×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Липсата на шипове довела до смъртта на 4 полицая, зоват автомобилът на мигрантите да се приема за оръжие


Липсата на шипове довела до смъртта на 4 полицая, зоват автомобилът на мигрантите да се приема за оръжие
Според Илия Кузманов от синдикалната федерация на МВР полицаите нямат ленти с шипове и поради това са принудени да спират престъпниците с телата си
23 Ноември 2022, Сряда, 09:40 ч.
Автор: Флагман.Бг

МВР е в клинична смърт, каза пък бившият шеф на „Гранична полиция” Валери Григоров

Това да не може да купиш възпиращи съоръжения доведе до четирима загинали наши колеги само в рамките на 80 дни и един който бере душа. Това каза пред Нова телевизия Илия Кузманов. 

Експертът, който е член на синдикалната федерация на МВР, заяви в интервю за предаването „Здравей, България“, че прекалено много се акцентира на хуманността към престъпниците и твърде ниска става стойността на живота на държавният служител в системата на МВР. 

„Почти съм сигурен, че колегите се притесняват да изпълняват задълженията си заради това, че всеки нарушител е по-запазен и от общественото мнение, и от закона, отколкото сме ние“, добави той.

В САЩ при неподчинение автомобилът се приема за оръжие, заяви Кузманов, намеквайки че такива промени в закона са нужни и у нас. 

„Прекрачени са абсолютно всички граници. Нашата толерантност не се разбира правилно от ръководството на министерството. По тази причина Синдикалната федерация свиква федеративен съвет на 3 декември, където ще решим с какви действия да настояваме за абсолютно равностойно място в диалога в МВР”, добави той.

Според бившия вътрешен министър - Цветлин Йовчев, в МВР има системен проблем, на който е крайно време да се обърне внимание. „Тактиката е сбъркана. Не може с опити за преследване да препречваме пътя на мигранти. Прави се блокада, в която се използват технически средства – например ленти с шипове, триподи. Не знам кой разпореди на загиналите полицаи в Бургас да се опитват да препречат пътя на автобуса с бежанци. Това е самоубийствено”, каза той.

„Не трябва да стигаме дотам полицаите да рискуват живота си, за да спират с телата си мигрантите. Има други тактики“, заяви Йовчев. 

„Основният проблем е в управлението на силите и средствата. Това го виждаме както на границата, така и във вътрешността на страната. Работеше се по създаването на тристранен център между Турция, България и Гърция. Не знам защо той не се направи. Ролята му беше да координира съвместните действия по охрана на границата”, допълни Йовчев.

„Към днешния момент може да кажем, че МВР е в клинична смърт. Основният проблем е, че политическата власт у нас систематично, последователно и целенасочено разрушава основните структурни звена на МВР. Това се случва последните 15 години.  Липсва управление на полицейските сили. Повече от 10 години не работи Междуведомственият съвет по въпросите на граничния контрол”, заяви бившият шеф на „Гранична полиция” Валери Григоров.


 


В категории: Животът


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
14
Коментара по темата
14.
някой
24.11.2022 09:29:17
0
0
Хубаво казаха номера 6. и 7. - да не гледат чуждата паница, че ако се приеме у нас техния модел въобще няма да им хареса - граждански панел да определя бюджета, както и наказанията на провинили се служители ПРЕДИ да ги прати като граждани на съд. У нас МВР дърпа близо 2млрд годишен бюджет от хазната(т.е. нас - данъкоплатците),при това на практика без граждански надзор, а все няма пари за техника, обучения и заплати. Униформените наистина са НЕДОСТАТЪЧНО(по-малко от чантаджиите), НЕОБУЧЕНИ(често реагират неправилно, държат се като скотове с обикновения гражданин-техен заплатодател), а най-отресаващо от всичко е броя на служителите в системата - около 60к.!!! Като искат сравнение - ето им сравнение: 90млн. германци и територия 3 пъти колкото България имат... 273к. служители в системата - процентно на населението, разликата с нас е чудовищна, ама се справят-при това много добре. Айде сега нашите да сравняват и да гледат как се прави и да започват кардинални реформи, вместо само да мрънкат.
13.
ROCK AND ROLL
24.11.2022 09:12:19
0
1
А СЪС ШИПОВЕ , СИГУРНО , ПРИ ТЕЗИ СКОРОСТИ , 90 % , ЩЯХА ДА ГИ РИНАТ С ЛОПАТИ !
12.
Дернев
23.11.2022 13:54:35
0
6
Липса на шипове. Едно време им липсваше горивото за катерите. Никой не може да е по-силен отдържавата. Стига да я има.
11.
...
23.11.2022 12:31:07
0
6
Поредните лакардии! Да не споменаваме, че всеки който има някакви стари служебни дрехи може да си ги облече и да излезе на акция- то има и овчари, които си пасат стадата със стари полицейски дрехи.
Шипове нямало. Да съберем по някой лев, в служебните им автомобили да имат и ленти с шипове, аптечки с необходимите им лекарства и други.
И нещо друго- явно в МВР, както и в други държавни структури има няколко заформили се неформални групи от служители. Който си мисли, че такива групи не извършват престъпления е много наивен. Ами то от такива престъпни групи- горди, че работят в някоя система са тия мигрански своеволия и неспазване на обществения ред.
10.
В МВР е редно е да имат някакви знания все пак
23.11.2022 12:26:32
1
8
Шишове, шипове е все едно и също викаш хихихи. А иначе не очаквах от служител на МВР да не знае защи не се използват ленти с шипове от известно време. Разрешено е ползването им в изключителни ситуации и то ако няма опасност за живота на цивилни граждани. А мигрантите се видят за такива, осве каналджиите и шофьора, който може да се квалифицира като терорист.
9.
gradski
23.11.2022 12:00:51
4
6
Ай, сега на толупите пак някой друг им е виновен, че нямат истинско обучение всяка година. Половината не могат да си минат физическите изпити ако реално им ги правеха. Пунта мара само за заплати реве а насреща - толуп.
8.
Донякъде
23.11.2022 11:44:54
1
14
Е прав! Само донякъде! Същият министър на МВР, и същият този граничен полицай, когато загинаха двама служители на реда в Бургас в хор казаха, че не било счетено даде използват шишове с ленти, защото имало опасност за мигрантите да не пострадат! Сега обаче е по лесно да се говори! Ленти със шипове има! Но трябва координация за използването им: отцепване на движението, време, обезопасяване! А никой не иска да поеме отговорност! Това е точната дума уважаеми комисари: ОТГОВОРНОСТ!!!! ЗА ДА Е ОТГОВОРЕН НЯКОЙ, ТРЯБВА И СМЕЛОСТ! ЛИПСВА ВИ И ДВЕТЕ!
7.
оффф...
23.11.2022 11:26:31
9
10
Да се дава за пример полицията в САЩ, където хиляди полицаи са подсъдими за убийство на невинни хора и е на първо място в света по полицаи превишили правомощията си, това е меко казано неадекватно.
6.
Пешо
23.11.2022 11:05:24
5
13
Като почнат в САЩ еди си какво, ами щом ти харесва свободен си да идеш в САЩ господин Кузманов.
5.
Не разбирам
23.11.2022 10:49:02
3
17
Какви са тези безсмислени полемики за кадърността и професионализма на нашата полиция ?!
Кои в България са ни кадърни и професионалисти -докторите ли, учителите ли, строителите на пътища ли, та искаме и полицаите ни да са такива ?!
4.
От друго село
23.11.2022 10:47:25
3
4
Абе ти кво искаш, се трепят мигрантите ли ? Чувал ли си за Великото преселение на народите ? Още не е свършило, Аспарух за обвиним дето ни докара тука ? Може би предлагаш да ни съберат и подкарат към Крим и Украйна
3.
От село
23.11.2022 10:42:10
3
4
Абе не щишове а ржени, полицая стои в канавката и когато колата мине покрай него и пробива гумите с ръжена
2.
Адвокат
23.11.2022 10:35:45
5
14
Абе в САЩ не приемат колата за оржие, само някои полицаи го приемат, гърмят и след това ги пращат в затвора. Просто тука нашите полицаи се правят на шишове и пострадват Кой им нарежда да са шишове. В САЩ грмят по гумите
1.
zapoznat
23.11.2022 10:28:55
1
25
Флагман, какви са тези шишове? Шишове за месо ли? Да не би да имате предвид шиПове (ленти с шипове)?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори