, щяха да знаят, че загуба при инвестиция в акции може да има само, когато акциите вече са продадени, а не да гледат променливата им стойност! Така както днес са надолу, утре могат да бъдат нагоре и да изкарат, че вече са на печалба! Просто Киро е просто смешен!
16.
Ха ха ха
30.11.2022 07:38:03
1
2
Мадуровците са 299 души плюс тулупа Бабикян. На следващия протест ще са само Киро и Гошо Тъпото от Видин. Така преминава световната слава...Няма кой от кръжока или приятелския кръг да обясни на Просто Киро, че вече е бита карта, че не е премиер, че е приключен завинаги политически. До който се е залепил тулупа Бабикян, той приключва скоропостижно. Питайте русата лелка, трета употреба, от Кюстендил.
15.
Петко Кирчов
30.11.2022 07:26:16
1
2
Фен-клубът на Мадуро пак изкарал на улицата два файтона с офисен планктон. Дааааа, ама без татко Петко и мама Корни не става .
14.
Дневника е подправен
30.11.2022 06:39:13
1
4
Насраха се по площадите и барикадите , започнаха да си раздават тоалетна хартия да си бършат насраните гъзове.
Главен лайняр на Републиката Гей Цецар ботушчето, слугите тройката швестери, Кирче Тъпото, Асан Меката китка, Ристьо Сопола, Танас джуджето, Мирчев мършата ,Божко хакера, Миро Баджото Пелтеков с рогата. Сабута дето кон му го набута. Все стволач миризлива, уроди, пияндета и наркомани.
13.
Тъдъм
30.11.2022 01:16:08
2
6
Мутрата Борисов плати милиони, за да спаси ПИБ. ДС Мултаците трябва да се под6репят, все пас са си наши, родни бизнесмени!
12.
До 6
29.11.2022 22:42:12
4
12
Лена парапета, като какъв шеф е бре малоумник?
Тези кинти са договорени като на платена жрица на Кирето, да му олабва жилата :)))
Крадат и с гъзовете си променкаджиите, а уж всичко по закон, ама не по българските закони......
11.
Парадоксална спихване на промяната
29.11.2022 22:37:37
3
8
Поредният малоброен протест на ПП и ДБ в подкрепа на изцяло машинното гласуване с точно определени машини. Това е показателно.
Но ми възникват някои въпроси.
Преди няколко месеца няколко хиляди бяха на площада в подкрепа на Никола Минчев и кабинета "Петков". Тогава обаче в коалицията беше БСП. Като сравнявам интереса към онова събитие и днешните опити на ДБ и ПП, ми става ясно, че преди няколко месеца на площада присъстваше главно софийската организация на БСП.
Кажете ми как БСП има по-малко подкрепа на изборите от ДБ и ПП, при положение, че малко преди предсрочните избори, социалистите изкараха хора на площада?
10.
Киро се насра,бабикян го бърше
29.11.2022 22:26:38
5
11
В момента патологичния лъжец, и доказан от най- висшия български съд измамник, просто Киро, бръщолеви измишльотини пред около 300 служители на Прокопиев и на подопечните му НПО-та, като “Правосъдие за всеки”.
Доайенът на фалшивите новини Бабикян връчи на Петков рула тоалетна хартия, които той прие с шизофренична усмивка. Може би освен от психическо разтройство страда и от друго.
Клоунадата е част от истерията за само и единствено машино гласуване - гарантиращо кражбата
9.
ПП се насраха Бабикян ги бърше
29.11.2022 22:23:06
5
9
В момента патологичния лъжец, и доказан от най- висшия български съд измамник, просто Киро, бръщолеви измишльотини пред около 300 служители на Прокопиев и на подопечните му НПО-та, като “Правосъдие за всеки”.

Доайенът на фалшивите новини Бабикян връчи на Петков рула тоалетна хартия, които той прие с шизофренична усмивка. Може би освен от психическо разтройство страда и от друго.

Клоунадата е част от истерията за само и единствено машинно гласуване - гарантиращо кражбата...
8.
Парапетгейт
29.11.2022 21:59:47
7
9
Лудото Кирче раздава държавни средства на любовницата си Лена парцала, най-скъпо платената куртизанка 200 евро на час . Построиха 10 моста над река Дунав, завод за електрически автомобили, инвестиции заляха територията
Инфлацията литна до небесата със самолет на измамниците от промяната, комисионните напълниха банковите сметки на мошениците на промяната. Покупателната способност на населението спадна по заслуги на бащата на площадите и барикадите Мунчо Фатмаков.
7.
до 5
29.11.2022 20:22:14
0
14
Мобилно IP няма
Има статични и динамични IP
6.
до 2
29.11.2022 20:20:02
16
13
Ако Лена Бириславова е получава само 12 хил.лв заплата в ББР ще е добре, защото всички помним колко получаваше Стоян Мавродиев когато беше шеф там. През 2019 същият беше най-скъпият държавен служител в страната със заплата от 36211 лв
5.
ФЛАГМАН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29.11.2022 19:05:01
18
3
КОМЕНТАР № 4 ЩЕ БЪДЕ ПРЕДОСТАВЕН НА ЛИЦЕТО ЗА ДА ВИ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ !!!!!!!ТО ЛИЦЕТО КОЕТО ГИ РАЗПРОСТРАНЯВА Е С МОБИЛНО АЙ ПИ ПОРАДИ КОЕТО ОТГОВОРНОСТА Е НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА МЕДИЯТА ЗАЩОТО ДОПУСКАТ НЕРЕГИСТРИРАНИ В СЪОТВЕТСТВИЕ С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЛИЦА ДА ПУБЛИКУВАТ МНЕНИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
4.
A Пътищарите си искат 1,5 млрд. лв. от държавата
29.11.2022 18:27:56
12
33
Киро къде са парите бе крадец канадски!
За онея 9 млрда за 9 дни и за комисионните от газа, защо мълчиш бе изрод?
3.
Xoxoxo
29.11.2022 18:21:44
13
28
Ледът се чупи, ОПГ ПП голям страх ги тресе, далаверите излизат на светло!
В тотална изолация са ПиПетките, защото са токсични, а оправданията и нападките срещу целия свят направо са смешни :))))
Стратегията им е нефелна, все някой друг им е срал в гащите, а те са кристално чисти...
2.
Не е ясно обаче
29.11.2022 18:11:22
8
30
Лена бориславова получавала ли е заплата над 12.000 на месец??? Защото това е доста сериозно: държавен чиновник да получава заплата по висока от тази на премиера и съизмерима с тази на президента! Останалите опорни точки са без значение!
1.
ФЛАГМАН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29.11.2022 17:29:46
20
20
ЗАЩО ТАЗИ НАИСТИНА ЗНАЧИТЕЛНА КРАЖБА ДОРИ ОТ 60 МИЛИОНА В ЧУВАЛИ НЕ Е НА ЧЕЛНО МЯСТО ???????????КОЙ ОБСЛУЖВАТЕ !!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори