×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Генерал Армагедон е новият командващ руските войски в Украйна


Генерал Армагедон е новият командващ руските войски в Украйна
55-годишният Суровикин е личен избор на президента Путин. Досега той бе главнокомандващ на въздушно-космическите сили на Русия
08 Октомври 2022, Събота, 17:15 ч.
Автор: Флагман

Сергей Суровикин се прочува с това прозвище по време на службата си в Сирия

Руското министерство на отбраната обяви назначаването на нов ръководител на всички руски военни сили в Украйна. Това е генерал Сергей Суровикин, който още по време на службата си в Сирия получи прозвището Армагедон. 

55-годишният Суровикин досега бе главнокомандващ на въздушно-космическите сили на Русия. Социалните мрежи припомниха, че по време на пуча (опита за преврат) през август 1991 г. мотострелковият батальон под негово командване уби в Москва тримата защитници на Белия дом (сградата на правителството на руската федерация) Дмитрий Комар, Иля Кричевски и Владимир Усов, които участват в съпротивата срещу т.нар Държавен комитет за извънредното положение, създаден от заговорниците срещу президента Борис Елцин, пише вестник "Сега".

Освен в потушаването на пуча през 1991 г., Суровикин е участвал във Втората чеченска война и във т.нар. военна операция в Сирия, където именно получава страховитото си прозвище Армагедон. През юни стана известно, е генерал Суровикин командва Южната групировка на руските войски при агресията в Украйна. Сега вече оглавява всички руски сили там.

Назначаването на Суровикин подхранва твърденията в материал на в. "Вашингтон Поуст", че във вътрешния кръг на Владимир Путин тече все по-голямо разцепление заради Украйна. В материала, базиран на информация от американското разузнаване, се твърди, че човек от вътрешния кръг на руския президент открито го е критикувал заради войната в Украйна и развитието ѝ. Популярен руски военен канал в "Телеграм" вече излезе с материал, че в Кремъл има две фракции и тази, която може да бъде наречена екстремистка (с желание да се доведе войната в Украйна до победен край независимо от цената), е водена от чеченския лидер Рамзан Кадиров и създателя на Частната военна корпорация "Вагнер" Евгений Пригожин.

Суровикин е вторият висш руски военен с опит от бойните действия в Сирия, който е назначен за главнокомандващ войските в Украйна. През април командването бе поето от генерал Александър Дворников.


В категории: Войната в Украйна


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
31
Коментара по темата
31.
Много няма да го разберат, защото д прекалено късн
09.10.2022 16:35:29
1
6
В това няма нито грам преувеличение – наистина влязохме в смъртна битка. Не с Украйна и дори не със Запада, а с онзи наднационален елит, основан на него, който не само претендира да поддържа неуловимата световна хегемония, но и иска да наложи на всички тоталитарния глобалистичен ред на постхуманизма, който застрашава както Русия, така и целия свят. Президентът за първи път назова директно и без уговорки тези, на когото те всъщност служат:"Диктатурата на западните елити е насочена срещу всички общества, включително и срещу народите на самите западни страни. Това е предизвикателство за всички: такова пълно отричане на човека, събаряне на вярата и традиционните ценности, потискане на свободата, придобива черти на религия наопаки - откровен сатанизъм." Владимир Иванович Путин. Най големия политик в съвременната история на човечеството след Кенеди !
30.
Haha
09.10.2022 15:15:30
3
3
Днес ген Армагедон, утре ген. Погром...до нова година ген. Тотал щета. Разбира се по стар нацистки, пардон руски обичай предишните ще са се самопречукали, скачайки от прозорци, падайки от стълби или пушейки във котелното я на някой кораб, я на някой мост.
29.
OG KUSH
09.10.2022 11:41:19
4
9
Мо̀мчета не се обиждайте взаимно. Нито сте украинци, нито руснаци. Тази война си е тяхна. По мое мнение скоро ще играе химическо или биологично оръжие и всеки град от тези 4 области в Украйна, заради които става патакламата, ще бъде сервиран на руснаците празен, буквално. Това е ситуацията. Руснаците са сила. НАТО са мишоци, а Америка не иска реално участие в големите лайна. Вие се сещате кои. Ядрена война и въобще каквато и да е война. Ако си мислите, че руснаците имат наборен проблем за събиране на армия, имат го с 90 % алкохолизирано мъжко население. Но и американците не са далеч от същата ситуация. Всеки втори е педал или пропаднал наркоман. Това са двата полюса. Никой няма шансове да бие някого.
В Бг има по-сериозна война за водене. В парламента и министерски съвет, заедно с онзи литературен путьо в президентството, има 240 боклука на хранилка, които са като гладни маймуни в зоопарк. А хората от най-бедната и последна в Европа страна, пият вече вода от локвите и ядат балатум, ама никой не е заинтересуван да промени това. Та сериозно, тъжно ми е, че вместо държавата да се подсигурява и подсилва и води към по-добро, хората си водят пропаднали интернет игри Америка срещу Русия, сини срещу червени… ако се продължава само така, и това ви доставя удовоствие, България много скоро няма да я има като държава, само като територия. А и не забравяйте, и когато това стане, или любимите ви американци, или руснаци, ще дойдат да ви нареждат как да съществувате.
28.
До 25
09.10.2022 09:23:18
2
7
Хомосексуалисти като теб всичко обръщат на содомия! Хайде, спри се малко!
27.
*********
09.10.2022 08:55:27
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
26.
KKK
09.10.2022 08:45:45
4
12
До " индивида с руско говорещия родител " ....
Алоооо , хастар скъсан , що не се изнесеш при роднините си в Чукотка ?
Да си правите чукча ганг банг , кавал смотан .
25.
:)))
09.10.2022 01:46:43
15
9
Армагедон ще шиба Зеленски
24.
Миленчо
09.10.2022 01:40:07
2
17
Обаче какво нещо сме българите, можем да се псуваме и да се делим заради Русия и Украйна, а не можем да се обединим заради България. Големи умни хора сте, как може да се обиждате така, поне на майка не псувайте...всяка майка заслужава уважение, че е създала живот.
23.
Хо хо хо
09.10.2022 00:05:41
4
12
Викаш, като руснаци ще се разбягаме при мобилизация. Взимай тампони и бягай във военкомата, велики мужико.
Родител рускоговорящи какво значи? Ескимос, якут, дагестанец? От тия с външните тоалетни? Разкрит си.
22.
До 20
08.10.2022 23:22:16
7
8
Нека стане война с Русия и такива като теб ще ги лашкаме на почивки с чеченците и другите националности от Русия защото не зн но ако се наложи българите да излязат на бойното поле тогава смеха вече ще много голям ще се разбягат още преди мобилизацията и испокрият 97 процента
21.
До 20
08.10.2022 23:16:04
9
4
И майка ти така викаше докато не го взе отзад големия бахур и родината ми какво направи за тази родина гнидо излашкана остай те лашкат на почивки политиците от ЕС мялкаш като котенце но тук си много силен в нета смешник войната не приключила историята се пише от победителите не съм русофил а руснак с един родител руско говорящ и да заставам зад Русия от колкото зад бълхария сто пъти по принципни и стойностни хора от миризливите крадливи и подли българи смешници
20.
Га га га га
08.10.2022 22:45:53
7
15
Ха ха ха, някакъв русофил, релефен каратист при това, живеещ в чужбина и владеещ приличен български изписва родината ми "бълхария".
Путьо, лъжеш като руснак, колкото им е силна армията, толкова и ти. И ще направиш точно толкова кофички, колкото хиперзвукова ракети имат орките. И си точно толкова висок, колкото и кремълското джудже без обувки с токчета.
19.
Do 18
08.10.2022 20:28:45
6
3
Описваш се в коментара си ли не съм те питал за личностна характеристика нещаснико не живея в бълхария къде живея не те интересува знам само че този който нарича постоянно другите гей както ти в случея още от самото начало или е латентен такъв или осъзнат земи се застреляй най добре
18.
До16
08.10.2022 20:23:51
5
6
Докажи че пишеш от Русия,аналноразнебитен халкаНгюл!
Хахаха. Шизофреник изпростял,живееш в България или някъде в Европа и си написал това?
Алоу,диагноза-неудачник,рогоносец и тотал шизофреник.
17.
15
08.10.2022 20:21:45
6
4
Ти така ли правиш сядаш на бутилка и си бъркаш в хралупата докато пишеш коментара сигурен съм щото си евромиризлязсълрунгелпедо сигурен съм и в това жена в мъжко тяло която краде килотите на баба си и се разкатава така в къщи с лакирани нокти да се чувства секси айде няма нужда България кочината миризлива пропаднала живее смешника и се чувства много лукс кой знае къв мизерник си нямаш два лева за хляб чакаш майка ти ти плати сметката за тока и още живееш с мама и тати евродепугатите ти го тургат на два ката с пропадналата извратена политика която се води сметките и цените са безобразни и още куп неща той тръгнал пише за Русия аве смешко смешко ти къде живееш май забравяш България е сравняват с страни от третия свят с страни от Африка кендзев долен миризлив си ти и смешната България не напразно казаха депутатите от ЕС че България била кенефа на Европа а ти си фикалната и дупка явно българските наркомани и мангали и пияници са повече от всякъде другаде смешко
16.
15
08.10.2022 20:16:56
6
6
Ти така ли правиш сядаш на бутилка и си бъркаш в хралупата докато пишеш коментара сигурен съм щото си евромиризлязсълрунгелпедо сигурен съм и в това жена в мъжко тяло която краде кикотите на баба си и се разкатава така в къщи с лакирани нокти да се чувства секси айде няма нужда България кочината миризлива пропаднала живее смешника и се чувства много лукс кой знае къв мизерник си нямаш два лева за хляб чакаш майка ти ти плати сметката за тока и още живееш с мама и тати евродепугатите ти го тургат на два ката с пропадналата извратена политика която се води сметките и цените са безобразни и още куп неща той тръгнал пише за Русия аве смешко смешко ти къде живееш май забравяш България е сравняват с страни от третия свят с страни от Африка кендзев долен миризлив си ти и смешната България не напразно казаха депутатите от ЕС че България била кенефа на Европа а ти си финалната и дупка явно
15.
До 11
08.10.2022 20:04:35
8
16
Ей аналноРазнебитен путенофил. Този дето го цитираш да си оправи зъбния статус!
А ти, бързо да сядаш на масаж върху някоя бутилка и тези олигофрении да ги дрънкаш на майка ти ТКЗСарката!
Твойта любима РусМангалия е до шията в говна и може да напада и унищожава само собственото си просто и пияно стадо.
Взимайте се Вацевци, Чуковци и бързо към психодиспансера!
14.
До 12
08.10.2022 20:01:33
10
6
Олигофрен откъде знаеш че съм мазна чичка а не съм 190 висок 110 кила релефен и мога направя бас ловя доста повече от 5 кофички може би 70 13 силови на веднъж да бутна лежанка 140 килограма десет пъти и да избягам 10 километра на средно темпо по пресечен терен тренирал съм муай тай и бокс доста време и да забравих мога ти отворя простата глава на няколко места с един бич това стига ли ти като информация еврорунгел миризлив
13.
До 11
08.10.2022 20:00:15
18
5
Олигофрен откъде знаеш че съм мазна чичка а не съм 190 висок 110 кила релефен и мога направя бас ловя доста повече от 5 кофички може би 70 13 силови на веднъж да бутна лежанка 140 килограма десет пъти и да избягам 10 километра на средно темпо по пресечен терен тренирал съм муай тай и бокс доста време и да забравих мога ти отворя простата глава на няколко места с един бич това стига ли ти като информация еврорунгел миризлив
12.
До 11
08.10.2022 19:51:37
7
19
Руската армия първо трябва да спре да бяга като изплашен добитък, а докато стигнат до Бг доста време ще мине. А ако стигнат се знае, че вмирисаните, мазни чички като теб ще търсят всяка възможност да се слагат на господарите си. Жалки русоробски чички, големи битки го играете в нета, ама иначе 5 кофи на лостовете не можете да направите.
11.
До европедерунгелите
08.10.2022 19:41:46
13
8
Валентин Вацев с апокалиптичен сценарий за война на България с Русия, така многознаещи шматки скоро ще имате лично възможноста да се изправите срещу руската армия
10.
Айде пак!
08.10.2022 19:02:49
12
28
Масова евакуация на граничещия с Украйна, руски град Белгород и областта,заради постоянните обстрели и взривове. На Великия Путлер, опростаченото стадо бяга. Хахаха.
Те си мислеха че това е баница, режеш и ядеш. Неее ватники, това е война и мобилизация, смърт и разрушения. Сега ще видите "кон,боб яде, ли"!
Да видите вие, дали няма украински народ и държава. Целия свят ви смее, прости, пияни, бедни и негодяи!
9.
Въй
08.10.2022 18:35:36
9
24
Генерал Армагондон бил участвал в опита за кремълски преврат и няколко войни. Ех, тази миролюбива Русийка, все някой я напада вероломно.
8.
Вазраждане!
08.10.2022 18:30:04
16
4
Ой наш генерал, пабеда!
7.
Тази лелка готвачка, генерал хаха
08.10.2022 17:58:35
18
33
Генерал лайноГедон-армагедон хахаха. Това Пиги ли е?
Кремълски комедиен сериал хаха.
6.
Хахах
08.10.2022 17:50:30
15
34
Паляк , следващият щракнат от Украйна .
“Великата Путиландия стана за смях.
5.
UYjjjjjj za Trolovete naGrOP
08.10.2022 17:42:56
14
22
по добре е в твоя гъз от колкото на Зеленски
4.
Ej sq
08.10.2022 17:38:35
9
39
Като го гледам е Армагедон на яденето.
3.
Ей
08.10.2022 17:33:45
31
19
Ей ся в гъзъ на Зеленски
2.
Онзи там
08.10.2022 17:25:29
14
36
Е и? Някакъв плешивец станал генерал като гъделичкал мъдето на Путин. Голям праз.
1.
"Джендър" -западняк-путинофоб
08.10.2022 17:21:56
8
33
Дори няма и да го преместя. Наздраве.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли
Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори