Рецепта за табиетлийско гювече
Само за ценители
Необходими продукти:
50 мл. пилешки бульон
100 гр. краве масло
500 мл доматен сок
6 яйца
2 глави лук кромид
5 картофа
1 буркан мариновани гъби
500 бр. пилешко филе
5 бр. сурова наденица
Начин на приготвяне:
1. Нарязваме картофите, лука, наденичките и гъбите от буркан. Всичко, освен пилешкото месо, се слага сурово в гювечето.
2. Пилето задушаваме на котлона, докато преценим, но внимаваме да не го държим много.
3. След като сме готови с приготовленията започваме да пълним гювечетата, които предварително сме намазали с маслото.
4. След като сме напълнили гювечетата поливаме с бульона от пилето (2-3 суп. лъжици) и доматения сок.
5. Печем на 180-200 градуса, докато се сварят картофите и суровата наденица. Малко преди да извадим от фурната чукваме по едно яйце във всяко гювече.
6. При сервиране подправяме с червен пипер
Фалшивият Брад Пит удари отново-влюбена пенсионерка му даде над 100 000 евро
Бургаското дуо Пол и Реми спечелиха два медала на Американското първенство по пясъчни скулптури
Наводнения и свлачища в Западна Гърция след бурята Адел
Костадинов призова правителството да подаде оставка
Страшен дъжд ще се лее днес, в 6 области ще е най-зле (КАРТА)
27/11/2025, Четвъртък 10:36
0
Сексуалният „пастор“, ръководил мрежата „Виджилантес“, ще лежи доживот
11 души загинаха при зловеща железопътна катастрофа в чужбина
Синът на известен бизнесмен е убит, роден град гъмжи от полиция
Папа Лъв XIV пристигна в Турция
Убиха двама членове на Националната гвардия на САЩ

Няма ли да са малко в повече 500 броя пилешко филе?
Когато се пишат рецепти много се внимава в количествата.