×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Христо Иванов: Борисов пак затръшва вратата, избягвайки проблема със системната корупция


Христо Иванов: Борисов пак затръшва вратата, избягвайки проблема със системната корупция
За да можем да говорим за каквото и да било работещо решение, във формулата трябва да присъства "Продължаваме промяната", казва Иванов
05 Октомври 2022, Сряда, 15:05 ч.
Автор: Флагман, снимка: Георги Русчев

Идеята за участие на ДПС в някаква управленска конфигурация е рецепта за създаване на проблем

Бойко Борисов е този, който затръшва вратата за пореден път. Това казва съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в интервю за „Дойче Веле“ по повод вчерашната пресконференция на ГЕРБ.

„Ако започваме с разговора кой какво проваля, значи цялото упражнение на Борисов е просто подготовка за следваща предизборна кампания. Ние ясно обявихме от какви приоритети ще изхождаме, ако някой търси нашата подкрепа: 1. Ясно отношение към путинската агресия и всички следващи от това политики в отбраната, сигурността и енергетиката; 2. Ясно отношение към модела на системна корупция в България и следващите от това политики за реформиране на прокуратурата, ВСС, регулаторите и службите; 3. Антиинфлационни политики, насочени към стимулиране на растежа и инвестициите.

Не чухме нищо конкретно по втория приоритет. ГЕРБ продължават да избягват темата. Когато към това прибавим и идеята за участие на ДПС в някаква управленска конфигурация, за нас това става рецепта за създаване на проблем, а не за намиране на някакво решение. Впрочем, според нас, за да можем да говорим за каквото и да било работещо решение, във формулата трябва да присъства "Продължаваме промяната", обяснява Христо Иванов.

Той коментира още: „Когато имаме неутрална прокуратура и съд, за които всички сме съгласни, че именно те ще проверяват кой е корумпиран - става дума не за предварително посочени лица от някого, а за всеки един при равни условия - едва тогава ще може политическият разговор да се върне само на полето на политиките. Затова ние смятаме, че фундаменталната предпоставка за преодоляване на разделенията и едва след това за формираме на едно или друго управление, е разговор, който започва с признаване на факта, че в България има корупционен модел. И продължава с начините този модел да бъде ликвидиран, включително с реформа на прокуратурата. Аз такова признаване от Борисов за пореден път не чух, въпреки че призовавам за това от много време. И не знам кой е виновен, че не може да се случи разговорът, при положение че ние от години призоваваме за едно и също нещо, но все се правят, че не ни чуват, дори когато са тръгнали да искат от нас подкрепа.“

Иванов признава, че с ГЕРБ имат съвпадение по отношение на „анти Путин“, но това не било достатъчно.

„Е да де, но другия приоритет няма как да го пропуснем. За нас тези два приоритета са свързани, те са фундаментални - и не можем да кажем, че само единият е достатъчен. Искам изрично да припомня: ние търсихме разговор с ГЕРБ още в миналия парламент, канихме ги в една комисия, официално, публично, на равни начала да почнем този разговор по цивилизован начин. Те отказаха грубиянски. Бранеха интересите на Гешев, така все едно той им е лидер, а той пък им осигури пълен комфорт и ненаказуемост. И дори си чатеха.

За каква промяна можем да говорим? Та те дори по време на кампанията заобикаляха темата и я подменяха с какви ли не имитации. Сега отново Борисов нищо не казва по този въпрос. Но искат подкрепа от нас и готвят почвата да ни прехвърлят отговорността за собственото си нежелание или невъзможност да направят и крачка напред по тази фундаментална тема. Да повторя пак: първата евроатлантическа ценност е върховенството на правото! Първата! Ние не отказваме разговор, дори предложихме да го проведем в институционален формат, във формат КСНС, където официалните представители на партиите, ангажирани с това, което говорят, в протоколиран процес, да дадат своите рецепти за излизане от кризата. Как си го представят като теми, като приоритети във времето. И на тази база да видим как излизаме от тази криза - в този парламент или в следващия парламент“, коментира още съпредседателят на ДБ.

Те винаги били готови на публичен разговор по въпроса със съдебната реформа.

„Пак да припомня предложението ни за парламентарна комисия. Най-важното е да се опитаме да постигнем съгласие по това как вървим напред. Пак ще повторя: според нас има тема, която е фундаментална предпоставка изобщо за възможността да се преодолява разделението. Трябва да видим какво ни е разделило. А това е въпросът за корупцията и за правосъдието. А когато не се казва нищо смислено по този въпрос от страна на Борисов, аз мисля, че той е този, който затръшва вратата. За пореден път“, добавя Христо Иванов.

 




27
Коментара по темата
27.
Асен
07.10.2022 10:28:21
0
1
При Иванов положението не е много по-добро, защото и той работшчи за определени олигарси.
26.
Явор
07.10.2022 09:41:16
0
0
На Христо Иванов все някой друг му е виновен.
25.
Сладур
06.10.2022 12:28:17
0
1
Ицко нещо почва да се страда и овърта около ГЕРБ а
24.
XX
06.10.2022 00:40:18
1
4
Отделно: "Комунизма УМРЯ,драги!" - Ц. Комунизмът е жив повече от всякога. При това в лошата му форма, която изтъкваш. Ако БКП строеше комунизма, ЕС е пример за комунизъм. Не е случайно, че ВСИЧКИ евроатлантици са свързани с БКП и ДС. Като започнеш от Соломон Паси и свършиш с който искаш от ПП.
23.
XX
06.10.2022 00:33:33
1
2
До 12

"Целия народ беше с членски книжки!" - тва от пъпеша Цветан Цветанов ли го чу?! Излъгал те е, като те е видял колко сте про'с'ти атлантиците като тебе. Партийните членове се возеха между 900000 и милион при население около милион.
ПП. А Цветанов се е чудел как да неглижира факта, че цялата му фамилия са били в БКП. Също като Борисов и Плевнелиев.
22.
Демократ
05.10.2022 20:34:17
2
5
Бойкикев аз никога няма да гласувам за теб защото мразя комунистите. Майка ти рускинята жива ли е още?
21.
До 18
05.10.2022 20:33:30
1
3
Нямам намерение да споря, нито да обиждам хора, които не познавам, но масово висшистите ставаха членове на партията. Просто такива бяха времената. Няма кариера без партийна книжка. И докато дядо ми слушаше тайно радио Свободна Европа, баща ми беше принуден да стане член на БЗНС, защото нямаше шанс за БКП.Членството беше условие да заемаш ръководна длъжност, а не професионалните достойнства.
20.
Zaico
05.10.2022 20:26:59
0
6
Аве Гарван ти си май най честния не си облизваш пръстите от меда носорог такъв
19.
Иван Костов
05.10.2022 20:20:29
2
10
Ристьо кво прави Маджо добре ли е? Другия път кото се качиш в джипа на Бобокови да ги поздравиш от селяните за опасните отпадъци който заровиха в земите им. Изкараха големи домати. Големи колкото простата ти кратуна. Боклук
18.
До17
05.10.2022 19:13:37
1
7
Представи си и тогава можеше да се живее без да лижеш политически задници.
Майка ми е била в счетоводство, баща ми инженер бригадир на ремонтна бригада за ремонт на машини. Тъстовете ми, жената оправяла документи на киното някакъв вид администрация, мъжът строителен инженер. На всички тях не им се е лижело задници за партийна книжка, която да допринесе за връзкарска работа.
17.
до 15
05.10.2022 17:26:26
8
7
Така е. Прав си, но не напълно! На село не искаха партийни книжки! Не се обиждай, но вашите да не са били теляци в банята във Ветрен?
И още едно уточнение - освен БКП имаше и БЗНС. Ако не си част от тях - значи си бил против комунизма...
16.
Бойкикев или Иванов...
05.10.2022 17:21:38
3
25
Името няма значение. Човекът си знае - корупция и това е. Само че да си спомним кой седеше в джипа на един, с повдигнати обвинения за незаконно утилизиране на опасни отпадъци? Същият човек нямаше ли едни СМС-и с един президентски съветник, дето разпространява решения на висш съд, преди да бъдат официално публикувани???
И така - истински борец срещу корупцията ли е г-н Иванов или май само на приказки?
И накрая - стига с тази корупция...нито ние сме я измислили, нито ние ще я изтрием от лицето на земята.
На мен ми омръзна от високопарни изказвания за Промяна, Корупция и т.н., а целта да бъде да краднат и те...
15.
До 12
05.10.2022 17:15:33
9
9
Мойте са нямали! И тъстовете ми са нямали.
Разказаха ми че членски книжки са имали само онези които тогава са искали да се докопат до власт. И не става въпрос за държавна власт а за да стане зам. директор или главен счетоводител на предприятие трябвало да е партиец
14.
За жалост на Прокопи и ПП
05.10.2022 17:12:45
9
24
В този момент Борисов е единственият политик в България на висотата на случая.
13.
Няма смисъл...
05.10.2022 17:11:20
2
32
Гледам, че доста хора се възмущават на опорките на ПП-ДБ-БКП... Защо им се ядосвате - на хората им плащат за да ги разпространяват. А тези, които ги пишат сами, те са пешлегари набор 1995 и по-малки. Като не са живели в дивия социализъм как да преценят правилно???
Всичките младежи са такива - чакат всичко наготово и си мислят, че им се полага. Ето такива участваха на протестите и се вързаха на измамата за Промяната.
А ако някой се заблуждава, че бившите от ДС са изчезнали...дълбоко се заблуждават.
12.
до всички
05.10.2022 16:45:37
6
20
Я попитайте по възрастните около вас-До 1989г имаха ли партийни книжки или нямаха!
Целия народ беше с членски книжки!
Всеки един!
Чавдарчета,пионерчета,комсомолци..после като пълнолетни вече бяхте отдавна зачислени!
Комунизма УМРЯ,драги!Поддържате го идиоти като теб и наследниците им.Идиотите като теб ще пукнете рано или късно,но с наследниците има да се борим още!
11.
Прокопиевата мафия
05.10.2022 16:39:06
5
36
Дядовците от ДС и Политбюро на БКП, са в БСП, децата им в ДБ, а внуците в ПП....
Няма отърване от тази проказа, която мимикрира чрез Соросоидните НПО-та!
Христо Иванов Бойкикев цял живот на хранилка от Сорос, уволнен като юрист защото не си е плащал членския внос, поради липса на трудов стаж, ще ми пледира за реформи, като всичко е направено по неговата идея....
Оксиморон от всякъде!
Прокопи,Черепа, Баневи, бобокови, Арабаджиеви и останалите подсъдими бандите, си плащат на ОПГ ПП+ДБ+БСП....
10.
ей пикльо ,даскал ли си къв си
05.10.2022 16:38:17
4
26
Довода ти е много прост-като на всички комуняги!
Имал е книжка -да! ВСИЧКИ са имали по това време,малоумник!Строя ,режима е бил такъв-иначе в Белене!
Разликата е ,обаче че нормалните хора оплюха,заклеймиха,ОСЪДИХА режима и властимащите по онова време!А ние си имаме няколко партии с явни,несрамуващи се,нагли и на светло комунисти и синове и внуци на комунисти!Старата партия още съществува с всичките и структури-Столетницата!Аре яж л@йна!
Така че,драги боклуко книжки имаха всички по онова време!Спекулираш като всички комунисти-боклуци,лъжа,заблуда,извъртане на истината...
Личи си отдалеч ,че си дърт,издухан комуняга!Да пукнеш скоро дано,изрод!Съсипахте и избихте сума ти народ и още се врете!
Столетницата като е над 100години във властта що не е "оправила" народа,а!?
Или ще ми хвалиш колко хубаво беше едно време-избихме неудобните и се затворихме за света и на бактерията и било хубаво,спокойно-НА НЕЯ/бактерията/.
....
9.
Изгревлия
05.10.2022 16:35:03
4
35
Минавам само да напомня, че този човек иска съдебна реформа за същите тези закони, които той си написа. Също и да кажа, че Гешев е назначен именно по неговите поправки в закона. Туй то
8.
Киро
05.10.2022 16:32:14
4
29
Беше на власт досега кои проблеми реши и кои ти останаха за решаване че пак Бойко Борисов ти е виновен той на власт от много време вече не е.
7.
К. Курев
05.10.2022 16:21:54
19
5
Пешо, адаш - та ти кажа. Говорих с баща ти. Той си призна, че когато те е правил не му се е***о, а му се пикаело. Помоли го да ти се извини...
6.
До палячо
05.10.2022 16:17:00
28
8
А бе ей,гербаджийски гнусен изтърсак,за какви комунисти говориш идиото,ами комунистите ще ги търсиш при вас , в герб ,глупако.Има ли в герб човек,ако могат да се нарекат човеци,който да не е бил с партиен билет на БКП,глупако?Попитай за това вашия идол-най-големия комунист Борисов,можеш да му ползваш и партийната книжка,той още я пази,за всеки случай.
5.
Реалист
05.10.2022 16:11:39
5
22
Тоя пак най-важна му е Украйна и на първо място слага путинската агресия, а за българския народ не му пука, споменава антинфлационни политики като последен негов приуритет.
Аве тоя да няма някаква украинска кръвчица или е купил акции на завод за оръжие и работи за повече девиденти от тях?
4.
Пешо кура от Поморие
05.10.2022 16:07:42
5
17
До даскала.С толкова малко мозък как си станал даскал не знам.
3.
паляяячооо
05.10.2022 16:02:46
8
37
Тоз боклук беше един мандат при Борисов-министър на правосъдието!Сега пак беше същото година и кусур..И пак Бойко виновен-трябвало пп да бъде във властта?!Алооо
До втория-Теб ли те е срам,бе боклук !Дано не си от Бургас наистина,че града се напълни с безмочъчни бактерии като теб!
Цяла Европа преди сума ти години изкара досиета от ДС,осветли и заклейми комунизма ,ние тоя явен потомък на боклуци ще тачим-във властта е от поне десетина години!Ами БСП?!
Баси малоумната рая проста!
2.
Даскала
05.10.2022 15:56:25
31
13
До №1 от Бургас:
Градски - верно си ГОЛЯМ ДЕБИЛ!!
Заради дебе и другите ти авери от "дебили бургас", ме е срам да призная, че и аз съм от Бургас.
1.
дебили бургас
05.10.2022 15:23:55
14
46
Абе Коминтерн Бойкикев, нали беше на власт, нали спряхте кражбите, нали премахнахте корупцията.... какво цвърчиш като брадат плъх пак? ка к може да има дебили да гласуват за некадърник като теб.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори