×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП предлагали на БСП хартиени бюлетини само за над 60-годишните, "за да може да си приберете избирателите"


ПП предлагали на БСП хартиени бюлетини само за над 60-годишните, "за да може да си приберете избирателите"
Корнелия Нинова и Кирил Петков доскоро бяха партньори, днес започват да си вадят кирливите ризи
24 Ноември 2022, Четвъртък, 14:02 ч.
Автор: Флагман

Лидерът на БСП със скандални разкрития 

Задкулисен разговор с "Продължаваме промяната" в предишния парламент за запазване на хартиената бюлетина, но само за над 60-годишните, разказа лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на обсъждането на второ четене на промените в Изборния кодекс в спор с Асен Василев, пише вестник Труд.

"Тогава смесеното гласуване не беше прието, защото когато стана въпрос, вие казахте: "Ще върнем хартиеното гласуване за над 60-годишните, за да може да си приберете избирателите", обяви Нинова от трибуната. "Тогава ви казах, че нашата битка не е за БСП, а за демокрацията и свободното право на избор", похвали се тя.

"Искахте да се върне хартиената бюлетина само за възрастните хора, но аз ви обясних на чист български език, че това е противоконституционно", разказа още Нинова.

"Ако някога сте си мислили да нарушавате Конституцията, този път няма да ви позволим под претекст уж, за да направите нещо за БСП", заяви тя.

„Някой да излезе и да ми каже какво значи това „Дневникът е подправен“. Някой да излезе и обясни защо при решение на ЦИК да се броят 100% от разписките, все още няма официален доклад има ли разминаване месец и половина по-късно. Някой да излезе и да ми обясни какво значи ето това – машина отчела едно, намерени разписки – друго… Мога да продължа с десетки случаи в цялата страна. Разлики по 5-6  гласа. 12 000 секции по 5 гласа какво прави? 60 000. Това е почти една ПГ“., коментира още Нинова.

„Въпросът не е юридически, а голям политически въпрос за демокрацията и правата на българските граждани. За нашите бивши партньори от ПП законът се превърна в ултиматум. Условие за правителство вече не е корупцията, КПКОПИ и социалната програма, а Изборния кодекс. Щях да се зарадвам уважаеми партньори, ако бяхте организирали протести когато не минаха социалните закони“, каза лидерката на БСП.  Тя попита ПП къде е изчезнал социалният и антикорупционният облик на партията им.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков отвърна, че в друг разговор Нинова казала: "Ще гласувам с ДПС, с ГЕРБ, даже и с Дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутати". Тя отрече.

След 4-часови дебати в парламента беше гласувано само наименованието на проекта за промени в Изборния кодекс и заседанието беше закрито.


В категории: Политика


Флагман.БГ Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан 16/05/2024, Четвъртък 12:40 1
27
Коментара по темата
27.
оффф...
25.11.2022 07:58:38
0
1
Защо тогава НЕ подкрепи слагането на камери в секциите???
26.
Троловете на ПП
24.11.2022 20:55:41
1
13
95% са неграмотни и недоучили, но зад клавиатурата се изказват като корифеи във всяка област!
Защитават ПП като Матросов на амбразурата, защото са наясно,че без манипулация на флашките падат в канала и менторите им ще ги занулят по всички параграфи, които са нарушили, а те не са малко!
25.
До 22
24.11.2022 20:45:31
1
9
Язоне, Ти Грамотен ли си??? Пише се образОвание, не образУвание!!! Четейки ти коментара, ми е ясно образУванието ти и от какво си образуван! Непонятно ми е друго: как е възможно в една малка държава под 8 млн граждани, да се появят толкова много като теб образУвани за последните 30 години! Аз, който от 90 година съм ходил по избори над 40 пъти с хартиена бюлетина да съм неграмотен? С дипломи от два технически университета и средно с диплома 5.8 от езикова гимназия преди 89а???? Начинът на гласуване не определя дали човек е грамотен или не! Логиката е друга, но с твоето образУвание ще ти е трудно да я разбереш!
24.
Инфантилите от “Промяната”
24.11.2022 20:44:33
1
9
B продължение на три часа умуваха за името на закона за Изборния кодекс и разиграха жалка комедия в пленарна зала само и само да се провали заседанието, което гледа промените в Изборния кодекс.Защото без флашките не могат да фалшифицират изборните резултати - без да фалшифицират изборите партиите, които олигарсите издържат срещу ГЕРБ, ще се споминат поради отпаднала необходимост.Ако досега не сте вярвали, че бандитите от “промяната” манипулират резултатите от изборите чрез флашките, след днешната истерия в парламента повече не трябва да имате никакви съмнения в това.Без съмнение глупомера счупи Атанас Атанасов от ДБ с репликата си, че организираната престъпност гласува с хартия. Помните ли как гласува съпредседателят му Христо Иванов, когато се гласуваше с машини и с хартиена бюлетина?
23.
До 21 от 20
24.11.2022 20:36:08
2
10
Прав си! Но това дали хората с деменция ще гласуват с хартия или машина няма значение за крайния резултат, който ще е един и същ! Само го казваш, прочети си коментара! Спорът между хартия и машина е друг: МАШИНАТА РАБОТИ СЪС СОФТУЕР, А В КРАЙНИЯт МОМЕНТ НА ОБРАБОТКА МАНИПУЛАЦИЯТА ОТ ФЛАШКА Е ПО ЛЕСНА ОТ ТАЗИ НА ХАРТИЯ! ОПИТВАТ СЕ ДА ГО ОБЯСНЯТ МНОГОКРАТНО!!!! И ОЩЕ: В ДЕМОКРАТИЧНО ОБЩЕСТВО ПРАВО НА ГЛАС ИМАТ ВСИЧКИ, НАД 18 ГОДИНИ, КОИТО СА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ! ГРАМОТНИ, НЕГРАМОТНИ, БЪЛГАРИ, РОМИ, АРМЕНЦИ, ЕВРЕИ, МЮСОЛМАНИ- АКО СА БГ ГРАЖДАНИ! ДАЛИ ТИ ХАРЕСВА ИЛИ НЕ, КАКТО И НА ВСЕКИ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ! ИМА КОНСТИТУЦИЯ! ПРОЧЕТИ Я!
22.
Язон
24.11.2022 20:04:28
15
2
Добре, че няма вече хартиени бюлетини, за да гласуват знаещи и грамотни хора.Пример: С хартиена бюлетина гласуваха неграмотни , роми и всякакви други български граждани без образувание. Когато отидеха за да пуснат бюлетина не знаеха за кой гласуват въпреки, че предварително им втълпяваха за кого. Въведат ли хартиена бюлетина спирам да гласувам
21.
до 20
24.11.2022 18:55:47
10
5
И циганите се справят с смартфон, лаптоп, и супер компютър.... въпреки, че не могат да четът и му е заложено само да се наяде, наебе и изсере!).... Но не съм съгласен игани и стари хора, които са с деменция да решават какъв да е моя цидювот и живота на децата ми!)))))
20.
За мен
24.11.2022 18:32:07
2
13
От лична позиция не ме затруднява да гласувам дори със суперкомпютър ако се наложи, но това с 60 годишните е подигравка, обида и обида! Макар че съм на 54 години! И за разлика от Киро и кокорчо, започнах да работя с Правец 8 през 85а година, когато тези двамата не са били даже оплодена яйцеклетка! Нямаше нито мобилни телефони, нито таблети, нито лаптопи! Да имаш вносен калкулатор беше лукс! Освен това познавам хора, доста над 60, които се справят с компютър! Но това зависи от интелект и образование, не от възраст! С тези реплики ми стават още по- противни!
19.
Края на измамата с промяната
24.11.2022 17:43:06
2
7
Изумително точен, направо перфектен коментар по темата е на доктора по конституционно право и директор на института за модерна политика -
доц. Борислав Цеков:
"Срамните сцени, организирани от фалшивата ОПГ"Промяна" в парламента, по повод възстановяването на правото ни да гласуваме като в Европа - с хартиени бюлетини, а не като в Третия свят - с машини, са поредна улика срещу тях. Няма друга тема, която да предизвиква по-голяма истерия у тези политически лилипутчета, отколкото премахването на задължителния машинен вот. Нищо друго не ги трогва! Само за машините са готови дори да налитат на бой с "нежните" си и дръгливи соросоидни юмручета!"
"Тази истерия подсказва само едно, че пипат машините и фалшифицират резултатите. И знаят, че без това ще приключат с политиката. Истерията ги издава. Те са като престъпник, който започва да трепери, когато го отведеш близо до мястото, където е закопал жертвата..."
18.
17 Атанас Атанасов:
24.11.2022 17:24:06
3
14
Организираната престъпност гласува с хартия!
Ние, от ЕНП, гласуваме с хартия! Да напомня на Атанас Атанасов, председател на ДСБ, че партията му е членка на ЕНП! И техните представители в ЕНП гласуват с хартиена бюлетина, защото ЕНП поддържат такъв вид гласуване.
Ако смята, че ЕНП също е организирана престъпна група, защо не напуснат ЕНП?
17.
Хартиената Мати
24.11.2022 17:04:13
15
5
Връщането към хартиеното гласуване е връщане към организираната престъпност
16.
Ледът се пука
24.11.2022 16:14:40
0
14
Нинова извади протоколи, в които отчетеното от машината се разминава с намерените разписки...
15.
До 4
24.11.2022 15:55:50
1
15
Оди у лево при Асенката.
14.
До 12
24.11.2022 15:51:59
16
1
Шизофреник си малко ти
13.
Смяна на програмите по ТВ
24.11.2022 15:49:34
1
15
Кирил Петков да участва в "Черешката на тортата", с Линда нали, така ще е цяла седмица в ефир. Ще готви пици с кристали и екомалини.
 После във "Фермата" и "Игри на волята", докато не са свършили. Така ще е всяка вечер в ефир. Не е канен още в "Сънчо", може Тео Ушев да му направи анимационни клипове, "Бразди", там ще разкаже за чушките на Капитан Андреево. Христо Иванов в "Съдебен спор", къде другаде да отиде Върховният жрец на съдебната реформа? Пак в същото предаване Гнома ще е пристав и ще гледа лошо.
 Панев и Асен Василев в "Кой е по-по-най". Започна световното по футбол. Къде по-хубаво място за Киро? Той не разбира от футбол, сам го каза, но и от управление на държавата не разбираше, а беше премиер. Може да го пуснат да коментира в Диема и БНТ едновременно. Ще обясни за борбата с антикорупцията във ФИФА.
12.
Трибуната бе обградена от инфантилите
24.11.2022 15:44:36
1
21
Кирил Петков и девиантите скочиха в залата и направиха скандал! Кирил взе да учи Йордан Цонев на парламентаризъм. Ананиев е отстранен за едно заседание, но иска да се изказва. Асен предлага на Цонев да отстрани Карадайъ. Хаосът и уличното поведение на политиците властват в българския парламент. ПП искат със сила да налагат своите интереси в политиката. Свикнаха с домати и риби, хвърляни по институциите, да си решават позициите...
11.
ПП са бесни псета
24.11.2022 15:42:44
3
22
За пръв път виждам някаква проявя на бунт от групата на ПП.
Досега просто си седяха и се хилеха. Обвиняват ги за далавери с газа - хилят се. Обвиняват ги за Джемкорп - хилят се.
Инфлацията расте - седят си. Отдалечават ни от еврозоната - седят си кротко.
Но когато им посегнаха върху венецуелските машини... Направо избесняха.
Реакцията им е показателна.
Задължително трябва да има смесено гласуване, което включва хартиени бюлетини, но без тъмни стаички и с видеонаблюдение и запис, за да не се върнат порочните практики преди въвеждането на порочните машини.
10.
Петко Кирчов
24.11.2022 15:28:14
4
28
Машинациите с машинките ги умеят най -добре Палячовците Педали ПП, при следващи избори ще бъдат отвън чегъртнати като мутрите на Мая, Клоуните на Славчу и т.н. така нататък. Долните бараби ДБ са болшевишки мародери..
9.
Дори
24.11.2022 15:16:30
2
28
Радев посече Кирил Петков:
Той все още има проблеми с познаването на законите :))))
Младите дихатели на ПП, заедно с хипопотамите мандатоносители, са по-тъпи и неграмотни, от колкото изглеждат!
8.
До 1
24.11.2022 15:14:53
13
3
Не се връзвай на глупостите на партийните флагмени, та те ми цитират Нинова от изказване за което и тя не е сигурно, но е решила да го каже
7.
ПП
24.11.2022 14:59:38
22
7
Хора с нисше образование да не коментират. Не можете да различите експертното говорене от бабалайките в хартиената коалиция
6.
мноооого е зле Нинова
24.11.2022 14:54:58
14
13
и се излага все повече.Жалко за БСП-трябваше да е модерна лява партия,а то какво стана-жалка групировка около един неадекватен лидер.
5.
ПП злоупотребяват с право
24.11.2022 14:54:50
6
30
Цял ден с процедурни предложения основно от педалетката Асен, само и само да не се прекрати далаверата им с машините!
Излязоха много факти, как се увеличават гласовете на ПП и ДБ, при 7 разписки, машината отчита 77 за ДБ, познай с колко се намаляват гласовете на ГЕРБ!
Ще има справедливост!
Машинната мафия в канала!
4.
.
24.11.2022 14:54:01
30
9
Точно пък Нинова и десито са най простите и тъпи хора, на които им дават да говорят от трибуната. Туй куче Нинова няма грам чувство за усещане, Асенката е най точен и ги прави да си говорят сами, ама прост народ пак ще гласуват за Герб
3.
Ми
24.11.2022 14:52:11
10
13
Червената биволица и киро джуката са от една и съща първична партийна организация..
И кой повече лъже ????
Световен шампиони по лъжи са комунистите..
Ежедневни надлъгвания, измами и кражби
2.
Карадайъ
24.11.2022 14:41:24
0
17
И за педалите дето гласуват за вас също трябва компромис.
1.
a
24.11.2022 14:38:04
2
18
Защо не вземат да предложат хартиени бюлетини само за имената започващи с букви от А до Ж или някоя друга смотана комбинация?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаският знахар Камен цери Румен Радев Бургаският знахар Камен цери Румен Радев Почти няма човек от бг-звездите, който да не знае за лечителя и ефективността на неговите методи Българинът предпочита да живее в собствено жилище Българинът предпочита да живее в собствено жилище Собствено жилище обитава най-голяма част от населението на Румъния Ивайло Вълчев, ИТН: Зелената сделка ще убие индустрията на Европа, ще превърне континента в магнитче за хладилник Ивайло Вълчев, ИТН: Зелената сделка ще убие индустрията на Европа, ще превърне континента в магнитче за хладилник Ще станем една туристическа дестинация, която не произвежда нищо и е зависима от всички, обяви водачът на евролистата на ИТН Вече ще взимат на работа в МВР и хора със затлъстяване Вече ще взимат на работа в МВР и хора със затлъстяване Максималният индекс на телесна маса за кандидатите ще е 34,9 По-вкусна и от пица: Тази хайдушка пърленка ще ви остави без думи! По-вкусна и от пица: Тази хайдушка пърленка ще ви остави без думи! Става за 15 минути и си е като за вечеря Става ясно колко кожи ще ни свалят с новата цена на тока Става ясно колко кожи ще ни свалят с новата цена на тока "Булгаргаз" ще претендира неустойка в размер на 400 млн. евро към "Газпром „Булгаргаз” ще съди „Газпром” за 400 млн. евро претърпени вреди „Булгаргаз” ще съди „Газпром” за 400 млн. евро претърпени вреди Това заяви на брифинг служебният министър на енергетиката Владимир Малинов Президентът Радев с нова критика към партиите - заради бюджета за образование Президентът Радев с нова критика към партиите - заради бюджета за образование Това е поредна критика на държавния глава към организациите, които промениха Конституцията Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Пиленцата от Монако возят Нора Недкова и Михаела Стоичкова Бургас ще е домакин на голям образователен форум, една от темите е изкуственият интелект Бургас ще е домакин на голям образователен форум, една от темите е изкуственият интелект EduBurgas ще се проведе на 29 – 30 май в Конгресния център
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори