×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще бъде ли използвана „мръсна бомба“ във войната в Украйна? Зеленски иска помощ


Ще бъде ли използвана „мръсна бомба“ във войната в Украйна? Зеленски иска помощ
Само Русия може да използва ядрени оръжия в Европа, каза Володимир Зеленски. Той коментира твърдението на Сергей Шойгу, че Украйна ще използва „мръсна бомба“
24 Октомври 2022, Понеделник, 08:05 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: УНiАН

 Това е основание за нови санкции и за още по-голяма подкрепа за страната, каза той

Твърденията, че ще бъде използвана "мръсна бомба" от Украйна са очевидно неверни. Това заяви представителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Адриен Уотсън в коментар за CNN, цитиран от украинската информационна агенция УНiАН.

"Ние отхвърляме казаното от руския министър на отбраната Сергей Шойгу, че Украйна се готви да използва мръсна бомба на собствена земя. Ще разгледаме всяко подобно обвинение като стремеж за ескалация", каза Уотсън. 

Според Шойгу, властите в Киев може да организират провокации  с помощта на "мръсна бомба" - конвенционално взривно устройство, замърсено с ядрени материали.

САЩ следят много внимателно и разкритията, че Русия имала план да взриви язовира на Каховската водноелектрическа централа.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски заяви, цитиран от Ройтерс и БТА, че само Русия е в състояние да използва ядрени оръжия в Европа. 

"Ако някой може да използва ядрени оръжия в тази част на Европа - това може да бъде само един източник и този източник е онзи, който е разпоредил на другаря Шойгу да се обажда по телефона тук и там", каза украинският президент.

Всички знаят кой е източникът на всичко мръсно, което може да се измисли в тази война, добави той.

„Русия е тази, която плаши с радиационна катастрофа в Запорожката атомна електроцентрала. Траекторията на руските ракети минава над украинските ядрени съоръжения. Руската армия минира язовира и блоковете на Каховската водноелектрическа централа и плашат, че ще ги взривяват. Именно Русия използва забранени фосфорни боеприпаси, противопехотни мини и други оръжия срещу гражданска инфраструктура“, каза президентът на Украйна, цитиран от УНiАН.

Той изтъкна, че сега светът трябва да реагира възможно най-остро на думите на Шойгу.

Според него на заплахата за използване на ядрени оръжия и още повече срещу украинската държава, която се е отказала от ядрения си арсенал след обещания за сигурност от най-големите ядрени сили, е основание за нови санкции и оза ще по-голяма подкрепа за страната.
 


В категории: Войната в Украйна


14
Коментара по темата
14.
Стиф
24.10.2022 15:20:48
3
1
Може би това е подготовка на Путин за ядрени удари.Той почва да изчерпва конвенционалните си уръжия вследствие на безразборно бомбене върху мирни хора .Виждайки че губи войната вероятно може да е готов и на атомни удари.Но всичко ще плаща като репарации обикновения Руснак засега щети за над900мил.дол.по около 6000 дол.на руски човек да плати репарации колко ще станат????но ще се плащат .А след войната някой Руснак дава ли си сметка как ще влезе в Европа През Украйна ще е ад,тирове бусове влакове ще са блокирани от обикновените Украйнци.
13.
До 9
24.10.2022 14:09:53
1
3
Аман от краварскиДжънкове... Първо вземи изтрезней, или изчакай малко да ти просветне от туй дето си се надрусал сутринта като зеленаКиевскаХлебарка и тогава вземи да пишеш, като гледаш, ако не е смислено, то поне да е членоразделно.
Понимаиш, Дурак?
12.
Зимата идва
24.10.2022 13:59:39
1
2
Както казва украинския блогер и
лидер на партия
Анатолий Шарий по повод думите на Шойгу за подготвяната от Киев провокация с мръсна бомба с помощта на западните спонсори , това не е дим без огън и е сигурно на милион процента...
11.
DB7
24.10.2022 13:48:57
1
2
4 5 БОКЛУЦИ ИЗРОДИ ЗАМИНАВАЙ ФРОНТ УКРАИНЦИ ДА ВИ УБИ
10.
Марк Рюте
24.10.2022 10:19:09
3
8
Е фашист.
Няма нищо по демократично от референдума.Това е допитване до народа което цели да определи посоката на политиките в определен аспект според желанието на избирателите.Депутатите са избрани от нас за да ни служат и защитават нашите интереси.
9.
Линията
24.10.2022 10:08:12
10
6
Да добавя към предния ми коментар 1!
Тази информация за жертви и т.н. е само в тъпата ми русоробска къртуна,превърнала се в бардак от алкохол и медикаменти по зелена рецепта. Гласовете в празната ми тиква не утихват,постоянно ги чувам,какво ми говорят.Шизофренията ми е наследствена русоробско путенофилска шизофрения .Толкова много жертви дадоха украинците,че русмангалската Профи армия се изпари та в мангалския бардак се стигна до мобилизация от която избягаха 600 000 ватенки,а другите мобилизиране,още с пристигането в Украйна или попадат в плен или са избивани като таракани.
Мамо,защо ме роди тупорил шизофреник путенофили?
Мамо,ти да не ме зачена и роди през резервния отходен отвор,че съм тъп като свински г.з?
8.
Марк Рюте
24.10.2022 09:43:42
6
4
До Мир/3

Референдумите са антидемократични и ние в Холандия ги забранихме, защото пречат на европейската демокрация. В цяла Европа трябва да стане така!
7.
Дернев
24.10.2022 09:37:33
5
12
Няма значение кой ще гръмне бомбата. Лошото е че с това си поведение, европейците допринасят основно за това работейки за чужди на Европа интереси. Веднага трябва да се спре въоръжаването на Украйна и лидерите на Франция и Германия да се осъзнаят и разберат, че тази война е в Европа и да отиват в Москва да искат спирането на боевете и поставяне на основите за обща система за сигурност в и на Европа. Това е основното което трябва да нахравим европейците за нашата и на света сигурносг. Това ще ре5и и проблема с Украйна. Но първото и основното е общата ни сигурност. А тя не е в НАТО. НАТО ще е причината за 3СВ било тука или в Далечния Изток. Европа за европейците . Това ни трябва сега и веднага.
6.
SS
24.10.2022 09:35:33
16
7
Не е лесно да си проZZт ватник, ама честно... Ватници, марш в Кочината, няма балъци за фронта, като я плюете Украйна, айде отивайте да я заличавате барабр с фашистите. Ако ви стиска де, клавиатурни плъхове жалки, отпадъчна маса мизерници.
5.
Воевода
24.10.2022 09:29:17
7
16
Заличаване на украйна. Унищожаване на фашиските говеда. Зеленски разстрелян до стената както Чаушеско както Садам Хюсеин,нагли украински боклуци. Вън украинските мърши от България. Никакви помощи за тези лайняри.
4.
Sss
24.10.2022 09:22:40
7
16
Украинците са измет....
3.
Мир
24.10.2022 09:13:07
7
12
Европа трябва да е обидинена за опазване на мира не за продължаване на тази безсмислена война обслужваща чужди задокеански геополитически интереси.Незабавно трябва да се спре финансирането на Украйна.Да се проведат нови референдуми с широко присъствие на наблюдатели от ООН включително наблюдатели от Украйна.Тогава желанието на гражданите в Донецк и Луганск ще бъде международно признато.Ще се проведат мирни преговори за възстановяване на разрушенията във Украйна и обявените като независими републики.
2.
Не е лесно да си проста ВАТЕНКА
24.10.2022 08:49:11
30
27
Кой му вярва на тоя дядка?
Обикновено тъпите руснаци правят точно това, за което "предупреждават" че биха направили украинците. Тия номера дето ги въртяха и в Сирия и в Афганистан са ясни на хората. Европейците не са прости като руснаците. Не се връзват всеки път на едни и същи лъжи. Не сме от едно тесто с руснаците. На тях им е вродено да са изостанали.
А иначе, като се "опасяват" че украинците биха ползвали незнам каква си бомба - ми да се изнесат от украинските територии и проблем няма да има. Те чии го дирят там?!?
1.
Линията
24.10.2022 08:35:41
23
27
Осми ноември наближава !
Когато републиканците спечелят и на наркомана ще му се стъжни от ревизорите зад океана.

Вчера бяха изнесени потресаващи числа за загубите на ВСУ от 402 хиляди ( 367 хил от тях убити) а от чуждестраните доброзорци - 51 хил от тях 31 хил убити.
Организацията изнесла това брои изпратените съобщения за убити или идчезнали в Украйна, източници от моргите и погребалните агенци и от болниците.
Непотвърдена е тази злокобна информация.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев
Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори