Рецепта за табиетлийско гювече
Само за ценители
Необходими продукти:
50 мл. пилешки бульон
100 гр. краве масло
500 мл доматен сок
6 яйца
2 глави лук кромид
5 картофа
1 буркан мариновани гъби
500 бр. пилешко филе
5 бр. сурова наденица
Начин на приготвяне:
1. Нарязваме картофите, лука, наденичките и гъбите от буркан. Всичко, освен пилешкото месо, се слага сурово в гювечето.
2. Пилето задушаваме на котлона, докато преценим, но внимаваме да не го държим много.
3. След като сме готови с приготовленията започваме да пълним гювечетата, които предварително сме намазали с маслото.
4. След като сме напълнили гювечетата поливаме с бульона от пилето (2-3 суп. лъжици) и доматения сок.
5. Печем на 180-200 градуса, докато се сварят картофите и суровата наденица. Малко преди да извадим от фурната чукваме по едно яйце във всяко гювече.
6. При сервиране подправяме с червен пипер
Чехия легализира употребата на халюцноигенни гъби за медицински цели
Оксана Чусовитина на 50 продължава и на квалификациите за Олимпиада 2028
Бивш съветник на Тръмп: САЩ нямат капацитета да изпълнят мирния си план за Украйна
Турската армия нахлу в Сирия
Фен запали снимка на Асен Митков, Левски защити халфа
Криминално проявена жена обра пенсионерка в Сливен
Плевнелиев: България влиза в еврозоната през 2026 г. благодарение на Царя, Борисов и Горанов
Драгомир Симеонов: Депресията ме срина, „празното гнездо“ удари по-силно, отколкото очаквах
САЩ, Израел и Катар на историческа тристранна среща в Ню Йорк-ключови разговори за Газа
Синът на Тръмп атакува Киев: „Украйна е по-корумпирана от Русия“ и намеква за отстъпление на Вашингтон
Кризата с боклука в София ескалира: „Люлин“ настоява за спешни мерки
Арестуваха 29-годишен с 8 килограма дрога, съхранявал марихуана в буркани и чували

Няма ли да са малко в повече 500 броя пилешко филе?
Когато се пишат рецепти много се внимава в количествата.