×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов: По-вероятно е правителство да има с третия мандат


Борисов: По-вероятно е правителство да има с третия мандат
"Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство. И това трябва да се изговори при президента..."
05 Ноември 2022, Събота, 12:12 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Представители на ГЕРБ щели да се срещнат с ПП във вторник

ГЕРБ даде извънреден брифинг в централата на партията с участието на лидера Бойко Борисов. Той започна с критики към „Продължаваме промяната“ (ПП).

Борисов обясни, че в момента съмнението в машинния вот е колосално. Това било мнението и на "Да, България". Затова те били внесли жалба срещу машините. Лидерът на ГЕРБ припомни, че предложението за връщане на хартиените бюлетини е на БСП, която е била коалиционен партньор на ПП. 

"Защо ходихме да купим машините на Мадуро", попита Борисов. 

Той оправда гласуването на ГЕРБ за връщането на хартиения вот, макар че и той имал пороци. Според него то трябвало да се случи, докато се върне доверието в машините. А те трябвало да се изработят от българска фирма след държавна поръчка.

Бойко Борисов обяви, че не е вярно, че бързат за нови избори. Трябвало да се състави редовно правителство в този парламент.

"Редовното правителство... как ще бъде конфигурирано - дали с първия, дали с втория, дали... по-вероятно с някой трети мандат - тук трябва да се ангажира и президентът. Така, както Христо Иванов призова за консултативен съвет. Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство. И това трябва да се изговори при президента от лидерите на партиите - кое поемат като ангажимент", изкоментира Борисов.  

Той продължи с остри критики към управлението на предния кабинет и ПП. Според Борисов "Булгаргаз" на практика била във фалит. 

с кои очи искате служебно правителство и бюджет да ви прави, бе. С кои очи", обърна се задочно Бойко Борисов към ПП. 

След репортерско питане потвърди, че е уговаряна среща с формацията на Кирил Петков и Асен Василев. Борисов обаче каза, че не биха подкрепили правителство с втория мандат на ПП. Затова най-вероятно било да се състави кабинет с третия мандат. 

Бойко Борисов обясни, че най-големият му кошмар е да не стане ядрена авария в Запорожието, от което не можел да спи. 

Затова в тази ситуация трябва да има правителство, заяви лидерът на ГЕРБ. 

На въпрос коя партия трябва да получи третия мандат, Борисов посочи, че не може да каже, а това е работа на президента. Затова се правел консултативен съвет при него.

Срещата с ПП била уговаряна за вторник сутринта. В нея Борисов нямало да участва. ГЕРБ щели да изпратят като водач на делегацията Десислава Атанасова. Щели да участват още Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев.

 


В категории: Политика


13
Коментара
Флагман.БГ ДПС обяви листите си за националния вот ДПС обяви листите си за националния вот 07/05/2024, Вторник 12:06 1
Флагман.БГ Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо 07/05/2024, Вторник 11:40 4
13
Коментара по темата
13.
бай Митко
06.11.2022 09:16:19
0
1
До №4 - Киро.
Какви домати какви 5 лева блееш бе? До това дередже основно ни докара Борисов.
12 години дерибейства, по цял ден с джипката се разхождаше и все някакви магистрали строеше, за да си пълни шкафчета и чекмеджета с евро и злато, да строи палат на метресата си в Барцелона, да подарява на ляво и на дясно милиони! А ти доматите, яж си ги доматите аз искам и луканка и бял хляб и мирен и спокоен живот. Бойко още не ни е яхнал и вместо да помисли за народа в тази криза той се кахъри и оръжие ще праща на укрите и още 8 Ф-16 ще купува и наистина ще ядем само и единствено домати.
12.
Should
05.11.2022 16:38:51
2
2
Леле, нали нямаше да има, правителството стрети и пети мандат.
А, купихме машините на Мадуро, защото Путкин, не ни продаде, неговите..,но ни продаде кюнец,за пернишка печка,за три милиарда.....
11.
*********
05.11.2022 14:47:06
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
Боко чекмеджето
05.11.2022 13:57:02
3
8
Някой е направил мине* на доганя май, а?
9.
Бюд
05.11.2022 13:43:52
3
6
Най хубаво си беше мангалското гласуване, колкото си платил толкова има, честна работа.
8.
Толупе
05.11.2022 13:43:21
5
16
Нямаш ли други занимания,а си седнал да лееш мозък....идиот нали управлява 12 г. .....нямаш пари ли?!
7.
запознат
05.11.2022 13:38:44
7
4
мадуровските машини, забранени в целия демократичен свят, бяха единствената възможност на кретените и дебилите от промяната да влязат...по-големият проблем е, че има и по-големи олигофрани, които да галасуват за харвардските мошеници... ГЕРБ са към момента единствената раелана дясна партия, щото стана ясно, че ДБ са по-леви от левите и би било пагубно да имаме ново правителство с безработния пинокио бойкикев, който се чуди как да се закачи на някое министерско кресло...
6.
Евала на автора
05.11.2022 13:37:29
4
28
Странно е гледката в парламента през последните дни, когато се приемаше хартиената бюлетина: вълци с оголени зъби и потекли лиги, обясняват на овцете, колко са загрижени за тяхното здраве е благополучие. А овчиците, както знаем, не се славят с характер, воля и ум бръснач.

А вълците продължават с обработката: ще заместим овчарите, ще ви дадем привилегии, ще си живеете живота… Една модерна българска приказка с хорър елементи.



За разлика от класиката обаче, където Червената шапчица и баба й, седемте козлета и прасенцата в къщичката, противодействат хитро и решително на озъбилата се паст и Кум Вълчан си тръгва прогонен и гладен.



Нещата са кратки, ясни и жестоки: радетелите за връщането на книжната бюлетина искат да си върнат гаранциите за печелене на избори. Спечелени избори им отварят пътя към властта. Властта им набутва в ръцете всичките милиарди народна пара, от които те ще заделят за себе си една сериозна част. Това е формулата: книжни бюлетини – власт – милиарди – корупция – прокурорски чадър. Резултатът: кеф за вълците и по 50 лева за овцете, метнати от джипката.



Вълците обаче имат жесток аргумент: само Мадуро във Венецуела и в България се ползват машините за гласуване. Никъде в демократичните страни не се ползват тези машини. Вярно, но никъде в развитите демокрации не се купуват гласове и не се манипулират резултати от избори в такава степен. Поне не в такива колосални размери. Колкото до асоциацията с Венецуела на Мадуро, тя не е лишена от логика: каквото е Венецуела за Латинска Америка, това е България в Европа – дъното. Там, благодарение на Мадуро, тук – на Борисов.
5.
Някой е пил турско кайве, май?
05.11.2022 13:36:17
4
10
"Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство. И това трябва да се изговори при президента..."
-----
Направо си кажи, че сте се договорили с ДПС!
4.
Киро
05.11.2022 13:25:44
20
7
При Бойко Борисов доматите кога са били десет лева и като дойдоха ПП на власт да не поевтиняха случайно тез домати или обратното стана
3.
...
05.11.2022 13:14:39
4
11
Да не станат доматите по десет лева килограма, че и "Домати с ориз" и "Доматена супа"не може да си приготви като не може да заспи.
Пожарникарските неволи на лидера на ПП ГЕРБ.
2.
Az
05.11.2022 12:31:33
6
24
МАФИОТИ И ГАДЖАЛИ……НЕОЧАКВАНО
ДАЛАВЕРАДЖИЙСКА КОМБИНАЦИЯ
БОКЛУЦИ ПРОДАЖНИ
1.
Freedom fighter
05.11.2022 12:23:19
6
28
Да гласуваме с хартия докато им хванем цаката на машините, май това има предвид Буци
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас очаква легендите на BRAVE CF и мач за титла Бургас очаква легендите на BRAVE CF и мач за титла BRAVE Combat Federation е най-глобалната ММА организация, стъпила в най-много точки по цял свят, която е трамплин за всички свои бойци към елитния ММА Какво да правим с останалите козунаци от Великден Какво да правим с останалите козунаци от Великден Вижте някои вскуни идеи Енергийният министър: Готови сме да помогнем на Украйна за възстановяване на системата им Енергийният министър: Готови сме да помогнем на Украйна за възстановяване на системата им Миинистър Малинов проведе видеоконферентен разговор с украинския си колега Талантливи млади музиканти ще ви очароват на фестивала "Солисими" Талантливи млади музиканти ще ви очароват на фестивала "Солисими" Събитието ще се проведе на 10,11 и 12 май в Дома на Нефтохимика  Сервитьорка роди син от този чалга изпълнител, жена му е бясна Сервитьорка роди син от този чалга изпълнител, жена му е бясна Детето се е родило на 10 април и носи името Калоян Народната певица Николина Чакърдъкова направи грандиозен празникът на с. Лозенец Народната певица Николина Чакърдъкова направи грандиозен празникът на с. Лозенец Селото отбеляза своята 100-годишнина от създаването си  Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Остава загадка от кого е впечатляващият букет от червени рози, с който Лидия се похвали в мрежата   46% ръст на младежката безработица в България, сочи Евростат 46% ръст на младежката безработица в България, сочи Евростат Страната е една от членките на ЕС с най-драстичен ръст Задържаха жена, пробола с ръжен съпруга си Задържаха жена, пробола с ръжен съпруга си Мъжът ѝ е посочил пред разследващите, че ще се откаже да завежда съдебно дело От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото В Бургас водач на листата на БСП ще бъде инж. Петър Кънев
Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO)
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори