×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Екатерина Захариева: Условието за пенсиониране на Бойко Борисов е абсурдно, да не се месят на ГЕРБ!


Екатерина Захариева: Условието за пенсиониране на Бойко Борисов е абсурдно, да не се месят на ГЕРБ!
Екатерина Захариева коментира призива на Атанас Атанасов ГЕРБ да си направят правителство с ДПС и „Възраждане“ като бягане от отговорност
05 Октомври 2022, Сряда, 09:36 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Много е лесно да кажем „като не искате да говорите с нас, ще ходим на избори“, но е безотговорно, каза тя

Да ни поставят условия за пенсиониране на Бойко Борисов е абсурдно. Да не ни се месят, както и ние не им се месим! Това не е демократично, каза в „Тази сутрин“ по бТВ бившият външен министър Екатерина Захариева.

Редно е най-голямата партия да излъчи премиер, но дори и това условия нашия лидер на постави, добави тя. 

„Много е лесно да кажем „като не искате да говорите с нас, ще ходим на избори“. Това е най-безотговорното решение и тези, които са причината да не се опитаме дори да се разберем по приоритетите, ще понесат своята отговорност. Ще пострадат обаче и българите, които все още нямат дърва за зимата“, заяви Захариева. 

Според нея, въпреки нежеланието на т.нар. партии на протеста да влязат в коалиция с ГЕРБ, съставянето на правителство е възможно. 

„Със сигурност при желание и отговорност има шанс за това и неслучайно отправихме предложение към другите партии. Хората четири пъти през последната година ясно показаха геополитическата си ориентация и че, очакват политиците да се разберат за коалиция“, заяви тя. 

Проевропейските и пронатовски партии са с дял 67%, изчисли бившият министър. 

„Доверието в парламентарната република все повече ще намалява. Това е изключително опасно“, предупреди тя. 

ДПС е с явна европейска и атлантическа ориентация, заяви Захариева. 

„Опорката е „Свалиха ни ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ и нека сега да си направят кабинет“. С „Възраждане“ са ни диаметрално противоположни позициите и затова не ги виждаме в кабинет, който трябва да е с ясна европейска и атлантическа ориентация“, добави тя. 

„Приемам мълчанието на „Продължаваме промяната“ като позитивен сигнал, защото в изборната нощ много от лидерите говореха без да се замислят за доброто на българския народ“, подчерта бившият министър. 

След като водещият цитира думите на съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов, че Борисов си е купил властта и сега няма право да търси подкрепа от тези, които свали и че на ход са професионалистите от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, тя коментира, че това е бягане от отговорност. 

„Те много добре знаят в какво състояние оставиха финансите на държавата и пазарите през тези месеци няколко пъти ни го показват. Когато една държава година и половина е в политическа криза, е нормално кредиторите да се възползват от ситуацията. Двете мисии, които служебният кабинет опита да направи за дълг, са с много висока лихва. Дори на вътрешният пазар не можаха да съберат 200 млн. лева, а само 100 милиона“, каза още Екатерина Захариева. 


В категории: Политика


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
27
Коментара по темата
27.
Истината
05.10.2022 20:07:32
0
4
ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН счупиха държавата като събориха правителството, хвърлиха страната в хаос и спирала от безкрайни избори и харчене на милиони държавни пари за тях. Сега ГЕРБ имат наглостта и безочиета най-бруталто да изнудват уж за подкрепа, същите чието правителство разрушиха. Това е някаво безумие и лишено от всякаква логика.
26.
Мнение
05.10.2022 20:02:34
0
4
ГЕРБ събориха работещо проевропейско и проатлантическо правителство, а сега се правят на уж загрижени за хората. Защо не подкрепяхте ПП и ДБ, а като ги съборихте, сега ги изнудвате и шантажирате да ви подкрепяли.
25.
до 24
05.10.2022 16:00:46
0
2
Аре сега същата справка да си я направиш за боко и останалите от шайката, впечатлен ще останеш от БКП и ДС биографии-лични на вождовете, членовете и техни роднини. Не стана ясно що не си направите единствено възможната за вас коалиция еднакво токсични партии -дпс,вГъзраждани и възхода, з които сте желан партньор ? Поемете си отговорността , оправяйте хаоса, чекмеджетата и там квото си решите. Мнозинството реши и това е положението. Никой не вие длъжен да прави коалиция с вас, кво неясно има ?
24.
до 23
05.10.2022 15:47:48
4
1
Как определяш"задължава"? ББ е изпратил Гешев да арестува Тъпото и Бойкикев, защото са му отказали коалиция?
Понеже явно си още в пубертета и нямаш спомени от соца, опитай се да си отговориш сам на въпроса кой избягал преди 10-и ноември се връщаше без да бъде арестуван още на границата? Дали бащата на Простото няма никакви връзки с бившите служби? За икономическия стратег на БКП, който по случайност беше министър на Виденов? За г-н Гечев какво ще кажеш?
За майката на г-н Бойкикев знаеш ли, че е била първа приятелка на дъщерята на Вълко Червенков?
Генерал Атанасов (гнома) - прокурор в Разград по соца....
Да продължавам ли?
Ако не бяха унищожили голяма част от досиетата още колко щяха да лъснат?
23.
=-=
05.10.2022 14:58:08
1
7
Герберастите ,вместо да се пените не чувам отговор на тези въпроси
или още севда не ви е дала флашка с отговорите:: "......Правете си коалиция и си управлявайте с дпс,вГъзраждани и възхода, а и бсп ако се навият, вземете и тях на софрата. Какъв ви е проблема да си управлявате с тях? Откъде накъде ще задължавате ДБ и ПП да правят коалиция с вас ?..." Колкото до ДС и БКП , търсиш на грешното място, точно във вашите редици и коалиционните ви партньори от дпс и вгъзраждане има бая шпиони, комудели, комсомолски секретари и синове и дъщери на комундели....и затова също не ви искат избирателите, които не гласуват за вас.
22.
до 20
05.10.2022 14:41:46
6
2
Ама разбира се, никакви опорки няма! Явно затова всичките от Простите Педали говорите едно и също...
до 21.... аз поне имам нещо в главата, а ти явно и с това не можеш да се похвалиш. С този вакуум в главата по-добре да не се пробваш...
Хубаво е, че на някои ви плащат, а други са си глупави по природа, но народът не е глупав. Той не чете опорки, а гледа цените и затова гласува шайката от ДС, синовете и внуците им да не спечелят и 100 депутатски места.
Ако съм на мястото на Простото и Кокорчо бих се кротнал, защото тепърва ще излизат истините за далаверите им. Тогава ми е интересно дали глупаците, които им се вързаха, няма да почнат първи да ги хулят???
Дано Борисов да не направи правителство за да може още да разчистим бившите ДС и техните копелдаци от властта! Бойкикев първи ще изпадне.
21.
18
05.10.2022 14:11:52
2
14
Личи си, че вместо мозък имаш лайна в главата. Типичен избирател на гр0б. В коя администрация работиш?
20.
до 18 смях
05.10.2022 13:42:19
4
9
Няма опорки, те са ваше изобретение! Мразим ви безплатно и не ви искаме! Правете си коалиция и си управлявайте с дпс,вГъзраждани и възхода, а и бсп ако се навият, вземете и тях на софрата. Какъв ви е проблема да си управлявате с тях? Откъде накъде ще задължавате ДБ и ПП да правят коалиция с вас ? В Бг има многопартийна демокрация ако не сте разбрали още и партиите не са длъжни и не трябва да имат едни и същи идеи, то иначе трябва да махнем изборите и да върнем стария чл.1 от КРБ. Та така спечелихте, сега си управлявайте с вашата коалиция на крадците и русоробите, тъкмо сте си лика прилика всички гротески на партии вътре.
19.
Кате,
05.10.2022 13:27:43
3
10
Нека и ГЕРБ не се меси на народа защото от това ни става все по-тежко положението. колкото ядохте ви стига за вас и внуците ви.
18.
Смях
05.10.2022 13:19:57
15
4
Простите Педали се надяват да няма правителство и тролят опорките на макс....
Който се коалирал с ГЕРБ или ДПС щял да изчезне от политическата сцена... Горивата трябвало да поевтинеят за един ден... Елементарници, като ги пускате тези опорки поне разнообразявайте... Например едни да са за мрежата, друго по радио и трети по телевизия. За няма и 24 часа едно и също навсякъде. Включително и бившия от ИТН по Нова тази сутрин...
Между впрочем, като говорите за безпринципни коалиции, защо не споменавате управлението на ДПС с БСП??? Или си мислите, че народа не помни?
Ама народът помни и най-безпринципната коалиция между Демократите и БКП - съвсем прясна от миналото правителство!!! И същите тези боклуци сега квичат за "безпринципните коалиции"???
Ще отидем на нови избори и ПП-ДБ-БКП ще загубят още гласове, защото хората се интересуват от цените, а не от опорките!
17.
До коментар 15
05.10.2022 13:14:27
7
15
Прав си, никой не мисли повече от баце за народа как да е най беден.
16.
Захариева е супер
05.10.2022 13:10:55
2
12
Разбира се че ще е абсурдно нали толкова години ядохте намазаната филия от неговата ръка?
15.
Електра
05.10.2022 13:05:23
13
2
Бойко, Бойкоооо, с миризливия Гном ли или с космясълия Ристю искаш да управляваш, по добре прави правителство с чалмата Карадъя и К...пейкин отколкото с тия крадливи и миризливи импексови БСПеерасти каквито са Киретата и Божанките. Те са десни или леви, колкото Карадъя е българин, при тях всичкото е грабеж. Краднелия разтури собствената си партия, ти искаш да мисли за народа...
14.
Гражданин
05.10.2022 12:31:15
5
20
При поканата за дебат от Кирил Петков,Боко отговори,че с човек който го е арестувал неправилно няма да седне да разговаря,а сега страхливата мишка се моли и гърчи на Петков за коалиция. Никога повече крадците от ГРОБ
13.
Смях
05.10.2022 11:26:47
3
22
Ами никой не ви се меси - прегръщайте се с ДПС ОФИЦИАЛНО и управлявайте,какво ревете по телевизията, че никой не ви искал?
12.
И победител отново е "Демократична България&q
05.10.2022 11:22:59
4
15
Победителят на последните 4 парламентарни избора у нас е само един. Нарича се "Демократична България". Нищо, че според резултатите си тази коалиция е по-скоро в зоната на изпадащите, ако използваме спортна терминология.

Преди няколко месеца "Продължаваме промяната" спечели изборите. Първото, което Кирил Петков каза тогава е, че ще търси сътрудничество с "Демократична България". Днес ГЕРБ е първа сила и Борисов отново се обръща основно към "Демократична България". Случайност?

Бойко Борисов: Готов съм на всякакви компромиси и отстъпки
Бойко Борисов: Готов съм на всякакви компромиси и отстъпки
Това не е комплимент към лидерите на коалицията. Напротив - те често са неадекватни и не се държат на висотата на положението, което им е отредено. Първото място на "Демократична България" се дължи на хората, които гласуват за тази формация.
11.
Обещаващ
05.10.2022 11:21:06
3
30
"Спечелим ли изборите, още на следващия ден горивата ще са с 1 лев надолу....!"

Само като знам, колко прост народ му се върза....!?!
10.
Алепу
05.10.2022 11:16:31
2
16
Кате, Алепу и ГЕРБ?
9.
:) :) :)
05.10.2022 11:06:23
2
30
Наистина ли не разбират колко са опротивели на хората?
Или просто безочието им е безкрайно?
8.
Тулуп бей
05.10.2022 10:22:36
8
42
Дано никога, ама никога не успеете да направите правителство. Всички пари от ЕС трябва да бъдат спряни докато вие сте в парламента, по-добре да управлява служебно правителство отколкото боко тъпото от банкя
7.
ЛЪЖЦИ КРАДЦИ ИЗМАМНИЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
05.10.2022 10:02:48
4
29
И КАТО КАК АКО ВИ СЕ СЛУЧАТ НЕЩАТА ????????????????????????????????????????????????????????ИЗВЕДНЪЖ ЩЕ НАМЕРИТЕ ДЪРВА ЗА ЗИМАТА НА БЪЛГАРИТЕ ????????????????????????????????????????????????????МА ЛЪЖКИНЬО ???????????????????????????????ОБЕСНИ ПО ТОЧНО НЕ С ПОДМЯТАНИЯ ????????????????
6.
Направете Коалиция с ДПС и Възраждане
05.10.2022 10:01:27
3
38
ГЕРБ, е гласувала с ДПС в 80% от случаите в 47-ото Народно събрание!
С "Възраждане" Групировката е гласувала в 64%. от случаите.
Трите партии свалиха правителството!
Редно е в 48-ото Народно събрание! да направят Коалиция!
5.
Севда инкасото
05.10.2022 09:59:12
7
42
Депесаро-герберасткото ОПГ свали правителство на 6 месеца. Сега искали подкрепа. Вие сте жалки шизофреници в тая секта. Всички сте за затвора! Никаква коалиция с вас!
4.
Мутрата наруши Златното правило
05.10.2022 09:54:47
3
30
Злaтно правило:
Библията 7:12 – Евaнгелие от Матей 7:12
Не прави на другите това, което не искаш те да ти правят.
И така, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците.
Затова, постъпвайте с другите така, както искате те да постъпват с вас.
Това е същността на Моисеевия закон и писанията на пророците.
3.
Нагли комуноиди
05.10.2022 09:53:53
5
49
Безотговорно е, че мутрите от ГРОБ-ДПС свалиха работещо правителство! Сега същите мутри вместо да квичат по телевизиите, да се стягат и с ДПС и Възраждане да си правят коалиция. Нали това искаха? Нали затова събориха предното правителство, вкарвайки България в политическа катастрофа?
2.
fd
05.10.2022 09:52:09
5
42
Никой не ви се меси. Управлявайте си според волята на мнозинството от гласувалите, т.е. заедно с ДПС , Вгъзраждани и яневци. Мнозинството гласува за запазване на корупционния модел, бензин по 2 лв., евтино парно, ток и раззия до шия, Дайте на вашите избиратели каквото искат. Гласувалите за другите партии не искат това, а на негласувалите не им пука. Давайте смело въвеждайте ред в хаоса, ловете риба в мътна вода, сега ви се е паднало.
1.
Да
05.10.2022 09:46:00
0
36
в демокрацията е редно най-голямата (спечелилата) партия да излъчи премиер, но изобщо не е задължително това да е "първият партиен и държавен ръководител".
Защото води до"срастване на партията с държавата" и негласно прилагане на прословутият Член 1 от Конституцията (бившата).
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори