×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Година преди кметския вот в община Средец: Роптаят срещу несменяемия Жабов, но шансът да го катурнат е нулев


Година преди кметския вот в община Средец: Роптаят срещу несменяемия Жабов, но шансът да го катурнат е нулев
Иван Жабов в кабинета, до богинята на реда и закона. При неговото кметуване Средец обедня, обезлюди се, рехавата опозиция е обезверена
27 Октомври 2022, Четвъртък, 09:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Някогашният бивш учител със скромни лидерски възможности е изградил за три мандата такава система за печелене на избори, че може да я кара по този начин доживот

 

Кметът на община Средец Иван Жабов е първият в Бургаска област, който даде ясна и категорична заявка, че ще се кандидатира за нов мандат през 2023 г.. (ВИЖТЕ ТУК). Четвърти поред. Той, по собствените му думи,  управлява странджанската община от 2011 година успешно и това му дава основание да асе кандидатира пак. И изобщо не се притеснява от атаките на нефелната му опозиция в ОбС.

Нещо повече – може, за първи път, изобщо да не се очертае опонент догодина и "състезанието да се проведе с един кон". Не защото опозицията му се страхува, а защото не вижда никакъв смисъл да води безплодни предизборни битки. През 2019 година Живко Гърков от СДС бе на косъм от исторически победата на балотажа, но не му стигнаха 32 гласа.

Оттогава до днес картината на местната власт в Средец стана буквално плачевна. Голяма част от младото и активно население, потенциални гласоподаватели на опозицията, се изнесоха и живеят или в Бургас, или в чужбина, с което значително се намали възможността за промяна.

За незапознатите с политическите процеси в Средец ще уточним, че те имат своята специфика, която Иван Жабов е изучил за отличен в последните 11 години. Той спечели местния вот през 2019 година с 3432 гласа, като според твърденията на опозицията поне 50 % от тях са от ромските секции и придошлите новорегистрирани из селата големи групи от Котел и Сливен.

Ако държавата, в лицето на МВР, не се намеси сериозно в този процес на регистриране на гласоподаватели още сега, Жабов ще е безалтернатива кандидатура следващата есен и отново ще спечели вота.

Иван Жабов постигна примирие с част от враговете си, сред които дълго време беше и големият играч в общината Георги Манев,
другите тотално ги обезвери и изолира

Проверка на Флагман.бг в протоколите на Общинската избирателна комисия (ОИК) Средец от 2019 година показват, че на балотажа Жабов взема само две от т.нар. „градски секции“, а навсякъде другаде опонентът му Живко Гърков бие, някъде и с доста убедителен резултат.

В СИК-овете, където гласува ромската общност обаче Гърков губи катастрофално, същото се случва и в голяма част от селата, което предопределя крайния победител.

Преди време, след думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ще подкани кметовете си с повече от три мандата да се оттеглят (тази идея се счита за пропаднала след 2020 година) в Средец започна упорито да се обсъжда името на председателя на ОбС Динко Цъцаров като възможен кандидат за кмет на ГЕРБ.

На пръв поглед той е добър вариант. Завършил е икономика във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, здраво мислещ човек, който се отнася сериозно към работата си. Председател е на ОбС от 2014 година, когато пое поста в безпрецедентна за местната власт криза.(ВИЖТЕ ТУК)

Но Динко Цъцаров не може, например, да привика селските наместници и да им постави ултиматум да гарантират нужния му брой гласове, не може да организира процес по регистрация на нови "граждани" от дървосекаческата общност. Цъцаров може да изготви солидна предизборна програма, да се среща с избиратели и да проведе конвенционална кампания. Но тя ще е безплодна, ако ГЕРБ не изтегли срасналия се с кметския стол Жабов.

Председателят на ОбС Динко Цъцаров (вляво) би бил добър кандидат за кмет, но в друга ситуация и в друга община

Най-яркото лице на "борбата срещу Иван Жабов" – Иван Кичев от БСП е „захапал“ здраво кмета в местния парламент, който даже не ходи на заседания от опасение да не се срещнат очи в очи, но Кичев, поне засега, не желае да се кандидатира отново за кмет, какъвто беше през 2019 г.. Той смята, че политическите процеси в страната са динамични и се надява след година нещо някак да се промени в посока законност. Бившият полицай   не изглежда ентусиазиран да се впусне отново в обречена битка.

Ако Кичев не се кандидатира, то основния вариант за опозицията остава бившият директор на Горското стопанство в Средец Димитър Янков от СДС, който обаче е неизбираем, с конфликтен характер е, а и си създаде много врагове още докато бе в редиците на ПП Средна европейска класа (СЕК). Дори лидерът му  Георги Манев, който има влияние в Средец, едва можеше да го удържа. През 2014 година Манев оттегли доверието си от Янков и дори намекна, че има информация за участието му в корупционни схеми. (ВИЖТЕ ТУК)

Димитър Янков от СДС се очертава като най-вероятен кандидат-кмет на опозицията, но е неизбираем,
не само защото му липсва харизма

Издигането на Янков по-скоро ще втърди подкрепата за Жабов, тъй като Манев през третия мандат е в добри отношения с Общината и ще предостави гласове, с които все още разполага.

Известен потенциал в Средец имат ПП „Възраждане“, но партията на Костадин Костадинов още не си е избрала лидер на местно ниво. Когото обаче да извадят, трудно ще се противопостави на системата на Жабов.

Иван Кичев не е ентусиазиран от възможността отново да се кандидатира за кмет

 




Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
37
Коментара по темата
37.
ко4о
28.10.2022 12:40:43
0
3
Това лице демек Жабов бе издигнат за първияси мандат от др.4олаков хора това е истината .
36.
Още по бясното куче
27.10.2022 20:03:06
0
3
Споко, колеги. Всяка медия трябва да се издържа някак си и да плаща на модератори денонощно заети с триене на коментари.А и Жабов си го заслужава.
35.
*********
27.10.2022 19:19:08
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
34.
Той
27.10.2022 19:09:11
0
1
Що политически само, както казва народа по преференции ще ги познаете.
33.
За хамелеоните
27.10.2022 18:45:35
4
3
Дам улова зам. Кмет, лична секретарка на Манев преди да я уредят за поста вече 3 мандата демек от СЕК. За Цъцаров от СЕК съветник ама мина заради поста в герб. Янков цял живот от СЕК две кандидатури за кмет мина от СДС за да е съветник и опозиция. Гърков два опита за кмет от СЕК и Нфсб и от СДС. За общинските съветници е същото от клон на клон за келепир. Всичко правят и дават за да са там. Политически к... ви. 09c08
32.
Грудовец
27.10.2022 17:03:25
0
7
Някой ми краде ника! Ама нейсе, простено да му е! Съгласен съм с Еленовото око...донякъде! И за Кичев, и за Янков! За Гърков-не толкова! Самият той, а и статията посочват разлика от предните избори едва 32 гласа. В действителност са 36, но не това е важното! И пак ще повторя!!! Ако в големите секции /над 300 човека/ остане гласуване единствено с машина...Жабов е пътник!
31.
Интересно
27.10.2022 12:57:19
0
6
а ромския кмет....някой да пита за кой е?Ми да взема да отгатна.....Жабов,все пак беше личен гост на сватбата на сина му!.
30.
От Средец
27.10.2022 12:03:23
2
6
Няма такава поръчкова статия.
29.
Еленово око
27.10.2022 11:30:39
2
7
За сериозна журналистика,разбира се, не можем да говорим,но за сериозни внушения можем.
Откъде разбрахте,че И.Кичев не иска да се кандидатира?
Димитър Янков е настоящ, а не бивш директор на горското.
"Възраждане" е споменато само с цел читателите да се заблудят, че статията не е платена или по-скоро от кого е платена :) Вие за какви взимате хората?
Живко Гърков е несменяем ГУБЕЩ от изборите(казвам го със съжаление), той сам си го направи. Не може да бъде издигнат. Край.
После намесвате и секаджии, които имали гласове ЗА Жабов и Против Янков,т.е хем казвате,че Янков е заплаха, хем че после нямал харизма и нямал и шансове. Много, много посредствено опипване на почвата от един овластвен и страхлив сТУПАНин.
28.
opop
27.10.2022 11:21:55
0
0
.
27.
жител на Средец до 24
27.10.2022 10:46:52
4
6
Гърков бил бита карта?!?! Я ми посочи тогава името на този, равноотдалечения от всички! Че то такива в Средец не останаха! То и хора не останаха в Средец, особено млади хора! А и Гърков не е член на никоя партия. На изборите 2019 г. го издигна СДС, но не е техен член. Ако въобще има още такова животно като СДС, де! Те са си придатък на ГЕРБ отдавна.
26.
Еленово око
27.10.2022 09:40:39
1
3
Не можем да говорим за сериозна журналистика,разбира се, но за сериозни внушения можем. Кичев не искал,откъде разбрахте? Димитър Янков не е бивш,а настоящ директор. Възраждане е споменато единствено и само, за да остави убеждението в читателите,че статията не е поръчкова. Жабов бил несменяем и в същия момент се казва,че предните избори ги е спечелил с 32 гласа.Вие за какви взимате хората? Живко Гърков е несменяем губещ от изборите(казвам го със съжаление) ,той сам си го направи.Не може да бъде издигнат.Край. После набърквате имената на секаджии,които имали гласове ЗА Жабов и против Янков,т.е вие казвате първо - Директора на горското няма харизма и после го слагате евентуален сериозен опонент.Много ,много посредствено.
25.
Чоко и Боко
27.10.2022 09:08:01
1
16
На вратата е
Ванко Жабата
той ще играе драги гости
само за себе си
24.
Грудовец
27.10.2022 08:40:49
8
5
Гурков е бита карта, трябва нов човек, равноотдалечен от всички
23.
до 20
27.10.2022 08:25:01
5
9
Че оттам са излезли и механици е нормално, нали все пак беше морско училище. Но никога не е било елитно училище. През 90-те се влизаше със Средн 3 на изпита по математика в корабоводенe, накрая остава незапълнени места и влизаха даже и с 2,50. Имсше и паралелка в която се влизаше с 3,50 от диплома и без изпит. По-лесен прием беше даже и от Кашата. Елитни бяха Английска, Немска и гимназията за романски езици, а от техническите елитни бяха Механото и Строителния
22.
!!!
27.10.2022 08:22:43
2
17
Преди години до колкото си спомням г-жа Касабова беше наградена за разследваща журналистика.Но в последните години не виждаме нищо такова ,ако се отнася за ГЕРБ.Жабов затри Средец,или не го виждате, или не искате да го видите.Колкото до изборите всичко е фалшиво.Къде работят хората-Община ,полиция,горско стопанство и друго няма.Направиха улици, по които рядко минава някой,а другите натоварените стоят с дупките.Дават се пари за обекти,които стоят празни и няма никаква ефективност.Просто всичко е стигнало дъното.Градът опустя.
21.
Чудещ се дали да емигрира
27.10.2022 07:33:42
2
7
И в Несебър е така и на още много места в България. Трябва максимум 2 мандата като при Пезидента (по закон)
20.
До Боцмана
27.10.2022 03:34:22
0
13
Абе измислен ти от години не спря да плюеш по училището може би защото те е яд че си двойкаджия и не те приеха на времето ?? Рибарско било !! имаше по една паралелка на година само риболовна техника и беше чудесно училище ,,Сега вече е Горско !!!Беше елитно училище съдало много капитани и механици ! А пък ти с месечния курс за рулеви плюй още и се надявай в другия живот дано изкараш някъде по елитно !
19.
*********
27.10.2022 00:38:11
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
18.
18
27.10.2022 00:25:36
1
18
"Не ни трябва кмет на колела", казал Пройков и така Жабов от БСП се озовал в ГЕРБ. Много хора могат да го потвърдят. Трябва да е местен човек, който милее за града.
17.
Четете между редовете
26.10.2022 23:12:14
1
16
Ей св ще ви обясня какво се случва. Никога от Флагман не са писали такава статия за гербаджия. Това че я пишат е червена лампа, че някой от Герб е подшушнал нещо. Втора червена лампа е че споменават лице от СДС като опозиционер ощна Жабов и вероятен бъдещ кмет.
Във Флагман сигурно не са чували че Герб са в коалиция със СДС. За каква опозиция иде реч? Направо си кажете, че Бойко е свалил доверието си от него и че няма да го подкрепи за пореден мандат
16.
Ох
26.10.2022 22:10:13
2
15
Флагмани преписвачи на статии и слугинаж на ГЕРБ и ДПС
15.
Запознат
26.10.2022 22:08:04
0
17
Флагмани защо триете коментари срещу ГЕРБ,дано да сте последни по свобода на словото
14.
Аз
26.10.2022 21:51:46
1
19
Трийте, трийте герберски Флагмани никога повече ГЕРБ
13.
*********
26.10.2022 21:49:15
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Грудовец
26.10.2022 21:24:22
8
12
А защо забравяте Живко Гърков? Някой питал ли е дали мисли да излезе срещу Жабов? Струва ми се, че той си остава човекът с най големи шансове да победи сегашния градоначалник! Особено ако гласуването с машини остане.
11.
Мдааа
26.10.2022 20:09:24
3
19
Помня как при обявяване на резултатите на предните кметски избори пред щаба на Гърков имаше разочаровани млади хора....Пред щаба на Жабов тъпани и гайди и гюбецибот празнуващи....роми!.Тази година хотела в Троян дали ще работи????
10.
Stam
26.10.2022 19:44:36
0
23
Не се налага даже да купува гласове, прото това е общината с най много служители на глава от населението.
9.
сало
26.10.2022 19:38:37
0
13
Не трийте - така и така изтритите коментари се четат, я вижте, че след като се изтрият се харесват... има програми и програми- сменете си поддръжката на сайта!!!
8.
*********
26.10.2022 19:29:25
0
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
Б.Б.
26.10.2022 18:51:43
5
28
Ама какво става тук? Втора статия срещу кмет от ГЕРБ?
Флагман, какво се случва? Осъзнахте се най-после и станахте честни журналисти или просто секна финансирането и с тези статии ги подсещате, че трябва да платят?
6.
Боцмана
26.10.2022 18:45:05
1
11
до 3.....Директор е на рибарското училище!)
5.
100ЯН
26.10.2022 18:38:22
0
15
Бряяяяя то всичко изтрийте бря.
4.
*********
26.10.2022 17:49:56
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
нени
26.10.2022 17:37:59
0
32
Той кмет, жена му така наречена директор на морското- въобще карат я на двоен импас!
2.
*********
26.10.2022 17:18:57
0
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
*********
26.10.2022 17:17:44
3
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори