×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Удължаване на крайници и коригиране на костни деформации – съвременни тенденции в ортопедията и травматологията


Удължаване на крайници и коригиране на костни деформации – съвременни тенденции в ортопедията и травматологията
В Бургас преглежда и поставя диагноза един от най-добрите турски специалисти, който с дистракционна остеогенеза може да удължи кост с 1 мм дневно
08 Ноември 2022, Вторник, 18:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Скъсяването на крайниците до 2 см не води до функционални смущения, но стойностите над тези размери подлежат на коригиране 

Един от доказано добрите специалисти по ортопедия и травматология в Турция - д-р Айдън Гюрбюз, известен у нас с българското си име д-р Альоша Александров, вече близо две години извършва прегледи и консултации в Бургас в „Ashkan Life“ на 5-я етаж в „Бизнес Център Хипократ” (срещу басейн Парк Арена на бул. ,,Даме Груев“).

Д-р Альоша Александров е роден в България, завършил е медицина у нас, но специализира в Истанбул, като през последните 20 години практикува в частни болници. Професионалната му биография е впечатляваща. Той е сред най-уважаваните специалисти в областта на детската ортопедия, артропластика и ендопротезиране.  Има висока експертиза  в областта на артроскопската хирургия, удължаване на кости, корекция на деформирани крайници, лечение на всички видове фрактури на кости и псевдоартрозни състояния. През неговите ръце са преминали много футболисти от големите турски отбори. Усъвършенства уменията си непрекъснато чрез участие в реално време в операции на екипи от най-реномираните болници на САЩ.

Ashkan Life
Кабинетите на „Ashkan Life“ се намират на 5-я етаж в „Бизнес Център Хипократ” - сградата на очния център на д-р Хубанов, входът е от страната на паркинга зад билдинга. За записвания и въпроси към д-р Альоша Александров тел.: 088 883 8098

Д-р Александров разяснява подробно как и кога се прилага удължаване на костите и коригиране на костни деформитети съгласно последните световни тенденции на модерната ортопедия и травматология.

„С все повече нарасващите технологии и компютърни постижения в световен мащаб се увеличиха и очакванията за оптимални лечебни резултати при пациенти с деформирани и къси крайници в областа на ортопедията и травматологията. Главните и важни насоки с тази сфера са удължаването на крайници и коригиране на вродени или придобити впоследствие посттравматични и костни деформации при метаболитни заболявания.

Независимо от първопричината, при такива пациенти е необходимо да се направи подробно клинично и параклинично изследване, за да се установи размера на скъсяването и ъгловата деформация на крайниците. За тази цел на помощ са конвенциалната рентгенография, орторентгенография и 3D скенера.

Пионер в удължаването на кости по метода на дистракционната остеогенеза е Г.А.Илизаров от средата на миналия век, който внедри тази уникална оперативна методика и впоследствие се утвърди трайно и се доразви в много водещи ортопедични центрове в цял свят. Скъсяването на крайниците до 2 см се толерира от организма и не води до функционални смущения. В нашата практика стойности над тези размери подлежат на коригиране и се вземат оперативни решения и мерки  за удължаване на крайниците. Това се постига чрез остеотомия на набелязаната кост, фиксиране с външен фиксатор или интрамедуларен пирон с дистанционно управление, а възможни са и комбинирани методики за фиксация.

В много напреднали и усъвършенствани лечебни центрове има компютърно навигирани техники, при които след въведени параметри за състоянието на крайника, самият компютър изготвя схемата за коригиране върху самия вече поставен външен фиксатор.

Целта на дистракционната остеогенеза е след латентен период от 10 дни  костта да се удължи с 1 мм дневно, според набелязаната цел. За да се провери състоянието на новообразуваната костна формация, се провеждат периодични рентгенови изследвания и при добро зарастване на костния регенерат, фиксаторите се отстраняват.

Най-често се удължава бедрена и подбедрена кост в областа на долните крайници. При голямо различие в дължината на горния крайник поради псевдоартрозно състояние на раменната кост, се прилага симултанно лечение на псевдоартрозата с последващо удължаване на костта от друго ниво. С успех се удължават и малките кости на долен и горен крайник (метакарпални и метатарсални кости).

Приблизителният лечебен период  при тези пациенти е с продължителност от 8 до 12 месеца. След като се отстранят имплантите, пациентът се приобщава към специализрана рехабилитационна програма и физиотерапични мероприятия. Крайната цел е пациентът да е с напълно възстановено здравословно състояние и отново да е пригоден към трудовата и социална среда.

Удължаване на ръста поради козметични причини се прилага рядко и то при строги индикации, съгласие на пациента и паралелно съгласувана психо-медицинска експертиза.

При изкривяване на крайници се изчислява ъгловата деформация и след предварителен клиничен анализ на състоянието, се пристъпва към оперативна интервенция. Извършва се остеотомия в центъра на деформацията и поставяне на необходимия за случая фиксатор.

Корекцията на деформитети може да се извърши акутно или поетапно.В ранния следоперативен период, след стихване и на болковия синдром, се започват активни физиотерапевтични и рехабилитационни мероприятия. През целия етап на лечение е небходимо да има корелация и единодействие между лекуващ лекар и пациент, което ще определи в голяма степен изхода от лечението и възможността всичко да завърши благополучно и да е налице цялостно оздравяване“, коментира д-р Альоша Александров  Специалист по ортопедия и травматология.

                      
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори