×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Седем украинци убити в Херсон, над 15 000 души са в неизвестност


Седем украинци убити в Херсон, над 15 000 души са в неизвестност
Руските окупатори настъпват към Бахмут. Те продължават да обстрелват и Херсон
25 Ноември 2022, Петък, 07:27 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: Телеграм/Борис Рожин

Руските нашественици минират дори играчки, а британски министър зове Киев за настъпление през зимата

Седем души загинаха при руски обстрел по украинския град Херсон, съобщава ДПА, цитирана от БТА.

Градът бе подложен на артилерийски огън и на обстрел с реактивни системи за залпов огън, каза областният управител Ярослав Янушевич. В резултат на атаката загинаха 7 души, а около 20 са ранени.

Украинските сили си върнаха контрола върху Херсон в средата на месеца. Руските войски се изтеглиха от него и заеха позиции на другия бряг на р. Днепър, откъдето продължават с обстрела по града.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, говорейки пред украинската информационна агенция УНiАН за обстрела на Херсон и региона, отбеляза , че това е отмъщението на победените. Според него Русия не умее да воюва и единственото, което може да направи засега, е да тероризира.

Междувременно Международната комисия за изчезнали лица, цитирана от Ройтерс и БТА, съобщи, че над 15 000 души са в неизвестност от началото на войната в Украйна.

Базираната в Хага организация, създадена след войните на Балканите през 90-те години, отвори офис в Киев, за да помогне на Украйна да документира и издирва хора в неизвестност.

Матю Холидей, програмен директор на организацията за Европа, заяви, че не е ясно колко хора са били интернирани, задържани в Русия, колко от тях са живи и колко са починали и са били погребани в импровизирани гробове.

Процесът на разследване на изчезналите в Украйна ще продължи години след края на сраженията, заяви Холидей в интервю за Ройтерс. "Числата са огромни и предизвикателствата, пред които е изправена Украйна са огромни", добави Холидей.

Междувременно съветникът на ръководителя на Министерството на вътрешните работи Ростислав Смирнов каза, че мащабът на мините в Херсон е изключително голям, съобщава УНiАН.

По време на отстъплението от  Херсон руските нашественици минират много предмети и вещи. Руснаците оставиха минирани дори детските играчки.

"Сега основният акцент е върху разминирането. Мащабът на разминирането там е изключително голям. Постоянно получавам фоторепортажи - в детски играчки имало мина между две футболни топки и други подобни", подчерта той.

По думите на Смирнов в деокупираните територии на Херсонска област спасителите вече са обезвредили над 5000 взривоопасни предмета.

Бен Уолъс съобщи, че украинските военни са получили 300 000 комплекта зимни униформи. Снимка: Ройтерс

Британският министър на отбраната Бен Уолъс пък изтъкна, че украинската армия трябва да продължи офанзивата през зимата, за да се възползва от предимствата си на бойното поле, съобщава УНiАН.

Както Уолъс каза пред  The Daily Beast, точно такъв съвет би дал на украинските си колеги, с които разговаря почти всяка седмица.

„Като се имат предвид предимствата, които украинците имат в обучението, оборудването и високото качество на военните срещу деморализирани, зле обучени и зле оборудвани руснаци, би било в интерес на Украйна да запази инерцията през зимата“, обясни британският министър.

Според Уолъс украинските военни вече са получили 300 000 комплекта зимни униформи.

„Те разполагат с 300 000 зимни бойни комплекта от международната общност – съществено изискване за всяка зимна офанзива“, подчерта той.

Междувременно руският военен анализатор Борис Рожин съобщи във Фейсбук, че руската противовъздушна отбрана е отбила атака на Въоръжените сили на Украйна в района на Армянска на север от Крим. Свалени са безпилотни самолети.


В категории: Войната в Украйна


22
Коментара по темата
22.
Д0 12
28.11.2022 07:42:59
0
0
Както ти си хакаш затворени плажни чадъри в пръдната вена и ги вадиш отворени е всеки не може да е така талантлие като теб дори съм те чувал да пееш на анален двуглас широка халкА мая радная
21.
ПроZZия = Кочина
25.11.2022 14:40:39
2
4
Русофил = малоумен идиот
20.
Карл Маркс
25.11.2022 12:20:25
2
8
А, кто тебе сказал, что руские СМИ запретили? Какой дурачок!
Если у тебя цифровая тв. либо интернете, кто тебя и что запретил, дурачок?
У тебя наверника есть запрет в голове, давай включай мозг, дурак!
На мой взгляд тьl не понимаеш руский язьlк и придумал ето фигня!
Какой тьl ублюдок, какоя мать тебе рожала, такой безмозочньl!
Посмотри как погибают твои свинособаки!
https://youtu.be/dV_UEUKQJNQ
19.
XX
25.11.2022 11:10:49
4
0
".. точно такъв съвет би дал на украинските си колеги, с които разговаря почти всяка седмица." - хем разговаря всяка седмица, хем още не им е дал този съвет...
18.
Карл Маркс
25.11.2022 10:35:13
8
7
Русия губила войната и била на колене, а Европа е наложила пълно медийно затъмнение и не допуска достъп до руски телевизии, които да отразяват ситуацията :)))

Украйна от 1-2 месеца побеждавала и си връщала територии, а украинската бежанска вълна от октомври и ноември е най-голямата досега :)))

Украинците си връщат Херсон,
празнуват победата - ден на освобождението, а Киев е под ракетен обстрел, в отломки и 90% от столицата няма ток, вода и отопление.

Руската армия се разбягала, руснаците отстъпвали панически, Путин плачел по врачки, а Европа заяви, че ако продължава така скоро ще наложи нов, най-сериозен досега, 9-ти пакет санкции :)))

Всеки нормален и разумен човек, независимо на коя страна е, сам може да си направи изводите каква е реалната ситуация!
17.
Военен
25.11.2022 10:12:37
6
8
Още един трап със свиноватенки.
https://youtu.be/dV_UEUKQJNQ
И да добавя, че се шегувам за изчезяането на Украйна. Не съм чак такъв русофилоидиот. Страна която изби русмангалската профиармия и въоръжението и, и показа на цял свят че русбърдака е пълен ташак, може да изчезне само в простата ми къртуна.
И комшията като влизаше в мама го чаках да изчезне, ама още ни е комшия и още кара мама да вика кат оперна певица.
16.
*********
25.11.2022 10:12:12
3
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
Военен
25.11.2022 09:48:54
8
11
Всеки ден да виждаме новини за изчезнали украински боклуци. Всеки ден да четем за убити украински фашисти. Зима идва няма ток,няма вода, няма храна. Мор голям ще има за украински блядове. Но ще се топлят в зимни униформи английски по полетата затрупани в сняг. Украйна ще изчезне като държава тази зима. Слава на Русия. Бийте ги братя руснаци бийте краварските украинци. И в България започва глада за украинците. Никой никъде не ги иска и с нищо не им се помага вече. Голям глад ги чака.
14.
До 9 въпрос
25.11.2022 09:06:05
2
3
Амчи питай майка ти, какво става с териториите, които Путин присъедини с промяна в конституцията на 30 септември?
Имаше тържествено обявяване в Кремъл с заявления "Луганск, Донецк, Запорожие и Херсон са Русия завинаги"!

Ако и тя не е проста русоробска тутка, трябва да ти каже. Русопидалите избягаха от Лиман, само ден по-късно. Запорожие, Луганск и Донецк са наполовина руски, засега, защото украинците освобождават територия постоянно. За Херсон, предполагам, знаеш, ама може и да не знаеш, русоробе потомствено прост.
Та, я питай майка си:
Колко "велики" държави с "велика" ярмия, знае, на чиято територия в момента има бойни действия и загуба на територии?
Знае ли майка ти, друга "велика държава", която да губи територии и президента-главнокомандващ на вражеската армия(Зеленски) да посещава, областен град(Херсон) от който, "великата" армия е избягала с миризливите си сапоги?
Русороб, логика и нормално мислене е като циганин-космонафт!
Вземи се извини на майка ти, че я позориш с тъпи въпроси!
13.
До Украйна !
25.11.2022 08:53:52
11
10
ДО-ВИЖ-ДА-НЕ
12.
до 10
25.11.2022 08:45:43
7
12
Хакай си перка в задника и заедно със сина на Паси марш на фронта !
Стига си досаждал с глупавите си мнения тук.

Отдай живота си за ЕвроАтлантизма, Другарю !
11.
До 3 защитника на руспия
25.11.2022 08:42:33
15
9
А Путлер ботоксовия ГНОМ изпратил дървени униформи на роЦката си войска. Колко е жалко да си скъсан ВАТНИК!
10.
Мълчите гузно боярщици
25.11.2022 08:19:04
24
10
Що не пишете че укрите отупаха 10 ирански инструктора в Крим дето обучаваха орките да си служат с дроновете в Крим,нали знаете то отде толкова акъл у вас ,че това означава ч безе Израел се няма как да стане честито.
А и във Воронеж дето тъпанарите от ФСБ са убили трима души играещи пентбол вземайки ги за украински партизани . Това означав че Засранск се тресе по шевовете а Ботоксовото Явление умира от страх и го друса яко параноята. Дет викат наште команчи: Насира на гащи.₩
9.
Въпрос
25.11.2022 08:16:50
13
6
Кога Украйна ще завзема Русия,няма ли да е скоро?
8.
До 7
25.11.2022 08:15:29
7
7
Не са ти дебели пръстите, мозъкът ти е "тънък"!
Опс, извинявам се! /ето така се пише/
Въобще нямаш!
7.
До 5
25.11.2022 08:10:54
16
12
Дебели са ми пръстите а ми е малък телефона.
И с какво това променя набързо нахвърлените от мен факти, касаещи родината на Коломойски и Зеленски ?
Опс, извинявам !
Коломойски и Зеленски не са родени в Украйна а в СССР !
6.
666
25.11.2022 08:10:12
9
20
Еваните ватни пияни ублюдки.
Прости, деградирали суки, каквато им държавата, такава и армията.
https://youtu.be/MyLhzUyCmFo

Само тука с 2 гранати от квадракоптер са унищожени 5 въшливи ватенки. Откакто заляха направленията с модики, всеки мрът по 1000 ватенки и още толкова ранени.
Валите из Украине, оккупантьl!
5.
До 4
25.11.2022 07:58:55
11
21
научи се да пишеш, "историк"!
И да, няма такава държава "украйта".
Аман от илитерати в този форум.
Неграмотници!
Въобще не се учудвам, че сте на страната на рашшия! Сигурно и я караш на външен кенеф и без пералня...
Нещастници глупави!
4.
Историк
25.11.2022 07:51:12
29
18
Няма така държава Украйта !
Има една колония в която си туриха актьор за уж Президент. Изкупеха за жълти стотинки земята на уж Украйна и взеха зялата и икономика от съветски времена в ръцете на 10 олигарси.
Най-бедната, най-корумпираната, най-престъпната държава в Европа бе Украйна преди войната !
Търговия с органи. Дори в София в Правителствана болница вадиха органи от бедни украйнци за да ги инплантират на богаташи от близкият изток.
Всяка трета проститутка в Европа е от Украйна.
Безмилостна гражданска война от 2014г. Жертвите от сепаратистите, граждани на Украйна за тези години за над 12 000 цивилни.

Това е съвсем накратко, новота родина на Брендо.
Държавата на ангелите както се опитват да ни я представят в нашите пропагандни медии !
3.
Защо Британия не прати униформи на кюрдите?
25.11.2022 07:47:59
33
17
Британия, демек НАТО пратила 300 000 зимни униформи. И сега кажете че НАТО не воюва с Русия.
2.
рашисти=терористи
25.11.2022 07:41:27
14
28
Насилие от властта над обикновени граждани.
рашистите покриват напълно дефиницията.
Честито! Превърнаха Русия в терористична държава!
Знам, че руснаците няма да им го простят.
Малко му остава на путлер, много малко!
1.
88
25.11.2022 07:35:24
27
11
Те 115000 души се евакуирани преди изтеглянето на руските войски. Тези сигурно са останали и са избити от укрофашистите. Божков не преписват украински фейкове.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Бургас има специално място в листата на развитите европейски градове и е даван за пример, допълни тя Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Дали им печен сандвич с яйце и сирене Цяла България издирва това момче Цяла България издирва това момче Детето е обявено за общодържавно издирване Спецакция с много арестувани заради дрога Спецакция с много арестувани заради дрога Най-малко осем души са задържани по време на операцията за противодействие на разпространението на наркотици Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Столицата разполага със 198 общински детски градини, в които се полага грижа за приблизително 44 000 деца Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Целта е модернизиране на автомобилния парк в страната Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Старая се да правя градивна критика и влагам точно това в коментарите ми. Не правя коментар, за да го мачкам, а за да му дам тласък за работа, посочи той Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът "Не я интересувал никой... Но даже и че детето й ще гледа това предаване, достатъчно е голямо  И поведението на майка си, което нито е за пример, нито е възпитателно! Горкото!", пише зрителка на Фейсбук страницата Не правете това днес! Не правете това днес! Днес има забрана да се работи  Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ От управата все се надявали водещата да стане по-уверена, да заеква по-малко и да намали броя на лапсусите
Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори