×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Непознат дарител от години е помагал на детската градина в бургаския кв. "Горно Езерово"


Непознат дарител от години е помагал на детската градина в бургаския кв. "Горно Езерово"
Янчо Проданов (на преден план) никога не е парадирал с направеното, за него стана ясно едва днес, след като зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева сърдечно му благодари
17 Октомври 2022, Понеделник, 14:25 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимки и видео: Авторът

Предоставил е безвъзмездно свой имот, а впоследствие дарил и парцела за строителство на новата сграда 

Бургас е имал дарител, който от години е помагал на детската градина в кв. „Горно Езерово“. Това е земеделският производител Янчо Проданов, председател на ЗКПУ "Тракия Горно Езерово". Малцина знаят, че от години той е приютил в свой имот, напълно безвъзмездно, детската градина, за да има къде да се възпитават малчуганите.

Янчо Проданов никога не парадирал с направеното. За доброто стана ясно едва днес, след като зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева му благодари най-сърдечно при откриването на новия филиал на детска градина „Синчец“. Оказа се обаче, че това не е всичко.

Неговата кооперация на практика е подарила и парцела за строителството на новата забавачница в квартала, а днес той направи и финансово дарение, чийто размер, типично в свой стил запази в тайна.

Янчо Проданов бе един от гостите на тържественото събитие днес. Присъстваха още заместник-кметът образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики на Бургас Йорданка Ананиева, председателят на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова, директорът на ДГ „Синчец“ Стефка Желязкова, много родители и деца от квартала.

Зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева благодари на дарителя Янчо Проданов

Детската градина е на два етажа с функционални стаи и хубав двор. Намира се на улица „Явор“ и е филиал на ДГ „Синчец“ и има капацитет за 2 градински групи или над 50 деца, което е повече от броя на децата в квартала.

Разполага също така с физкултурен салон, асансьор и собствена кухня. Всеки етаж има дневна, спални помещения, съблекални за градинските групи, физкултурен салон, медицински кабинет и кабинети по интереси - музика, изобразително изкуство и езиково обучение.

Детското заведение е с осигурен достъп за хора в неравностойно положение. На двора са изградени две детски площадки, които разполагат с комплексно детско оборудване, включващо пързалки, катерушки и футболно игрище за деца. Под тях е положена ударопоглъщаща настилка за безопасност на играещите деца.

Строителството е реализирано от Община Бургас – със собствени средства и подкрепата на Министерството на образованието. По проекта се работи в последните две години. 

„Тази детска градина нямаше да я има без помощта на земеделската кооперация и конкретно г-н Янчо Проданов, който от години помага. До момента филиалът бе в помещение на кооперацията, а благодарение на съвместната ни дейност беше обособен този терен за детска градина, успяхме да подготвим техническия проект и да го финансираме. Децата вече имат хубава място, където могат да учат и играят. Има и капацитет за разширяване, ако се налага“, каза зам.-кметът по образование на Община Бургас Йорданка Ананиева.

„Всеки от нас помни детската градина, в която е израснал. Помни първата си учителка. Пожелавам на тези прекрасни деца да играят тук с радост, да научат нови неща, да създадат приятелства и да имат страхотни спомени. Благодаря на г-жа Ананиева и г-жа Таралова, които представляват образователния сектор в Бургас за грижите, които полагат за този сектор. Благодаря на и г-н Проданов за неговата подкрепа до този момент“, каза от своя страна председателят на ОбС Бургас проф. Севдалина Турманова.

Териториалният директор на ж.к.Меден рудник, кв. Горно Езерово и кв. Победа Магдалена Манолова (вдясно) и председателят на ОбС Бургас проф. Севдалина Турманова на откриването на филиала на детска градина "Синчец" в кв. Горно Езерово
Символичното прерязване на лентата на новата забавачница 
Детската градина бе изградена на гола поляна в кв."Горно Езерово"
Стефка Желязкова, директор на филиала в кв.Горно Езерово
Детската градина отвън
Така изглежда една от стаите 
Това са спалните на децата 
Това е сградата на старата детска градина

 




В категории: Бургас


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
15
Коментара по темата
15.
До флагман
19.10.2022 12:40:24
1
11
Нали сте разследващи журналисти?
Я ходете питайте кметския наместник на горно езерово къде отидоха тротоарните плочки в горно езерово,къде отидоха изпоподалите дървета ,защо държи дебитната карти на работниците (общински работници) в себе си и им плаща по своя преценка
14.
До 13
19.10.2022 12:35:56
1
13
Митро стига си му близала гъза и ти си навряна в далаверата щом го подкрепяш
Много добре знаете че до преди 5 години ткзсто беше държавно.
Ти му помогна да го фалира.
Градината беше в сграда на ткзс но отстъпена за градина от общината/държавата/
Тоз направи врътките и веднага си поиска сградата ,децата са го д*хат
Там където е новата градина е общинска частна собственост
Хем негово хем на общината. Дарил го бил.
13.
Браво
19.10.2022 11:07:12
10
2
Браво на г-н Продонов. Браво на Флагман за статията. По интереса се вижда, че хората имат нужда да чуват и за добри дела. А дребните и злобни души….. можем само да ги съжалим….
12.
Да,ама не
18.10.2022 19:33:31
2
12
То е ясно ,че е далавераджия.
Особено пък щом се занимава с земеделие.
Освен споменатото по -долу,кой знае и колко заграбени декари обработва без да плаща аренда.
Купува си индулгенция за мръсната съвест,а робите веднага започват да му се кланят.
Заграбил милион ,дарил 10 000.
11.
Цц
18.10.2022 12:34:15
3
15
Смях в залата тоз ако е дарител
Умишлено фалира държавното ткзс да го заграби барабар със земите и инвентара. 3 коли с агенти на ДАНС се изсипаха да го разследват ама си е платил явно и заметаха случая.може да се пита старата секретарка на зем. кооперация тя е наясно женичката я оставиха без работа.дарил имота дръжки имота е на общината.просто си поиска сградата къде беше старата градина и общината се видя принудена да построи нова.
Тоя направи така че да сменят игуменката на манастира света богородица за да може да изкупи на безценица земите на манастира
10.
Народе
18.10.2022 09:47:07
0
4
Защо триете коментарите?Нали всичко което правят е за децата Или се страхувате от истината и всичко което са направили тези .Вижте как държат баби пенсионерки.Нямали кадърни млади хора? Позор!
9.
*********
17.10.2022 21:29:14
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Sgh
17.10.2022 21:07:05
1
4
До Номер 2:
Защото си прост и ограничен!
7.
Z
17.10.2022 17:06:52
3
20
Поздравления за г-н Проданов! Взимайте пример как се дарява, човека дава за живото, а не като повечето за мъртвото, (паметници,църкви,джамии)...
6.
Браво
17.10.2022 15:50:11
4
23
Нека всички вземем добрия пример!
5.
*********
17.10.2022 15:43:30
2
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
2
17.10.2022 15:10:05
3
29
Добър и благороден човек! Да е здрав, щастлив и успешен! Трябва да се дава гласност на такива добри дела!
3.
Любопитен
17.10.2022 15:08:06
11
13
Защо не виждаме Ромски дечица на кадър. Останал съм с убеждението че там е пълно от този етнос.
2.
*********
17.10.2022 15:04:16
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
има все още
17.10.2022 14:57:00
4
32
добри хора.Да е жив и здрав дълги години този човек!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори