Рецепта за табиетлийско гювече
Само за ценители
Необходими продукти:
50 мл. пилешки бульон
100 гр. краве масло
500 мл доматен сок
6 яйца
2 глави лук кромид
5 картофа
1 буркан мариновани гъби
500 бр. пилешко филе
5 бр. сурова наденица
Начин на приготвяне:
1. Нарязваме картофите, лука, наденичките и гъбите от буркан. Всичко, освен пилешкото месо, се слага сурово в гювечето.
2. Пилето задушаваме на котлона, докато преценим, но внимаваме да не го държим много.
3. След като сме готови с приготовленията започваме да пълним гювечетата, които предварително сме намазали с маслото.
4. След като сме напълнили гювечетата поливаме с бульона от пилето (2-3 суп. лъжици) и доматения сок.
5. Печем на 180-200 градуса, докато се сварят картофите и суровата наденица. Малко преди да извадим от фурната чукваме по едно яйце във всяко гювече.
6. При сервиране подправяме с червен пипер
Затварят за два часа кръговото кръстовище на летището в посока Бургас
Родените в тези 4 месеца са особено успешни в бизнеса
Филипинки дундуркат децата на Камелия
Обожавам турско пиде, а с тази рецепта на местен пекар винаги се получава перфектно
Предсказанията на Ванга за 2026 г.
Бялото ни завладява от обемните пуловери до букле силуети
4 знака ще осъзнаят истинските си потребности към момента
Радостин Василев: Очаквайте изненади, сега е моментът Румен Радев да слезе на терен, очакваме го там
Фантастико остава в ръцете на семейството – Владимир Николов сложи край на спекулациите
Трафик с изчакване по маршрута София–Самоков заради укрепване на скатовете
Политолози: Протестите ускориха оставката, а правителството избяга ескалация в последния момент

Няма ли да са малко в повече 500 броя пилешко филе?
Когато се пишат рецепти много се внимава в количествата.