×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радев към ДБ: Ще връча третия мандат след Нова година, за да бъдат изборите през март


Радев към ДБ: Ще връча третия мандат след Нова година, за да бъдат изборите през март
Президентът няма да насрочи избори през януари и февруари, защото има риск от ниска избирателна активност
21 Ноември 2022, Понеделник, 11:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Според него конфронтацията нараства и се чертаят нови разделителни линии

Модернизацията на армията трябва да бъде приоритет на всички политици, но след като за 8 месеца не е свършено необходимото, трябва ли да смятам, че сте путинифили под прикритие, обърна се Радев към ДБ, които участваха в кабинета "Петков".

Няма да насроча избори за януари и февруари. Ще връча третия мандат след Нова година, така че изборите да са през март. Силно се надявам да не се стига до трети мандат. Това заяви категорично президентът Румен Румен Радев по време на консултациите с шестата по големина парламентарна сила в 48-ото Народно събрание „Демократична България“ (ДБ). Няма малки и големи политически сили в парламента, защото отговорността е обща, заяви президентът в началото на консултациите.

"На последните избори българските граждани не гласуваха доверие на нито една политическа сила сама да управлява, напротив – парламентът е фрагментиран. Това прави усилията за излъчване на мнозинство за решаване на важните проблеми пред българското общество един труден, но не невъзможен процес. Още повече, че освен съставянето на правителство, пред парламента стоят още много други важни задачи", припомни държавният глава.

"Следя със загриженост това, което се случва в българския парламент и ми се струва, че не това очакват българските граждани. Това, което очакваме всички, е консолидация за намиране на успешна формула за съставяне на управление, за решаване на важните проблеми", каза още президентът. Според него обаче конфронтацията нараства и се чертаят нови разделителни линии.

"Политическата система върви към раздробяване", изтъкна Христо Иванов и заяви, че е необходим диалог, но той да не е на безпринципна основа. ДБ ще оценява по три критерии - съдебната реформа, ясното отношение към въпросите на сигурността, разумен икономически ресурс, дали да съм се научили да водим диалог съдържателно и можем да показваме самоограничения.

"Вие почти 8 месеца управлявахте, какво направи вашето правителство за модернизацията на армията", попита остро президентът. Христо Иванов отговори, че управлението, в което е участвала ДБ, е недостатъчно. Ние внесохме законодателни предложения да се създаде фонд, в което да се натрупат средствата, които се отделят за модернизацията на армията. Това е сложен процес, който не може да стане за една нощ, допълни той относно модернизацията на отбранителните сили. И социални програми трябва да има, и финансиране за отбрана, подчерта Христо Иванов.

Модернизацията на армията трябва да бъде приоритет на всички политици, но след като за 8 месеца не е свършено необходимото, трябва ли да смятам, че сте путинифили под прикритие, обърна се иронично президентът към "Демократична България", които участваха в предишното редовно правителство. Не смятаме, че сме атакували ръководството на министерството на отбраната. Путин има интерес от една разединена Източна Европа, смята съпредседателят на ДБ. Ако българските служби имат информация, че едно или друго дейстиве ще вкара България във война, това означава, че веднага трябва да се свика КСНС. Не съм сигурен, колко е продуктивен този разговор, подчерта Иванов. Този тип разкрачени позизии не са в интерес на България, смята Иванов. "Крим е руски", е една фраза която тежи, заяви Христо Иванов като напомни думи на президента от предизборната кампания през 2021 г., че Крим е руски. Анексирането на Крим е в нарушение на международното право, но руските самолети излитат от Крим, това е обективна реалност, отговори президентът.

"Най-важният ни ангажимент към НАТО е да можем да поддържаме нашите отбранителни способности. Вие казвате, че ще дадем оръжие на Украйна, но ще получим такова от Алианса, както са направили други държави. Как си го представяте?", попита Радев.

"Никога не сме обвързвали тези два процеса. Никога не сме казвали първо даваме, после - получаваме. Лошото е, че поредица от правителства отказаха да са активни и трябваше да се намеси парламентът. Вие пък месеци наред твърдите, че подобно решение ще ни вкара във война. Не трябваше ли тогава да свикате КСНС и да ни запознаете с информацията за конкретните рискове за България от тази война", посочи от своя страна Иванов.

"Още февруари превантивно свиках КСНС. Националната сигурност изисква изключително отговорно отношение, не търпи аматьорски изпълнения, изисква гаранции", контрира президентът. Да защитавам своите хора, това е мой стил на работа, подчерта държавният глава. Когато се атакуват хората около мен, аз не мога да си мълча, заяви категорично Румен Радев. Той направи препратка към публикация на Иванов в социалните мрежи и каза: "Хората от моята кохорта са завършили американски академии, а от вашата - съветски". Очаквайте подробности


В категории: Политика


14
Коментара
Любовен хороскоп за 6 – 12 май
Любовен хороскоп за 6 – 12 май 06/05/2024, Понеделник 21:36 0
14
Коментара по темата
14.
ДЕБИЛИ БЪЛГАРИЯ/ДБ/
21.11.2022 22:53:02
0
3
Само,че в този файтон с лай...а няма нищо Българско!
13.
Фигуранта
21.11.2022 14:38:39
8
1
Радев към кохортата на Прокопиев: “Моята кохорта експерти са завършили военните академии в Америка, а вашата кохорта в Съветския съюз”.
Много кохорти станаха и все с индианци, хванати от прерията над Разград и вождове на заплата с мундири от Сатиричния театър.
Кохорта - съществително име.
Кохорти - Група от хората, обединени от лидер , действащи заедно за свои интереси с нечестни средства. Киро Простото, Асан Швестера, Христо Шашмата, Мирчев мършата, Искрен Келеша, Ради Фатмака, Танас джуджето, продължават измамата.
12.
7887
21.11.2022 13:23:04
10
12
Тоя бетер още не е научил чий е Крим май! Той направи цялата тая каша да сме без стабилно правителство,за да управлява със служебни кабинети. Типичен прост "зелен чорап"! хаха
11.
ОПГ ПП+ДБ
21.11.2022 12:33:32
6
18
Hа “антисистемните партии” им трябва централизирана шашма, където с един невидим ход се преместват милиони гласове. Те нямат организация с териториален обхват. Но пък на тяхна страна е почти целият български IT сектор, грантоедите и жълтите павета, където “умните и красивите” отнеха поминъка на футболните агитки.
Силата на ПП и ДБ е в центъра и затова техният шанс са машините.
При подходящи условия само 1 верен човек в центъра на системата може да премести милион гласове и да им даде държавата.
10.
пенсионер
21.11.2022 12:28:18
15
7
Президента правилно подхожда към всяка ПП индивидуално Не трябва да допуска сформиране на правителство еднодневка само да се угоди егото на Борисов и се спаси от ятагана който е надвиснал над врата му .
9.
Цеков
21.11.2022 12:26:47
9
12
Къде гласуват, като у нас? В Третия свят. Например във владенията на крал Джигме Кхесар Намгайел Вангчук – Кралство Бутан. Тази хималайска държавица е на 65-то място по демократично развитие, според класацията на V-Dem при Университета в Гьотеборг. Така гласуват и в Бангладеш, и в родината на “мадуровките” - Венецуела.
Там ли искат да ни водят застъпниците за изцяло машинно гласуване? И нима някой си въобразява, че най-могъщите държави в областта на иновациите, технологиите и софтуера не знаят, а родни пишман “специалисти”, офисен планктон на Киро Палячото и Христо Шашмата ,дребни политикани знаят повече? Хайде, де! И Земята ли е плоска?
(Из анализ в "Труд" на Б. Цеков под заглавие: "МАШИННИЯТ ВОТ - ПЪТ КЪМ ТРЕТИЯ СВЯТ")
8.
А
21.11.2022 12:18:11
3
18
Рай за пенсионерите в МВР И МО,няма правителство,няма кой да ги махне-ще си продължават на двойна хранилка незнайно докога....
7.
до 6
21.11.2022 12:08:20
9
11
Една жена пък каза, че Кокорчо бил пе дал.
Този казал. Онзи рекъл.

Къде е документа с който е прекратен Меморандума ?
Ами НЯМА такъв документ.
Май не само Кокорчо а всичи от ПП сте такива.
6.
За осиране сте първи иначе!
21.11.2022 12:02:36
6
6
Меморандумът за сътрудничество с българското правителство е прекратен и нямаме претенции. Това каза пред БНТ изпълнителният директор на фирмата Атанас Бостанджиев.

Повод за този коментар е твърдението на ГЕРБ, че меморандумът не е прекратен и това представлява заплаха за националната ни сигурност.



„Много се учудвам от тези изявления. Меморандумът беше прекратен, получихме официално писмо с искане за анулиране. Документът е прекратен и ние повече нямаме никакви претенции нито към правителството, нито към държавата България“, заяви Бостанджиев.


Той подчерта, че при подписването на документа не е имало нищо задкулисно и обвързващо.
5.
демократ
21.11.2022 11:50:32
2
6
Властта у нас НЕ Е българска !!!

Всички до един са част от окупацията на България от чужди сили, който методично съсипват държавата на българите и я подменят в държава на някакви си евро-атлантици !
4.
Дернев
21.11.2022 11:48:38
3
11
"Ще връча третия мандат след Нова година, така че изборите да са през март. Силно се надявам да не се стига до трети мандат." Напълно изключващи се твърдения, което говори за един кюп и то общ. Без промени, разбира се. Затова и бюлетината е с основен приоритет.
3.
Орак
21.11.2022 11:39:56
5
9
Незабавен закон за ЛУСТРАЦИЯ , присъди за възродителния процес и политическите убийства в България. Арести за демографския срив и освобождаване на висши длъжностни лица причинили заплаха за НАЦИОНАЛНАТА сигурност. Веднага след тези мерки, които ще отнемат години и които трябваше да се приемат преди 20години. Мобилизация за да се види , кой на къде ще отива към НАТО или към затвора.
2.
XX
21.11.2022 11:31:45
7
15
Освен че няма никакви морални задръжки, тоя не е и добре...
1.
не му се пуска кокала бързо
21.11.2022 11:26:53
3
18
Веднъж захване ли не му се пуска хич
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Най-съществените валежи се очакват в сряда и в четвъртък, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев Неприятна изненада за пътуващите с влакове Неприятна изненада за пътуващите с влакове Средно с 20% плащаме повече за билет Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Поне до изборите в САЩ няма да се променят драстично цените на петрола на световните пазари, прогнозира експерт  Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче В Люлин се разгоряла истинска войни между съседи за паркоместа Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“,  гр. Пазарджик. Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Управниците от региона се обединяват за нова кауза - разширяването на граничния пункт Малко Търново-Дерекьой Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% През първото тримесечие на годината в област Бургас е започнало строителството на 1470 апартаменти и еднофамилни къщи ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев
Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO)
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори