Рецепта за троянска наденица в гювеч
Много лесен начин за приготвяне
Необходими продукти:
наденица - 4 бр. Троянска, сурова
картофи - 500 г
олио - 3 с.л.
сол
чубрица
Начин на приготвяне:
Измийте картофите и ги обелете. Нарежете ги на филийки, но ако желаете, може и на кубчета. Сложете картофите на дъното на глинен гювеч. Овкусете със сол и чубрица. Налейте 1 к.ч. хладка вода и поръсете с олио. Сложете наденичките върху картофите и запечете ястието във фурна на 200 градуса.
Фурната трябва да е студена, когато поставите гювеча. Печете около час. Преди готовност на ястието, отворете капака, за да се запекат добре и наденичките. Може да ги обърнете, за да се изпекат равномерно
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус!
