Ето къде е българският Одрин - буркан с телешко месо е 12 лева, кило домашно краве сирене е 10 лева!
Малко барбекю встрани, камъни държат покривките, за да не полетят от силния вятър
По релсите, през гората, по 260 метра дъски на най-дългия въжен мост. Пътят към Лисиците. Едно село, откъснато от цивилизацията, с едва 15-16 жители, но притегателен център за туристи.
През линията се движат повече хора, отколкото самотните влакове помнят като пътници. Затова и след моста посреща каравана с маси и чадъри отпред, пише Пловдив24.бг.
Малко барбекю встрани, камъни държат покривките, за да не полетят от силния вятър. Чай, кафе, енергийна напитка, бира, мастика, кебапче, кюфте, шопска салата личат на поставената табела "Ценоразпис“ на караваната.
От нея излиза намахана бизнесдама, която подрежда стоката - от солети до липов чай и подправки. Търговията с туристи е заместила животновъдството. 58-годишната Айше дори не помни колко на брой са кравите й. "Cowgirl“ обаче отлично пресмята бурканите с месо, за които е използвала четири телета…
"Всичко свърши. Останаха ми около 5-6. Вече няма много туристи, но през лятото идваха по 1000 души всяка събота и неделя“, казва за 24rodopi.com Айше. Безработната жена кандидатствала за помощи за отопление, ама й рекли "нали имаш крави, за какво са ти?“.
Възмутена, но не й пука особено. Четири лева струва турско кафе в пластмасова чашка. Бирата е 3 лева, вафлата 2. Буркан с телешко месо е 12 лева, кило домашно краве сирене е 10.
"Сега няма, кравите са бременни. Догодина вече. Много купуват хората. Идват от цялата страна. Снимат, разхождат се, въдици пускат за риба. Правят си барбекю тук. Добре, че през почивните дни идват снахата и синът да помагат“, казва Айше.
Четири телета в буркани са заминали за гостите на Лисиците. Почти всеки от малцината останали жители продава нещо домашно на туристите. Така се издържа едно село без път до него. Стопанство в буркани.
"Трудно се правят буркани с месо. Викам колач от Широко поле за телетата. После месото се пече като чушки за лютеница, след това един час във фурна, а после бурканите се стерилизират, цяла нощ на печката. 10 години може да изкара така месото“, казва Айше.
Из порутеното село едва може да се мерне човек. Крави и телета обикалят, но най-опасен е бял кон, собственост на местния тракторист. "Пазете се, не минавайте наблизо. Луд е. Напада, рита, хапе“, предупреждава Кязим.
Като падне сняг пък… Всички имат брашно и олио, месят си хляб и не излизат.
В столицата се блокира центъра на 10 декември - забранява се престой, паркиране и движение заради антиправителствения протест
МЗ обяви програма за подкрепа на специалистите по здравни грижи: ще стигнат ли обещаните 1550 евро?
Още едно момиче почина след тежката катастрофа между Мартен и Сандрово край Русе
Томас Маркъл след ампутация: „Искам да видя дъщеря си още веднъж, преди да умра“
Италианската кухня получи статут на световно културно наследство от ЮНЕСКО
Изпитана рецепта за кроасани, приготвени с нежно маслено тесто
Мъж почина от бяс след трансплантация на бъбрек от заразен донор в САЩ
Попова от АМБ: препоръчва потребителите да избират българско месо, когато е налично
Протестна вълна в страната на 10 декември
Пада "тайната на заплата" заради директива на ЕС
Адел си призна: Мога да изпия 25 бутилки вино за една вечер и да остана напълно трезва
Верона въвежда входна такса за балкона на Жулиета в опит да овладее туристическия наплив

НАй-важното от статията е че гуспужътъ на фотографията е "нахакана бизнесдама"
P.S. Нарочно съм го написал слято, за да не им променям правописа и представите за граматиката, която незнайно къде са учили
Тази на снимката ли?
Уахахахахахахаха
Поне да бяхте написали къде се намира селото! Мястото е уникално и се намира в община Кърджали
Ето да прочетете един пътепис:
https://patepisanici.com/2020/06/09/4381/
Лисиците е село, до което няма път, ходи се много пеш и накрая по един дълъг стар въжен мост, защото селото е заобиколено от язовир и планина. А тази глупост за българския Одрин е тъпа журналистическа измислица.