×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руски ракети летят над корабите със зърно, износът застрашен?


Руски ракети летят над корабите със зърно, износът застрашен?
Украинските кораби отново се товарят със зърно в Одеса, но над над тях летят рекети
03 Ноември 2022, Четвъртък, 07:22 ч.
Автор: Флагман.Бг

Москва се връща в сделката, след като получи гаранции от Киев, че зърненият коридор няма да се използва за военни цели

Износът на украинско зърно е застрашен, обявиха властите в Киев, след като руски самолет изстреля крилати ракети близо до остров Змейни, които прелетяха над маршрутите на зърнените коридори.

В същото време президентът на Украйна Володимир Зеленски подчерта, че руският шантаж е бил неефективен и инициативата за зърно ще продължи да работи, съобщава информационната агенция УНiАН.

Постигнахме значителен дипломатически резултат за нашата държава и за целия свят - инициативата за износ на зърно ще продължи да работи, каза той снощи в поредното си видеообръщение.

Според него в тази ситуация ООН и нейният генерален секретар, както и президентът на Турция са реагирали "принципно и ефективно".

БНТ пък съобщава, че Русия се връща в сделката, тъй като е получила гаранции от Киев, че зърненият коридор няма да се използва за военни цели.

„За пореден път всички се убедиха, че в нашия регион има само една заплаха за световната продоволствена сигурност и това е Руската федерация, никой друг. Цялата тази ситуация мигновено се отрази в индексите на фондовите борси - виждаме намаление на цените и на пшеницата, и на царевицата. Всеки път, когато се активира руският шантаж, храната става по-скъпа. Когато обаче светът не се поддаде на изнудването, селскостопанските продукти поевтиняват“, коментира Зеленски, цитиран от украинската информационна агенция.

Той подчерта, че ако не е имало руска атака срещу Украйна, нямаше да има дори заплаха за световна хранителна криза.

„Защото всяка руска ракета, която удря нашите пристанища, елеватори за зърно, електроцентрали, които захранват нашето селскостопанско производство, в крайна сметка влошава жизнения стандарт на десетки милиони хора в много страни - Египет, Алжир, Сомалия, Судан, Ливан, Бангладеш, Индия, Китай, Индонезия, Виетнам... Тази година те надплатиха десетки милиарди долари за храни – и то само по вина на Русия, само заради безумната руска агресия, която дестабилизира международната търговия“, подчерта Зеленски.

„Руски самолет изстреля крилати ракети близо до Змейное и те прелетяха по маршрутите на зърнения коридор. Всяко такова руско нападение, а това става почти ежедневно, пряко заплашва износа на храни. Отговорност е на партньорите да работят заедно за намаляване на руската заплаха", добави той.

УНiАН припомня, че на 22 юли Украйна и Русия, с посредничеството на Турция, подписаха отделни споразумения с ООН за възстановяване на износа на украинско зърно през Черно море. То се товари на пристанищата в Черноморск, Одеса и Южни. 

Вчера, след като властите в Киев обещаха зърненият коридор няма да се използва за военни цели, Зеленски коментира, че руските искания за гаранции за сигурност от Украйна показвали провала на руската агресия.

Както държавният глава отбеляза във вечерното си обръщение, това не е първият път, когато Русия изисква "гаранции за сигурност". Подобни ултиматуми Москва постави и в навечерието на нахлуването в Украйна.

"Днес Кремъл казва, че са поискали гаранции за сигурност от Украйна. Струва си да спрем за момент, за да обмислим подобни изявления. Преди 252 дни Русия поиска гаранции за сигурност от Съединените американски щати. След осем месеца от руската т.н. наречена специална операция, Кремъл изисква гаранции за сигурност от Украйна“, каза още президентът.
 


В категории: Войната в Украйна


Стига, бе! Слави се ожени
Стига, бе! Слави се ожени 06/05/2024, Понеделник 17:01 2
24
Коментара по темата
24.
Към 22 ХХ
04.11.2022 07:26:03
0
2
Супер! Да са живи и здрави нашите братя по оръжие - украинците!
23.
до 666 20
04.11.2022 05:36:53
0
2
Каквото търсил...намерил........
22.
ХХ
03.11.2022 13:24:34
1
3
https://youtu.be/bLsncJ-tFrk
Въобще не даваме оръжие на Украйна. Само малко, за един милиард евро сме дали оръжие и боеприпаси.
21.
До 20
03.11.2022 10:55:15
1
1
хахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха!
20.
666
03.11.2022 10:49:21
2
7
Подполковнил Вячеслав Зангиев един от най-добрите пилоти на хеликоптер в руската армия, пенсиониран и преминал в редиците на ЧВК Вагнер да изкара малко парички в Украйна. Та въпросния Зангиев с още 17 офицера с Хеликоптер Ми 8,бяха свалени преди дни около Бахмут. Тръгнали в Украйна да изкарат парички хахха. Оказа се за свещи хаха ако въобще е останало нещо от телата им! Хахаха
https://youtu.be/GnQNZM8uGZ8
Изгледайте записа, който не знае руски да прочете на български, инфото днеска е и в бг медиите.
Както винаги, след като записа бе качен в интернет, руската пропаганда веднага обяви, че бил украински хеликоптера хахаха!
Абе ватенкови серсеми. Украинците, веднага след това пак направиха за смях руските лъжци и показаха, останалата част от записа, включително и от близо, където ясно се вижда че хеликоптера е руски хаха.
И веднага руското командване призна(като е видно и за малоумните) че са загинали 18 офицера в сваления хеликоптер. Хахахаха!
Кремлевската лъжлива пропаганда на която и самите руснаци вече не вярват, щото упря до мобилизация и много жертви и войната от телевизора влезе в руския дом и семейство! Хахаха.
19.
Scrooge McDuck
03.11.2022 10:06:42
9
6
Те и самолети летят над главата ни. Пълна наркоманска глупост. Яд го е, защото му свиха сърмите и със зърното няма да може вече да изнася и други неща. В Турция проверките, ще се правят вече и от руснаци. И на излизане на пълните, и на влизане на празните. Много хора знаят, че чрез "празните" влизат и някой прахчета, после през Полша към Европа.
18.
1000
03.11.2022 10:01:06
2
6
Дъпаш голям кредит, почва войната и банките ти опрощават кредита или се изпаряват , защото е почнала войната, а ти си взимаш най скъпата кола и почваш да обикаляш и да си харчиш.
Някой хора имат грешни представи за живота и голямо въображение.
17.
до 15
03.11.2022 09:46:49
3
6
Визираш сигурно 200-300 човека от цяла Украйна.Само малоумник може да мисли , че е късмет страната ти да е унищожена.
16.
Б
03.11.2022 09:33:39
7
7
Бай Хой,тогава заминавай за там и ти тегли заеми стани техен поданик те ще ти дадат.Купувай на воля и не се връщай в България.
15.
бай Драгой
03.11.2022 09:25:55
5
12
Разбира се че тази война някой от Украинците в България уцелиха 10-та. Малко преди войната теглят големи кредити от Укр. банки, сега са напред с материала. Същите си купуват скъпи коли от 100-120 хил. на Лизинг. Сега и при безплатен курорт в 4-звездни хотели по Слънчев бряг, с безплатна закуска и вечеря, със скъпа кола и с много пари. Чакайте да напуснат България или да се върнат в Украйна да се бият за родината си.
14.
Га га га
03.11.2022 09:15:33
5
10
Русофилите намразиха, укрите затова, че не се предават.
Русофила за Русия, България дава, майка си дава и собствения си дирник на кадировци и буряти, дава, но никога за Русия, не заминава!
Те такова чудо, никъде няма.
13.
Б
03.11.2022 09:10:20
0
3
До двойкаджията!!! Тия ги разправяй на ония 80%,както беше ги опредил един твой съпартизанин!
12.
До 11
03.11.2022 09:05:06
7
9
Ами не, багажниците със стоки не им излизат безплатно (все още), бензина също, но при добро желание от ваша страна и това ще им поемем !
Защото те пазаруват със спестените от хотелите (и за храна в тях) пари !
И колкото и да иронизираш, да. голяма част от тях действително изкараха голям късмет с тази война!Изкараха си една дълга почивка в южни за тях курорти!
11.
до 7
03.11.2022 08:56:40
6
11
Не разбрах , в моловете безплатно ли тъпчат тез багажници , тези "скъпи" коли на въздух ли се движат, в сервиза частите им са безплатни?Абе направо им завиждам на тези украинци, голям късмет изкараха с тази война.
10.
До 8
03.11.2022 08:55:51
8
10
Първият ти коментар под номер 2 показваше някакви наченки на мислене, но вторият ти се оказа пълна диария!
Всичко това, което изброяваш, че руснаците вършат над украинското население, украинските фашистки бригади на Азов и Айдар го вършеха цели 8 години над населението на Луганск и Донецк !
Тогава ти къде беше?
Ако не знаеш напиши в Гуглето "Горловската мадона" и гледай !Горловка е едно селце край Донецк!
После пак се върни тук за да излееш диарията си !
9.
Аха до 4
03.11.2022 08:48:37
6
3
Значи според "4" Украйна брани правото си на търговия и земята си ?
Добре , значи, ако две воюващи страни се договорят между войските им да има "неутрална зона" (близкият Изток е пълен с подобни примери), то страната , която притежава земята от неутралната зона е свободна по всяко време да наруши уговорката , така ли?
Този идиотизъм във военното училище ли се изучава или пред компютъра?
8.
Странната война
03.11.2022 08:45:57
6
8
И още нещо! В предния коментар изложих предположения за някои неща,които се случват във всяка война,но за да се разгранича от тупорилите бг русороби,ще добява и това,че независимите народ и държава Украйна,бяха нападнати от рашистката кремлевскя сволач. Която сволач,срина градове,убива,граби,насилва жени и деца,и ги заравя в масови гробове.
В този смисъл,няма как украинското ръководство да накара чрез телепатия милиони украинци да се бият храбро и успешно срещу мангалската армия от детеубийци,педофили и мародери,ако имаше такава фантастична телепатия,нямаше да има народи,които се предават и попадат под чуждо робство.
Пак за да се разгранича от русофилШизофрениците,ще кажа,че според,тези слабоумни русофилски уроди. По-добре е да се предадеш,да насилват,жена ти,дъщеря ти и майка ти,пред очите ти,да ви ограбят,и накрая да избият и заровят в масов гроб. Какви долни,недостойни подонок живеят с нас в наша Родина. Тези подонки бг русоробоИдиотите,показаха най-долното болно мислене,само и само да се сбъднат фантазиите им за величието и моща на Русоуроспия. Този бърдак,който се оказа нищо повече от деградирал фейк мангалския катун.
7.
До4
03.11.2022 08:41:25
9
11
Да, и хилядите украинци, настанени безплатно из нашите хотели, повечето от които здрави и прави мъже в "наборна възраст" също бранят земята си правото си на търговия (безплатна)!
Весели и щастливи по моловете и тъпчат багажниците на скъпите си коли!
Колко трябва да е кьорав човек , за да не види очевидното?!
6.
До 4
03.11.2022 08:36:12
10
13
Украйна брани милиардите на Зеленски и на сина на Байдън, кретен такъв !
5.
Сериозно ли
03.11.2022 08:30:53
11
8
В главичката на Зеленски причината и следствието са със разменени места !
Той го казва и сам не се усеща!
Именно, преди 252 дни Русия поиска от САЩ гаранции за сигурност , но САЩ си направиха оглушки и въобще не отговориха на искането...
И това предизвика нахлуването на Русия в Украйна !
Не казвам дали е правилно или не е, само посочвам причината и следствието!
4.
До 3
03.11.2022 08:29:11
11
11
Тъпчо,Украйна брани земята и правото си на свободна търговия.
Правиш ли разлика ?
3.
Ъхъ
03.11.2022 08:22:09
12
14
Но когато украински дронове летяха пак по същите маршрути (над корабите) , за да отидат и бомбардират руския флот,тогава всичко беше наред, износа не беше застрашен !
2.
Странната война
03.11.2022 08:01:40
4
15
Тази война е постковид война.
Вече и на малките деца стана ясно, че тя е договорена предварително.

Та в коя война двете страни проливащи кръвта си продължават да търгуват ?

Всеки месец Украйна и Русия си делкат такси от продажбата на газ. А търговията с него през Украйна не е спирала и за ден.
Търгуват със зърно и там си делкат парите.
Запада изпраща всякакво оръжие на укрите а руснаците така и не са бомбардирали пътищата за доставката им.
Вчера показаха украйнските цистерни, край Русе, който взимат от Лукойл Бс дизел и го карат на фронта да зареждат укр танкове, който да стрелят по руснаците !?!

Хайде холан това ако е война.

Горките наивници и от двете страни, даващи си живота в името на задкулисни договорки !

Милионите тонове прясно напечатани пари явно ще изгорят в Украйна за да се спре с инфлацията и да почнем нов план Маршал.
1.
рашистите
03.11.2022 07:52:18
19
16
са терористи.
Те честно не могат да се бият, пияни са.
Даже и ракетите им не стигнаха, че се налага да внасят от иран и северна корея.
Украйна ще победи!
Свиквайте!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% През първото тримесечие на годината в област Бургас е започнало строителството на 1470 апартаменти и еднофамилни къщи ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“
8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори