×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Журналист шокира всички: Тъпи сме и затова ни лъжат за аутиста Сашко


Журналист шокира всички: Тъпи сме и затова ни лъжат за аутиста Сашко
Ключови думи: сашко, александър, перник
20 Ноември 2022, Неделя, 18:59 ч.
Автор: Флагман.бг

"Търсете от Червена могила на изток, в началото на Голо бърдо" - това е споделено в групата "Да намерим Сашко", в деня на намирането

Тази, нашата държава никога няма да се оправи. Препълнена е с хора със завиден интелект - много нисък. Или с висок, но отказали се въобще да мислят. Защото и иначе хора с претенции за интелигентност, а не само куцо и сакато се умилява как е намерен Сашко и как детето сам-самичко е оцелявало цели 9 дни.

Това пише във Фейсбук журналистът Григор Лилов във връзка с многото въпросителни, породени от внезапното намиране на малкия Сашко, само ден след като баща му обяви награда от 100 000 лв.

Ето какво казва Лилов:

Тъпи сме и затова ни лъжат за аутиста Сашко: Без въпроси следва еуфорията покрай едно "намиране".

Я да ви питам вас как 9 дни през ноември се оцелява в планина Голо бърдо (между Перник и Червена могила), как се прекосява тя през ноември на 1000 метра надморска височина (ако беше по шосето, щяха да го видят), как се живее дни наред с мокри дрехи, с мокри обувки, а за финал - и без обувки при нулеви и поднулеви температури.

3, 4, 1, -1, 0, 1, 6, 5, 9 - това са минималните температури през тези дни за Радомир. За планината Голо бърдо и рида ѝ - на 1100 метра височина ги намалете с поне 6 градуса.

Ако не знаете: при мокри дрехи топлоотдаването е много по-високо от обичайното. Първото условие за оцеляване е да намерите сравнително сухо място, незабавно да се съблечете гол и да си изстискате дрехите си с всички сили. Хм, детето не го е правило (а и какви сили има едно 12-годишно дете?!).

И как така няма тежки измръзвания, и как голите стъпала не са наранени освен с няколко драскотини, макар че целите би трябвало да са в кръв, рани, със забити трески и дълбоко гноясали. И как се оцелява толкова дни без храна, при това за детски организъм, който още на четвъртия ден при физически натоварвания ще колапсира без калориите. Или Сашко е ял шума като хранителна добавка за културисти цели 9 дни, а?

Я се опитайте вие, вие, а не филанкишията, да издържите дори три дни в тези условия.

С мокри дрехи през нощта на вашия балкон - цялата нощ на нулева температура. Пък дори и с топли напитки. Дори и с алкохолни градуси.

Гарантирам Ви, няма да устискате!

Само подготвян специално човек би могъл да се справи.

Само за кръгъл глупак и за онзи, за когото "по телевизията казаха" означава неподправена и пълна истина, случаят със "загубването" на Сашко е безспорен. Всеки с малко мозък в черепната си кутия ще се изсмее на приказките, че аутистите са хора с неземна издръжливост. Господи!

Какви глупости творят и медии, и "експерти", и политици! Факт е, че детето се намери практически веднага след като бащата обяви наградата от 100 000 лева. И нито час по-рано. Защото 100 000 лева ще разприказват всякакви езици.

"Утре е деня в който ще се намери това дете, успех доброволци!" - това е споделено ден по-рано от намирането на Сашко в групата "Намерихме Сашко".

Споделено е от човек, който се представя за служител на Специализирания отряд за борба с тероризма. Действително има човек - служител с такива имена. Дали той е авторът или някой ползва имената му - засега не знам. "Търсете от Червена могила на изток, в началото на Голо бърдо" - и това е споделено там. В деня на намирането.

Спирам до тук...

Човешката глупост и наивинитет са безгранични. Особено когато медиите я подгряват или направо я произвеждат, както в този случай.За мен е напълно безспорно, че Сашко е държан някъде и изкаран сутринта от това "някъде", за да бъде намерен. Търсещите, например Христо Кадурин твърдят, че мястото на намирането няколко пъти е претърсвано, вкл. с термокамери и с дронове, но до съкровения момент не са откривали нищо.

И няколко въпроса към МВР и Прокуратурата!

1. Имало ли е обаждане от анонимен източник да търсят край Червена могила към Голо бърдо и с достатъчно конкретика за нещо от семейния бит, което било споделено пред анонимния обаждащ се от Сашко (Да)?

2. Прегледани са всички видеозаписи от камерите към изхода от Перник към Радомир и камерите в на входа, в Радомир и на изхода от него, както и тези в Червена могила за превозните средства, преминали онзи ден на изчезването (Не)? Ще ги прегледате ли, ще проверите ли собствениците на всички автомобили и наличието на криминално проявени лица сред тях?

3. Какво намериха проверките на полицията в квартали на София, Перник и Радомир?

4. И някой от вас, "обществеността", дето я взимат и я правят на зелен хайвер прави ли връзка между изненадващата акция срещу педофилите, каквато не е имало у нас никога в последните десетилетия и изчезването на Сашко?

5. Какво се знае за майката в Англия и обкръжението ѝ там? Какви са данните, получени от тамошните власти и защо за тях се мълчи?

БЕЛЕЖКА: Преди години едни студенти се "изгубиха" из Стара планини. Из Джендема. Търсиха ги хиляди, вкл. и с хеликоптери. Намериха ги и народът тържествуваше!

Бяха изхарчени милиони. Естествено, платиха ги данъкоплатците, а не бащата на единия от тях- виден бизнесмен-милионер, спряган като местен олигарх. Аз обаче за разлика от всички журналисти и медии не повярвах на евтината мелодрама - същата, която се разиграва и сега. Лошото е, че и реакциите са същите! Еуфория!

 


В категории: Животът


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
16
Коментара по темата
16.
msp
23.11.2022 12:39:17
0
1
До автора на статията. Тъп си,затова си мислиш ,че те лъжат!
15.
Емануела
22.11.2022 08:02:58
17
1
Този журналист мога само да му кажа да си откъсне статията, да си я навре в гъза или да я изяде... Детенцето е оцеляло, да и доза късмет, но това за парите е абсурд, нали щяха да ги вземат доброволците, никой не иска пари.... Човек може да издържи без храна 2 седмици, а и до колкото разбрах е оставяно храна от търсачките,.... Аз лично познавам такова дете, което е голям човек вече, комшията ми ви 96 година се изгубва в планината 4 дена в много голям сняг, с кучето си се връщат обиколило Търновският балкан.........така, че вие ако не вярвате във инстинкта са оцеляване и само съхранение, аз вярвам
14.
До 9- Ан Джи-то
22.11.2022 01:52:27
1
9
Аутизма - мярка за издържливост в дивата природа. Беър Грилс се е учил от аутисти как да оцелява вервайте ми. Нека Сашето научи овцете които вярват на тази невероятна история на силата на човешкия аутизъм пардон дух как да оцеляват без ток и топла вода като им дойдат сметките.
13.
Do 11
21.11.2022 13:45:44
3
2
Ot sarce im go gelaq.
12.
Сега разбрах
21.11.2022 09:36:56
9
11
целта на напоителната целодневна многодневна сага. Целта винаги е отвличане на вниманието - в случая, от факта, че България доброзорно се е присъединила към група държави съдещи Русия. Докато не ни подпалят чергата, няма да мирясат!
11.
123
21.11.2022 09:19:00
3
6
Za takiva deca koito govori losho pojelavam mu da ima za da razbere kak e shtom ne gi sram da govorat gluposti gospod zabava ama ne zabrava
10.
Още като започна
21.11.2022 09:13:32
4
15
тази сага, почнаха да бълват статия след статия за нея. Това е сигурен знак за поредна зидарска партенка и въобще не я погледнах.
9.
AnDji
20.11.2022 23:45:42
31
15
Работя от години с деца с аутизъм. Някои от техните особености: 1. Не изпитват страх; 2. Не притежават инстинкт за самосъхранение; 3. Нямат добре развито въображение. Изброявам само три, защото са основни в ситуацията. Ако беше дете в норма, щеше да е мъртво само от ужаса, който е изпитало и картините, които е нарисувало мозъчето му. Точно защото е аутист е оцеляло.
8.
Мда
20.11.2022 23:35:34
12
25
Първо, вече всяко същество с психически проблеми е аутист, ами не са аутисти, а просто луди и да в този студ едва ли би оцелял пък било то и лудо, бащата е нотариус кой знае какви ги е надробил
7.
Съгласен
20.11.2022 23:18:58
5
23
Дано повече хора погледнат Вашата гледна точка !
6.
Ми
20.11.2022 22:00:42
5
41
Платил си е човекът, и си е получил детето..
Въпросът е наистина тЕЯ хрантутковци от ОПГ - МВР ,с тлъстите заплати и пенсии, какво свършиха... комунисти.. прокуратурата и колко още тайни и по тайни служби, който излежда могат само да извършват рекети, да разпространяват дрога, и проституция , с чадъри и палатки
Да ви е@а майката, това ще ви кажа
5.
Така е
20.11.2022 21:18:53
4
46
Наистина е така.Логично в такъв студ не може да оцелееш без храна и вода.А какво остава едно дете да узкара.Някъде сее бил скрил и са го хранилини всичко и като са видели че наближават с търсенето са го изоратили обратно.Нее възможно дете да оцелее освен ако не са снимали нова серия на Рамбо не знам
4.
Тома Неверни до 2
20.11.2022 20:52:42
38
3
Майка ти ме пръскаше...,със златен дъжд
3.
Наивен народ !
20.11.2022 20:30:45
4
57
А защо да не вярваме след като преди 4 години за шесторното убийство в Нови Искър в новогодишната нощ, ни разказаха такива небивалици от МВР и Прокуратурата !
И никой не поиска да узнае Истината !

И там отново намесиха несретник педофил нещастно влюбен в .. майката в семейството. Сбъркан педофил явно.
И след като по неизвестен повод ликвидира като профи цялото семейство, размествал трупове, миел подове и накрая удобно за МВР се самоубил с саморъчен заглушител за да не стресира служителите.

И сега същата небивалица от МВР.
Девет дни в гората на детето Рамбо и накрая дори е надало в килограми.
Рейман на гората. Възхвала на аутизма като средство на оцеляване.

МВР се гъбаркат с нас !
2.
до 1
20.11.2022 19:57:39
8
77
ей калмук. не обиждай човекът, ами помисли върхи написаното. ако можеш разбира се, защото ми се струва, че май теб са те пръскали.
1.
Тома Неверни
20.11.2022 19:18:03
102
16
Вземи си скъсай дипломата, другарю журналист! Или първо ни разясни с какво ни пръскат самолетите, щото и това знаеш със сигурност, идиот!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори