×
София Парламентарни избори 2023 Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Япония разрешава на ядрените централи да работят повече от 60 години
  • Задържаха украинец в Слънчев бряг, обявен за международно издирване
  • Д-р Мирослав Ненков напуска ВМА: Забраниха ми да изказвам мнението си
  • Жестоко убийство на мъж край Кюстендил, има задържан
  • Почина актьорът Борис Луканов
  • Подновяват преговорите за правителство на ПП-ДБ
  • "Росатом" разширява бизнеса си с вятърни паркове
  • Хороскопа си за деня - чети тук
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

50 милиона златни марки и един зъл гений раждат най-трагичната дата в човешката история


50 милиона златни марки и един зъл гений раждат най-трагичната дата в човешката история
Ленин е прокси на афериста Александър Парвус, който много напомня на един днешен "благодетел"
07 Ноември 2022, Понеделник, 16:21 ч.
Автор: Веселин Василев

Превратът на 7-ми ноември ражда идеология, която трови живота ни и днес

Днешният ден - 7 ноември /25 октомври стар стил/ е един от най-мрачните дни в световната история – на тази дата през 1917 г. една международна терористична организация, съставена от разноплеменни авантюристи, обединени около полубезумния си водач Ленин, насилствено заграбва властта в Русия. Десетилетия наред този акт ни се представяше като народна революция, избухнала в Петербург със залпа на крайцера „Аврора“, в която „угнетените и оскърбените“ се вдигат на бунт срещу своите експлоататори, а после настъпва земен рай, в който цари равенство и братство.

Днес вече е ясно, че това е международен заговор срещу Русия, осъществен от зловещия аферист Александър Парвус, а „вожда и учителя“ Ленин е само негово прокси. „Революцията“ струва 50 милиона златни марки и се осъществява благодарение на германски и австрийски военнопленници от най-елитни части, затворени в лагери край Петроград. Например недалеч от село Колтуша, край Волшая Охта, почти в пълен състав се намирал 3-ти кирасирски на император Вилхелм полк, пленен навремето от казаците на генерал Рененкампф. Близо до него пък бил лагерът на 142-ри Бранденбургски полк и т.н.

В навечерието на 25 октомври «болшевишкият» стражеви кораб «Ястреб» доставя 12 000 немски винтовки и милиони патрони, тъй като немците не познават добре руските трилинейни винтовки, наганите и някои други оръжия.

Доказано е, че без помощта на тези елитни войски, „болшевиките“ нямало да изкарат на власт и 24 часа, защото още на следващия ден към Петроград тръгва конницата на генерал Краснов. Само с два шрапнелни залпа казаците разпиляват «червеногвардейците» в Павловск и Царское село и настъпват към столицата през Пулковските височини. Но ескадронът уралски казаци, който се опита да ги превземе, е принуден да отстъпи под отлично координиран и управляван огън. Придобили опит и знания през годините на войната, казашките офицери бързо разбират кой е заел позиция там - немци!

Какво се случва след „победата“ е известно – започва невиждан в човешката история грабеж. Болшевиките по нищо не се различават от обикновените хайдуци, които причакват някой керван и го обират. Единствената разлика е в мащабите и в това, че червените грабят „в името на народа“.

Лозунгът на болшевиките е: „Граби награбеното!“ Пред обществото те обясняват, че конфискуваните от царизма и експлоататорите богатства ще се разпределят поравно между трудещите се, които от днес са освободени от всички видове експлоатация. „Боже мой, нима е възможно да се вярва в нещо подобно?“, недоумявал болшевикият интелектуалец Николай Бухарин. „Ще повярват кучите му синове!“, уверявал го шефът на тайната полиция Дзержински.

Така „ в името на народа“ са разграбени и превзети банките, бижутерийните магазини, сейфовете на големите търговски предприятия, частните взаимоспомагателни каси, банковите филиали в заводите, конфискувани са фабрики и промишлени предприятия. После под ножа попадат всички, които имат месечен доход над 500 рубли и собствениците на градски недвижими имоти, акции и парични суми до 1000 рубли. Това е удар по търговското съсловие, като се започва от средната му част, както и по интелигенцията, особено по творческата част от нея — адвокатура, журналисти, издатели. Що се отнася до притежателите на недвижима собственост в размер до 1000 рубли, обхванати са и съвсем дребните собственици — стопаните на бакалнички, зеленчукопроизводители и дребните наемодатели. След това са ограбени и едрите земеделци, наричани „кулаци“, а земите и инвентара им насилствено са вкарани в социалистически колхози.

Тази зловеща дата – 7 ноември ни засяга пряко, защото на 9 септември болшевиките и тяхната армия нахлуват в България и установяват тук тоталитарен режим, а грабежите на банки, промишлени предприятия, фабрики и т.н. следват едно към едно съветския модел. Страната ни днес щеше да изглежда по съвсем различен начин, ако не беше деветосептемврийския преврат.

Същата тъжна участ имат и всички държави от Централна и Източна Европа, попаднали под съветския ботуш.

За мен това щеше да е просто една тъжна част от световната история, ако не виждах поразителните прилики между комунизма-ленинизма и съвременния т.нар. либерализъм. Например:

1.    Комунистите в същината си са „интернационалисти“, както днешните либерали – глобалисти.

2.    Комунистите много обичат да се занимават с „износ на революция“, а либералите - с „износ на демокрация“.
3.    „Комунистите нямат отечество“ и защитават интересите не на страната си, а на комунистическия интернационал. Либералите също ненавиждат националната държава, те са за „отворено общество“ без граници – репортери без граници, лекари без граници и т.н. За тях всеки, който обича Родината си, а тъп патрЕот.

4.    Комунистите заразяват света с бацила на всеобщото равенство. „Това е идеология на завистта“, казва философът Николай Бердяев. Лявата идеология подмамва бедния с обещанието, че ще стане богат. Но не чрез работа, а чрез преразпределение. По-късно, в страните на победилия социализъм, хората ще осъзнаят, че изравняването не е в богатството, а в бедността. Днес либералите повтарят същата мантра, но в малко по-различен вариант – от равни възможности за финансова и житейска реализация до равни резултати. Те вземат от трудолюбивите и дават на мързеливите, наричаки това "социална справедливост".

5.   Комунистите използват широко платените „протести“. За участие на площада плащали по 50 рубли, а ако извършиш погром  – 100 рубли. Днес либералите са доразвили и надградили този прийом, като са превърнали протестърството в професия, с която мнозина „прогресисти“ се прехранват до пенсия.

6.    Комунистите поставят любовта към партията над любовта към семейството – родители, съпрузи, деца. Техен герой е Павлик Морозов, предал баща си на комунистическата власт.  Герой на либералите днес е гимназистката от Масачузетс Хелена Дюк, предала майка си, леля си и чичо си, че са участвали в щурма на Капитолия.

7.    Комунизмът нарича религията „опиум за народите“ и преследва християнството. Либералите продължават делото им.

8.    Комунистите налагат жестока цензура и заглушават гласа на инакомислещите, наричани „врагове на народа“. Либералите днес правят същото чрез т.нар. „факт чекъри“, които обявяват всички неудобни факти за „фалшиви новини“.

9.    Комунистите повеждат война срещу традиционното семейство, което смятат за буржоазна отживелица. Либералите също го ненавиждат, та се налага сега и у нас да има походи в защита на християнското семейство.

10.    В тази точка няма прилики, а по-скоро разлики. Идеологът на Октомврийската революция – Александър Парвус, един от най-богатите хора за времето си, с къщи в Берлин, Берн, Стокхолм, вила в Швейцарските Алпи, четири собствени банки, акционерно участие в други шест, търговска кантора в Копенхаген, контролни пакети акции на жп линии и параходни дружества, умира млад – едва на 57 години. „Благодетелят“ Сорос е на път да стане столетник.


В категории: Животът


24
Коментара по темата
24.
Кирчо
08.11.2022 12:23:01
1
9
Едно смислено четиво. Левите си приличат,независимо как се кръщават - комунисти, национал-социалисти, либерали.Младото поколение у нас и хората на Запад не са живели при т.нар. социализъм и не могат да видят приликите.Не случайно в САЩ по време на протестите след убийството на наркомана Флойд имаше хора от Антифа, които носеха плакати на Ленин със сърп и чук.Тези малоумници не знаеха какво вършат. Те не знаят, че болшевиките са изтрепали над 7 милиона. Плашеща е идеята на либералите в бъдеще хората да нямат собственост, а да вземат всичко,което им трябва, пад наем. Вероятно и ще се живее под наем. Това се презентира сега като премахване на оковите на собствеността. Чист комунизъм! Затова тази статия трябва да се разпространява навсякъде,за да могат хората да прогледнат.
23.
Бургас
08.11.2022 09:26:28
3
0
Когато се пише такава статия е нужно да се познава историята, а не да публикуваш дословно каквото ти кажат. Не, че съм изненадан, но поне полагайте малко усилия, ако искате да имате сериозни читатели.
22.
*********
08.11.2022 07:37:20
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
21.
Един
08.11.2022 00:48:09
1
6
И само се уточнете моля , дали 5 милиона като в заглавието или 50 милиона като по-надолу в статията . Не че има голямо значение , ама просто като пишете нешо дето го четат някакви хора които не са толкова прости като вас прави впечетление тая разлика .
20.
*********
08.11.2022 00:44:14
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
19.
hjupl
07.11.2022 21:13:20
12
11
Какво и да си мислите, русия ще се разпадне като ссср-ето!!! Още малко :-)
18.
до 15
07.11.2022 20:55:26
2
12
Точно като едно време - Павлик Морозов се завърна! Комунистическата смрад се усещаше в САЩ още в средата на 90-те години на миналия век, но беше все още напръскана с парфюм и доловима само за препатил източноевропейски нос.
17.
Чърчил
07.11.2022 20:38:08
9
17
Много лошо впечатление прави когато автор е някой който е исторически неграмотен.А още по-зле е когато този някой е шеф на сайта, публикувал статията. Ленин, че не е бил цвете е ясно, ама то щото има някой свестен световен лидер
16.
Димитър от Бургас
07.11.2022 20:32:45
10
18
Авторът на статията е един платен кликьор.Малко е чел и от история нищо не знае.
Но пък му трябрат пари за медията. Така че ще пише това което му кажат.
15.
Тръмподрън
07.11.2022 20:31:59
8
10
Герой на либералите днес е гимназистката от Масачузетс Хелена Дюк, предала майка си, леля си и чичо си, че са участвали в щурма на Капитолия.
-----
Да си дойдем на думата... Веселинов явно е фен на Тръмп и за него всеки издал някой, който е издал участващ в щурма на Капитолия е предател. Стилът на писане много ми напомня на стила на Божката. Какво свързвс Божкатс с Веселинов (Флагман) само те си знаят
14.
Архикомуноид
07.11.2022 19:55:31
2
7
Стара Загора е центъра на световната слава на каманизма, обърнете се към другарите от ДС и гръмнете шампанско сега.
Там социалистическа Стара Загора процъфтява и ще отмре след 7000 години здрав соц живот.
13.
разноплеменни авантюристи
07.11.2022 19:31:29
0
12
Не бих казала. Повечето са принадлежали към традиционното "революционно" племе с малките шапчици, тероризиращо и унищожаващо света от хилядолетия. Паразитите много обичат да си сменят имената за да мимикрират незабелязани в държавите гостоприемници.
12.
Трол
07.11.2022 18:41:01
13
21
Какво бил Ленин? Прокси? ..... Свършиха се думите в българския език или какво?
Ако хората тогава са били сити, тази революция е нямало да се случи. Но когато хората са гладни и отчаяни става така... И след 100 - тина години съществуване Русия още дълго ще носи последиците от този безумен строй. Както и всички страни управлявани от същата сган.
11.
Доста
07.11.2022 18:30:14
14
11
Доста усилия за да се омотат умовете на четящите. Тн ВОСР е дело на руското военно разузнаване, както и изгонването на чуждестранните окупационни войски. Избрали са този вариант пред разкъсването и поробването на страната им.. А защо са избрали болшевиките ли,ми защото в него момент те единствени са имали шанса да увлекат масите след зловещата първа световна воина. За да се подпише мирен договор и да излезе Русия от войната,тя е загубила голяма част от територията си. Тази територия преди Хитлер да нападне СССР руснаците са си върнали. Става въпрос за територии,предадени след ПСВ на Полша и Прибалтика
10.
*********
07.11.2022 18:19:49
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
NIKITA
07.11.2022 18:16:34
17
9
STAWAI STRANA OGROMNAJA
8.
Малка подробност!
07.11.2022 18:13:02
13
18
От всички краища на светът със диктатури и други форми на управление, хора без значение на религия, цвят на кожа и националност, мигрират към либералните държави за да работят, учат, живеят и просперират. Способните, находчивите и гениалните стават световноизвестни и допринасят с откритията и постиженията си за развитието на либералния демократичен свят и никой, не ги обезличава или променя съзнанието им и самоопределението им! Никола Тесла, Карнеги, Джон Атанасов, Сикорски, Александър Бел, Алберт Айнщайн, Кристо. От днешна гопнишка пРосия на питерския подворотни воваПутлер се евакуира в Лондон най-продавания руски автор Борис Акунин, написал 9 томната история на Русия. От Русия в САЩ се евакуира най-младия и легендарен световен шампион по шах Гари Каспаров, гениален математик участващ в американска компания за сигурност в сферата на високия интелект. От Русия се евакуира и ракетния инженер Марк Солонин, позволил си да напише няколко книги на базата на архиви и исторически факти, разкриващи пълното сътрудничество на ССС Р и Хитлерова Германия във всички сфери, довело до съвместното нападение на двата режима над Полша, довело до началото на втората сеетовна. Марк Солонин пише и няколко книги за днешна Русия и мафиотско-милиционерското упрравление на путлеровата шайка и унищожението и грабежа на руския народ. След всичко това Солонин е принуден да избяга от Русия, малко преди да бъде арестуван.
Така, че, айде да не се правят руубладжийско ганьовски аналогии!
7.
Аz
07.11.2022 17:23:43
24
20
Извинете ме за предния ми коментар 1!
Аз съм потомствено проЗ разбитОтзад русороб и дебил. Баба ми от ТКЗСто и майка ми от консервна фабрика са русоробки, та, и аз,също! Знания по история, никакви, руски език и история на Русия, също кръгла нула, прости сме като гъдулки,абе типични русороби, нито българи, нито руснаци, нито русофили. Мисълта и интелекта ми се формират от онази деликатна точка, ниско под кръста. Обаче, искам да обявя, че такъв съм се родил и такъв искам да умра! Не познавам друго състояние, различно от това, което ми е отредила потомствената опростачена линия. За мен простака, царска Русия, ССС Р и днешна Русия са едно и също, а България, винаги е била част от Русия. Без Русия, нямаше да има хан Аспарух, цар Симеон велики, Левски, Ботев,нямаше да има българска писменност и култура, нямаше да има прости туткиРусоробки, като баба, мама и аз, разбитияОтзад русороб!
6.
9-ТИ СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА
07.11.2022 17:15:27
14
39
С ТАЗИ ДАТА ЗАПОЧНА И ВРЕМЕТО
НА ШУМКАРИТЕ КОИТО КРАДОХА, ИЗБИВАХА НЕВИННИ ХОРА ОТ ЗАВИСТ И ЗЛОБА, СЪСИПВАХА ВСЯКО НЕЩО, КОЕТО ИМ НАПОМНЯШЕ ЗА НЕВЕЖЕСТВОТО ИМ ТА ДО ДЕН ДНЕШЕН КЛАНОВЕТЕ ИМ НЕ СЕ НАЯДОХА И НЕ СЕ НАКРАДОХА
5.
:) :) :)
07.11.2022 17:09:02
26
38
Като се изключи фактът, че авторът е искал да изтъкне политическите си възгледи, статията е пълна с фрапиращи исторически неточности, да не кажа лъжи.
4.
До либераст 1
07.11.2022 17:00:44
16
48
Каква Русия бе мангал, статията е за СССР!
Сегашната Русия няма нищо общо със СССР, по-скоро САЩ на "демократите", начело с Байдън, са наследили най-порочните практики от СССР!
Да се надяваме Републиканците да спечелят и да изринат либерастите и Херо, за да има мир по света и у нас!
3.
Болшевизъм = Комунизъм = Либерализъм
07.11.2022 16:59:15
19
47
Не мога да повярвам! Флагман, един път да пуснете една смислена и отговаряща на действителността статия! Така седят нещата с комунизма и либерализма. Затова Путин преди няколко месеца им каза на Запада: там накъдето вие сте се запътили, ние от там идваме. Демек, тоя либерализъм, който сега прилагате, ние сме го приложили и сме го изпатили преди 100 години.
2.
Не са либерали
07.11.2022 16:47:40
14
23
Либералите са за минимум намеса на държавата в обществения живот. Обратното на либерали е тоталитаризъм , т.е. тотална намеса на държавата навсякъде.
Не е и демокрация, защото има налагане на интересите на малцинствата, а демокрацията е точно обратното - налагане на волята на мнозинството.
1.
Az
07.11.2022 16:40:59
70
41
САМО ПРОДАЖНА И ПОРЪЧКОВА ГНИДА МОЖЕ ДА ИЗБЪЛВА ТАКАВА МИРИЗЛИВА ПОВЪРНЯ
СЛАВА РОССИИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
24-годишен бургазлия е в ареста след полицейска проверка, носел 8 грама марихуана в себе си 24-годишен бургазлия е в ареста след полицейска проверка, носел 8 грама марихуана в себе си Спрян бил на ул. „Александър Велики”, лекият наркотик бил разпределен в четири плика Извънредно! Евакуираха 18-етажен блок в ж.к. "Зорница", запали се асансьорът Извънредно! Евакуираха 18-етажен блок в ж.к. "Зорница", запали се асансьорът Безразсъден пушач хвърлил запален фас в шахтата МО готви за продажба голямо изоставено военно поделение до Бургас МО готви за продажба голямо изоставено военно поделение до Бургас Намира се между "Джъмбо" и "Ромпетрол" Рагевски пред Дичо за убийството на Юмер: Една мърша ме ядосваше и аз го утрепах Рагевски пред Дичо за убийството на Юмер: Една мърша ме ядосваше и аз го утрепах Това бизнесменът обяснил на готвача Дичо, кoгато съратникът му го питал какво има в бидоните, които изнесли от таванското помещение в жк."Зорница" Пепи Еврото вече е обвиняем, но не могат да го намерят Пепи Еврото вече е обвиняем, но не могат да го намерят Извършвал принуда и събирал незаконно информация със специално техническо средство Сарафов удари на камък във ВСС за „разжалването“ на Ясен Тодоров Сарафов удари на камък във ВСС за „разжалването“ на Ясен Тодоров Казусът се отлага, май само Гешев може да поиска отстраняването на зам.-директора на НСлС Министерство продава евтино бунгала до плажа в Сарафово, алармират депутати Министерство продава евтино бунгала до плажа в Сарафово, алармират депутати Сезират парламентарната комисия по превенция на корупцията и вътрешния министър Атанас Зафиров избран за ротационен председател на Балкански парламентарен проект Атанас Зафиров избран за ротационен председател на Балкански парламентарен проект През първата година проектът ще се ръководи от румънския депутат Бен-Они Арделиан Възобновиха преговорите за правителство – без чистка, но и без министри на ГЕРБ Възобновиха преговорите за правителство – без чистка, но и без министри на ГЕРБ Ако нямаше конструктивизъм, нямаше да говорим три часа, обяви номинираният за премиер Николай Денков Слави Ангелов пребит по поръчка от Къро? Платил 50 бона Слави Ангелов пребит по поръчка от Къро? Платил 50 бона Това заявява свидетелят Ивайло Серафимов по делото за побоя над главния редактор на “168 часа” и списание “Космос”
Илoн Mъcĸ биe тpeвoгa зa нeдвижимитe имoти в CAЩ Илoн Mъcĸ биe тpeвoгa зa нeдвижимитe имoти в CAЩ Texнoлoгичният милиapдep нaпpaви ĸoмeнтapa в oтгoвop нa тyит oт ocнoвaтeля нa ĸoмпaниятa зa pиcĸoв ĸaпитaл, ĸoятo пpaви pиcĸoви инвecтиции нa paнeн eтaп Сrаft Vеnturеѕ Дeйвид Caĸc, ĸoйтo ĸaзa, чe гoлямa чacт oт дългoвe зa тъpгoвcĸи нeдвижими имoти cĸopo тpябвa дa дocтигнaт дo пaдeжa Експлозия на ливанско-сирийската граница, има загинали Експлозия на ливанско-сирийската граница, има загинали Групировката обвини Израел, че е нанесъл в района въздушни удари през нощта Операция срещу заподозрени поддръжници на ИДИЛ в Германия Операция срещу заподозрени поддръжници на ИДИЛ в Германия Четири от арестите са извършени в провинция Северен Рейн - Вестфалия и по един - в провинциите Баден-Вюртемберг, Райнланд-Пфалц и Бремен Китайски изтребител с агресивна маневра до американски военен самолет Китайски изтребител с агресивна маневра до американски военен самолет Китайското посолство във Вашингтон не е отговорило веднага на искането за коментар Американец откри мечка в колата си Американец откри мечка в колата си Шофьорът бил шокиран, животното било на задната седалка  Потоп в Анкара, десетки автомобили блокирани Потоп в Анкара, десетки автомобили блокирани Пороят стана причина и за срутване на платнена платформа Тревога в Сеул заради опит на Северна Корея да изстреля разузнавателен сателит Тревога в Сеул заради опит на Северна Корея да изстреля разузнавателен сателит  Целта на Пхенян е да наблюдава военните действия на Съединените щати Жените са най-застрашени от загуба на работа заради изкуствения интелект Жените са най-застрашени от загуба на работа заради изкуствения интелект Напредъкът в ИИ задълбочава неравенството между половете в световната работна сила Мистериозен кит край бреговете на Швеция е заподозрян, че е руски шпионин Мистериозен кит край бреговете на Швеция е заподозрян, че е руски шпионин Открит за първи път в крайния северен регион Финмарк в Норвегия, китът е прекарал повече от три години в бавно придвижване по горната половина на норвежкото крайбрежие Джони Деп си счупи глезена, отлага концерти Джони Деп си счупи глезена, отлага концерти Джони Деп е наранил глезена си по време на публичните изяви в Кан, а след това е задълбочил травмата по време на концерт в памет на Джеф Бек
Гълъб ДОНЕВ, служебен премиер Гълъб ДОНЕВ, служебен премиер Да се погрижим за счетоводните записи на държавата Виц на деня Виц на деня Доктор към медицинската сестра:
- Ще го лекуваме или да живее?
Виц на деня Виц на деня На морето.
Женски глас от водата крещи:
- Потъвам! Помощ! Спасете ме!... Не, не Вие, онзи русия господин!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Помагам на мама да намери шоколада, който тайно изядох снощи.
Иванчо, 5-годишен
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече