×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

България с евроатлантическо правителство, но не с мандата на ГЕРБ?


България с евроатлантическо правителство, но не с мандата на ГЕРБ?
Според Асен Василев експертният кабинет е мантия, която да скрие нелицеприятна коалиция, а Христо Иванов каза, че не може да се сформира правителство с мандат на ГЕРБ
09 Октомври 2022, Неделя, 14:53 ч.
Автор: Флагман.Бг

Радан Кънев се надява партиите на промяната да бъдат подкрепени за кабинет от ГЕРБ

Съставянето на правителство с мандат на ГЕРБ-СДС става все по-малко вероятно, но пък това не изключва възможността да се сформира широка управляваща коалиция между партиите на промяната и на Бойко Борисов. От „Демократична България“ днес загатнаха, че не е изключено след евентуален ялов опит с първия мандат да ги подкрепят за евроатлантическо правителство.
 
ГЕРБ трябва да организират процес на договаряне с ДПС и "Възраждане", с които свалиха правителството и ако не успеят, тогава мандатът ще дойде при нас. Тогава ние ще се опитаме, но едва ли успеем, тъй като с „Демократична България“ и БСП нямаме достатъчно депутати. Това каза интервю за БНР съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Евродепутатът Радан Кънев пък е оптимист, че България ще има евроатлантическо правителство, но не с мандата на ГЕРБ. Той изрази надежда жена да застане на премиерския пост в кабинета на "Продължаваме промяната" и "Демократична България", подкрепен от ГЕРБ-СДС.

„Ако Бойко Борисов не желае да прави правителство с ДПС и „Възраждане“ и е избрал друг път, трябва да си даде сметка, че да сглобява коалиции, в които неговата партия и личност са доминиращи и всичко се върти като спътници около звезда, няма как да стане. „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ заедно имат повече депутати от ГЕРБ“, заяви евродепутатът в „Тази неделя“ по бТВ.

„Ако разговор ще се води в този формат, Борисов трябва да се примири, че няма да има правителство с неговия мандат. На второ място, премиерът ще бъде човек, който е извън задкулисните контакти и механизма за рекет. Това ще бъде правителство, което внимателно и честно трябва да изготви програма“, допълни той.

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов също изключва възможността да се сформира евроатлантическо правителство с мандата на ГЕРБ-СДС.

„Не можем да говорим за принципно, реформаторско или дори евроатлантическо управление, не поставяйки корупцията в центъра на вниманието на обществото. Това не са червени линии от инат. Въпросът не е просто да се направи парламентарната аритметика, а да се разчете обществената воля и да може управлението да взема сложните и тежки решения, които му предстоят. На управлението му трябва смелост и обществена подкрепа. Ако заметем корупцията под килима, това няма да стане“, каза той пред БНР.

Според него в обозримо бъдеще никоя политическа сила у нас няма да може да сформира самостоятелно управление и за съставяне на мнозинство ще са необходими 3, 4, дори 5 формации. А това налага търсене на допирни точки и диалог по национални приоритети.

Иванов отбеляза, че в този изборен цикъл ГЕРБ е показала стабилен електорат от около 600 000 гласа, с който два пъти бе първа и два пъти -  втора политическа сила. И че ДБ никога не е говорила за изчегъртване на ГЕРБ, а се е отнасяла с уважение към избирателите ѝ.

Същевременно обаче изтъкна, че ГЕРБ отново нямат партньор. “Извън електоралната им крепост, има огромно обществено настроение на неприемане връщане на ГЕРБ на власт, защото те продължават да се правят да не разбират, че с тях се свързва разцъфването на българския корупционен модел”, каза лидерът на “Демократична България”.

“Докато ГЕРБ не се обърнат с лице към тази реалност и не поемат отговорност за нея, няма да могат да бъдат участник в управленска конфигурация. Ние поставяме принципиална червена линия. Въпросът за корупцията не може да бъде оставен за накрая. Защото това би било признание, че ще крадем или ще толерираме кражбите”, категоричен е Христо Иванов.  

Според него корупцията е и широко отворената врата за влияние на Кремъл в България.

Той напомни, че според изтекли в медиите изводи от доклад на ДАНС отпреди 5 години, премиерът Бойко Борисов е знаел, че “Турски поток” е в полза на Путин, не на България. 

“Гешев осигурява наказателна безотговорност на Борисов, а Борисов му осигурява политическа безотговорност. Ние казваме, при положение че ГЕРБ продължават да се правят на неразбрали, подкрепа от нас за първия мандат е абсолютно невъзможна. Хеле пък с ДПС и Делян Пеевски, който отново ще е депутат. Иначе под надписа на парламента ще запишем вместо “Съединението прави силата”, “Магнитски прави още по-голяма сила”, каза още Христо Иванов. 

Асен Василев пък изтъкна пред националното радио, че експертното правителство е една мантия, която да скрие нелицеприятна коалиция. 
 
Според него президентът Румен Радев е надскочил правомощията си като не е подкрепил Украйна за членство в НАТО. Тази позиция е изключително грешна и вредна за България, заяви бившият финансов министър и добави, че партията му ще подкрепи предложение за даване на оръжие за Украйна.


В категории: Политика


Флагман.БГ "Газпром" отчете загуба от 7 млрд. долара "Газпром" отчете загуба от 7 млрд. долара 04/05/2024, Събота 12:30 0
17
Коментара по темата
17.
Мдаа
10.10.2022 14:16:04
0
0
Аз от кога ви разправям,че ГЕРБ,ПП и Д Б ще правят правителство, защото така ще ги наведат от едно посолство.Няма обаче кой да слуша.Естествено ще го замажат като експертно,за да може едните да продължат да будалкат интелигентните овце, че се борят срещу статуквото и ще променят нещо.Иначе експертите ще са тип Соломон Паси и България ще им е последната грижа.
16.
КОГАТО
10.10.2022 06:46:53
0
7
Видях колко сте близки,с тези които плюхте,разбрах какви помияри сте......
15.
Котора
09.10.2022 23:55:09
4
12
Тия двамата тъпаци и не само те са не само за еване ами за трепане. Хората Ви пратиха в парламента да оправите държавата, те ми се правят на интересни. Ей да знаете боклуци народа трае, трае па като му притъмнее пред очите и става страшно.
14.
Ужас
09.10.2022 23:23:51
3
13
Тея двамата като ги видя и получавам обриви ,особенно този с големия нос е готов и майкаси да продаде за някой долар . Опасен е за България!!!!
13.
До 1
09.10.2022 19:15:41
3
12
Малко вероятно,но ако се случи трябва да бягаш при родата на запад, защото ще се влошат рязко нещата н България.
12.
Кую
09.10.2022 18:45:39
0
12
Значи врагове не ни трябват.
11.
Оффффф
09.10.2022 18:44:01
4
15
Мамицата ви скапани е продажни имбецили. Ще си получена и дупката и цветята от сърце
10.
Просто Мнение
09.10.2022 18:35:55
7
23
Харварите и дб искат кокала ама Бат Бою им подава уя
И не е лошо да го поемат
9.
До8
09.10.2022 18:27:34
17
7
Да точно така не ни трябва Нато не ни трябва ЕС .Защото ние имаме супер модерна и многобройна армия и можем сами да се защитим .Богати сме горе долу колкото швейцария и норвегия и граничим с швеция австрия франция и тн. А не с русия и турция Само копейкин от тук до края на света.
8.
Д
09.10.2022 18:19:08
8
24
Ало дебелобузия продажник.
Евро-атлантически съюз няма.Има европейски съюз и атлантически съюз-Нато.Какво е това нещо Евро-атлантически ценности . Европа може да съществува без НАТО.Нато не може да съществува без Европа.На България не и трябва евроатлантическо правителство.Трябва и правителство което да защитава националните интереси,народността и просперитета на гражданите.Не и трябва правителство от лицемери и продажници.не и трябва на България правителство което да защитава интересите на чужди,връждебни външни сили било то украински,руски,американски и каквито и други да са.Не и трябва и членство на България в Европейския съюз ако този съюз продължава да се управлява автократно и под диктат.
7.
Мишо
09.10.2022 17:55:32
6
20
Заглавие загатващо, че сякаш нещо знаете! Статията банална боза! Ушатия трол и ококорения педал да си гледат работата!
Единия да си ходи при Иван Костов другия с приятелчета си за Канада.
6.
Хахаха
09.10.2022 16:58:29
10
27
Тези двамата тарикати са много елементарни лъжци .Добре обучени да манипулират основно масата Явно са изучавали психоанализа най вероятно са чели усърдно Ле Бон и Фройд.
Тези велики умове психоаналитици бяха написали Че масата е глупава трябва само да повтаряш едно и също колкото може по често.А на практика може да правиш точно обратното.Те ще ти вярват защото масата се увлича не по дела а по думи. Ето точно това правят тези от ПП и ДБ. Говорят против русия А на практика се коалират с партия 100% русофили и то очевадни и доказани. Повтарят постоянно че трябва да се даде оръжие на украйна.А когато можеха да им дадат не дадоха. Гърмят че не искат руска газ и петрол А внасят тайно чрез посредници руска газ А рафинерията в бургас работи само с руски петрол. Плюят по Борисов корупция корупция и пак корупция .... без да имат и да са показали нито едно доказателство за това . Свидетел на петков срещу ББ се оказа Черепа престъпник. И смешни фотошопове. Истината е че при управлението на тези нещастници живяхме много по зле От колкото през управленията на Герб . И за това не искат пак герб на власт.Защото ще се види бързо че са лъжци и некадърници.Обслужващи интереси на олигарси .
5.
Тоя
09.10.2022 16:17:30
7
34
дебелобузия с голямата гага е страхотен нагаждащ и лицемер.Предател на националните интереси.Продажник.
4.
Фалшив вот
09.10.2022 15:53:36
11
20
На 02.10 в избирателните списъци за който отговаря ЕСГРАОН ( т.е. това са живи хора с ЕГНта) имаше с 1 150 000 човека ПОВЕЧЕ от обявените на 03.10. след преброяването.

МИЛИОН СТО И ПЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ ФАНТОМА ! С ЕГН, с адрес, със секция за гласуване.

На 03.10. Те се бяха изпарили.

1)Откъде се взеха тези фантоми ?
2) Участвали са в изборите ?
3) За кой са "гласували" ?

ФАЛШИВАТА ИМ "ДЕМОКРАЦИЯ" ЩЕ РОДИ ТОВА, КОЕТО ТЕ ИСКАТ !

"Възраждане" НЕ трябва да лигитимират тази ИЗМАМА !
Не трябва да признават "изборите" !
3.
SS
09.10.2022 15:52:03
9
32
Най големите продажници. Бойко е крадец ама тези са еничари. Бойко единствено говори за Украйна да не го разследват. А тези се готвят да ни продадат и да се изнесат. Мравояда е като крайна инстанция а реално е под чертата ако се сметне резултата им от всички имащи право на глас. Просто народа му писна от лъжците а те подхвърлят мантра, че хората се изморили от избори, но много искали редовно правителство. Целта е парите от Европа да отидат при правилните фирми за оръжие, втечнен газ и всякакви боклуци. Ще видим дали след Януари Европа, ще е същата.
2.
*********
09.10.2022 15:11:37
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
България ще има правителство
09.10.2022 15:03:43
24
37
Ориентирано към Русия!
Драги джендъри от проституиращите партии на ДБ,БСП,ПП
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как Венко се изгаври със Слави Трифонов Как Венко се изгаври със Слави Трифонов „Успех! Пожелавам ви творческо вдъхновение и въздух.“, пошегува се Венко Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас За удобство в празничната нощ линии Б11 и Б12 ще извършени извънредни курсове с часове на тръгване от начална спирка в 00:30 Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Катето се сбогува с формата преди финала Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна  По думите на потърпевшия извършителите – мъж и жена, са агресивни и са заплашвали него и приятелката му с убийство Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите Пежо се заби в мантинелата на пътя Поморие-Бургас Пежо се заби в мантинелата на пътя Поморие-Бургас Водачът на автомобила твърди, че гумата му се е спукала Румънски автомобил се обърна по таван в Русе Румънски автомобил се обърна по таван в Русе Колата е помела пътен знак с ограничение до 50 км. и е разцепила дърво край пътя Синът на Чарли Чаплин по-евтин от Лили Иванова Синът на Чарли Чаплин по-евтин от Лили Иванова Наследникът на великия актьор се изявява пред българска публика за 60 лева, примата иска по 600 за концерт в лозята Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история
Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист"
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори