×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изтичат ли последните дни на Боби Михайлов?


Изтичат ли последните дни на Боби Михайлов?
На президента на БФС хич не му е смешно - обедини всички срещу себе си
12 Ноември 2022, Събота, 21:29 ч.
Автор: Флагман

Почти няма професионален клуб, който да подкрепя настоящото ръководство на футболния съюз

Около Българския футболен съюз (БФС) отново има смут и напрежение, но сега източникът не е Димитър Бербатов. Президентът Борислав Михайлов е подложен на мощна атака, при това от няколко страни. Наглед изглежда, че става въпрос за отделни прояви на недоволство, но в българския футбол обикновено няма нищо случайно, пише вестник Сега.

Изненадващият удар от "Левски"

Подкрепата на "Левски" за Борислав Михайлов сякаш изглеждаше непоклатима с изявлението на Наско Сираков преди конгреса на 12 октомври 2021 г. за 40-годишно приятелство, което не може да бъде загърбено. Изглеждаше, но до края на септември. Тогава от клуба пуснаха декларация, с която настояват за отмяна на наказание за мач пред празни трибуни. Текстът завършваше с думите: "Вие ги спрете (б.р. - феновете на "Левски"), господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!"

По-късно стана ясно, че зад декларацията стоят изп. директор Ивайло Ивков, треньорът Станимир Стоилов и самият Сираков.

Оказа се, че това е само прелюдия. На 1 ноември "Левски" изненадващо поиска извънреден конгрес (който да "прекрати омагьосания кръг от дела и обжалвания") и даде да се разбере, че не желае повече Михайлов за президент. "Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво", се посочва в изявлението.

Когато от БФС отвърнаха с възмутена контрадекларация, че няма да приемат ултиматуми от който и да е клуб, от "Левски" не останаха длъжни. Настояването за свикване на конгрес от БФС се повтори и дори бе подчертано: "В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме".

По този начин родният клуб на Борислав Михайлов изведнъж се оказа от едната страна на барикадата заедно с "ЦСКА-София", откъдето отдавна настояват за смяната на президента на БФС. Предстои да видим дали двата столични клуба (с огромна фенска маса) ще са достатъчни да поведат съкрушителна опозиция.

Съдиите - Бий самара, да се сеща магарето

Горе-долу по същото време станахме свидетели на интензивни оплаквания от страна на клубовете по адрес на системата VAR, срещу Съдийската комисия и лично срещу нейния председател - унгареца Виктор Кашай. "Ботев" (Пд), "Берое", "ЦСКА-София", "Славия", "ЦСКА 1948"... Повечето от тези клубове не се ограничиха само с ропот срещу VAR, но от "Ботев" (Пд) дори инициираха подписка за оставката на Кашай заради несправяне със задълженията му. Първият подкрепил се оказа "ЦСКА-София".

Ако някой си мисли, че просто Кашай е на прицел, сигурно вярва и в Дядо Коледа. Същинската мишена е президентът на БФС, който, от една страна, държи Съдийската комисия под своя надзор, не я отстъпва за администриране на Професионалната лига, а от друга страна, унгарецът е персонално назначение на Михайлов. Съответно и президентът носи отговорност при негов провал.

Къде е Бербатов?

Засега е на заден план. Основният опозиционер този път не е инициатор на атаките по Михайлов. Той само се включи по някое време, за да каже за N-ти път, че е крайно време за промяна в управлението на футбола ни. Бербатов и екипът му в момента са затънали в битки с тромавата съдебна система и към момента надеждите им за скорошен успех не са много големи. Но за сметка на това мениджърът Лъчезар Танев дава охотно интервюта от Испания, в които вече неколкократно подчерта, че обмисля да се кандидатира за президент на БФС и знае много добре какво трябва да се направи, за да тръгнат нагоре нещата във футбола ни.

Чува се, че той е фаворитът на "Левски" и нищо чудно. Помним навремето, че футболният агент имаше общ бизнес с Наско Сираков (фирмата "Танев, Сираков и ко"), а и двамата са много близки приятели.

В същото време във футболните среди циркулират още няколко имена за кандидати за поста на Михайлов. Сред тях се споменават президентът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов и бившият спортен министър Красен Кралев. Възможно е още до края на годината да се разбере дали крушката има опашка.

Реакцията на Михайлов

Ако се разчетат внимателно сигналите от страна на президента на БФС, личи си, че той е изненадан от масирания натиск. Михайлов вече веднъж сподели, че е лично обиден от позицията на "Левски", а сегашната декларация на футболната централа срещу "сините" само втвърдява впечатлението за разрив.

По въпроса със съдиите - на 29 октомври Михайлов говори в добро настроение при откриването на нова футболна база в Аксаково. И призова за повече търпение към VAR, към реферите и лично към Виктор Кашай. Изведнъж, пет дни по-късно, той внезапно нареди да бъдат наказани петима съдии. Поне това стана ясно от съобщение на Съдийската комисия. "Поради зачестилите случаи на недоволство на клубове от съдийски отсъждания в Първа лига, Съдийската комисия към БФС, по лично нареждане на президента Борислав Михайлов, анализира работата на реферите ни и реши следното", се посочва в съобщение на комисията за отстраняването на Ивайло Стоянов, Георги Димитров, Владимир Вълков, Иво Андреев и Димо Димов от наряди за елита, а на първите трима - и за Втора лига. Тоест Михайлов за няколко дни е променил настроението си, най-вероятно заради натиска към него.

За капак изведнъж казионната до момента Асоциация на футболните съдии в България изникна с изненадваща позиция, в която обвини Михайлов, че нарушава правилата с подобни еднолични решения. Още един фронт срещу президента... Последвалото замазване от Съдийската комисия, че наказанията са наложени именно от нея, а не от Михайлов, беше просто ненужно - на всички е ясно, че такива крути мерки не могат да се вземат без одобрението лично на президента на БФС.

Съмнения

Поставеният под напрежение Михайлов всъщност прави един познат номенклатурен прийом - жертва пешки (няколко рефери), за да спаси офицера си (Кашай) и всъщност да замаже очите на критиците: "Взимаме мерки".

Но това са в своята същност кризисни ходове на опрян до стената човек. Защото Михайлов постепенно е изтласкан в позиция "сам срещу всички", вече отхвърлен и от родния си "Левски". Няма зад гърба си покойния вече член на Изпълкома Камен Костадинов. А вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев се оттегли от футбола (стана президент на биатлона) и заяви, че ще изпълнява по-скоро протоколни функции в Изпълкома.

В добавка са и няколкото съдебни дела с все още неизвестен край. И така остава само да се гадае колко от аматьорските клубове ще запазят подкрепа към Михайлов. Защото при професионалните (поне в Първа лига) опозиционерите вече са мнозинство.


В категории: Спорт


9
Коментара по темата
9.
Грозник
13.11.2022 19:18:31
0
3
Винаги ми е било тегаво за Марийката,как го търпи тоз кретен.....:-))), ама парата е в него
8.
гражданин
13.11.2022 16:00:39
0
8
Пускай Преслава и пий по едно перукане
7.
Сташна мъка
13.11.2022 09:22:56
0
16
Махни се Вече Боби!Кому е нужно тази мъка.Падаш ясно е ,въпрос на време.По добре ще си в къщи пред тв.Няма да се криеш,че поркаш,ще се махнат фалшивите ти приятели,пари си имаш слава богу!Поживей малко за себе си!Остави го този футбол вече,не те оценят!
6.
Боби
13.11.2022 08:12:02
0
13
Завинаги заедно в добро и лошо, докато цирозата не ни раздели
5.
до 5
13.11.2022 08:10:29
0
12
Какъв характер, какви новости? Не виждаш ли, че във всяка една институция, министерство, община, кметство и п.р. се краде като за световно. Спортът и в частност БФС не прави изключение.
4.
мнение
13.11.2022 07:58:44
0
11
Ако няма ясни правила на мандатност , примерно 2 или 3 и след това нямаш право . Винаги ще има такива катаклизми. Над 16 г господина е начело . Каквото е можел е дал , не бива да има -вечен . Именно по тази причина са вълненията .Просто се иска , човек от тази футболна общност не само играч а човек с характер , възможности с цел новости. Да , всички разбират от футбол , но тук има нужда от стратегия , познания . Ако се иска един спорт да върви , следва да се започне от А - детско юношески школи.Примерно колко клуба има в Бургас , нивото им , спортната база .
3.
Стоичков
13.11.2022 03:39:23
1
22
Твърдо да!!!Време е да си ходи вкъщи и да си прави на воля запойчета да го еВа и перуката
2.
БОБИ
13.11.2022 03:31:21
2
9
Нема да

SEMANA

От БФС-ето......
1.
Що бре??
12.11.2022 23:34:06
2
16
Да не са фалирали шотландските дестилационни производства?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори