×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руснак е атентаторът-самоубиец на Кримския мост, западните спецслужби замесени?


Руснак е атентаторът-самоубиец на Кримския мост, западните спецслужби замесени?
Вече е известно кой е карал камионът, пълен с взривни вещества по Кримския мост преди експлозията
09 Октомври 2022, Неделя, 13:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Движението е било пуснато още вчера, съоръжението било проектирано да издържи дори трус с магнитуд 9 по Рихтер

Шофьорът на пълния с взривни вещества камион, който предизвика експлозията на Кримския мост, е руснак, роден в Кубан. Пред камерата на руската РЕН ТВ застана собственикът на камиона Самир Юсупов и заяви, че неговият чичо е бил зад волана. Мъжът, който бил първи братовчед на баща му, се занимавал с превоз на товари. 

Официалният представител на Следствения комитет на Руската федерация Светлана Петренко заяви, са са установени данните за тежкотоварния автомобил и неговия собственик. Той е жител на Краснодарския край. По местожителството му се провеждат следствени действия. 

Украинският военен експерт Олег Жданов пък каза, цитиран от УНiАН, че Кримския мост може да се пткопае, тъй като при строежа са крадени материали. 

Според него фактът, че на моста е имало само 10-сантиметров пласт асфалт, говори за кражба по време на строителството.

"Те откраднаха много. Трябва да има два слоя по 10“, коментира той.

Разследващите са установили, че камионът тръгва в петък в 9 часа сутринта от Павловская и се движи по пътя Крапоткин-Краснодар. Маршрутът е много странен. Около 20 часа чичото на Самир Юсупов е бил зад волана. Не е спирал, за да не привлича внимание. Странно е, че финалния участък, който е можел да мине за половин час, е преминал почти за шест, съобщава руският Первий канал. 

 

„Такова поведение е необичайно и навежда на мисълта, че шофьорът е искал да се окаже на моста в точно определено време, т.е. тогава, когато се движи влакова композиция, пълна с гориво. Ясно е, че този, който е планирал атентата, е целял да нанесе по-голям удар по транспортното съоръжение“, коментира журналистът Виталий Каченко.

Той обаче изтъкна, че според разследващите може в диверсията да участват два автомобила. „Единият вероятно е превозвал амонячна селитра или друг товар легално, с което безпрепятствено да мине проверка от контролните органи. Вторият е лек автомобил, който може да пренася взривно устройство. Косвено потвърждение на тази версия може да се разгледа от видеото от камерата за наблюдение. Истината ще каже следствието“, добавя Каченко. 

 

РЕН ТВ пък съобщава за първата международна реакция след взрива. „Вашингтон пост“ информира, че зад удара по Кримския мост може да стоят украинските спецслужби. Службите за безопасност на Украйна официално не коментират информацията. 

 

Руската медия припомня, че помощникът на президента Володимир Зеленски - Михаил Подоляк вчера сутринта заяви, че страната му е съпричастна към удара, а после рязко сменя тона. Вечерта дори той намекна, че Русия сама си взривила моста. Единственият аргумент за тази странна версия е, че шофьорът-камикадзе е руснак. 

 

Междувременно говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова коментира, че натовските режими били свързани с убийства, диверсии, разрушения, провокации и инсцинировки. 

 

Според руския военен анализатор Борис Рожин потвърждение, че западните спецслужби са замесени в атентата бил факта, че веднага след взрива се появили спътникови снимки, показващи взрива на Кримския мост, а вчера сутринта в Киев на видно място бе изложена марка, на която обаче се виждат два взрив. Целта била да бъде взривена арката, за да се затвори и Керченският проток за движение, но радостта на тези, които стоят зад диверсията била кратка. Движението по транспортното съоръжение бе пуснато няколко часа след взрива. 

 

Пет влака от Симферопол, Евпатория и Севастопол за Москва, Санкт Петербург и Кисловодск се движиха вчера по график след 20:00 часа, а колите и автобусите в двете посоки започнаха да се движат много по-рано, съобщава Рожин. 

Кримският мост ще бъде напълно разрушен, а временно окупираният от Русия Крим ще бъде обкръжен, прогнозира военният експерт, полковникът в оставка и военен инструктор пилот Роман Свитан.

"Това е единствената артерия, която свързваше континентална Русия и окупирания Крим, премина през много големи обеми военни доставки. Експлозията на моста предопределя следващата епоха, която ще предшества самото освобождение на Крим", прогнозира той.

Според него броят на тези доставки ще намалее. Трафикът (както пътен, така и железопътен) по моста, дори и след възстановяването, няма да бъде толкова интензивен.

„Руското ръководство ще отчете, че подобни действия могат да се повторят. Кримският мост ще бъде напълно разрушен. Крим като такъв ще се превърне в оперативен „котел“, ще попадне в оперативното обкръжение. Тоест ние ще прекъснем подстъпите към Крим", каза още експертът. 

 


В категории: Животът


Флагман.БГ Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест 02/05/2024, Четвъртък 14:40 0
11
Коментара по темата
11.
Путински орки
09.10.2022 17:34:20
5
13
Руснаците сами си взривиха моста. Или е някоя фракция, която иска да отслаби путин, или ченгетата от КГБ готвят някоя голяма гнусотия (примерно тактически ядрен удар) и си търсят повод и оправдания.
10.
Путлерист
09.10.2022 17:12:40
4
17
Не знам до коя степен е проектиран да издържи при земетръс, но щом като от такъв взрив се разпадна, значи е направен по руско-гербаджийски тертип. Антоновския мост при Херсон беше ударен десетки пъти от хаймърсите и все още няма паднала част, а този от един удар се разпадна.
9.
...
09.10.2022 16:11:14
3
9
"Срутване на мостове
През 1940г. мостът Такома в САЩ се срутил, защото силата на вятъра била такава, че мостът започнал да вибрира в естествената си честота.

Войниците не бива да маршируват в крак, когато преминават мостове, защото стъпките им могат да доведат до вибриране на моста в естествената му честота."
8.
Ужас!
09.10.2022 14:55:33
10
25
Тоз път не намериха украинец и като няма накъде собствен руски гражданин изкараха атентатор самоубиец. Лошо! Значи и руснаци нацисти и атентатори имало.
7.
Абе
09.10.2022 14:48:04
6
25
Кой тъпак ги сглобява тези статии.Некъдърни преписвачи.
6.
Фашист
09.10.2022 14:31:50
4
28
Хааааа флагман флагман вие от къде прекупирате бе новините. Вие сте медия олигофрени. Да не разследвате случая. Я вижте в Несебър Божидар лудия пак наръга хора и никой не може да го осъди защото е шизофреник.
5.
Альоша
09.10.2022 14:13:09
20
33
Русия винаги е имала два проблема-дураки и дороги.Сега има и трети проблем- Адолф Висарионович Путин!
4.
...
09.10.2022 13:41:54
5
13
Из ривер: "Жабата се чуди:"Кой е госта на моста!"
- "Гост"-ът на моста е Коста. По моста крачи Коста"...Дина носи за дузина.
-
3.
Дааа.
09.10.2022 13:23:20
16
43
Целта е арката обаче 2 пътни платна паднаха в морето,но още вчера ги залепиха с канцеларско лепило. А днес губернатора Аксионов дава изявления,че ремонта ще отнеме поне 2 седмици и има пуснат безплатно ферибот. А въпросния шофьор атентатор е онази украинка Азофка с детето,която взриви Дугина,само че се е дегизирала като мъж шофьор. Хахаха.
Баткоооо руското служби пак разкриха всичко за часове. Хахаха.
Тези въобще,не им дреме,какво лъжат.Важното е,една част от робското им стадо,да вярва
Сме те са толкова Зомбирани,че вярват на всичко.
2.
...
09.10.2022 13:19:44
3
5
Digitalis lainata incubus- Съливан вероятно е, но вероятно със съдействието на други монстъри.
1.
Опять неграмотно списано
09.10.2022 13:12:00
4
26
"бе изложена марка, на която обаче се виждат два взрив. Целта била да бъде взривена арката"
----
Aрка ли е марка ли е... два взрив ?!?

Един гаща плява си написал/преписал мой.
Не се научихте да ги пишете грамотно тези статии! Размърдайте ги малко тези мозъци и се помъчете да мислите и да правите анализи, а не само да преписвате неграмотно!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас Първото заседание по делото за бащинство, което той води, ще се гледа в Бургаската съдебна палата Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест Хилда Казасян направо изтръпна по време на шоуто от думите му Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Обработвани ли са тревните площи в София Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Шоуменът се подложил на експериментална терапия, която давала учудващо добри резултати Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Пресни плодове и зеленчуци очакват домакините, подготвящи празничната трапеза 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Нинова за обединение на лявото пространство Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори