×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вътрешният министър Иван Демерджиев се разплака в НС


Вътрешният министър Иван Демерджиев се разплака в НС
Имах тежката задача да се срещна с родителите на загиналия служител и ако те бяха поискали оставката ми, днес щях да съм я депозирал, каза Иван Демерджиев
10 Ноември 2022, Четвъртък, 13:46 ч.
Автор: Флагман

Сълзите ви от тези трибуна ги оценявам, защото мъжките сълзи са много тежко нещо, но дотам. Г-н министър, това, което се опитвате да направите в последните дни, не ви прави чест, контрира го Маноил Манев

Вътрешният министър Иван Демерджиев се разплака от парламентарната трибуна заради загиналия граничен полицай край Елхово. Впоследствие обаче сълзите станаха повод за скандал между депутатите за оградата по границата и се наложи намесата на председателя на парламента Вежди Рашидов.

"Първо ще започна с личния момент. Да, действително това е една огромна трагедия. Имах тежката задача да се срещна с родителите на загиналия служител и ако те бяха поискали оставката ми, днес щях да съм я депозирал. За мен е чест фактът, че те поискаха той да бъде погребан с парадна униформа", каза Демерджиев по време на изслушването си и едва сдържа сълзите си.

"Сълзите ви от тези трибуна ги оценявам, защото мъжките сълзи са много тежко нещо, но дотам. Г-н министър, това, което се опитвате да направите в последните дни, не ви прави чест. Вие търсите виновен. Ако не е оградата, някой друг, ако не е поддръжката - нещо друго", каза Маноил Манев от ГЕРБ и напомни, че от партията продължават да настояват за оставката му. Според депутата от ГЕРБ виновният е бившият министър.

"В системата на МВР редовият служител има нужда от няколко неща: доверие в ръководството си, доверие в екипировката си и силна мотивация да работи. Кажете кое от тези три неща вие наследихте от предния министър?", попита Манев. Той изрази мнение, че не е трябвало МВР да участва в поддръжката на оградата по границата, но по думите му "е имало едни 70 млн. лв.

Това пък бе спор с бившия министър Бойко Рашков, който е депутат от "Продължаваме промяната".

"Току-що бях обвинен, че съм виновен за случилото се може би онзи ден. Тези политически нелепици все пак трябва да имат някакъв край", каза още той. Рашков определи изказването на Манев като непремерено. "Вие похарчихте от ГЕРБ повече от 200 млн. лв. за изграждането на съоръжение, което пропуска и зайците, а не препятства преминаването на мигранти от нашата страна", каза Рашков.

"Не знам какво лично обяснение и с какви очи се изправяте тук. Това, което казах е абсолютната истина", отвърна Манев. Той заяви, че Рашков ненавижда българските полицаи.

В спора се намеси и депутатът от БСП Иван Иванов, като допълни, че преградното съоръжение е кражбата на десетилетието.
По думите му българските гранични полицаи загиват за това, че там се е извършило огромно безобразие. "Който министър да дойде тук, едно и също ще отговаря: че там нищо не работи и всичко е съсипано", каза Иванов.

Депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев също взе участие, като отчете, че миграцията се покачва с хиляди по време на служебните правителства. "Не мисля, че трябва да позволяваме лично обяснение, не чух в тази зала да се говори за комунистически милиционер и следовател така, че да може някой да се припознае", каза Георгиев за начина, по който Рашков взе думата. Според него Рашков е човекът, който ще остане в историята като незаконно арестувалия Бойко Борисов.

"Много ви моля, преустановете караницата", каза председателят на Народното събрание Вежди Рашидов. Според него те са безплодни. Той каза още, че не е специалист по МВР и по бойните дела на България."Свидетел съм на това, когато в България тръгнаха да ремонтират училищата, за да настаняваме бежанци. Хората стачкуваха и не искаха бежанци. Присъствал съм на споразумение България да не бъде страдаща държава от бежанци. Бил съм на стискането на мъжки ръце, затова България от години спи по-спокоен сън", каза Рашидов.

Междувременно в отношение Борислав Гуцанов от БСП напомни, че са дали на прокуратурата документи, с които искат тя да се произнесе за оградата по границата. Изказването му предизвика отговор от ГЕРБ в лицето на Десислава Атанасова, която призова да не се връщаме назад във времето и вината да се хвърли върху политическа партия, носила отговорността по охраната на границата.

"Когато носеше отговорността - миграцията беше нула", подчерта Атанасова. От ГЕРБ обърнаха внимание, че оградата по границата е строена по-лошо в правителството на Орешарски.

Атанас Атанасов пък отчете, че са получени 320 млн. лв. от ЕК, но въпросът е кой ги е усвоил.

"Ние съсредоточаваме вниманието си върху трафика на хора, но през тези пробойни на границата минават наркотици. Това е голям проблем, свързан с корупцията на ръководно ниво", смята Атанасов.

Румен Йончев от "Български възход" каза, че въпросът не е кой коя отсечка е построил от оградата, а какво се случва от утре с това гранично съоръжение.

Накрая Демерджиев благодари на председателя на парламента, че на два пъти е върнал днешната дискусия във фокуса ѝ. "Що се касае до отговорността. Аз не бягам от отговорност, но тя се изразява в действия. Уверявам ви, че тези действия ги извършвам ежедневно. Вчера след като изпратихме нашия служител, разговарях със стотици наши полицаи и усетих тяхната подкрепа", посочи още Демерджиев.


В категории: Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
7
Коментара по темата
7.
До 5
10.11.2022 19:47:12
0
5
Прав си,но защо няма пенсионери в патрулките,в хората на терен а в Гражданска,Гранична,Пожарната е пълно с такива хибриди?
6.
Граничар
10.11.2022 19:38:18
0
5
Докато не разкарате пенсиийте ще е така господа политици и драги българи!
Нищо не се е променило за добро от 10 години досега, без значение кой е на власт!!!
Всичките Ви реформи са псевдо такива и са прах в очите на хората!!!!!!
Истината е че всички от началник на група нагоре са на пенсия и заплата което е 2000+3000 лева и нагоре на месец за всеки пенсионер!!!!!!!!!!!!
Това е ИСТИНАТА, но ви е сте слепи и глухи за нея, защотото така Ви е угодно.
5.
Боян
10.11.2022 19:09:20
0
10
В цялата система има огромна ДЕМОТИВАЦИЯ заради най-големия проблем на системата-"пенсионерите с оставане" с които е задръстена системата и вече осма година са на двойна хранилка,хем пенсия,хем заплата.Как да имат желание младите служители да работят,как да се развиват като всичко е заето от пенсионери.
4.
...
10.11.2022 17:18:06
1
1
Въобще има ли такъв случай или театърът на народната армия си имат културно- представителни мероприятия?
Вчера го погребвали в униформа на "Гранична полиция", днес в парадна униформа!
3.
Слави
10.11.2022 15:44:46
7
9
Ай ся пък сот. Що не отидеш ти да я охранява тая граница. Още на втория час ще си се изгубил и ще викаш за помощ
2.
Делиормана
10.11.2022 14:21:48
9
29
Ревльовци, стегнете си хората в полицията, голяма част от тях са там заради работното време 24 часа работиш ,72 почиваш., и после частна работа. Денонощно се возят в колите и не слизат от тях, сума ти коли изпотрошиха - ленд ровъри, тигуани, нисани и резултат никакъв- България е разграден двор, и жертви. По добре ги закрийте тези гранични и дайте на СОТ да охранява границата!!!
1.
ОПГ ПП
10.11.2022 14:13:05
67
29
Рашков къде са милионите?
Кажи си, ще те разберем, но няма да простим!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори