×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво ще стане, ако Путин умре?


Какво ще стане, ако Путин умре?
Путин вече е на 70 години, болен е, а и надхвърля средната продължителност на живота на мъжете в Русия, които средно живеят до 67 години
18 Октомври 2022, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Флагман

При внезапна кончина на руския президент за временен ръководител ще бъде назначен министър-председателят, от 2020 година това е Михаил Мишустин

Владимир Путин би могъл да управлява Русия до 2036 година. Автократът си подсигури това чрез поправките в конституцията, приети преди две години. През 2024 и 2030 той може да се кандидатира на президентските избори за пети и шести път. От години обаче се разпространяват най-различни слухове за здравословното състояние на руския президент. Предполага се, че той страда от тежка болест. Само че доказателства за това няма, посочва сайтът на германската новинарска телевизия NTV в обширна публикация по темата, цитирана от "Дойче Веле".

Едно все пак е сигурно - и Путин остарява. На 7 октомври той навърши 70 години и вече надхвърля средната продължителност на живота на мъжете в Русия, която е 67 години, пише още NTV.

Ако Путин не може да изпълнява задълженията си

На този фон вероятно някои се питат кой ще поеме управлението на Русия, ако Путин не може да изпълнява президентските си задължения. "Има се предвид внезапна кончина на Путин или неспособността той да изпълнява задълженията си поради други причини - например, ако страда от тежка болест. Няма обаче точна дефиниция за това кога президентът не е способен да изпълнява задълженията си", обяснява Фабиан Буркхардт от Института за изследвания на Източна и Югоизточна Европа "Лайбниц", цитиран от NTV.

При внезапна кончина на руския президент за временен ръководител ще бъде назначен министър-председателят. От 2020 година това е Михаил Мишустин. Той ще се ползва "с почти всички правомощия, които има и Путин. Това включва например решението за използване на ядрени оръжия", обяснява Фабиан Буркхардт. Временният държавен глава обаче няма да има право да разпуска Думата, да свиква национални референдуми или да променя конституцията. В рамките на три месеца трябва да бъдат насрочени нови избори - от временния президент или от Централната избирателна комисия.

В Русия йерархията във властта е съвсем ясно определена, казва още Буркхард. "Президентът е най-високопоставеният човек в държавата, на второ място е премиерът Мишустин, а на трето - Валентина Матвиенко като председател на Съвета на федерацията. Четвъртият човек в йерархията е председателят на Думата Вячеслав Володин."

Каква роля играе Медведев?

В страна като Русия обаче не е изключено и други да се опитат да вземат властта. Кои може да бъдат тези хора? Дмитрий Медведев, зам.-председателят на руския Съвет за държавна сигурност, вече бе президент на страната между 2008 и 2012. Тогава Путин все още нямаше право да се кандидатира за трети мандат след два последователни - правило, което бе премахнато. Медведев стана премиер след края на президентския си мандат. През 2020 специално за него беше създаден нов пост в органа за сигурност, съставен от най-важните лица в руската власт. В него влизат Путин, който го председателства, министърът на отбраната, външният министър и ръководителят на Руската национална гвардия.

"Същевременно Медведев е човек, за когото не е съвсем ясно дали е пети в йерархията, или в действителност е наравно с премиера", посочва Фабиан Буркхардт. "В тази връзка възниква въпросът дали Медведев също би претендирал за поста на временен президент в такава ситуация."

"Несигурността е част от властта на Путин"

Експертът казва, че има два реалистични сценария при евентуално овакантяване на президентското място. Според първия сценарий сред елитите ще възникне спор кой да наследи Путин. Правилата в конституцията вече няма да са валидни - защото никой няма да ги спазва. А някоя от фракциите може да си пробие път и да определи правилата и кандидатите за президентския вот.

Според втория сценарий всичко ще стане така, както е описано в конституцията. Тогава Мишустин ще стане временен президент и в рамките на три месеца ще има нови избори.

Кой ще наследи някой ден Путин на президентския пост - по тази тема може само да се спекулира, казва Буркхардт. За това "определено е и доста рано". Путин съвсем съзнателно не иска да има ясен "престолонаследник". Подобно правило за негов заместник би довело до конфликти, а Путин не иска подобно нещо. Това е и една от причините, поради които той управлява необезпокоявано от почти 23 години. "Несигурността е част от властта на Путин", казва пред NTV и политологът Йенс Зигерт от фондация "Хайнрих Бьол". "Всеки зависи от Путин по някакъв начин."

Какво е влиянието на службите за сигурност?

И британското седмично списание "Спектейтър" се спира на темата за наследника на Путин. Всички от най-високите управленчески етажи са близки до руския президент, но може ли някой от тях да определи негов наследник? И има ли някой сред тях, който би могъл да го замести, пита авторът на статията Оуен Матюс и отправя поглед към тесните връзки на Кремъл със службите за сигурност.

Чисто институционално Кремъл от години представлява разширение на Федералната служба за сигурност (ФСБ), пише Матюс и разяснява, че тримата най-влиятелни мъже в Русия днес са настоящи или бивши шефове на ФСБ - самият Путин, председателят на Съвета за сигурност Николай Патрушев и настоящият ръководител на ФСБ Александър Бортников, които се познават още от средата на 70-те. Те са работили заедно в продължение на близо половин век. Повечето от другите висши ръководители в Кремъл като шефа на "Роснефт" Игор Сечин, шефа на външното разузнаване Сергей Наришкин и много други произлизат от същия малък кръг. Част от него са и няколко други стари приятели на Путин от времето, в което е бил зам.-кмет на Санкт Петербург през 90-те години.

Сайтът на германския телевизионен канал NTV заключава: Президентът на Русия все още е на власт - отчасти благодарение на особените методи, с които я пази. В момента обаче неговата съдба зависи не само от здравето му, но и от хода на войната в Украйна. И ако нещата на фронта продължават да се развиват зле, в определен момент Путин ще се окаже изправен пред сериозни проблеми.


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители 29/04/2024, Понеделник 12:01 2
31
Коментара по темата
31.
Ноунейм
20.10.2022 14:50:13
1
0
Спрете да се притеснявате.Не само ,че няма да умре,а и ще довърши успешно работата си и тогава ще видим много промени ,които ще дадат нормален облик на живота.Радвайте се,че този човек го има и е нормален (а не завършен идиот като Байдън и Зеленски).Който харесва Байдън и Зеленски,значи е съгласен децата му един ден ако пожелаят да си сменят пола,или да се озаконят наркотиците например,или да е модерен ,макар и привидно задоволен роб....
30.
до 29
19.10.2022 17:34:56
3
3
Ккаво ще стане ако ти се из@ера в устата...тъп прост русороб.
29.
По интересно
19.10.2022 17:18:56
4
3
е какво ще стане ако еврейският шизофреник Сорос умре.И дано да е по скоро.
28.
Беларус фалира
19.10.2022 15:17:49
1
6
Беларус потвърди, че е спряла да обслужва външните си дългове
Тъжна съдба очаква руските сателитни републики.
Някой да иска още да ставаме руска губерния ?
27.
многомного
19.10.2022 13:08:24
5
3
Хаха въй молете се да не пукне. Значи журналя и аналЛизатори, Путин е умерен и се намира леко вдясно от средата на политическата ос в Русия. Хахах ако умре властта ще я вземат хардлайнерите и "вземат" е точната дума. Въй най най най доброто развитие, което може да се очаква е Зуйганов и ком партията. Хахха аз лично стискам палци да има СССР в 21 век.
26.
Ттт
19.10.2022 11:11:38
6
2
Флагман пак глупости,ами ако зеленски първи умре???Какво ще стане??
25.
Ако Умре Путин
19.10.2022 09:55:57
8
7
Ще го замести още един патриот!
И отново специалната операция ще продължи до изтреблението на Американизираните Укри!

Желая и тук да е война за да има причина 227 Американски педераса да им бъдат отрезани зелките .
24.
Луци
19.10.2022 09:54:53
6
5
А какво ще стане ако зеленски умре ?????
23.
Е как какво?
19.10.2022 09:39:39
5
5
Ще управляват тези, които са го свалили от власт и разстреляли! В Русия така се сменя властта.
22.
fxgh
19.10.2022 09:34:27
3
9
всички това чакаме
21.
Инфантили
19.10.2022 09:01:28
6
8
От как е започнала войната журналистите не спряха да си правят чикии на мозъка какво щяло да стане ако Путин умре. Тия анализатори от т.нар. "западен цивилизован свят" ако не бяха толкова повърхностни и инфантилни, може би щяха да прозрат, че ястребите в обкръжението на Путин са много по-кръвожадни от него и е възможно да бъде заменен от още по-брутален изрод. Дойде ли президент подобен на Елцин, това ще е краят на Руската федерация. Това са двата пътя пред Русия, трети път няма.
20.
ДО 17
19.10.2022 08:08:44
6
12
Колкото и да е ,, кофти,, в тези държави които изброи,пак е 100 пъти по-добре от кенефа бг ,друже....вЕервай ми.......
Бегето бавно и полека се обезлюдява и се топи като нация.....остават само възрастни (горките) и те си отиват един по един.....
Ма никой не се натиска да оди у така любимата на много заблудени,Раzzя......
Пък англетата не ги мисли,дори да са излезли от ес,цял свят работи за тях и им дреме на капата...срещу тЕх да бегаме не моем ги стигна и два живота да имаме.....
19.
Аз
19.10.2022 07:31:40
10
7
Поне на половин Бългопия ще и е тъжно!
Виж ако умре Баъ Дън (хой)?
На НИКОЙ няма да му пука! Гарантирам Ви!
18.
A
19.10.2022 04:46:46
10
15
Русия ще стане нормална държа и руския народ ще си отдъхне от близо 100г тирания...
17.
до 3
19.10.2022 01:57:04
10
22
Стига я повтаря тая простотия СЕЩ бе пич. Англия излязоха от евросъюза, във Франция са само мангали и африканци вече, Гърция фалира и я крепят със заеми, Италия, Испания и Португалия са пред фалит, дълговете им са огромни. А другите са малки бедни държави като нас и Румъния, какъв СЕЩ те гони? Европа стана аналог на деградация, само наркомани, мигранти, пендели и олигофрени.
16.
Педалите на Прокопи
19.10.2022 01:45:12
3
16
Това ли и причината партиите, които атакуват главния прокурор – „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, призоваваха и за свалянето на охраната на Иван Гешев.
15.
fuck,fuck,fuck
19.10.2022 01:27:02
3
16
„Промяната“ са давали банкет, че са втори и няма да им се налага да управляват...
14.
Има такъв народ
19.10.2022 01:19:52
2
16
„Каква е тая коалиция, в която едните са путинисти, а другите са АнтиПутин, което е нормално. И въпреки това БСП и ДБ продължават да са си партньори, да са куку и пипи, да се обичат, да си правят секс, а пък „Продължаваме промяната“ им светят“...
13.
Дедо Ванго
19.10.2022 00:43:38
6
10
Ще се ради мъжки полов орган
12.
Слава России
18.10.2022 23:54:58
25
16
Гладна кокошка просо сънува ...
11.
На мен ми е по-интересно
18.10.2022 23:09:45
11
20
А какво ще стане ако Бойко умре?
10.
Росийски хроники
18.10.2022 22:25:49
12
30
Ами кво толкова да стане???!!!
Като ги знам рашъните кви са традиционалисти.....вероятно след шумен военен парад ,който ще бъде прокламиран из целия свят ...ще курдисат Путин върху балсамирания уй на Ленин в мавзолея!!!
И най-вероятно ще му сложат и табелка на врата-"Пикаенето е строго забранено-при неспазване-глоба 300000000 рубли-плаща се в Общината/при Серьожа Игорович-ет.4,канцелария 7/...или арест- по избор на клиента".
9.
Камаз
18.10.2022 22:08:39
2
13
Да продължа коментарите си 1,4 и 6 Така така и Камаз, за да ви покажа, че съм пидираз!
Не ми обръщайте внимание, по някога съм в психото, по някога, не съм, но завинаги, пидираз, съм!
8.
.....
18.10.2022 22:00:02
14
18
Всички в Флагман ще умрете преди него
7.
Данчо
18.10.2022 21:59:09
16
22
Комунистите на Копейката ще поднасят цветя и жито
6.
камаз
18.10.2022 21:40:53
32
14
аве 4ти , либралче ебано , дето ануса ти е толкова разширен че котката ти спи нощем в дебелото ти черво щото и е по топло там
5.
Е
18.10.2022 21:30:37
13
11
До 96 години има много
4.
Така така
18.10.2022 21:23:01
29
44
Да добавя към коментара си номер 1. Поредната еврогейска пропаганда.
Защо ли?
Ами винаги съм мразил еврогейовете,защото гей е пеерас с финансови възможности. Това е голяма несправедливост, защото, аз русофилопеераса и колегите ми в клозетна пРосия изнемогваме с малки пенсии и заплати. Навремето за един пакет вафли ме даряваха с любов и войничета и пандизчии и в градската баня, а сега, веднъж си поканих манафист от интернетата и не стига че ма плющя, ами и тукати взех и ме ограби. От тогава, хем ме сърби, хем ме е страх, хем съм беден пеерас.
3.
Дернев
18.10.2022 21:20:36
31
19
Нищо хубаво не очаква света, ако неочаквано стане нещо с Путин. Особено ако няма СЕЩ и единна система за сигурност на Европа.
2.
хер Флик
18.10.2022 21:13:50
24
36
Костя Копейкин ще плаче безутешно 3 дена.
После ще стане Костя Юана...
1.
така така
18.10.2022 21:11:32
48
35
Типичната европейска пропаганда е тази статия... Прочетох само заглавието и ми беше достатъчно!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“ Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите очила студията и да обяснява как прогнозата за времето трябвало да е хубава, каза Пламен Дотов Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Атанас Русев звънна на баща ми ядосан да му каже да махна Пашата от списъка с 19-те души за разследване от прокуратурата, твърди съпредседателят на ПП И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа Новият  дует на Десита и Галин е с над милион гледания за седмица
Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години 
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори