×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Поне година преди приемането на еврото да има двойно показване на цените в магазините


Поне година преди приемането на еврото да има двойно показване на цените в магазините
Зорница Русинова бе първият гост във Ф Студио - подкастът на Флагман.бг
14 Ноември 2022, Понеделник, 19:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Икономическият и социален съвет изготви задълбочен анализ за ефекта от приемането на еврото, ще паднат лихвите, ще се повиши и БВП

ИСС предложи поне една година преди въвеждането на еврото да има двойно показване на цените, каза Зорница Русинова, председател на Икономическия и социален съвет (ИСС) – независима структура, придобила популярност като „Граждански парламент“.

ИСС изготви анализ от ефекта за приемането на еврото. Стратегическият документ обединява мнението на синдикатите, бизнеса и гражданските организации. Взет е опит от последно присъединените към еврозоната балтийски страни. Анализът покава, че се очаква понижаване на лихвите и покачването на БВП.

Премиерата на подкаста на Флагман.бг

„Ние категорично сме приели да бъдем част от еврозоната още при влизането си в ЕС. Въпросът дали не би трябвало да стои пред нас, а кога“, допълни по тази тема Русинова в подкаста на Флагман.бг, който излъчихме премиерно днес.

Русинова е бивш министър на труда и социалната политика, бивш зам.-министър и човек, който добре познава проблемите в обществено-икономическия живот на страната. Тя бе нашият първи гост в Ф Студио.

„Винаги обичам да се връщам в родния си град. Днес съм тук, за да подпишем споразумение с Бургаския свободен университет (БСУ) и да говорим за важни теми като участието на младите хора в начина на вземане на решението, зелените политики и кръговата икономика“, каза Зорница Русинова.

„Дадохме си сметка, че младите хора не са достатъчно ангажирани с обществения процес. Тази година направихме анализ, за да установим до каква степен младото население има отношение към процесите за вземане на решение – законодателни инициативи и управлението на държавата. Студентските съвети се оказаха най-дейните органи, в които младите хора вземат стратегически решения по управлението“, отбеляза председателят на ИСС.

По думите й един от начините, за да се задържат младите да останат в България е качествено образование – средно и висше и възможности за добра реализация. През последните няколко години, заради ковид пандемията, се отчитала тенденцията, че все повече младежи оставали в страната, а други се връщали от чужбина.

Зорница Русинова с ректора на Бургаския свободен университет проф. Милен Балтов при подписването на меморандума за сътрудничество

„Бургас през последните години претърпя сериозна икономическа трансформация, не само заради естеството на развитието на икономиката, но и заради силната воля на много хора, градът да се превърне не само в туристическа дестинация, но и в икономически център. Бургас би могъл заради наличието на двата университета, да стане център на иновациите и научната мисъл, защото тук природните дадености са страхотни, а инфраструктурата е много добра. Една от причините хората да търсят по-добро място за живеене е добрият достъп до обществени услуги, мрежите от детски градини, качествените образователни и здравни услуги. А това са теми, по които в Бургас от години се работи“, каза Зорница Русинова.

Председателят на Икономическия и социален съвет се надява да се сформира скоро кабинет, защото трябва да се приеме новият бюджет, както и пакетът от законодателни мерки, свързани с европейските средства, компенсации на бизнес и ред други.

Зорница Русинова счита, че един от големите позитиви на Бургаска област е това, че кметовете работят много добре заедно, нещо, което го нямало на много други места в страната. Клъстерни проекти е едно от предложенията й към управниците от региона.

„Димитър Николов е човек, който промени облика на Бургас през последните години. Подкрепата, която има от хората, естествено, че ще остане, но в момента не е време за политика. Стоят много по-важни неща пред кметовете – да изкарат тежките зимни месеци, след това е време за избори“. По този начин Зорница Русинова отговори на въпроса на Флагман.бг: „Грешка ли е евентуалното оттегляне на Димитър Николов след края на мандата“

 

 




Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
12
Коментара по темата
12.
До референдума
26.11.2022 07:21:48
0
0
Народа е прост, и си няма хал-хабер от тези неща. Коментарите са доказателтво. Не ми се сърдете, сами сте си ги писали, не съм ви карал аз да се излагате. Но обикновено като наречеш един глупак, ''глупак'', той се обижда и озлобява. Като наречеш умен човек ''глупак'' обикновенно се замисля. Да видим каква ще е реакцията към мен? :)
11.
До тая
15.11.2022 19:42:20
0
0
Тая Зорница , като иска ЕВРО , да отива на Запад , ние тука не щем.
10.
За РЕФЕРЕНДУМ
15.11.2022 19:38:53
0
0
Президента Радев загуби още една голяма част от поддръжниците си когато каза на Копейкин , че имало подписани договори и не можело да се прави референдум за въвеждането на ЕВРО-то .
Г-н Радев , запомнете , ОТ НАРОДА ПО-ГОЛЯМО НЯМА.
Той трябва да решава дали да сте Вие на върха , дали да има Парламент , дали да има ЕВРО и каква трябва да бъде България.
9.
до 7
15.11.2022 19:15:21
0
3
А бе то и на вратите на женските тоалетни има означени ЖЕНИ , ама като влезеш вътре , само тоалетни чинии.
8.
Референдум
15.11.2022 10:34:06
0
4
Ще има референдум за отлагане на влизането в еврозоната до достигане на 90% от средния БВП на глава от населението по паритет на покупателната способност т.е. след 35 години.
7.
до 4
15.11.2022 09:40:44
0
3
Иди в някоя книжарница и погледни отпечатаните вече цени на гърба на новите български книги!
6.
Гарантирано
15.11.2022 05:20:39
3
7
Влезе ли еврото всичко по магазините което е в лева става едно към едно в евро.
2 лева един хляб,след еврото ще е 2 евро.От първа необходимост стоките ще се обърнат в евро.
5.
Тъй тъй
14.11.2022 22:39:07
3
8
Влезе ли еврото затъваме. Тя Европа е затънала. Само вижте дълговете на държавите. Еврото е мечтата на всеки един европейски олигарх. Ще се взема от работника и ще се дава на бизнеса за да съществува. Много скоро фокусите на ЕЦБ ще свършат.
4.
споко
14.11.2022 22:23:32
4
8
Не се шашкайте , никакво ЕВРО няма да има в БГ.
Лева си е лев.
3.
ТБС
14.11.2022 21:34:27
2
8
Таз или е малоумна или и плащат добре да лъже и да маже. Сега цените са тройни, а после всичко ще се удвои, стига да удържат инфлацията, а такива желания и изгледи няма. Продължава се с унищожението на всичко, което е необходимо за достоен и здравословен живот. Всеки експерт с малоумни прогнози да се подпише заявлението пред нотариус и да не позволят да ги линчуваме показно и безнаказано, ако са сигурни в тъпотиите, които ръсят. Единици са тези, което ясно заявяват пагубното за народа приемане на еврото, както и реалността от масова обедняване и гладуване на най-бедните част от населението.
2.
Примати
14.11.2022 20:46:34
2
9
Направо ги направете 10 години предварително м.йка ви проста тъпаци да е.а
1.
morjaka
14.11.2022 20:09:51
0
17
Вие от Флагман.бг не разбрахте ли ,че Николов повече няма да е кмет.Стига с хвалбите . На Бургас е нужен нов кмет,нови хора в администрацията ,за доброто на този хубав град !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори