×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хотелиерски Оскари: The Emporium Plovdiv стана най-добрият 5-звезден хотел на Балканите


19 Октомври 2022, Сряда, 15:30 ч.

Снимат филм за Пловдив и емблематичните му обекти за туризъм

Най-добрият 5-звезден бутиков хотел на Балканите е в Пловдив и се казва Тhе Еmроrіum Рlоvdіv. Новият символ на луксозно преживяване под тепетата беше отличен с престижната награда на Балканския алианс на хотелиерите.

Със своята неповторимост, изящество и симбиоза между иновативност и непреходен културен дух, хотелът печели сърцата на критиците от международното жури на своеобразните Балкански хотелиерски Оскари.

Организатор и домакин на конкурса е Алиансът, който обединява националните хотелиерски и ресторантьорски асоциации на България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Косово. Това обхваща пазар с над 55 милиона души на Балканите. 

Пловдив отново е под светлината на прожекторите като еталон за най-впечатляваща дестинация за отсядане. Високото отличие довежда в града под тепетата снимачен екип от Сърбия, който увековечава четирите най-впечатляващи локации според класацията на Алианса за 2022 година.

Акцент в сюжета на филма ще бъде именно иновативният хотел Тhе Еmроrіum Рlоvdіv, който вдъхва нов живот на историческата сграда на РУМ "Евмолпия", запазвайки дори наименованието "голям универсален магазин". Номинации в годишните награди за 2022 година очакват още един хотел и две винени изби в България. 

Смарт перлата на Балканите 

Това, което превръща Тhе Еmроrіum Рlоvdіv в емблематичен доайен за внедряването на модерни технологии в туризма е, че той е първият по рода си напълно смарт хотел. Смарт технологиите са на една от най-големите компании за високи технологични в света. Собственикът на хотела Бойко Качулев дава шанс на две фирми от Балканите да имплементират смарт технологиите в хотела - сръбска компания ION solutions съвместно с българска фирма "Анди бг".

„До момента в Европа няма функциониращ истински смарт хотел. Ние сме прървият подобен проект, който заработва на практика. Трудно ми е още да оценя постижението, защото съм свикнал да наблягам на работата, а в последствие, ако сме я свършили, както трябва, резултатът винаги идва. Вложихме огромен труд и много нау хау, но всяко усилие си струваше - това е бъдещето. Ние сме 10 години напред на база технологии и ноу хау. Сградата е емблематична за Пловдив, като контур и усещане. Мисля, че ѝ дадохме един нов живот и бъдеще. Сградата е емблематична и въобще за Балканите и за цяла Източна Европа", посочи собственикът на хотела Бойко Качулев. 

Един от изключително интересните факти е, че още след строителството и въвеждането в експлоатация на сгардата, която първоначално функционира като регионален универсален магазин, тя печели престижна награда за най-красив дизайн.  

"Продължаваме тенденцията и се надяваме да ѝ донесем още много престижни отличия. Да реновираш нещо старо е много по-трудно, но всички пловдивчани са доволни, че не се направи поредното събаряне на сградата и построяване на изцяло нова. Няма как да се събори нещо, което е градено и проектирано от архитектурен екип от над 100 архитекта и проектанта", посочи Качулов. 

Отговорник за съвършения проект на хотела е световно известното архитектурно студио Ѕundukоvу Ѕіѕtеrѕ Ѕ+Ѕ, отличено като най-добро студио на The Golden Key Awars 2019 . Те превръщат сградата, която съхранява в себе си архитектурното богатство на една отминала епоха, в бутиков хотел с 61 дизaйнepcĸи cтaи и 12 aпapтaмeнтa шедьоври.

„Нещо чудесно, което функционира уникално“, така описа хотелът президентът на Алианса г-н Дончо Таневски.

Той напомни, че Пловдив е място богато на културна история и продължава бъде стратегическа точка на картата и в туристически план.

„Пловдив е бил главен град на Тракия и има много история в него. Дойдохме да снимаме филм за Пловдив и стана ясно, че ще посетим и тези два хотела и двете изби. Когато влязохме в този хотел, останахме изключително приятно изненадани от това, което собствениците са направили в този град. За пръв път се срещаме с нещо такова на Балканите, и дори в по-голям мащаб. Не се сещаме в Европа да има такъв хотел, с такава функционалност и технологии. Страхотна храброст от страна на собствениците и на изпълнителите на този хотел. Впрочем, технологията, вградена в този хотел в от колеги в Сърбия“, разказа още Таневски и подчерта, че постиженията се раждат при добра съвместна работа и  колективен опит. 

По думите на пожизнения президент на Алианса г-н Благой Рагин Тhе Еmроrіum Рlоvdіv е бижу не само за Пловдив, а е пример за достижение на туризма в цяла Европа.

„Дочакахме звездния си миг пловдивски хотели да бъдат презентирани и отличени на тези награди на Алианса. Хотелът на г-н Качулев заслужава да бъде награден и с още много и големи награди, защото е истинско бижу и постижение“, посочи председателя на Сдружение на ресторантьори и хотелиери „Тракия” и зам.-председател на БХРА Еньо Енев.

Балканските хотелиерски Оскари

Хотелът Тhе Еmроrіum Рlоvdіv е първият в България, който печели титла в тази категория. На предходни издания са отличавани комплекси в други градове, но това е първа титла за града под тепетата в такъв бутиков клас. Наградите се присъждат вече 15 години.

Тази година церемонията ще се състои на 18 ноември по време на Международното туристическо изложение в Нови Сад, където ще бъде направена презентация на Пловдив и България. Ще бъде излъчен и филмът, с който Пловдив ще бъде рекламиран като град с богата културна история и обещаващо туристическо бъдеще.

Предстои визитката на града и хотела да бъде представена и на изложение в Германия.

Балканският алианс на хотелиерските асоциации

„Идеята, с която асоциацията е била основана преди 17 години, е била, че всичките страни на Балканите сме малки, но като настъпваме на пазара като една дестинация, за всички ще има повече ползи и резултати, отколкото ако се борим сами за себе си. В бранша всеки се движи по собствения си път, но като се срещаме и обменяме идеи и учим едни от други“, разказа президентът на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) г-н Дончо Таневски.

Таневски разказва и как успяват да търсят и намират успешни бизнес хоризонти в напрегнатата политическа обстановка на Балканите.

„Изразът „Балкани“ значи буквално кръв и мед. За да изхвърлим злата кръв и да остане медът, сме се разбирали да не става дума за политика и за история, и ето така през тези начала успяваме да устоим вече 17 години“, разказва президентът на Алианса.

Пожизненият президент на Алианса г-н Благой Рагин доразви мисълта, като посочи, че в създаването на Алианса са заложени четири непреходни девиза, които важат с пълна сила и до днес, а именно:

„От историята да правим културен туризъм, а не война. От културния туризъм ще спечелят всички балкански народи, а от културната война – никой. Вторият девиз е: За съседа или добро, или нищо. Третият: Да отрежем езика на омразата. Обременени сме от тази пуста история и се делим. Четвъртият девиз е: Обединени Балкани в Обединена Европа, защото това помага и на финансирането ни от Европа. Ние балканците сме много надарени, с такива дадености и природа. Господ ни е дал всичко, но е и взел - не можаха политически да улегнат нещата. Ние обаче показахме, че може да се прави бизнес и без политика. Да бъдем мост между различията, за да може да останем приветлива дестинация и да идват все повече гости“.

Мисията на Алианса е обединение на бизнеса с цел създаване на разпознаваемо туристическо усещане на Балканите, подобряване на обслужването и представянето му по целия свят.


В категории: Пловдив


Коментари
70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 0
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 1
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 2
Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори