Рецепта за табиетлийско гювече
Само за ценители
Необходими продукти:
50 мл. пилешки бульон
100 гр. краве масло
500 мл доматен сок
6 яйца
2 глави лук кромид
5 картофа
1 буркан мариновани гъби
500 бр. пилешко филе
5 бр. сурова наденица
Начин на приготвяне:
1. Нарязваме картофите, лука, наденичките и гъбите от буркан. Всичко, освен пилешкото месо, се слага сурово в гювечето.
2. Пилето задушаваме на котлона, докато преценим, но внимаваме да не го държим много.
3. След като сме готови с приготовленията започваме да пълним гювечетата, които предварително сме намазали с маслото.
4. След като сме напълнили гювечетата поливаме с бульона от пилето (2-3 суп. лъжици) и доматения сок.
5. Печем на 180-200 градуса, докато се сварят картофите и суровата наденица. Малко преди да извадим от фурната чукваме по едно яйце във всяко гювече.
6. При сервиране подправяме с червен пипер
Пуснаха под домашен арест Стъкларя - заради влошено здравословно състояние
Полето на парите се отваря за тези 3 знака от понеделник
Роналдо и Джорджина си купиха две вили на красив остров, далеч от хората
Митничар се заклещи между два автомобила на ГКПП Капитан Андреево-Капъкуле
Ето как да направите най-сочните постни чушки за Бъдни вечер
Коледа събужда смелостта да отворим сърцето си и да си хванем гадже
Как да различим фалшивите евробанкноти
ЕК одобри да получим близо €1,5 млрд. от третия транш по ПВУ
Гюлсерен от „Твоят мой живот“ избра да живее на село! Кара трактор и се грижи за животните
Арестуваха Грета Тунберг в Лондон
Наум Шопов пак е водещ на „Ергенът“, тръгва с жената
Правителството одобри финансова подкрепа за Украйна по плана на Европа

Няма ли да са малко в повече 500 броя пилешко филе?
Когато се пишат рецепти много се внимава в количествата.