×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Младен Маринов посочи кой е виновен за трагедиите с полицаи, които загинаха при инциденти с мигранти


Младен Маринов посочи кой е виновен за трагедиите с полицаи, които загинаха при инциденти с мигранти
Рашков използваше МВР за политическа битка, каза той
26 Ноември 2022, Събота, 11:44 ч.
Автор: Флагман.бг

Полицаите са подготвени, системата - не, каза бившият вътрешен министър

Бойко Рашков използваше МВР за политическа битка. Той изолира професионалното ръководство от решенията в министерството. Това коментира в студиото на Нова телевизия бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Младен Маринов.

Той коментира и проблема с мигрантската вълна и случаите на пострадали полицаи при гонки с бежанци. Оказа се, че Маринов е служил рамо до рамо с полицая, който пострада при гонка с бус с нелегални мигранти. Превозното средство зе на таран патрулната му кола.

"Лекарите са го стабилизирали. При такива травми трябва време. Познавам го като силен мъж, вярвам, че ще се справи", каза бившият вътрешен министър.

„Напоследък се насажда мнение,че полицаите не са подготвени. Напротив, те са подготвени и са се справяли с такива ситуации и преди. Виждал съм ги на терен. Друг е въпросът как е подготвена системата и дали тези, които трябва да взимат решения по отношение на стратегията и тактиката, се справят със задълженията си. Обяснявайки как полицията не е подготвена, даваме сигнал на бандитите и им казваме „Карайте с пълна газ, няма да ви спираме”, заяви Маринов.

Той припомни, че още преди трагичния случай в Бургас, при който загинаха полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев, е предупредил от трибуната на 46-ото НС, че има проблем с незаконната миграция. 

"Тогава не бях чут, защото там се крещеше и имаше политически обвинения. Българският полицай беше обявен за престъпник. Когато такъв проблем се прикрие от политическото ръководство, той си работи. Това е като ръждата. Ако намажеш отгоре с боя, но не я махнеш, тя ще стане още по-голяма. Нека зададем въпроса г-н Рашков прекратявал ли е поръчката за облеклата на полицаите? Затова сега нямаме облекла. Като министър и като човек, който е носил униформа дълги години направих работна група, в която включих синдикатите”, каза още депутатът.

"Питам се, защо? След случая в Бургас каналджиите стават все по брутални, защо оттогава до случая на "Тракия" не бе направена тази организация с шиповете, с тактиката, с всичко. Защо чак сега? Досега е имало всичко. Има само оправдания", каза още той. 

Маринов при това продължи с обвиненията си спрямо бившия вътрешен министър Бойко Рашков. "Мнението за Рашков ми е следното. той впрегна МВР в политическа битка. Той бе изолирал професионалното ръководство от решенията на МВР. Това е вредно за МВР. Най-добрата оценка на Рашков бе на изборите. Той бе водач в Перник, Кирил Ананиев го би с 16%.




17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
Тоз чиляк се изказва като невинен ли?
27.11.2022 06:13:50
0
2
Лошата подготовка и корупцията са виновни. Това означава че и този високопоставен кадър има вина
16.
Този малоумник
26.11.2022 21:26:41
1
5
Още по негово време организацията е нула. Няма свързаност между отделните РУ-та и специалните подразделения. И най смешното, че за да се вземат от хранилището шипове те, трябва да се прави искане до службите, които отговарят за съхранението им. И ако примерно склада е на жандармерията, а искането е от охранителна полиция, трябва да минат часове докато се изпишат, ако изобщо се случи.
15.
...
26.11.2022 17:47:03
2
0
За да вземат политическата власт и да станат депутати от ГЕРБ, най- вече лица с уредени статути на постоянно пребиваващи пробиха много системи чрез нерегламентирани наблюдения и продажни корумпирани длъжностни лица с по над 20 годишен стаж.
Инсинуираха икономически, здравни, миграционни кризи- вкараха си неподготвените протежета на заплати и са много горди вече.
14.
...
26.11.2022 17:34:16
0
1
При това текущество и заменки на хора системата никога няма да бъде подготвена, а нивото на подготвените полицаи ще пада и ще пада. Както във всички останали системи. Някои от старите дават такъв разхайтен пример на младите си колеги, а изискват най-доброто изпълнение и резултата е демотивацията на подготвените.
Материалните им бази и условията им на труд са под всякаква критика- явно само такива гонки и екшъни им повдигат адреналина и на преследваните и на преследващите- или са си безотговорни включително и за собствената им безопасност, а трябва да гарантират безопасността на останалите граждани и данъкоплатци с тая република.
Стига сте произвеждали герои от безумията им!
13.
Бай....
26.11.2022 16:48:09
4
3
Стига с тези питекантропи бе, малоумници!
12.
Отменете машинната измама!
26.11.2022 16:21:05
4
14
След разкритията на Георги Свиленски от БСП, който твърди, че скандалният Кирил Петков му е предлагал "кодовете за машините", има само един разумен ход в обществен интерес. И това е пълното премахване на машинното гласуване и гласуване само с хартиени бюлетини, както в цяла Европа.
11.
ST
26.11.2022 16:05:07
0
18
Склонен съм да вярвам, че Кирил Петков наистина е казал това. Вие познавате Кирил Петков само от телевизора и всъщност не го познавате. Но аз го познавам. Неговата представа за власт е абсолютната власт. Познавайки добре натюрела му, той може да си е фантазирал, че има абсолютна власт и че може да държи и да се разпорежда с кодовете на машините за гласуване. А може наистина да е имал такава власт и заедно с Асен Василев да са се разпореждали с кодовете. Все пак Асен Василев има известен опит с кодове.
Едно е сигурно - това е грандиозен скандал. Защото Кирил Петков, “Продължаваме промяната” и “Демократична България” могат и са манипулирали резултатите от изборите чрез машинния вот. Не го казвам аз, казват го депутати от БСП, които само допреди няколко месеца за Кирил Петков бяха “почтени” и той искаше да продължи да управлява с тях, защото са “почтени”.
Е, Кириле, щом са почтени, може да им вярваме на това, което казват. Нали така?
Но изказването на Свиленски не е единственият скандал. Онзи ден Корнелия Нинова сподели, пак от трибуната на Народното събрание, какво й е казал Кирил Петков. Казал й е, цитирам: “Ще върнем хартиеното гласуване за над 60-годишните, за да може да си приберете избирателите".
Тоест, Кирил Петков е предложил на Корнелия Нинова мнозинството им в предишното Народно събрание да приеме противоконституционна промяна в Изборния кодекс, за да се облагодетелства конкретна партия. И “да си прибере избирателите”.
10.
Няма да забравим,няма да простим
26.11.2022 15:47:21
7
24
Нима ще забравим толкова бързо
комунистическия метеж и блокираните софийски кръстовища от пияни лумпени
и безделници? Псевдо майките на дечица с увреждания, които сред нощ се
гавреха с рожбите си помъкнали ги по шествия и протести? А бомбичките и
паветата мятани срещу българските полицаи? А запалената слама под
краката им? А черните чували, ковчезите и бесилките сатанизирали
Софийското ларго и улицата пред дома на премиера в Банкя?
След вчерашните признания на депутата Георги Свиленски от БСП, че
лидерът на “Промяната“ Кирил Петков
лично им е предлагал сделка с кода на “мадуровките“ срещу изборна измама
срещу угнетеният ни народ съм длъжен обаче да попитам:
До кога ще правим метани на тези нагли авантюристи, рекетьори и джебчии
на едро? Толкова на едро, че само за седем месеца съсипаха цяла една
държава. До кога ще ги търпим? След вчерашният им позор няма вече на
къде: Или народът, или те!
Убеден съм, че в Народното събрание има достатъчно отговорни и достойни
българи, които да впишат интереса на България до текста над входа му.
9.
Докога Кирил Петков ще е над закона
26.11.2022 15:38:51
4
30
Пак ли ще му се размине?
Както когато наруши Конституцията и НК, подписвайки фалшива декларация за българско гражданство и стана незаконно министър.
Както когато арестува незаконно и дивашки Борисов, Горанов и Арнаудова в домовете им пред близките.
Както когато привикваше полицаи в кабинета си в МС да ги навигира как да извършат арестите, докато Семерджиев му доставяше пици с кристали.
Както когато бушонира депутата Дунчев в същия този кабинет.
Както когато пробута любовницата от парапета за шеф на кабинета си, премиер в сянка и консултант в държавната ББР.
Както когато вдигаше във въздуха правителствения самолет за любовни воаяжи до Солун.
Както когато прибираше комисионни от посредниците в газа.
Както когато вдигна бензина с левче в услуга на „Лукойл“.
Както когато хариза енергетиката ни на кремълската офшорка „Джемкорп“.
Сега коалиционният му партньор от БСП го обвинява, че им е предлагал да оттеглят закона срещу машините, а в замяна щял да им даде...кода за машините?!
Защо той притежава този код? Откога го притежава? Чрез този код ли партията му спечели изборите през ноември 2021 г., а на изборите преди месец изкара фамозните 20%?
„Вие откраднахте изборите“, казва му Свиленски от трибуната на Народното събрание, пред милиони зрители.
Нищо ли няма да последва? Отново? Защо Свиленски и Кирил Петков още не са повикани на разпит? Какъв е този Кирил Петков, че номерата му минавата вечно? Кой го пази – посолството, Байдън, папата, Господ, световното масонство, илюминатите, страхът български и българската глупост?
8.
Дамаджан Чашков
26.11.2022 15:22:41
8
22
Рашков, ти си знаеш какво пиеш.
Идват избори, а промяната е най-силна в лъжите и обещанията!
Малоумниците продажни на Прокопи и мафията, искат да ни ликвидират, за да настанят угрите....
Трябва да си съвсем отчаян, за да насъскаш Рашков против Бойко!
Радикален и отчаян политически акт е арестуването на лидера на опозицията!
Баси правителството, премиера български не знае, а английски още по-малко!
Това е резултатът - Бойко го направиха герой!!!
Жив и здрав да си Бойко!
Само ти може да почистиш Авгиевите обори на мафията!
7.
Тиквън
26.11.2022 15:02:27
20
17
Колега мутра на тиквун шоферчето
6.
SS
26.11.2022 14:30:14
14
17
Мееере Мето. Ко става бате? Да не мислиш, че сме те забравили. Таки праща много поздрави.
5.
ХХ
26.11.2022 14:16:25
7
8
Штига веке! Штига с тия мигранти и угради. Аш ишкам еднъ младъ укръинкъ да ми швири на флейта.
4.
Злите езици говорят,че
26.11.2022 13:19:58
13
29
Още по времето на Цветанов ,с протекция на най високо ниво от Герб се създаде т.д. канал за мигранти.В общи линии -златна кокошка
3.
въх
26.11.2022 13:12:32
14
37
ква е тая мутра
2.
Главанак
26.11.2022 12:47:28
12
41
От това човекоподобно наистина става само за шофьор на някоя мутра, мозъка му е колкото орех.
1.
ХХ
26.11.2022 12:37:25
24
27
Виновни са про'с'таците дет гласуват за ЕС и НАТО, които ни накараха да махнем огражденията.
Никой друг не е виновен.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Предходната администрация е натрупала 1.8 млн.лв. задължения, може да ни блокират сметките, алармира кметът Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Кастингът за следващия сезон на романтичното риалити стартира днес Лозенец празнува своя вековен юбилей Лозенец празнува своя вековен юбилей 100 години от с. Ембелец до днешно с. Лозенец Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори