×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо антимафиотът, убил 7-годишната Моника на пешеходна пътека, няма да лежи в затвора


01 Ноември 2022, Вторник, 13:56 ч.
Автор: Флагман

Според мотивите на съдията да причиниш смърт не е достатъчно за ефективна присъда

В търсене на справедливост и възмездие родителите на седемгодишната Моника стигнаха до главния прокурор. Те са възмутени от присъдата на полицая, който блъсна детето на пешеходна пътека.

Според мотивите на съдията да причиниш смърт не е достатъчно за ефективна присъда. Освен това да караш в населено място със 73 километра в час, вместо 50 е превишение "в минимална степен". Прокуратурата протестира условната присъда.

"Едно малко дете беше убито на пешеходна пътека, спазило закона. Един убиец е на свобода. Едно семейство е почернено. Днес трябваше да празнуваме рожден ден, а ние сутринта пак бяхме на гробищата", каза пред БНТ бащата на Моника Марин Калоферов.

"Дори като майка не ми дадоха право да знам защо той е осъден условно. Как може така, къде е тази държава, къде са тези закони?", каза майката на Моника Блага Калоферова.

Това са думите на една майка и един баща, загубили детето си на 7 години. Малката Моника днес има рожден ден и е трябвало да навърши 9, но на 19 юли 2021 година по обяд в центъра на село Братаница на пешеходна пътека е пометена от автомобил, управляван от полицая Владимир Панайотов. Окръжният съд в Пазарджик осъжда Панайотов на 4 години и 8 месеца затвор ефективно, но Апелативният съд в Пловдив намалява наказанието на 3 години, при това условно. Блага Калоферова разбира това от едно съобщение.

Родителите на Моника не са получили мотивите на съда. "По света и у нас" обаче разполага с тях. Пловдивският апелативен съдия Васил Гатов е записал в тях, че смъртта на седемгодишното дете не е причина присъдата на Владимир Панайотов да бъде ефективна.

Съдът отбелязва, че жалбата на адвоката на подсъдимия е бланкетна, но оценява пледоарията на защитника в съдебна зала като поднесена с изключителен юридически усет и впечатляваща вербална еквилибристика. Приема аргументите, че ефективното наказание е несправедливо. Според съдия Гатов е доказано, че в момента, в който полицаят помита Моника, е управлявал автомобила със 73 км в час, но превишението на разрешената скорост с 23 км приема, че в "минимална степен превишава установения предел за движение в населено място".

"Виждате, че всичко се променя, хората се променят, вече поколенията са други. Стига с тия стари закони. Защото един убиец няма как да се разкарва така с колата си по пътищата. Бързал за работа, хубаво досие имал, това няма как да е цялата причина и той да е на свобода", казва майката на Моника.

Още миналата година близките на Моника искали полицаят Владимир Панайотов да бъде отстранен от работа.

"Въпреки това те го оставиха да работи като полицай. Той използва влиянието си и това се вижда по присъдите, които получава", казва Иван Спасов.

В понеделник близките на Моника се срещнаха с главния прокурор Иван Гешев.

"Искам да направим нещо, за да предотвратим това убийство и това беззаконие", каза бащата на Моника.

"Разговаряхме. Какво сме говорили, повярвайте ми, не искате да знаете. Понеже някои хора се упражняват по тази тема, ще имат право да се упражняват, когато застанат срещу тези хора и видят за какво става въпрос, ако могат да го преживеят след това", каза Иван Гешев.

"Искаме просто съдът да си свърши работата. Толкова ли е трудно да поискаме справедливост?", каза Марин Калоферов, бащата на Моника.

"Исканията ни са за спешни промени в НК и НПК, защото при такива остарели закони за съжаление убийците на пътя се измъкват", каза Иван Спасов.

Според Апелативният съдия Васил Гатов няма значение, че катастрофата е станала по обяд в центъра на селото на оживено място. Потърсихме пловдивския магистрат за коментар, но от Апелативния съд отказаха.


В категории: Темида


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 11/05/2024, Събота 09:49 0
Не правете това днес!
Не правете това днес! 11/05/2024, Събота 09:20 0
11
Коментара по темата
11.
Владимир Сърбаков
03.11.2022 14:11:27
0
0
КОРУПЦИЯЯЯ
10.
Бай Ганьо
02.11.2022 23:50:13
0
1
Ако сгази моето дете,ще го убия на сто процента.Може да мине година или две,но жив няма да го оставя никога.
9.
Правосъдие в мрака
02.11.2022 07:04:04
0
2
Да се обесят той съдията веднага! Боклуци долни!
8.
Tut
01.11.2022 18:28:38
0
5
В Кайро, полицаят щеше да си остане на пешеходната.... убит от бой от гражданите...
7.
Бога ми!!!
01.11.2022 16:46:36
0
9
Не мога и не искам да си представя каква трагедия е това за тези родители. Моля се на Господ и никога да не разбирам. Няма закон и присъда, която да върнат детето, но това направо е безумно!!! Полицаят заслужава бой до смърт, съдията оневинил го също, бавна и мъчителна смърт. Тези хора не заслужават да живеят.
6.
Запознат
01.11.2022 14:43:41
1
21
В България полицаите са богопомазани и каквото и престъпление да направят остават безнаказани, затова само уличното право ще донесе възмездие
5.
Димитър
01.11.2022 14:32:24
0
18
Чудя се дали има друга държава в света, където биха осъдили убиеца за такова престъпление, на 3г условно.
4.
Пак добре
01.11.2022 14:31:41
0
17
Че апелативният съдия не е изкарал детето виновно и родителите му да плащат на антимафиота за стреса и притесненията !
3.
777
01.11.2022 14:23:49
1
22
С най искрени пожелания към този "съдия", да го сполети същото нещастие, като хората загубили малката си дъщеричка. Това е върха на корупцията в българското правосъдие. Този полицай вместо да гние 20-30г в затвора, отново ще кара с превишена скорост, бързайки за работа.
2.
Този
01.11.2022 14:14:43
0
22
апелативен съдия направо изби рибата и разказа играта и на Закона за движение по пътищата и на физиката...
Щом за него не е съществено превишението от 23 км/ч, значи не прави разлика между движение на автомобила със 14 метра в секунда и със 20 метра в секунда ...
6-те метра в секунда вероятно са стрували живота на детето, но за съдията и това не е съществено !
Важното за него е неговият човек да не лежи в затвора !
1.
H5n1
01.11.2022 14:14:07
0
8
6toto e ciganin zatva dai mu snimkata da vidi6
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Дали им печен сандвич с яйце и сирене Цяла България издирва това момче Цяла България издирва това момче Детето е обявено за общодържавно издирване Спецакция с много арестувани заради дрога Спецакция с много арестувани заради дрога Най-малко осем души са задържани по време на операцията за противодействие на разпространението на наркотици Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Столицата разполага със 198 общински детски градини, в които се полага грижа за приблизително 44 000 деца Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Целта е модернизиране на автомобилния парк в страната Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Старая се да правя градивна критика и влагам точно това в коментарите ми. Не правя коментар, за да го мачкам, а за да му дам тласък за работа, посочи той Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът "Не я интересувал никой... Но даже и че детето й ще гледа това предаване, достатъчно е голямо  И поведението на майка си, което нито е за пример, нито е възпитателно! Горкото!", пише зрителка на Фейсбук страницата Не правете това днес! Не правете това днес! Днес има забрана да се работи  Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ От управата все се надявали водещата да стане по-уверена, да заеква по-малко и да намали броя на лапсусите С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" Публиката в залата на НХК се наслади и на соловите изпълнения на обой, флейта, виола, ксилофон, тъпан, цигулка и др.
Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори