×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Д-р Полина Паньова: Студените месеци са най-подходящото време за естетични процедури


Д-р Полина Паньова: Студените месеци са най-подходящото време за естетични процедури
В Кабинета по естетична медицина на 4life ви очаква д-р Полина Паньова
20 Октомври 2022, Четвъртък, 12:50 ч.
Автор: Флагман

Все повече мъже посещават Кабинета за естетична медицина в медицински център „4 Life

Медицински център “4 Life” се намира в гр. Бургас, ж.к. Зорница бл. 61. В Кабинета по естетична медицина ще откриете най-новото от света на естетиката, високо качество, достъпни цени и безупречен професионализъм, вижте интервюто на Флагман.бг с д-р Полина Паньова.

-Д-р Паньова, вече три години се грижите за по-добрата визия на бургазлии в Кабинета по естетична медицина на медицински център „4 Life” . Ще ни разкажете ли какви са процедурите, които препоръчвате да бъдат направени след края на лятото?

-През лятото слънцето и плажът оставят своя отпечатък върху кожата ни, затова есента е отличен момент да поправим пораженията. След летния период кожата е дехидратирана и се нуждае от хидратиращи процедури. Продуктите, които в нашия кабинет се използват, съдържат най-висококачествените съставки от световния пазар.В тях има полипептиди и аминокиселини и именно тях препоръчвам за хидратация на кожата. Те спомагат и за борбата с пигментация, за която също есента е най-подходящия период.

-Споменавате пигментацията, а тя е един от най-честите козметични проблеми. Разкажете ни как се борите с нея?

-Да, пигментацията е от най-често срещаните кожни проблеми, особено след лятото, когато всяко петънце се е показало, а често са се появили и нови. За да се избавим от тях, предлагаме специална мезотерапия с избелващи вещества на основата на киселини. Нека напомним, че избелващите процедури се правят точно есента, когато вече слънцето не е толкова активно. Важно е да се каже, че борбата с пигментацията не свършва с посещенето на кабинета. Много е важно последващото домашно лечение и лечението с професионални средства. Ако говорим в проценти, то е 60% от резултата. След терапиите при нас, пациентите си отиват вкъщи с продукти за домашна грижа или с препоръка какво да бъде изготвено в аптека и как да бъде използвано.

-Вие сте специалист както по естетична медицина, така и по ендокринология. Има ли връзка между тези две специалности?

-Разбира се, много често има връзка, дори мога да кажа, че всеки мой втори пациент е с ендокринно заболяване. Знаете, че здравето отвътре се вижда отвън. Когато се виждат определени изменения от гледна точка на естетиката- като пигментация, като по суха кожа  много често се откриват и автоимунни процеси. Често се откриват сериозни заболявания като витилиго, псориазис, на които не е обърнато достатъчно внимание и само външното им проявление притеснява пациента от естетическа гледна точка. Хашимото също е изключително често срещано заболяване, което дава външни симптоми, а неговата значимост и лечение се подценяват.

-Какви са външните симптоми, които може да даде Хашимото?

-По мои наблюдения пациентите, които не са се лекували с години, имат отоци, имат косопад, като основен симптом имат качване на килограми. И когато ние провеждаме естетична интервенция, аз съм длъжна да знам за това заболяване и дали е под контрол. Случвало се е пациенти да ми кажат, че са напълно здрави, но в последствие по начина, по който организмът приема веществото, с което се работи, става ясно, че има здравословен проблем. Ще дам пример с хиалурон- при хипофункция на щитовидната жлеза, заради забавения метаболизъм и отокът е забавен, може да се появи след седмица. При терапия с ботулинов токсин също може да се наблюдават странични ефекти. Затова е важно всеки пациент да е напълно наясно със здравния си статус или да потърси специалист, който може да направи естетическите процедури под строг ендокринен контрол.

-Споменахте косопада. Вие имате такава процедура за борба с него. Разкажете за нея?

-Да, косопадът е често срещан и в световен мащаб има много интересни продукти, свързани с него. Голяма част от тях се предлагат и в нашия кабинет. Това са продукти на основата на нуклеинови киселини, пептиди и витамини, а марките са различни в зависимост от желанието на клиента. Има така нареченият филър за коса, който се  съчетава по строг протокол- започва се с плазмо терапия с комплекс витамини и след серия от терапии. се прилага филъра за коса.

-Естетичната медицина не е само за жени. Идват ли мъже в кабинета?

-Да, в последно време все по- голямо внимание обръщаме и на мъжкото съсловие. Мъжете често идват за терапия с ботулинов токсин, тъй като и те започнаха да се заглеждат върху бръчките си, а искат да изглеждат по-млади. Важно е да се знае, че техниката за жени и за мъже е съвсем различна. Мъжките мускули са много по-активни и силни. Там не се цели повдигане на веждите, а фиксация със запазване на мъжественото излъчване. Трябва да бъде запазена мимиката, за да не изглеждат все едно са сложили маска. Друг чест проблем при мъжете е косопада, както и мъжкото оплешивяване и алопеция ареата. Те се дължат на проблеми с тестостерона в повечето случаи. Има мъже, които искат да подобрят състоянието на брадата си, защото в момента е много модерно да имат красива брада. Контуриране на долна челюст също е сред типичните мъжки процедури, които извършваме често. Нека имаме предвид, че дори и по-рядко, мъжете също страдат от ендокринни заболявания-  в моята практика често наблюдавам наличие на метаболитен синдром. В такива моменти лекувам първо основното заболяване, а чак след това извършвам естетичната интервенция.

-Знаем, че има процедура, която спира изпотяването. Разкажете ни за нея, все пак вече сме в сезона на дългите ръкави?

-Да, ботоксът не е само препарат, който стопира набръчкването, той се изолзва сериозно в медицината за редица проблеми, включително за прекомерно изпотяване. Най-хубавото е, че резултатите са бързи и трайни. Нека не се лъжем- първото впечатление винаги е как мирише един човек и ако той мирише неприятно, неговите качества могат да останат на заден план. Ние провеждаме тестове, с които се определя зоната с активни потни жлези, а след това с ботулинов токсин ги блокираме. Процедурата е напълно безопасна.

-А колко време продължава ефектът от нея?

-Ефектът е средно около 6 месеца, като в зависимост от метаболизма, може да бъде от 4 до 6 месеца. Най-често се прави два пъти годишно, като може да се прави за неограничен период от време. Както вече уточних, тя няма странични ефекти. Може би е редно да кажа, че все пак е важно с какъв продукт се работи и дали е достатъчно контролиран. Ние използваме само продукти с европейски сертификати, съответно можем да гарантираме за тяхното качество и за това, че няма да се развие резистентност в организма.

-И последно ще попитаме за филърите за устни, като може би най-честата процедура, на която се подлагат пациентите.

-Да, това определено е най-масовата услуга в последните години. Бургазлийки обичат да си слагат филъри, но и държат да запазят индивидуалността си. Тук рядко някой ще поиска така наречените „патешки“ устни. Най-често правим дискретни и много фини корекции, които изглеждат напълно естествено. Има различни методи за поставяне на филъри в устните спрямо желанието на пациента, затова и предлагам предварителна консултация, за да коментираме оптималните варианти. За мен е важно пациентите да се чувстват удобно когато коментират с мен корекциите, които искат да направят върху себе си, да спечеля доверието им, а след това резултатите винаги са отлични.

 


В категории: Здраве


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори