×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предлагат за почетен гражданин на Бургас Милена Добрева, прославила града с вокалния ансамбъл „Фортисимо”


Предлагат за почетен гражданин на Бургас Милена Добрева, прославила града с вокалния ансамбъл „Фортисимо”
Добрева е изтъкнат професионалист и в дългогодишната си кариера е успяла да допринесе много за развитието на музиката в региона и страната
12 Октомври 2022, Сряда, 15:34 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Общинският съвет ще реши дали да я удостои с тази титла в края на месеца

Милена Добрева – двигателят зад вокален ансамбъл „Фортисимо”, който прослави Бургас и региона не само в страната, но и в чужбина, е предложена за почетен гражданин. Това става ясно от докладна записка към Общинския съвет, внесена от зам.-кмета инж. Чанка Коралска, в която описват цялата кариера на преподавателят и музикант, заради която е заслужила званието.

Под нейното ръководство и брилиянтни съвети вокалният ансамбъл „Фортисимо” още от 2014 г. насам се превърна в най-разпознаваемата хорова формация в страната, а перфектните им изпълнения прославиха странта ни в чужбина, печелейки редица международни гранприта и конкурси. Освен нея обаче Добрева е създател и на Детска вокална формация „Морски песъчинки”, откъдето са разпознати талантите на редица успешни музиканти сега. Приносът на Милена Добрева към развитието на музиката в Бургас е неоспорим и тъкмо заради това местният парламент в края на месеца ще разгледа предложението тя да бъде новият почетен гражданин.

Добрева е завършила Средното музикално училище в Бургас, а после и Висшия музикалнопедагогически институт в Пловдив, както и поп и джаз пеене в Националната музикална акадения „Проф. Панчо Владигеров” в столицата. Има и висше образование от Софийския университет „Климент Охридски” със специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура”, а през 2019 г. завършва Майсторския клас за хорови диригенти с ръководител Маестро Фрийдер Берниус (Германия).

С „Морски песъчинки” тя успява да обучи достатъчно добре някои от най-талантливите деца на Бургас, за да спечели призови емста в национални и международни конкурси, но с вокален ансамбъл „Фортисимо” става световноизвестна. Още преди 6 години, в предаването „Шоуто на Слави” и проекта „Игра на хорове”, публиката става свидетел на експересивното звучене и хомогенното изпълнение на редица изключително трудни за хорово изпълнение песни, които грабват зрителя и го потапят в света на музиката неусетно. След което следват и международните признания – първо място в Гран при на нациите в Рига, Латвия (2017 г.), два златни медала от Световните хорови игри в Южна Африка (2018 г.), два златни медала от „Гран при на нациите” в Гьотеборг, Швеция. Ансамбълът е двукратен шампион и в две категории на World Choir Games в Белгия, както и победител в категория „Вокални ансамбли и камерни хорове” на Vox Lucensis в Италия през 2022 г. Списъкът с награди е твърде дълъг, за да се изброи всичко.

Освен работата с ученици и талантливи младежи Милена Добрева се занимава и с обработка, звукозапис и мастериране на музика. Тя е композитор и аранжор на популярни детски песни, наградени в конкурса „Бургас и морето” (2003, 2004, 2005 г.), както и Националния конкурс за детска песен „Сладкопойна чучулига” от 2003 до 2007 г.

Тя е и носител на първата награда на конкурса „Учител на годината” на Република България през 2008 г.

И точно заради тази богата професионална и лична биография от администрацията в Бургас предлагат Милена Добрева да бъде почетен гражданин. А дали това ще стане – ще разберем в края на месеца след като Общинският съвет гласува.

 


В категории: Бургас


9
Коментара по темата
9.
До 7
13.10.2022 08:52:13
0
1
Чудесно , предложете я !
Направете подписка и след като сте събрали достатъчно подкрепа от гражданите , я внесете в Общинския съвет ,
Предложенията за почетни граждани не са приумица на някой чиновник в Общината , а гражданска инициатива . Има специален ред който указва каква процедура трябва да се следва при номинация за почетен гражданин !
8.
ДО 7
12.10.2022 16:57:15
1
7
Ами мотивирайте предложението си за г.жа Стоева, както и направено за Добрева и го внесете в Общината.
7.
Нота
12.10.2022 16:38:06
3
7
А защо предложат примерно Светла Стоева на Общинският хор, Тя също повече заслуги в тази сфера.
6.
Ан.Савов
12.10.2022 15:54:55
1
1
Кой набор е ?
5.
33
12.10.2022 15:51:55
7
4
Zasto ne datete nagradi na ptichkite iz grada koito peyat postoyanno? Napravete gi pochetni grajdani, zasto samo maimunite koito imitirat muzima ste sa grajdani?
4.
hahahahaha до №3
12.10.2022 15:51:27
5
4
кретенът, дето пише на латиница, явно смята, че изкуството не е полезно, защото не е производство, което да напълни корема на ганя..., да засили пересталтиката му и т.н. иначе призъвът накрая за произвеждане на елит постмортем е трогателен - истински постомодернистки жест...умирам...от смях, честно. и понеже съм обективен по природа - мога да кажа, че не понасям добрева, много ми е преекспонирана, но няма как да се отрече, че работата й дава резултати, така че със сигурност "почетен гражданин" е даже малко за нея, като имам предвид, че почетни граждани са ставали и много посредствени и тъпоумни хора от номенклатурчиците общината още от времето на йоан
3.
*********
12.10.2022 15:43:52
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Ееееее
12.10.2022 15:42:42
1
4
Защо изтрихте статията за оня малък ***** с превишената скорост???? Бива ли да сте толкова ма*ни и прода*ни?
1.
Журналист
12.10.2022 15:39:45
5
7
Защо ми се струва,че тя сама се предлага?Дайте по сериозно госпожи и господа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Класацията е на кулинарния пътеводител "Тейст Атлас" Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Тя е била отвлечена Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Млади надежди от „Акро Джъмп“ завоюваха златните медали, със сребро пък се окичиха представители на „Черноморец“ и „Орел“ -Айтос Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Ето кои са ТОП 10-те града най-гъсто населени с паралии... 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" Петима са пострадали в пътния инцидент Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Георги Чиликов и голмайсторът на А група за всички времена Мартин Камбуров продължават напред в VS Sport Open 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават Синдикат в Германия съветва внимателно да се информират за своите права Катастрофа между три автомобила затвори "Маказа", има пострадали Катастрофа между три автомобила затвори "Маказа", има пострадали Не уточняват броя и състоянието на пострадалите. Районът е отцепен от полицейски екипи Инж. Петър Кънев: Нужно е да водим балансирана и разумна политика Инж. Петър Кънев: Нужно е да водим балансирана и разумна политика Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ обсъдиха с бургазли въпроси за социалната политика и за по-добър живот
Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори