Рецепта за табиетлийско гювече
Само за ценители
Необходими продукти:
50 мл. пилешки бульон
100 гр. краве масло
500 мл доматен сок
6 яйца
2 глави лук кромид
5 картофа
1 буркан мариновани гъби
500 бр. пилешко филе
5 бр. сурова наденица
Начин на приготвяне:
1. Нарязваме картофите, лука, наденичките и гъбите от буркан. Всичко, освен пилешкото месо, се слага сурово в гювечето.
2. Пилето задушаваме на котлона, докато преценим, но внимаваме да не го държим много.
3. След като сме готови с приготовленията започваме да пълним гювечетата, които предварително сме намазали с маслото.
4. След като сме напълнили гювечетата поливаме с бульона от пилето (2-3 суп. лъжици) и доматения сок.
5. Печем на 180-200 градуса, докато се сварят картофите и суровата наденица. Малко преди да извадим от фурната чукваме по едно яйце във всяко гювече.
6. При сервиране подправяме с червен пипер
Тръмп централизира контрола върху изкуствения интелект с нов президентски указ
Камерунският Гонзо сътвори чудовищна издънка-страната да има два национални отбора
Хитър ход на Борисов! Zетки, употребиха ви
Блогър нарече Бенидорм ад на земята
Истанбул е най-натовареният с трафик в света
Кино, което променя – защо „Един грам живот“ вече седмици е хит в салоните
Кой възложи на Големански и Данаилов от КФН да принудят ДаллБогг да вдига цените на застраховките, пита проф. Тони Веков
На 12 декември енергийният портал ще „отвори вратите, за да промени съдбата ви“ за един ден
Арестуваха шефа на Пето РУ Пламен Максимов, покровителствал наркоразпространители
Представят късометражен филм с Асен Блатечки и Мария Сотирова в културен център „Морско казино“
Мъжът на Петя Дикова трогна мрежата с послание за 5-ия рожден ден на сина си
Кога и как да ядете зеле, за да топите мазнини по време на сън

Няма ли да са малко в повече 500 броя пилешко филе?
Когато се пишат рецепти много се внимава в количествата.